Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Hotel bardzo fajny, wspaniałe jedzenie, bardzo duży wybór jak na taki hotel, bardzo przyjemna obsługa, zwłaszcza Pani Halinka z baru. Pokoje w miarę czyste. Hotel głównie dla osób ceniących sobie spokój i wypoczynek. Bar przy ulicy ma wiele do życzenia głownie z powodu starszego pana, który obsługuje drink bar, jest zły na wszystkich, którzy chcieliby skorzystać z all prosząc o drinki lub piwo, sprawia wrażenie jakby pracował za karę.
obsługa w restauracji oraz pyszne jedzonko
mały wybór drinków oraz nieprzyjemny starszy pan w drink barze przy ulicy
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu - sierpień \\\'2021. Hotel, czysty i przepięknie położony tuż przy piaszczystej plaży - jednej z wygodniejszych w tej okolicy. Wadami hotelu były jedynie dodatkowe opłaty, które po tygodniowym pobycie znacząco wpływają na budżet... Organizacja Exim Tours - naszym zdaniem nie warto. Opieki rezydenta brak (miło by było gdyby podali chociaż numer kontaktowy), a ze względu na pandemię zależało nam na tym aby mieć kogoś do kontaktu. Dodatkowo byliśmy chyba jedyną parą Polaków w tym hotelu (90%Niemców). Zasadnioczo niemal każda rodzina w naszym autobusie transferowym z lotniska była lokowana w innym hotelu. Nasze rady po wyjeździe: koniecznie wypożyczyć auto (rezerwując na lotnisku), ponieważ ceny wycieczek w lokalnych biurach jak i wypożyczenia pojazdów od lokalsów zwalają z nóg. Ewentualną dobrą opcją jest zwiedzenie czego się da korzystając z komunikacji autobusowej - kierunek Hekarlion/Agios Nikolaos/Iarapetra.
+ położenie + idealna czystość zarówno hotelu, pokoi jak i otoczenia + wspaniała plaża przy hotelu + obsługa bardzo sympatyczna i profesjonalna + pokoje komfortowe (mieliśmy nocleg w pokoju tańszym - typu Superior i był bardzo przestronny, czysty i wygodny), + smaczne jedzenie
- dodatkowa opłata 5,4E za leżaki (włącznie z leżakami przy basenie), - dodatkowo płatne napoje do obiadokolacji
Napewno nie dla rodzin z dziećmi i młodych par, chyba że hotel nie ma dla was żadnego znaczenia i nie chcecie cały czas w nim siedzieć bo lokalizacją zdecydowanie nadrabia! Tu raczej nie sprawdza się powiedzenie, że greckie 3 gwiazdki są jak polskie 4,- ten hotel to raczej słabe 3,5. Zdecydowana przewaga niemców i francuzów więc i kuchnia mocno na nich nastawiona. Gdyby nie lokalizacja i atrakcyjna cena na pewno byśmy go nie wybrali. Warto wybrać pokój z widokiem na morze, my mieliśmy od strony ulicy i było głośno i bez prywatności. Brak windy i sauna na korytarzach
- blisko morza - fajny bar z widokiem na basen i morze, super barman - lokalizacja na 6, blisko sklepy, wypożyczalnia samochodów, biuro wycieczkowe, przystanek, bary, restauracje
- praktycznie brak plaży - płatne leżaki - jedna karta do pokoju ( w efekcie sauna i ukrop w pokoju po powrocie do niego) - niewygodne sprężynowe materace - brak wentylacji w łazience - słaby wybór posiłków, kuchnia mocno nastawiona na niemców - brak windy
Sam hotel jest bardzo ok, czysty, zielony, odremontowany, miło się mieszkało. Nastawienie na starszych, bogatych Niemców, którym wystarcza leżenie na plaży, także brak rozrywek (aczkolwiek jest stół do pingponga 0? i bilarda 1?), cisza, spokój - na początek super, potem nuda. Miasteczko dookoła to 1 ulica- souvenir shopy i restauracje(dość drogie). Żeby gdzieś się wybrać, trzeba kupić wycieczkę zewnętrzną (ok 30-50?/os.), wypożyczyć samochód/skuter (40?/dz), quad 50?, rower 25?/2szt ew. autobus 2-4?/os. Dla młodych, którzy lubią chodzić i coś zobaczyć, czy wyjść wieczorem polecam większe miejscowości jak Hersonissos, Heraklion, Chania itp. Nurkowanie - jest trochę skał, jeżowców, małych rybek, ale bez szału. Latanie lotnią 60-80?/para. Opieka z TUI-żadna, pani nie podała nawet telefonu gdyby coś się działo, ani inf. o hotelu, wyspie itp. Ogólnie: Ceny w miasteczku wysokie, hotel bardzo ok, dla szukających permanentnego spokoju.
+czystość: codzienne sprzątanie, często zmieniana pościel, i ręczniki +położenie tuż nad samą plażą +wiele potraw do wyboru(bufet), sporo warzyw, można skomponować posiłki wege i vegan, rano napoje bezpłatne +dobry standard pokoi, żaden prl ;) do tego taras i mnóstwo zieleni, owoce kwitną w ogrodzie +wykwalifikowana, wielojęzyczna obsługa +płynne wifi - hotel i plaża
-wysokie ceny napojów wieczornych np. woda 0,33 - 2,20?, wino 18-28?/but. -ciągłe oczekiwanie wysokich posiłków -traktowanie Niemców jak uprzywilejowanych -leżaki po 5,40?/dzień/2szt.
Świetny hotel, bliskość plaży jak i baseny szokują. Kuchnia również bardzo smaczne i zróżnicowana. Pokoje co prawde nie za duże, ale warte ceny i widoków. Panuje bardzo miła atmosfera i cenowo też całkiem, całkiem. Grecos się spisał!