Aquasis Deluxe Resort & Spa

Byliśmy w tym hotelu już trzeci raz. Wszystko ok. Pewnie jeszcze wrócimy

Hotel przyjemny natomiast nie jest to hotel ani nowy ani nowoczesny, jak wskazuje opis. Pokoje duże jednak standard pokoju to bardziej 3,5-4 a nie 5 gwiazdek. Pierwszy otrzymany pokój na najniższym piętrze oceniam na góra 3 gwiazdki. Kafelki przy basenie zaniedbane, czarne. Otoczenie hotelu ładne, przyjemna plaża. Dostępne wybrane alkohole importowane, natomiast napoje przygotowywane "na odwal". Jedzenie w ciągu dnia to głównie fast food. Bardzo miła obsługa w restauracji głównej. Porównując z innym hotelami, opinie o tym hotelu zdecydowanie zawyżone.

wyjazd uważam za udany, obsługa bardzo miła i pomocna. W pokojach jak i na dziecięcych zjeżdżalniach było widać już ubytek czasu.

Świetne wakacje z dziećmi w pięknym miejscu. Wszystko na plus - położenie, jedzenie ,baseny i plaża :)

Miejsce po prostu super Bardzo dobre jedzenie Miła obsługa, wszystko w jak najlepszym porządku Czysto idealnie

Nazwa  Aquasis Deluxe Resort & Spa
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Bodrum
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne

Kuszący nowością, elegancki i stylowy resort otoczony pięknym ogrodem zaprasza na rodzinny wypoczynek.

Rozległy kompleks basenów i 2 aquaparki dla dorosłych i dzieci będą świetną rozrywką dla amatorów wodnych szaleństw.

Sport i rozrywka: 10 zjeżdżalni, 4 korty tenisowe, fitness, aqua aerobik, sauna, hammam.

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Wyświetlono 29 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Kwiecień 2024

Byliśmy w tym hotelu już trzeci raz. Wszystko ok. Pewnie jeszcze wrócimy

Zalety

Duży wybór dostepnych alkocholi.

Wady

Wiatr.

Zalety

Duża powierzchnia, ładna plaża

Wady

Utrzymanie porządku mogłoby być na wyższym poziomie, zarówno przy basenach, jak i w pokojach. Zniszczone narzuty na łóżkach, dziurawa firana Jedzenie w ciągu dnia to głównie słabej jakości fast food, ze zdrowszych rzeczy dostępne owoce (arbuz, jabłko, winogrona, gruszka), natomiast warzyw prawie brak.

Hanna

Zalety

Duży obiekt , codziennie można zrobić coś innego -plaża - baseny - plac zabaw oraz sale zabaw - animacje - podejście obsługi i animatorów do dzieci. - duży wybór restauracji a'la carte (w których kelnerzy dosłownie rozpieszczają)

Wady

- trochę daleko od miasteczka ale cos za coś - monotonne jedzenie - godziny otwarcia zjeżdzalni

Aga

Zalety

Ładne położenie, bardzo ładna plaża,łagodne wejście do morza, duży teren. Super kuchnia -pyszne mięsa i warzywa. Ogromny basen, fajn a strefa basenowa dla dzieci i sporo zjezdzalni,w szczycie sezonu nie było problemu z leżakami. Bardzo fajny mini club.

Wady

Animacje mogły być lepsze,ale nie ma co narzekać

Marek

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

Prywatna plaża Super drinki oraz napoje Porządek

Wady

Niema takiej rzeczy co by się nie podobało

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel rewelacyjny godny polecenia,niedaleko miasta Didim

Zalety

Obsługa hotelu super miła nie narzucająca się,hotel ładny baseny czyste,plaża piaszczysta

Wady

bez wad

Marlena

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel nas zachwycił ! Ogromny teren - można spacerować do woli :) dużo leżaków więc bez stresu, że nie będziemy mieli miejsca przy basenie, sporo basenów , jeśli chodzi o atrakcje dla dzieci to rewelacja ! Mały basen ze zjeżdżalniami super, duże zjeżdżalnie ucieszyły również dorosłych ;) animatorzy świetni, pierwszy raz Skusiłam sie na Aqua aerobik. Widok z pokoju super, hotel bardzo czysty. Kuchnia i restauracja - petarda ! Jedzonko wyśmienite - wieczór turecki - człowiek jadł oczami ;) kelnerzy na wysokim poziomie. Wifi łapało dość dobrze , nawet na basenie i przy plazy w razie konieczności można bylo skorzystać z internetu. Plaża i domki przy plazy super - piękne zachody słońca, Woda krystalicznie czysta :) Piana party oraz dużo innych atrakcji urozmaicały pobyt ;) piękna roślinność na terenie fotelu - bananowce, palmy, kwiaty - widok Cieszył oczy

Zalety

Obsługa 10/10 Jedzenie 10/10 Czystość 10/10 Położenie hotelu / widoki 10/10

Wady

Jedyna rzecz, na która można ponarzekać to słaby lunchbox na drogę powrotna do domu ;)

IZABELA

Pobyt - Kwiecień 2023

Właśnie wróciliśmy z Aquasis grupą 11 osobową . To moja 15 wyprawa do Turcji , więc mam skalę porównawczą . Hotel ogólnie godny polecenia . Ma dużo zalet i mega potencjał ale też ( niestety ) minusy. Zacznę od nich właśnie . 1.Pokoje są duże i przestronne ale zdarzają się taki jak nasz z widokiem na mur . I gdyby nie fakt , że w sąsiadujących pokojach była reszta ekipy, nie mieszkała bym w tej norze .Podpowiedz na managera polecam zrobić tam schowek na szczotki a nie proponować takiego lokum gościom. 2. Zbyt krótki czas kolacji . O 20:45 obsługa zaczyna sprzątać jedzenie. Kolacja powinna być choć do 21:30. Po 22:00 nie ma nic do jedzenia Kolejna rada dla na managera proszę wydłużyć czas kolacji i zdecydowanie zrobić czynny bar z jedzeniem czynny od północy. I nie takim jakie jest teraz tzn resztki z obiadu i suchy ryż . Zalety! hotel jest naprawdę ładny . Cały urok sprawiają pracownicy tworząc fajna atmosferę. Super animatorzy ( Rado pozdrawiamy) , bardzo uczynni i uśmiechnięci panowie z obsługi zjeżdzalni !!!! miło widzieć jak ktos lubi swoją pracę . I NAJWAŻNIEJSZE w Aquasis jest bardzo czysto .Wspaniała ekipa sprzątająca ! Zawsze uśmiechnięty pan z dziurką w twarzy ( niestety nie zapamiętałam imienia) No i świetni kelnerzy Fevzi Can Oztalay ! cudowny , pozytywny chłopak ! Super barman Zakeriya Yeler ! Pani managerze gratuluje takich pracowników.!!! Ogólnie tak jak pisałam hotel z dużym potencjałem i naprawdę fajnym personelem ! zyczę zatem wszystkiego najlepszego ! polecam!!

Zalety

czystość , personel

Wady

standard niektórych pokoi , zbyt krótka kolacja,

Iwona

Pobyt - Sierpień 2022

Gorąco polecam ten hotel. Spędziłam w nim 2 tygodnie na przełomie lipca i sierpnia z rodziną. Największym plusem hotelu jest obsługa, wszyscy bardzo mili i pomocni. Czystość na wysokim poziomie. Jedzenie, napoje i drinki bardzo dobre. Polecam pokój sunset terrace. Dużo atrakcji w ciągu dnia i wieczorem, dla dorosłych i dla dzieci. W pierwszym tygodniu naszego pobytu bardzo wiało i woda w basenie była chłodna, w drugim tygodniu było znacznie lepiej. Poniżej standardu był lunchbox który dostaliśmy w dniu wyjazdu. I jeszcze jedno - dwa dni przed naszym wyjazdem przyjechało dużo gości z kraju na R i niestety byli bardzo faworyzowani przez hotel (np 2h muzyki w ich języku na basenie) a przecież w hotelu było wielu klientów innych narodowości których muzyki nie puszczali.

Zalety

czystość, obsługa, jedzenie, napoje

Wady

wiatr

DANIEL

Pobyt - Sierpień 2021

Pobyt w okresie lipiec-sierpień 2021. Dosyć długi transfer, ok. 2h z lotniska w Bodrum (niby 70 km ale położenie robi swoje, oczywiście rezydent mówił o 1 h:). Hotel bardzo duży, wspaniale baseny, zjeżdżalnie, na zewnątrz właściwie tylko 1 bar przy basenie. Alkohole bardzo dobre jak na ultra przystało. Animacje na dość dobrym poziomie, część artystyczna wieczorami bardzo powtarzalna ale można popatrzeć. W pokojach czysto i codziennie sprzątane. Na stołówce przy obostrzeniach covidowych średnio. Czasem obsługa miła i podadzą bez problemu a czasem z wielką łaską. Uwaga: w określonych godzinach walka o miejsca na stołówce i nie nadarzają sprzątać. Jedzenie powtarzalne z dokładnością zegarka. Większość turystów z Turcji a właściwie niemieckich Turków:) Czasem jeste więc trochę głośno. Położenie hotelu to osobna sprawa. Wiedzieliśmy że jest na uboczu, ale tak naprawdę jest on w polu. Do najbliższego Didim właściwie można dojechać tylko taksówką ale nie warto. Miejscowość opuszczoną przez Boga, bardzo biedna w porównaniu z innymi które przez 10 lat zwiedziliśmy. Rejon w którym położony jest hotel bardzo wietrzny. Mogłoby się wydać że przy ponad 40 stopniowych upałach to zaletą, ale tak nie jest. Czasem tak wieje że obsługa przymusowo składa turystom parasole, co jest dość irytujące. Generalnie myślę że opinie o hotelu są dość przesadzone. Moim zdaniem nie zasługuje az na tyle pozytywów. Hotel dość dobry, ale z wieloma wadami. Godny polecenia, ale tylko w bardzo promocyjnych cenach i dla świadomych klientów.

Zalety

Ogromna infrastruktura basenowa ze wspaniałymi zjeżdżalniami, obszerny teren, czystość.

Wady

Beznadziejne położenie, bardzo wietrznie do tego stopnia że czasem przymusowo składane są parasole.

Michał

Pobyt - Wrzesień 2020

Cudowny Hotel w sam raz by się odciąć od świata. Jedzenie pyszne

Zalety

Luksusowo

Wady

Nie stwierdziłem

Ireneusz

Pobyt - Wrzesień 2019

Jest 15.09.2019r.jesteśmy od tygodnia. Małżeństwo z 3 letnim dzieckiem, byliśmy już w wielu hotelach 5 gwiazdkowych w Turcji, Egipcie i Tunezji ten bije je na głowę. Gdyby taki był w Egipcie przy rafie kolarowej nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Muszę tu szczególnie podziękować Pani Monice pracującej w hotelu za pomoc podczas choroby naszego synka. Umówiła nam wizytę u lekarza, załatwiła transport i tłumaczyła przez telefon przebieg wizyty. Jeżeli będziecie czegoś potrzebować a nie mówicie po angielsku to serdecznie polecam kontakt z Panią Moniką- lobby naprzeciwko recepcji stanowiska guest relacion.

Zalety

Czystość, przyjazna obsługa, dyżo udogodnień dla dzieci, ciekawe animacje.

Wady

Niektórzy polscy,, turyści" jeśli chodzi o hotel to bez zastrzeżeń.

Dana

Pobyt - Lipiec 2019

Najlepszy w jakim byłam , położenie , animacje i oczywiście jedzenie!

Zalety

Położenie, animacje i jedzenie.

Sławomir z rodziną

Pobyt - Maj 2019

Pomimo zachowania niektórych gości i brak jakiejkolwiek reakcji że strony personelu polecam ten hotel.

Zalety

Jedzenie pyszne chociaż fakt że powtarza się Basen Hotel

Wady

Zachowanie Polskich turystów w grupie jedna wielka masakra

Agata

Pobyt - Marzec 2018

Byliśmy w październiku 2017 z 2 dzieci 2+5. Transfer z lotniska w Izmirze 2h.Hotel piękny i luksusowy, pokoje duże i ładne, duży wybór jedzenia. Oryginalne alkohole, woda butelkowana dostępna na każdym kroku, bardzo przyjazna obsługa hotelu. Dużo basenów, super zjeżdzalnie i basen dla dzieci, niestety w październiku woda w basenach była lodowata i nikt w nich nie pływał, dodatkowo ciągle wiejący tam wiatr wzmagał uczucie zimna, po godź 16 trzeba było cieplej się ubierać (czapki dla dzieci i kurtki). Na plaży robiliśmy parawany z parasoli by chronić się od wiatru. Dostępny jest też basen wewnętrzny z ciepłą wodą. Mini club dla dzieci z opieką animatorek. Można zostawić dzieci od 4 lat pod opieką Pań. WiFi dostępne na terenie całego hotelu, mini barek w pokoju codziennie uzupełniany. Odległość z hotelu do plaży to ok. 7-10min spacerem, my mieliśmy hulajnogi dla dzieci. Codziennie mini disco dla dzieci, a później występy w Amfiteatrze. Gdybyśmy byli w sezonie byłby to nasz najlepszy hotel w Turcji, polecamy ten hotel, był to nasz 4 hotel w Turcji i do tej pory najlepszy.

Zalety

nowy, luksusowy, dużo udogodnień dla dzieci

Wady

daleko do lotniska, wiejący wiatr

Sylwia

Pobyt - Wrzesień 2017

Była to nasza 3 podróż do Turcji, mieliśmy spore oczekiwania i niestety nas ten hotel rozczarował. Same pokoje czy posiłki ok, ale część rozrywkowa bardzo słaba. Albo baseny 40 cm dla małych dzieci albo 140 cm gdzie dzieci w wieku 6-9 lat już nie mogły korzystać swobodnie. Zimna woda w basenach, brudna plaża. Chociaż bardzo ładna. Dużo gości z Turcji, głośni i hałaśliwi. Chwilami bezczelni. Wpychali się bez kolejki na różne atrakcje, a obsługa na to przyzwalała. Jednego wieczoru nawet zabrali nam stolik w restauracji !!! Obsługa słabo zna angielski i dlatego faworyzowała gości tureckich - szybsza obsługa, szczególnie w kawiarni gdzie byłam jakby celowo pomijana w obsłudze, a kiedy zwróciłam uwagę to pani rzuciła mi talerz z ciastkiem. Dużo kobiet kąpiących się w całym ubraniu, w chustach - dla mnie to niehigienicznie. Animatorzy w zawodach faworyzowali Turków, a podczas Show Time pozorowali wybieranie z tłumu a byłam świadkiem jak umawiali konkretne osoby do występów. Głośna, nie dająca spać dyskoteka na terenie hotelu. Pokój nie był dostosowany do naszych potrzeb, zamawialiśmy pokój 2+2 a musieliśmy zsunąć łóżka i spać we 4 razem. Wyjazd do Didimy słaby, we wrześniu jest już pusto i nic sie nie dzieje. W sklepach należy płacić w lirach bo nie mają Euro na wydanie. Ogólne wrażenie - do Turcji tylko w wakacje, we wrześniu jest już za zimno. Nie jest to hotel dla rodzin z dziećmi w szkolnym wieku. Wszyscy się bardzo starają ale to za mało.

Zalety

czysty, sprawna obsługa, piękna plaża, różnorodne posiłki, minibar, bezpłatny sejf, bezpłatne Wi-Fi, świetne i różnorodne drinki, przepyszna lemoniada na holu,

Wady

zimna woda w basenach, baseny o dwóch głębokościach 40 cm i 140 cm, brak średniego basenu, brak polskiego animatora w Mini Klubie, zbyt duża liczba gości z Turcji, obsługa lepiej traktująca gości z Turcji, słabe animacje, głośne dyskoteki, zła organizacja pracy w kawiarni, mało sklepów, odludzie, dość nudno,

Pobyt - Wrzesień 2017

Jestem w Turcji już 7 raz, tak więc mogę powiedzieć, że mam porównanie odnośnie hoteli 5 * i powiem szczerze, że ten hotel przebił wszystkie, w których byłam dotychczas, (a dodam że w poprzednim Q Premium byłam aż dwa razy). Wszystko na najwyższym poziomie, ogromny teren, który dla osób lubiących tak jak ja długie spacery jest wprost idealny, jedzenie pyszne, bardzo urozmaicone nie do przejedzenia, duże baseny z bardzo dużą ilością leżaków, których pierwszy raz nie musiałam na wariata rezerwować, bo o każdej porze były dostępne, super wieczorne animacje, każdego dnia o innej tematyce, nienarzucający się animatorzy oraz inni pracownicy hotelu, obsługa też bardzo miła. Pokoje w budynku głównym bardzo duże, czyściutkie i co najważniejsze (z czym się spotkałam pierwszy raz) posiadające dozowniki zarówno z mydłem, jak również z żelem pod prysznic. Dużo bym mogła jeszcze się rozpisywać, ale myśle że moja opinia jest zbieżna z poprzednimi (z małymi wyjątkami) dla mnie akurat niezrozumiałymi, ale z gustami sie nie dyskutuje! Ja mogę z czystym sumieniem polecić ten hotel, gdzie spędziłam z mężem wspaniałe 2 tygodnie i chętnie bym została jeszcze dłużej. Ps. Ogromne podziękowania dla Pani Agatki, która jest pracownikiem hotelu , na której pomoc i przemiłą rozmowę zawsze można liczyć oraz oczywiście na serdeczny uśmiech????

Zalety

SAME

Wady

BRAK

Eliza

Pobyt - Sierpień 2017

Spędziliśmy 12 dni w połowie sierpnia 2017r. (rodzina:40+40+9 lat). Pokoje przestronne,ładne, pościel czysta i miękka, łazienka ze sporym prysznicem, ręczniki codziennie wymieniane, lodówka z mini barem-w cenie, uzupełniana co dzień, zestaw kawa, herbata także uzupełniany co dzień, bezpłatny sejf. Na stołówce spory wybór dań, każdy coś sobie dobierze, talerzy czy sztućców nawet gdy zabrakło to tylko na chwilę, jeśli była za czymś kolejka to max. 5 osób, obsługa uprzejma i pomocna.W trakcie pobytu skorzystaliśmy z restauracji włoskiej - polecam - pyszna. Baseny o dużej powierzchni, codziennie czyszczone, leżaki o każdej porze były tyle,że nie zawsze gdzie by się chciało,bezpłatne, ręczniki również. Plaża niby piaszczysta ale to sztucznie nawieziony piasek przez który wychodziły kamienie, woda przejrzysta. Alkohole najlepsze w lobby barze, lody gałkowane, smakowe z Algidy w kawiarence. Fajny butik ze skórami,po targowaniu ceny bardzo dobre (najtaniej wśród skór było właśnie w hotelu), sympatyczny sprzedawca.W hotelu spora część to Polacy, tutejsi oraz troszkę Rosjan i Czechów.Oczywiście nie można zapomnieć o wspaniałej p. Agatce, która zawsze służyła pomocą ,serdecznością i uśmiechem (można ją znaleźć na przeciwko recepcji). Do Didim na zwiedzanie lub nocny bazar warto wybrać się taksówką za 10euro w jedną stronę (zabiera tyle osób ile pomieści włącznie z bagażnikiem). Na wycieczkach najbardziej opłaca się mieć liry lub dolary, najmniej korzystne euro. Ogólnie hotel super!

Zalety

Piękne widoki, uprzejma obsługa, czyste i przestronne baseny, bardzo dobre jedzenie.

Wady

Obsługa sprzątająca zapominała o umyciu umywalki w łazience w pokoju.

Dagmara

Pobyt - Sierpień 2017

Hotel jest niesamowicie ogromny, obsługa bardzo sympatyczna a animatorzy zaskakują na każdym kroku. Idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, bardzo polecam, naprawdę udany wypoczynek.

Arek

Pobyt - Sierpień 2017

To była nasza trzecia wizyta w Turcji (rodzina: 2 osoby dorosłem i jedno dziecko 11 lat). Generalnie trudno się d czegoś przyczepić. Wszystko na bardzo wysokim poziomie. Może tylko siłownia słaba a poza tym rewelacja

Zalety

Bardzo duże baseny, duże codziennie sprzątane pokoje, bardzo dobre jedzenie i desery, piaszczysta mała plaża

Wady

Mała siłownia

Aquasis Deluxe Resort & Spa