Arabella Azur

2070 opinii

Bardzo ładny hotel, jedzenia duży wybór, byłam z dziećmi 9 i 11lat pokój mieliśmy przy dużym basenie, darmowe wi-fi w wybranych miejscach działało nam na tarasie do przeglądania netu i grania w gierki ok, miła obsługa, sprzątane codziennie ale pod łóżkiem dostawką nie zamiatane, goście w większości Niemcy i Araby.

Urokliwy , przytulny , cudownie polozony hotel . Czysciutki z cudowna archiektura pelna urokliwych przejsc i zakamarkow . Czarujacy widokami o kazdej porze dnia i nocy . Usmiechnieta i zyczliwa obsluga ponocna w kazdej sytuacji .

Hotel urokliwy w stylu arabskim/egipskim, bardzo miła i uprzejma obsługa personelu sprzątającego i basenowego, na stołówce trochę gorzej ale dotyczy to tylko niektórych osób , najgorzej oceniam recepcję i ich kompetencje.

Cudowny hotel. Jeśli ktoś szuka klimatu, niekoniecznie wielkich nowoczesnych ośrodków ale miejsc z duszą , to Arabella jest idealna. Fajne jedzenie, piękny widok na morze , pokoje przepiękne. Może niekoniecznie dla dzieci, ale dla dorosłych którzy lubią klimat :) mój pokój z sea view był idealny. To mój ulubiony hotel w Hurghadzie , no i lokalizacja, ścisłe centrum :)

Rewelacyjne miejsce na odpoczynek. Cisza, spokój i wspaniała obsługa hotelowa.

Nazwa  Arabella Azur
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

Wyświetlono 209 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Blisko lotniska, ładnie usytuowany, z restauracji widok na morze, spokojnie można było przyjść na posiłek i stolik się znalazło żeby zjeść,

Wady

O 18 wypraszali z basenu i był koniec pluskania.

Michal Tararaj

Zalety

Wyroznic nalezy przede wszystkim ludzi tu pracujacych . Usmiechnieci , pomocni , zyczliwi i cierpliwi - pomimo bariery jezykowej 😉 ( z naszej strony - łamany angielski swietnie przez Nich rozumiany ) Czysty , cichy , przyjazny , posiadajacy wszystko co potrzebne do wypoczynku i relaksu .

Wady

Kurcze chyba pierwszy raz napisze , ze z mojego punktu widzenia brak wad 😃

Darek

Zalety

Dostęp do morza i dwóch basenów, piękna i zadbana zieleń,

Wady

Głośna klimatyzacja umieszczona za głową łóżka , bar w basenie przy płytkim obszarze zajmowanym przez dzieci

Zalety

Klimat, lokalizacja, widok hotelowych pokoi jak na na Santorini, pracownicy

Sylwia

Pobyt - Luty 2024

Rewelacyjne miejsce na odpoczynek. Cisza, spokój i wspaniała obsługa hotelowa.

Zalety

Miejsce wyjątkowe pod względem ciszy. Spokojna muzyka na plaży, relax.

Wady

Żadnych wad

Pobyt - Styczeń 2024

Pobyt bardzo udany. Hotel w spokojnej okolicy. Obok sporo sklepików. Teren hotelu duży, bardzo czysty i zadbany. Obsługa bardzo miła. Pokoje może nie najnowsze, ale z klimatem, czyste, codziennie sprzątane. Jedzenie dobre-każdy znajdzie coś dla siebie. Dużo warzyw, mięs, ryby, pyszne pieczywo. Brak sensacji jelitowych. Animacji niewiele.

Zalety

Życzliwość personelu, piękny teren, morze i laguna

Teresa

Pobyt - Grudzień 2023

Pokój mi się nie podobał raz, że klimatyzacja nie chodziła a wieczorami było chłodna po drugie jako małżeństwo łóżka mieliśmy osobne.

Zalety

Obsługa była pełna parą, pomoc i przede wszystkim hotel był czysty oraz zadbany.

Wady

Pokoje powinny być segregiwane do małżeństw i singli.

Wojciech

Hotel dedykowany dla par i tylko par. Nie ma co szukać rodzin z dziećmi - to nie ten hotel. Dużo Niemców, Czechów, Francuzi i kilka osób z Polski. Nie ma atrakcji dla dzieci i dlatego celują w innego turystę.

Zalety

Czysto, dobre i różnorodne jedzenie. Z dala od zgiełku.

Wady

Brak piaszczystej plaży - nie jest to wada, ale informacja.

Aleksandra

Hotel kameralny, niska zabudowa, czysto, dobre jedzenia, przyjemna atmosfera, własna rafa, dobra obsługa, spokojnie, animacje

Zalety

Hotel spełniał wszystkie moje oczekiwania, byliśmy w hotelu 16 lat tamu i dalej utrzymuje swój standard, dla nas wszystko na plus i napewno jeszcze tam wrócimy

Barbara

Hotel położony w doskonałym miejscu. Dopłacaliśmy za pokój z widokiem na morze. Warto! Widoki cudowne. Stołówka częściowo położona jest w zadaszonym tarasie nad samym morzem. Z zewnątrz bardzo urokliwa zabudowa. Na terenie hotelu dużo zieleni. Miła obsługa. Dbają o koty znajdujące się na terenie hotelu .Miały jedzenie, picie i nie były przeganiane. Jedyny minus to przestarzałe pokoje z głośno chodzącą klimatyzacją .Hotel dla ludzi ceniących ciszę i spokój, bo dyskotek tam nie ma.

Tomasz

Przepiękne miejsce. Rafa przy samym hotelu, miła i pomocna obsługa. Pyszne jedzenie.

Zalety

Wygląd resortu

Arek

Pobyt - Czerwiec 2023

Wspaniały hotel,super widoki,miła obsługa.....cisza spokój.... chętnie tam wrócę

Wady

Raczej brak....szczegoliki

Marzena

Pobyt - Maj 2023

Jak na tę cenę , hotel jak najbardziej na tak. Jedzenie : każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje czyste, plaża troszkę mała, ale każdy znajdzie miejsce dla siebie. Przy basenach wystarczająca ilość leżaków. Hotel zdominowany przez Niemców i Skandynawów. Miejsce raczej dla szukających spokoju.

Marzena

Pobyt - Maj 2023

Hotel sam w sobie jest ok. Pokoje czyste, jedzenie też ok. Dwa baseny i trzeci dla dzieci. Miła obsługa. Hotel raczej dla osób starszych, szukających spokoju.

Zalety

Położenie (blisko miasta)

Wady

Kiepska plaża , Brak babów, w których można coś przekąsić między głównymi posiłkami. (jeden w który jest tylko pizza)

Agnieszka i Szymon

Pobyt - Luty 2023

Pobyt bardzo udany. Urokliwy hotel z piękną zabudową, pokojem w stylu nubijskim, otoczeniem, własną mariną, małą rafą, 2 plażami, podgrzewanym basenem, urokliwą stołówką z widokiem na morze i pysznym jedzeniem.

Zalety

Położenie blisko meczetu El Mina, mariny, targów. Urokliwe miejsce z miłą obsługą i pysznym jedzeniem. Skromna rafą, ale jest. Napoje butelkowane także w lodówce w pokoju. Szklanki do napojów wielokrotnego użytku ,slomki papierowe więc nieco ekologicznie. Animacje soft, wieczorki z muzyką na żywo. Kameralny hotel idealny na zimowy odpoczynek.

Wady

Nie zauważyliśmy żadnych, wszystko super.

5.3
MATEUSZ

Pobyt - Luty 2023

Hotel przeciętny tak mniej więcej 7/10 więcej nie. Arabella azur to hotel w takim starym egipskim stylu pokoje ciemne z witrażami w drzwiach i oknach meble stare w jednym pokoju są na przykład schody do łóżka które jest na podwyższeniu. Jeśli szukasz nowoczesnego hotelu to wybierz sąsiedni Arabia. Obsługa miła ale na pewno napiwki podnoszą jakość obsługi i chęci obsługujących. Jedzenie naprawdę dobre nie ma się do czego przyczepić śniadania normalne lunch jest w kilku miejscach łącznie z pieczeniem pizzy frytkami i różnymi takimi znakami. Kolacje są w dwóch miejscach bardzo fajna jest włoska restauracja obba jest w niej cisza i spokój i menu śródziemnomorskie łącznie z pizza Manem który robi pizzę na twoje zamówienie i jest naprawdę dobra. Restauracja grillowa to główna restauracja I tam znajdziesz bardzo różne dania w różne dni tematyczne na przykład meksykańska kolacja lub owoce morza jest kilka stanowisk z grillami jest pani która piecze fajne przekąski w piecu. Byliśmy w lutym więc podgrzewany był tylko mały basen na którym trzeba było rezerwować ręczniki już o 7:00 rano niezbyt czysto dookoła basenu ale da się przeżyć jeśli chodzi o plażę nad morzem to leżaków jest dość dużo na pewno każdy znajdzie coś dla siebie zejścia do morza są po schodkach w niektórych miejscach martwa Rafa A w niektórych piasek. Woda mega czysta plaża bardzo czysta zadbana sprzątana przy hotelu usypana na środku zatoki wysepka na której od strony Arabella azuri jest ze 20 m żywej rafy na której naprawdę jest co oglądać jeśli chodzi o rybki i płaszczki czasami. Jeśli chodzi o korzystanie z sąsiedniego hotelu to jest ono niemożliwe jeśli chodzi o drinki czy jedzenie. Ochroniarze pozwalają przejść ewentualnie na spacer lub posiedzieć na plaży Arabii. Animacje jakieś tam są ale nas specjalnie nie interesowały. Dobrze działał internet jak na warunki egipskie był w kilku różnych miejscach typu plaża basen lobby. Jeśli chodzi o bary z drinkami to było ich kilka drinki przeciętnej jakości i wiadomo jak to w Egipcie. Trochę wkurzało mnie że na przykład białe wino było tylko w lobby a na plaży nie było na przykład limonki do drinków. Generalnie hotel przeciętny raczej dla starszych ludzi bo mało atrakcji dla dzieci pełno Niemców którzy raczej są w wieku 50 plus.

Zalety

Jedzenie Rafa obsługa.

Wady

Hotel Stary pokoje brzydkie

Pobyt - Grudzień 2022

Hotel przecudowny , klimatyczny. Super usytuowany , czyściutki . Pokoje ładne , , codziennie sprzątane.. Cały personel ( od ogrodnika po dyrektora ) bardzo przyjaźnie nastawiony na turystów , władający językiem angielskim , uśmiechnięty .

Zalety

Usytuowanie , czystość , personel

Pobyt - Grudzień 2022

Długo zastanawiałam się, jaką opinię mam wystawić, bo moje odczucia są skrajne. Zacznę może od plusów: pyszne jedzenie, duży wybór, czysto, miła (choć nie zawsze) obsługa, bliskość sklepów. Jednak nie polecam tego hotelu na zimowe miesiące. Jedyna możliwość skorzystania ze słońca, to praktycznie do obiadu. Obiad kończy się już o 15, więc trzeba przynajmniej o 14.30 zwinąć się z plaży, a potem już ciemno i zimno. Od godziny 16 pozostaje tylko błąkanie się po mieście lub posiadówki w jedynym czynnym po 17-tej barze, o ile w ogóle upolujesz wolny stolik. Bary przy basenach i na plaży zamykane o 17 i nawet posiedzieć nie bardzo można, bo wyganiają i sprzątają. Jest jeszcze jedna knajpa, gdzie po 21 zaczynają się animacje, w zasadzie bardziej występy, trochę za późno moim zdaniem, a zaraz po niej dyskoteka. A, i jeszcze jedna ważna sprawa: w ofercie Corala napisane jest, że All inclusive jest do godziny drugiej. Jest to nieprawdą. All jest do 24. 95% obłożenia hotelu to niemieccy emeryci okupujący od 7 rano leżaki przy basenie i na plaży. Podobno większość to stali bywalcy, niektórzy siedzą tam całymi tygodniami. Do tego palą oni ogromne ilości bardzo śmierdzących papierosów ciągle i wszędzie. Nie sposób uciec od tego smrodu, a palić tam można przecież prawie wszędzie, no może z wyjątkiem stołówki. Po śniadaniu nie było żadnej szansy na upolowanie leżaka przy basenie. Na plaży tej z rafą też był problem. Wolne były tylko łóżka po zacienionej stronie. Jeśli mowa o plaży, to też nie za szczególna. Brak bezpośredniego łagodnego wejścia do wody, a jedynie po drabinkach lub schodkach wprost na głęboką wodę. Podejrzewam, że w cieplejszym sezonie, gdy można do późnych godzin wieczornych przebywać na plaży, gdy dłużej są czynne baseny, a niemieccy emeryci siedzą w domu i czekają na zimowe promocje hotel jest całkiem, a nawet bardzo w porządku. Na zimę raczej nie polecam :( P.S. Jest jednak światełko w tunelu: ponoć od przyszłego roku otwierają nowy obiekt tylko dla Niemców :))))

Zalety

położenie, jedzenie, czystość

Wady

słaba oferta na zimowe ciemne wieczory, słaba plaża

Pobyt - Grudzień 2021

Wakacje w Arabella Azur.. Nasza czwórka zadowolona. Nie żałujemy. Hotel polecamy srednio wymagającym

Zalety

Krótki transfer, dość kameralny z architekturą arabska , wszędzie blisko, dwie plaże. Jedna po lewej stronie bez rafy, druga po prawej z niedużą rafa. Dwa baseny. Jeden z podgrzewaną wodą. Obsluga dyskretna, nienachalna i sympatyczna. W ciągu u dnia przekąski (frytki i hamburgery) w barze na plazy. Przy basenie mini pizza.. Nasza 4 z jedzenia zadowolona. Pobyt od 09.12.2021 do 16.12.2021. 9 raz w Egipcie. Pierwszy raz w 4* hotelu. I mimo obaw bylo ok.

Wady

Nie mogę się do niczego przyczepić. Zawiodl jedynie rezydent Coral pan Samir.

Norek

Pobyt - Sierpień 2021

Jedyna wada to jedzenie codziennie to samo przez 2 tyg . Aż do znudzenia w takim stopniu że jeździliśmy po 10 dniach do KFC i maca . Brak jakiego kolwiek urozmaicenia jedzenia!! Jak na pobyt w Egipcie po raz 5 oceniam jedzenia na 1/10 Reszta ok . Było n 6 osób:)

Zalety

Hotel przy samym morzu, pokoje czyste, obsługa mega przyjemna

Arabella Azur