Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Nasze pierwsze wrażenie to dobra lokalizacja samego hotelu i miła obsługa ! Niestety, już po otrzymaniu klucza od lokalu poczuliśmy lekki zawód - pokój z aneksem kuchennym i łazienka (studio) był w suterynie (ok.60 cm poniżej gruntu), tuż przy basenie. Z jednej strony hałas korzystających z basenu a z drugiej, gdzie pokój miał wyjście na niewielki tarasik był chodnik z niewielkim trawnikiem i mur kończący posesję hotelu. Tak więc biorąc pod uwagę możliwość wejścia kogoś lub czegoś nieproszonego całkowicie zrezygnowaliśmy z pozostawiania otwartych drzwi na taras (spanie wyłącznie przy włączonej klimatyzacji) a słysząc w sąsiedztwie język rosyjski i czeski lub słowacki doszliśmy do wniosku że własnie ta kondygnacja przeznaczona była dla gości ze środkowo-wschodniej Europy :-( Może to kwestia ceny, a może polityki samego właściciela hotelu .. hotel posiada studia też na wyższych piętrach. Pomijając tę refleksję pobyt był miły a na uwagę zasługują czystość (pokoje sprzątane codziennie) i przemiła atmosfera która panowała dzięki zawsze uprzejmej, uśmiechniętej i profesjonalnej obsludze. Ogólnie rzecz ujmując warunki adekwatne do ceny.
Hotel dosyć nowoczesny, pokoje zgodne ze standardem, jak dla mnie idealnie usytuowany -> przy głównej ulicy a więc wszędzie blisko - do morza(niecałe 100 m), do klimatycznych knajpek, do licznych sklepów i do przystanku autobusowego skąd praktycznie co 30 minut można dostać się do Renthymno.
Monotonne posiłki, zbyt chłodne niektóre dania .. kuchnia hotelowa korzysta z usług cateringowych. Słaby zasięg Wi-Fi w pokojach.