Argile Resort & SPA (ex. Cephalonia Palace)

3.5

Z ciężkim sercem wracaliśmy do domu 10.10.2024 r . Pobyt i hotel okazały sie być strzałem w 10- tkę. Wszystko tam zgrywało i było na najwyższym poziomie mimo ostatniego turnusu w 2024 r. Szczególne słowa uznania dla rezydenta Grecos p. Krzysztofa. Pełen profesjonalizm , serdeczność i szczera pomoc w rozwiązaniu mega problemu (zapomniany do zabrania lek). TO BYLY BARDZO UDANE PÓŹNE WAKACJE!!!

Super wypoczynek w pierwszym tygodniu października. Hotel głownie dla tych którzy pragną odpocząć z dala od zgiełku. Oddalony jest od najbliższej miejscowości tj. Lixuri o jakieś 7 km. Dojazd do Lixuri autobusem za 2 EUR spod samego hotelu. Niestety autobus jedzie tylko 2 lub 3 razy dziennie, a ostatni wraca z Lixuri ok. godz. 15.00. Najlepszą opcją jest zamówienie taxi w recepcji hotelu - normalna taxi 13 EUR, duża na 7 osób 17 EUR. Powrót z Lixuri też w tej cenie, postój jest na głównym placu miasteczka. Obsługa hotelu bardzo miła i uczynna, szybko reaguje na każdą prośbę. Pokoje nieduże ale bardzo przyjemnie urządzone - widać że wszystko jest nowe po remoncie. Pokoje są regularnie sprzątane, w hotelu jest bardzo czysto (widziałem nawet jak pani sprzątająca myła mopem ścieżki zewnętrzne wokół jadalni). Jedzenie bardzo dobre, dużo greckich specjałów, codziennie pojawiało się coś nowego. Było też coś dla tradycjonalistów, np. pewnego dnia były schabowe. Nie rozumiem opinii tych, którzy piszą że jedzenie jest nieurozmaicone. Ciekawe jak jadają w domu. Plaża jest jakieś 300 m od hotelu. Nie jest to plaża hotelowa. Łóżka plażowe należą do knajpek zlokalizowanych przy brzegu. W jednej chcieli opłaty za 2 łóżka i parasol w kwocie 20 EUR. Poszliśmy do kolejnej "Sombrero" i tam były łóżka gratis jeżeli zamawiało się coś w barze. Swoją drogą są tam dobre drinki, a jedzenie też wyglądało dobrze. Sama plaża Xi jest wąska (w tym roku zjadło ją morze) ale piaszczysta, tak jak i dno morza. nie ma potrzeby korzystania z butów do wody. Blisko hotelu ( 200 m) wypożyczalnia samochodów, można na własną rękę zwiedzać Kefalonię.

Pobyt w hotelu Argile Resort & SPA zaliczamy do naprawdę wspaniałych wakacji:) Mimo ze pazdziernik to pogoda dopisała, hotel położony faktycznie z dala od centrum ale to też miało swoje zalety. Super infrastruktura, dużo zieleni , 1 duży basen, drugi brodzik z małą zjeżdżalnia, dużo siedzisk z zadaszeniem i leżaków oraz raj dla dzieci czyli park wodny z 3 zjeżdżalniami. Dzieciaki również mogły się bawić na placu zabaw( dużo piasku, 2 domki że zjeżdżalniami , huśtawki), niestety mini klub byl zamkniety, Panowie mogli również znalesc coś dla siebie czyli dosyć dobrze wyposażona siłownię która znajdowała się poza budynkiem oraz dostepny kort (odplatny), tenis stolowy, siatkówka, bilard(odplatny) Pokoje ładne, w nowoczesnym stylu, fajna alternatywa dla klimatyzacji był wiatrak umieszony na suficie, duży telewizor, balkon lub taras, łóżka wygodne dodatkowo rozkładana kanapa, na życzenie lozeczko turystyczne dziecięce. Czajnik, 2 szklanki i 2 filiżanki w wyposażeniu. Dobrze działającą suszarka do włosów. Pokoje codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki oraz posciel. Stołówka nie jest duża przez co w sezonie może być tloczno, ale za to jedzenie przepyszne! Wszystko świeże i smaczne nawet desery byly wspaniale co zwykle ciężko zjeść bo są tak slodkie a tutaj naprawdę smaczne. Przy posiłkach zawsze był dostęp do kawy i herbaty,wina, piwa za co ogromny plus. Jedyne co to faktycznie z wodą jest problem bo hotelowa dość dziwnie smakuje a w pokoju tylko 1 dostaliśmy wodę butelkowa do lodówki, polecamy kupić cała zgrzewkę w sklepiku przy plaży -taniej wychodzi niż kupno pojedynczej sztuki. Drinki dość specyficzne w smaku.. Ludzie bardzo mili i uśmiechnięci, menadżer hotelu bardzo bardzo sympatyczny. Plaza dość wąska, przy mocnym wietrze a zarazem dużych falach raczej minimalna. Piasek w kolorze cynamonowym oraz kolorowymi kamieniami, plaże otaczają skały pokryte gliną. Mimo wszystko bardzo urokliwa, można przejść kawałek dalej i napewno znajdzie się szerszy obszar do wypoczynku. Zejście do morza łagodne wiec dzieciaki i osoby nie umiejące pływać będą zadowolone. Rezydenci z biura podróży bardzo mili I pomocni, fajna oferta wycieczek. Jesli ktos nie skorzysta i na wlasna reke bedzie chcial zwiedzic wyspe to napewno warto wypożyczyć samochód minimum na 2 dni jest co zwiedzac. Fantastyczna plaza Myrtos, jaskinia Melissani, most kamienny w Argostoli. Te miejsca obowiązkowo. Drogi kręte i strome ale nawet Fiat Panda daje rade więc bez problemu, jedyne co to warto zabrać z Polski uchwyt na telefon bo to ulstwi podróżowanie z nawigacja. Dużo miejsc widokowych na poboczu więc jest gdzie się zatrzymać podziwiać piekne widoki i robic zdjecia. Trzeba uważać na kozy które leżą na skalach i drodze. Komu nie uda sie kupić pamiątek to nic straconego bo na lotnisku jest fajny sklepik z pamiątkami i lokalnymi produktami w przystępnych cenach. Wyspa Kefalonia jest przepięknym i tajemniczym miejscem które można zwiedzac beż końca a hotel naprawdę godny do polecenia. Rodzice jak i dzieci napewno będą zadowoleni :)

Pokój nowoczesny, wystarczająco duży, łazienka wysoki standard, klima i wentylacja wystarczająca, balkon od południa można się opalać i czytać książkę, brak nam było wody w lodowce wymienianej po wypiciu( bierzemy leki) i porannej kawy z czajnika w pokoju.

Hotel odnowiony, czysty, codziennie sprzątanie, wymiana ręczników i pościeli. w pokoju mini ekspres do kawy i czajnik + herbata. Baseny otwarte od 10:00 do 18:00, nowy aqua park dla dzieci, ale raczej tych 7+. Teren duży i zadbany, bar przy recepcji klimatyczny, okolica dość skąpa w atrakcje - dwa sklepiki przy plaży + bary. Plaża węższa niż się spodziewaliśmy (podobno jest to zależne od sezonu, my byliśmy na koniec września), momentami zastawiona leżakami tak, że nie dało się tam położyć koca. Leżaki płatne. Aby przejść w szersze miejsce trzeba było albo podejść kawałek w prawo, albo w lewo i przejść przez wodę do połowy uda. Ogólnie plaża średnio zadbana, tu połamany leżak, tam jakiś stary materac. Plusem, że piaszczysta, po wejściu do wody czasem zdarzały się kamienie. W okolicy klify z iłu szarego mającego jakieś super właściwości, można się było nasmarować;) nie było na niej możliwości wynająć rowerków itp. (przynajmniej kiedy my byliśmy, może w wysokim sezonie się da).

Nazwa  Argile Resort & SPA (ex. Cephalonia Palace)
Miejsce  Grecja / Kefalonia / Lixouri
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, tenis

Dla dzieci: specjalny basen, plac zabaw.

Rozległy kompleks hotelowy położony w spokojnej miejscowości (atmosfera sprzyjająca rodzinnym wakacjom).

Tylko 100 m do słynnej, piaszczystej plaży Xi (białe klify wpadające do turkusowej wody z charakterystycznym czerwonym piaskiem)

Cudowne plaże otoczone zielonymi klifami i krystalicznie czystą wodą

3.5

Wyświetlono 98 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jacek

Zalety

Miejsce, cisza i spokój

Wady

Jak na ten standard brak

Tomasz

Zalety

Cisza i spokój - można wypocząć. Dobre jedzenie. Ładnie urządzone i wygodne pokoje. Bardzo pomocna i uczynna obsługa - zawsze mili i uśmiechnięci.

Wady

Z mojego punktu widzenia nie było.

Zalety

Bliska odległość do plaży, lotniska, dużo zieleni, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, nowoczesne pokoje, pyszne jedzenie i bardzo sympatyczna obsluga

Wady

Jedyne zastrzeżenie to brak darmowego dostępu do wody butelkowej (tylko 1 na cały pobyt)

Jan

Zalety

Bardzo miła obsługa, zawsze usłużni i uśmiechnięci. Rezydent bardzo pomocny( kolega zapomniał leków na cukrzycę rezydent oddał ze swoich). No i oczywiście smaczne greckie przysmaki codziennie bez ograniczeń łącznie z kolorowymi drinkami.

Wady

Hotel świeżo wyremontowany w zasadzie bez wad, trochę trudno na początku przyzwyczaić się było do progów na stołówce.

Zalety

- Dobre jedzenie - śniadania najbardziej monotonne, ale zawsze było dużo dodatków. Menu dziecięce + strefa zdrowego jedzenia z dostępem do bakalii itp. Smaczne desery, dania główne zróżnicowane, codziennie było dostępne danie z rybą były też owoce morza. Alkohole też smaczne i nie rozwodnione, drinki miały moc;) - plac zabaw, basen dla dzieci - bardzo przyjazna obsługa - bliskość wypożyczalni aut (3 minuty na piechotę) - bankomat 2 minuty na piechotę od hotelu

Wady

- małe pokoje - byliśmy z 2 dzieci i po rozłożeniu dostawki nie było gdzie połozyć walizki. dopiero po połączeniu łóżek zrobiło się trochę wiecej miejsca. Dla 2 osób byłoby pewnie ok.

Hotel super miła obsługa . Hotel położony blisko morza

Zalety

Blisko do morza

Ogólne wrażenia ok, troszkę małe pokoje jak na 2+2 (10/13 lat) Drinki słabe , wręcz okropne Reszta 4+

Zalety

Położenie na duży + Jedzenie na duży +

Wady

Bardzo małe pokoje, ciasne Drinki tragedia

Karolina

Nie rozumiem negatywnych opini o tym hotelu. Jeśli ktoś oczekuje „luksusu” trzeba DOPŁACIĆ do wyższego standardu. My jesteśmy zachwyceni pobytem w tym hotelu. W pobliżu przepiękna plaza Xî (bardzo mało ludzi mimo tego ze środek sezonu). Pokoje czyste chodziennie sprzątane, jedzenie bardzo dobre - duzy wybór, atrakcje dla dzieci (brodzik ze zjeżdżalnia, aquapark, plac zabaw, animacje i cudowne panie Animatorki z Grecosa). Hotel położony w cichej i spokojnej okolicy. Raj dla rodzin z dziećmi. Polecam!

Zalety

Opisałam wyżej

Wady

BRAK

Karolina

Hotel odnowiony, pokój sprzątany codziennie, fajna animatorka Wiktoria z Grecosa, nowy aquapark dla mniejszych dzieci, miła atmosfera. Dobra lokalizacja, blisko plaża Xi i wypożyczalni samochodów. Jedzenie niedobre, w restauracji bardzo mocno wiała klima, pokój bardzo malutki, klima wiała bezpośrednio na łóżka, których nie było gdzie przesunąć. Przed śniadaniem rezerwacja leżaków, po 10 ratownik zbierał ręczniki jak nikogo nie było i odnosił do recepcji. Leżak zawsze się znalazł albo przy głównym basenie albo aquaparku. Ogólnie hotel ok, poza klimą, małym pokojem i jedzeniem.

Sylwia

Wczoraj wróciliśmy z wakacji. Gorąco polecam ten hotel. Pokoje całkiem odnowione.. dziennie sprzątane. Jedzenie przepyszne. Codziennie kilka nowych potraw. Personel przemiły. Cały obiekt czyściutki zadbany. Szczegolny ukłon dla pani barman, której uśmiech nie znikal z twarzy. Fajny wieczór grecki. Jedynie małą uwaga że basen zamykają o godz.18. Pozatym reszta wszystko na wysokim poziomie. Polecam kazdemu🤗

Zalety

Czysto. Dobre jedzenie, przemiła obsługa. Blisko do morza, jakieś 100m

Wady

Basen do 18. Za krótko

Martyna

Hotel po remoncie, jedzenie w porządku dosyć duży wybór dań. Blisko plaży Xi ok. 3 min spacerkiem. Niestety nigdzie nie ma informacji o pokojach jaki otrzymaliśmy. Pokój połączony był z pokojem sąsiednim drzwiami, przez które było widać i słychać naszych sąsiadów. Po zgłoszeniu problemu na recepcji został przysłany Pan z obsługi, który zaproponował oklejenie drzwi taśmą. Nie było możliwości zmiany pokoju. Zamiast łóżka małżeńskiego otrzymaliśmy rozkładaną kanapę dla dzieci, która rozsuwała się na dwie nierówne części. Z pokoju wyjście na taras współdzielony z sąsiadami. Ponadto podczas opadów deszczu pokój został zalany wodą i zastaliśmy mokre walizki. Hotel zapewnia o takim samym standardzie wszystkich pokoi jednak ten pokój stanowczo odbiegał od standardu widocznego na zdjęciach hotelu. Hotel godny uwagi jeżeli traficie na odpowiedni pokój.

Zalety

- blisko do piaszczystej plaży - dobre jedzenie - hote po remoncie

Wady

- brak informacji o różnorodności pokoi - brak części wyposażenia w pokoju m.in. łóżka małżeńskiego, czajnika, suszarki na tarasie - woda w pokoju podczas opadów deszczu -

6.1
OK

Pobyt: 30.08.2023 do 14.09.2023 r. Hotel: tylko pokoje i łazienki są po remoncie. Generalnie infrastruktura hotelu leciwa ale ok - czysto. Wyżywienie: jedzenie mało urozmaicone, generalnie ok choć wybór dań nie rozpieszczał. Bardzo mały wybór owoców, brakowało melonów i winogron, które pojawiały się w niewielkiej ilości i to sporadycznie. Plaża: bardzo wąska, tylko jeden rząd leżaków. Leżaki płatne bardzo drogie 20 EUR/dobę !!!! Chyba nikt z nich nie korzystał. Animacje/rozrywka: beznadziejne. Polskie animatorki skupione na sobie, chyba były razem z nami na wakacjach. Totalna klapa. Wieczorami animacji nie było żadnych, poza jednym konkursem o Grecji. Wieczorne animacje dla dzieci prowadzone przez bardzo sympatyczne Słowaczki. Piosenki tylko w języku słowackim i angielskim. Zarówno w ciągu dnia jak i wieczorami muzyka cicho sączyła się tylko przy barze. Jeśli ktoś lubi cisze i spokój to będzie zadowolony z tego elementu. Hotel przez dwa tygodnie zorganizował tylko dwa wieczory greckie.

Zalety

- czyste pokoje, po remoncie, - hotel położony w spokojnej okolicy, blisko plaży ok. 200 m

Wady

Animacji w hotelu w zasadzie nie było. Harmonogram planowanych zajęć miał się nijak do rzeczywistości. Panie Animatorki angażowały się w prowadzenie zajęć w stopniu min., często chaotycznym. Hotel poza dwoma wiecz. greckimi przez okresie dwóch tygodni również nic nie zaproponował swoim gościom. Stan infrastruktury tech. (mam na myśli nagłośnienie przy amfiteatrze), pozostawiał wiele do życzenia (częste awarie i niedostateczne nagłośnienie). Bardzo drogie leżaki 20 EUR/dobę

Iwona

Hotel o bardzo fajnym położeniu, blisko piaszczystej plaży Xi. Zarówno w jedną jak i drugą stronę wzdłuż brzegu można przejść na super spacer. Hotel czysty, sprzątany codziennie. Dobre, urozmaicone jedzenie, minus - brak serwetek na stołówce.

Wady

Pokoje dość małe, byliśmy z 8 miesięcznym dzieckiem, kiedy dostawiono łóżeczko, oraz wstawiliśmy spacerówkę, miejsca praktycznie nie było. Dla pary OK. Pierwsza połowa września bardzo zimna woda w basenie, zimniejsza niż w morzu. Daleko do centrum, wokół hotelu tylko jeden sklepik. Anna - niemiła, arogancja rezydentka Grecos.

Hotel spełnił wszelkie oczekiwania. Jest ulokowany w spokojnej okolicy, minutę od plaży Xi. W pobliżu znajduje się także przystanek autobusowy, bankomat i wypożyczalnia samochodów, gdyby ktoś chciał skorzystać. Pokoje po remoncie, w klimacie boho, łazienki przestronne. Jedzenie w hotelu przepyszne! Kefalonia cudowna!

Zalety

Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna. Bliskość plaży. Przepyszne jedzenie, a pita gyros jedna z lepszych, jakie kiedykolwiek jadłam!

Wady

Brak wad.

Pierwsze wakacje, gdzie były tak kiepskie animacje. Polskie animatorki totalnie skupione na sobie,mimo wielu uwag, ze dorośli się zwyczajnie nudzą, miały to gdzieś. Mile sympatyczne, ale widać że przyleciały na wakacje. Więcej gadały, niż robiły.

Hotel położony blisko morza i popularnej plaży Xi. Czyste pokoje, bardzo dobry standard. Restauracje, bar, klubik dla dzieci, dwa baseny w tym brodzik dla dzieci, dosyć spory, plac zabaw. Leżaki przy basenie czasem trudno dostępne. Obsługa hotelu na przyzwoitym poziomie, chociaż, jedna z Pań obsługujących gości na recepcji jest bardzo arogancka i mało pomocna. Dojazd do hotelu z lotniska do godziny na pewno, jest przeprawa promem, która jest dodatkową atrakcją. Pokoje małe, zwłaszcza dla par z dziećmi. Mało miejsca do przechowywania ubrań. Atrakcje w hotelu codziennie organizowane dla dzieci i dorosłych, np. wieczór grecki, konkursy itp. Wspaniała opieka Pań animatorek w klubie Delfinki, dzieci miały dwa razy dziennie zajęcia i były zachwycone. Dla dorosłych zajęcia sportowe, np. aqua aerobik, joga, siatkówka itp. Goście hotelu to głównie Polacy i Słowacy. Jedzenie dobre, natomiast średnio zróżnicowane jeśli chodzi o każdy dzień tygodnia. Napoje z proszku bardzo słodkie, lepsze napoje za dodatkową opłatą. Przekąski pomiędzy głównymi posiłkami również bardzo zróżnicowane (kanapki, ciasta, owoce, kebab, pizza, sałatki, lody).

Zalety

Położony blisko plaży, spokojna okolica, po remoncie, polskie animacje, rezydent i animatorzy bardzo zaangażowani i sympatyczni.

Wady

Małe pokoje, jeden sklep w pobliżu, w restauracji brak serwetek, mało leżaków, na plaży leżaki płatne a miejsce ciasne w tym obrębie plaży.

Mateusz

Bez zastrzeżeń. Pokoje ładne, dobre jedzenie, 100m do morza.

Wady

Hotelowy basen czynny tylko do 18:00.

Tomasz

Hotel jak hotel pierwszy raz spotkałem się z opcją all bez wody gazowanej w cenie trzeba dodatkowo płacić

Zalety

Wady

W formie all woda gazowana płatna, reszta napoi nie do wypicia- albo ktoś nie potrafi tego ustawić albo napoje kiepskiej jakosci oczywiście również bez gazu !! Sejf w pokoju luźny nie przykrecony. Woda gazowana 1.5 euro, cola fanta 3.5 euro za 200 ml. Alkoholu nie oceniam- nie piłem.

Jacek

Hotel położony z dala od miejskiego zgiełku, bardzo czysty, pokoje i łazienki świeżo po remoncie. Otoczenie hotelu bardzo dobrze zaaranżowane. Niewielka odległość do plaży. Bogaty wybór pysznego jedzenia, z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie.

Zalety

Czyste pokoje, sprzątane każdego dnia. Bardzo dobre i urozmaicone jedzenie. Niewielka odleglosc do plaży. Miły i pomocny personel.

Bartek

Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie. Hotel rzeczywiście był odnowiony. Hotel nie znajduje się w Lixouri, lecz 6 km od ww. miasta na południowym wybrzeżu wyspy. Mało Niemców i Anglików, dużo Słowian.

Zalety

Położenie hotelu sprzyjało wypoczynkowi, gdyż nie było nocnych atrakcji. Świetny room service. Z komarami walczą z pomocą jaskółek, które mają gniazda na terenie hotelu w otwartych korytarzach.

Wady

W hotelu brak windy i trzeba walizki dźwigać po schodach. Restauracja przeciętna: dania tłuste i przyprawione ponad miarę. Mało ryb. Cienka kawa. Napoje z proszku.

Argile Resort & SPA (ex. Cephalonia Palace)