Aqualife

Muszę koledze, który powyższe uwagi zamieścił, przyznać rację. My rownież mieliśmy "przejścia" z sejfem-pudełkiem, który można raczej nazwać zabawką (szyfr do sejfu chyba każdy szczęśliwy posiadacz w hotelu miał taki sam, a był naprawde trudny: 123456:)). Po przyjeżdzie do hotelu, widok holu i samego hotelu robi wrażenie. Jednak dobry nastrój popsuł nam po kilku minutach widok niesprzatniętego pokoju...musieliśmy czakać jak to określił pan na recepcji "5 minuts" czylo około 40 minut i tak było przez 7 dni pobytu - czekanie na koce 5 minuts, czyli pół dnia, na prześcieradła - 5 minuts czyli 3 dni, na ręczniki, które osoba sprzątająca zabierała każdego ranka-5 minuts, czyli do wieczora, wymiana pieniędzy -5 minuts, czyli od 10-40 minut.....Oczywiście powyższe dostawało się po kilku a nawet kilkunastokrotnych ponagleniach. My na szczęście nie mieliśmy problemów z klimatyzacją, ale jedna para z Polski, która jeszcze tydzień "walczy" w Imperialu (wycieczka 2-tygodniowa) ma w pokoju od popsutą klimatyzację (oczywiście wielokrotnie informowali o tym recepcję i 4-krotnie była naprawiana ze skutkiem oczywiście żadnym).

Hotel położony jest na obrzeżach Hammamet Yasmine, ale spacer wieczorkiem do centrum, jak napisał mój poprzednik, zajmuje chwilę. A w centrum....no cóż...nie jest to na pewno Majorka i jesli ktoś preferuje nocny tryb życia i chciałby poszalać, to chyba się rozczaruje: lokale tj.: restauracja, bary przy nabrzeżu i na statkach pirackich czynne są "do ostatniego" gościa' ale stanowią raczej ostoję w wędrówce lub miejsce na posiłek, można też tam zapalić fajkę wodną. Dyskoteki a raczej szyldy wskazujące ich miejsce policzyć można na palcach jednej ręki Pokoje w hotelu są przestronne, jednak jak z resztą w całej Tunezji, tak i w pokojach, widać niedociągnięcia i mimo iż pokoje są sprzatane codziennie, nie widać tego aż tak bardzo. W pokoju mieliśmy dużą szafę, duuuuuże łóżko, 2 stoliki nocne, stół, stolik, telewizor (bez polskich kanałów - jako jeden z niewielu hoteli, Imperial nie odbiera polskiego kanału), fotel, lodówkę (rewelacja). Łazienka też przestronna z wanną, dużym lustrem, zlewem; i toaleta-bardzo przeciętna, ale nienaganna.

Basen przy hotelu jest przyzwoitej wielkości; leżaki bezpłatne, mozliwość spozywania posiłków pomiędzy wykupionym HB i tu ewenement:) : woda(której nie można wnosić z zewnątrz do hotelu a w sklepie kosztuje około 400-600 milmów; 4 dnia pobytu kupiliśmy 2 butelki wody i musieliśmy je po prostu wylać!!!Nie wpuszczono nas z nimi do pokoju) kosztuje w imperialu w zależności od miejsca zakupu i osoby, która sprzedaje i tak: w barze w hotelu 1,8 dinara, w restauracji od 2-3 dinarów (zależy od kelnera), w barze przy basenie 2,2 dinara. I jeszcze na koniec dodam, iz program animacyjny określiłabym delikatnie ujmując jako niedopracowany. Zabawy i gry przy pasenie i na plazy prowadzone były przez młodych miejscowych chłopców, nie znających dobrze języka angielskiego. Program był monotonny, a czasami zachowanie animatorów, którzy na siłę wyciagali turystów do "zabaw", po prostu męczyło. Wieczorne spacery pozwoliły nam zauwazyć, iż w hotelach 3-4 gwiadkowych wieczory animacyjne prowadzone były z rozmachem i pompą...muzyką na żywo, a nie 3 płytami puszczanymi w kółko (przeboje sprzed kilku lat)

Podsumowując: nie poleciłabym tego hotelu. Wracając na lotnisko wspólnie z osobami z innych hotelów było mi po prostu przykro. Wprawdzie jak autokar podjechał po nas około 1 w nocy to słyszałam ochy i achy a nawet stwierdzenie "A widzisz mówiłam Ci, żebyśmy wzięli hotel 5-ciogwiazdkowy..." . Nie jest to obiektywna ocena, bo każda osoba ma inne wymagania, gusty i potrzeby. Jednak opinie Polaków odpoczywających w Impeialu były jednakowe: hotel nie zasługuje na reklamowanie jako 5 *****, ja bym mu dała 3 i poł góra 4****.

Jest to średniej klasy hotel 4 gwiazdkowy - na pewno nie 5cio. Z resztą na wszystkich tablicach informacyjnych widnieją owe 4gwiazdki.

Byliśmy w Imperialu chyba po sezonie, bo jak słyszeliśmy basen zewnetrzny podgrzewają do końca sierpnia, tak samo jak i animacje. MOże to i lepiej bo Ci Animatorzy to raczj niedożywione dzieci (pozdrawiam wystraszonego chłopca, który chciał nas na siłę zatrzymać na animacji polegajacej na tańcu do muzyki z taśmy, który to na słowa "russian mafia" zrobił najwieksze oczy jakie widziałem i.. się ulotnił hehhe nie nagabywano nas już do końca pobytu:) lub młodzieńcy nagabujące samotne turystki, głównie z Rosji.
Pokoje i ich obsługa - ok. Polecam.Suszarka do włosów jest, ręczniki wymieniane codziennie.
Wyżywienie - ok. Bardzo mili kelnerzy - pozdrawiam "Mahmuda" hehe, smaczne i pożywne, duży wybór, oraz super ciasta i arbuzy - których koniec sezonu właśnie przypadał na nasz pobyt stąd ich smak przepyszny!
Baseny i etc. - są 2 - wewnętrzny - nie widziałem, żeby ktoś oprócz nas korzystał :) ładny, i zewnętrzny - duży, ale.. nie czyszczone ścianki i można sobie było pobrudzić ciało i strój kąpielowy!!! Trzeba uważać. Otoczenie siędopiero kształtuje, sadzą drzewka i krzewy, także Park będzie. Do plaży trzeba przejsć tylnym wyjściem ok. 200 metrów - leżaki bezpłatne. Blisko stanowisko parahutów, banana, skuterów i innych atrakcji, np. pan sprzedajacy palmy. Plaża sąsiaduje z hotelem Royal - 5* - gdzie można pograć w siatkówkę (Hiszpanie zalegają nam piwo!! Odbierzemy :), i wziać darmowy prysznic, bo ów w IP jest płatny!
Obsługa miła i pomocna. W pokojach sejf, z którego nie korzystaliśmy. Wszystkie dokumenty i pieniądze leżały w pokoju. Drobne na stoliku i etc. i nic nie zginęło.
Hotel ten jest sprzedawany przez wiele biur podróży (ang, ros, slov, pol) jako 5 *, czemu nie wiem. Jest 4* ale jest miło. Pryznajmniej jak my byliśmy czyli 18-24.09.2005

Jeżeli ktoś chce odpoczać, poleżęć i poopalać siew spokoju i ciszy to spokojnie ten hotel polecam.Zastrzegam, że nie wiem jak jest wcześniej tj. lip-sierp. My jesteśmy zadowoleni!

Hammamet - Yasmine - prziepiekna okolica, z cudowną plażą, promenadą i eksluzywną mariną yachtową. Duza ilość slkepów z pamiątkami, dobrze zaopatrzony supermarket (butelka wody około 1 zł !, Cola 1zł! (za litr) - nie ma potrzeby zamawiania w hotelu - gdzie ceny napojów wygórowane - spokojnie można wnieść w plecaku.
Hotel 4 gwiazdkowy - mógłby spokojnie mieć 5 gwiazdek. Duży basen, jedzenie nie do przejedzenia - włącznie z codziennie innym tortem przygotowywanym przez szefa kuchni. Dojście do plaży spokojną uliczką pomiędzy dwoma innymi hotelami, około 300 m. Na plaży mnóstwo atrakcji sportowych.
Sama plaża przepiękna - ciągnąca się kilometrami w obie strony - około 10 km do starego Hammamet (brudne, stare miasto ale warto zobaczyć jak wygląda prawdziwe życie tubylców). W przeciwną stronę port yachtowy, oraz ciągnące się ekskluzywne hotele i promenada z niesamowitą ilością palm.
Naprawde polecam - Hammamet Yasmine!!!!!! (najlepiej hotel z nie mniej niż z 4 gwiezdkami - wtedy na pewno urlop będzie udany).

Mile wspominam pobyt w hotelu Imperial Park. Bardzo luksusowa okolica z pięknym portem i z licznymi sklepikami w których mozna zakupic pamiatki.Niedaleko do większego supermarketu oraz sztucznego lodowiska. Blisko do plazy.W hotelu bardzo miła obsluga,pokoje ekskluzywne jedynym minusem byly animacje, codziennie to samo, ale ogolnie zachecam do wyboru tego wlasnie hotelu

Nazwa  Aqualife
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi

Wyświetlono 174 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
paulina

Wika

Wujek Dobra Rada

Michał

magda

V

Hotel położony w ciekawym miejscu jednek troszkę daleko do plaży ... poza tym miło sie spędza czas przy basenie leci relaksująca muzyka pod wieczór zaczynają sie animacje masakra (!!!!) potrafia zabawiać ludzi do 24h a niektórzy naprawdę chcą spać ... robią swoje mimo że ogląda to min.15 osób ... porażka totalna !! ... basen super :)) czysta woda troszke słonawa ... pokoje wypas duże wygodne łóżka codziennie przychodzi sprzątaczka i jest czyściutko ... łazienka też super klimatyzacja w pokoju tv lodówka sejf ... w okolicy niedaleko sklep samoobsługowy gdzie sa w miare przyzwoite ceny i inne sklepy/targi ... oj ludzie naciagają strasznie ... można wytargować naprawde niskie ceny ale trzeba sie uzbroić w cierpliwość bo przeciez my nie jesteśmy przyzwyczajeni do czegoś takiego a dla nich to normalka ... plaża tego hotelu taka sobie i dlatego większośc czasu spedzałam z moim chłopakiem przy hotelu blisko basenik wc no i przede wszystkim blisko do pokoju ... jedzienia jest bardzo dużo ale nie smakuje to najlepiej poprostu trzeba natrafic na cos co sie lubi ... mnóstwo surówek sałatek ... na śniadanie pyszne napoje naprawdę polecam szczególnie na kaca :)) ... pomagają !! ... denerwowało mnie tylko to że podczas obiadokolacji w opcji HB nie było napoi wliczonych w ceny tylko musiało się zamawiać (piwo 3DT Coca Cola 2DT) ale ogólnie obsługa miła :)) wycieczka na Saharę (ok 230DT za osobę) to bomba choć przyznam ze troche jest mecząca ale można pojeżdzić na wielbładzie przejechać sie jeepem po pustyni i w ogóle zobaczyć wiele innych atrakcji ... Nocą miasto jest piękne ... ale należy uważac na kierowców jeżdzą jak szaleni nie przejdzie sie przez ulicę bo rzadko co sie któryś zatrzyma ... parkują dookoła ronda ... trabia non stop na siebie ... taksówki jeżdzą czesto i sami kierowcy zaczepiają zeby wsiaść i gdzieś jechać ...
Hotel naprawdę okey ... są dobre warunki w których można spokojnie mieszkać ... szkoda tylko ze byliśmy tam tydzień bo to troszke krótko mimo to dobrze wspominam ten wyjazd ... Hotel godny polecenia wart 4 gwiazdek :))

Greg

Moze gdybym nie czytal przed wyjazdem tych wszystkich entuzjastycznych opinii: "powyzej oczekiwan!", "zasluguje na piec gwiazdek" etc., to bylbym bardziej sceptyczny, a przez to ocena bylaby wyzsza, bo i rozczarowanie mniejsze. A tak jestem rozczarowany jesli mialbym widziec ten hotel jako 5-gwiazdkowy. Do przelkniecia jest jako 4-gwiazdkowy "wczasowy" hotel w kraju arabskim. Zwlaszcza jesli mieszka sie w nim jeden raz.
Plusy:
- duze i dosc ladne pokoje
- przestronny hall
- kolacje mimo wszystko smaczne i urozmaicone (patrz tez minusy)
- duzy basen + basen kryty
- dzielnica Ysamine Hammamet to calkiem mila okolica

Minusy:
- zenujace, nieprawdopodobnie halasliwe animacje/animatorzy,
- sniadania bez cienia urozmaicenia,
- szef kuchni nawet nie probowal udawac, ze skladniki niektorych potraw serwowanych na kolacje sa wariacja skladnikow uzywanych w dniu poprzednim lub nawet dwa dni wstecz,
- na plazy haldy niesprzatanych wodorostow, szkla, gruz, sama woda rowniez malo czysta, parasole plazowe - obraz nedzy i rozpaczy, obszarpane, wiszace, chylace sie ku upadkowi...
- teren wokol brodzika bez trawy (klepisko) co powodowalo blyskawiczne zanieczyszczanie wody w brodziku,
- toaleta przy basenie - szkoda slow
- brak dobrej alternatywy jesli chodzi o wybor strony na ktora wychodza okna pokoju - front - widok na hotelowy podjazd, ulice, za nia widok na trase szybkiego ruchu itd... od strony ogrodu widok moze i niezly - basen i sam ogrod, ale z dzwiekowa ilustracja ryczacych animacji,
- architektura zewnetrzna hotelu - brak jakiegokolwiek zamyslu architektonicznego...
Odnosze wrazenie, ze hotel moze i ma udawac lepszy, ale nie jest na biezaco utrzymywany z nalezyta starannoscia przez co jego stan pogarsza sie. Nie wrocilbym do tego hotelu.

Bożenka

Hotel Imperial połozony jest w spokojnym miejscu na obrzeżach Kammametu Jasmin. Póki co są to obrzeża, gdyż dzielnica Jasmin rozbudowuje się i w około powstają nowe apartamenty i hotele.Jest to duży hotel. Pokoje duże, przestronne, czyste i dobrze wyposazone. Pokoje dobrze sprzątane. Osobiście codziennie zostawiałam dla obsługi sprzątającej jakiegoś pieniążka i po powrocie z plazy miałam super wysprzątany pokoik, a pizamka ładnie ułozona na łóżeczku. W październiku w pokoju miałam jeszcze klimę. Obsługa hotelu dobra. Jedzenie smaczne. Basen spory i czysty. Animacje raczej mnie nie interesowały, a zatem nie mogę się wypowiadać.
Z czystym sumieniem mogę polecic ten hotel.:))))

SYLWIA

HOTEL BARDZO ŁADNY,BLISKO DO PLAŻY,PORTU,MEDINY. PLAŻA BRUDNA,DUŻO ALG,MOŻE DLATEGO ŻE BYLIŚMY PO SEZONIE.

4.8
liza

odradzam ten hotel mimo ze 4 * to straszny syf w pokojach kelnerzy caly czas probuja oszukac zdzieraja w hotelu na czym sie tylko da pokojowki mile ale jak im nie dasz z2-3 dinary to nie masz posprzatane lozko zaslane podlogi tam chyba nigdy nie bylu myte albo raz w roku jak zajechalamok 6 rano to 7 wszystko mylam hotel na oko wydaje sie bardzo ladny i taki jest ale nic wiecej jedzenie przerobine ze sniadania na odbiadokolacje tylko dodany ser lub cos takiego animatorzy graja caly czas do domu takze z rozrywki w hotelu nici rezydentka nie mila cena kazdego dnia sie zmienialyna wycieczki fakutlatywne.7 km od centrum hammametu a prima life lezy tylko w skupisku hoteli i oprocz bleu ice niema zadnego sklepu plaza brudna nieda sie wejsc do wody pelno glonow szkiel itd rezydentka tlumaczyla sie tym ze zle trafilismy bo byl sztorm i dlatego tak wyglada acha i jeszcze jedno pokojowki wchodza do pokoju nie pukajac takze za bardzo niema prywatosci

Małgosia

Ja mam miłe wspoamnienia z pobytu w Imperial Park. Codziennie Pani sprzątała, nie mieliśmy problemów z ręcznkami,ok. 12 schodziliśmy na odpoczynek i ręzniki były w pokoju czyste, co drugi dzien zostawialismy Pani dolara i pokój był czysty. Jedzenia było duzo, mnóstwo ciast, menu się powtarzało,ale nie marzekaliśmy. Co do obsługi, to równiez nie mam zastrzeżeń, mili, uśmiechnięci, często wspólczulismy aniamatorom, którzy chodzili i zachęcali do róznych gier, konkursów, ludzie nie byli zbyt aktywni. Ogólne wrażenia pozytywne.

kobieta

czytajac tutejsze opinie nastawilam sie na w miare dobry hotel, niestety rozczarowalam sie kompletnie, potwierdzam opinie Agnieszki. Na stolowce( ktora trudno nazwac restauracja) ciagle brakowalo naczyn, donosili oplukujac je tylko a biezaco, lepily sie wrecz od brudu, kolejki za jedzeniem, a przekaski all szkoda gadac( raz stalam pol godz za pizza), w hotelu ktory przypisuje sobie 4 gwiazdki to skandal! Jedyna pozytywna rzecza byl duzy basen, w ktorym mona bylo spkojnie poplywac. Nie polecam tego hotelu.

Aleksander

Witam ja rowniez pisze do wszytskich tych ktorzy sa niezadowoleni!!
Spedzilem jeden tydzien w tym hotelu, przy czym ma porownanie gdyz juz bylem na nie jednych wakacjach. Hotel jest ok barmani i kelnerzy super jednak jak nikt nie mowi nic po angielsku nie wspominajac o franc. to pewnie mial problemy i moze byli nie mili-- drodzy turysci choc kilka zwrotów, sam bylem swiadkiem jak pani mowila ze jest niezadowolona a przy barze usilnie mowila dwa piwa dwa piwa!!!! dobrze ze jezyk migowy choc troszke opanowala.
Basen duzy, program animacyjny tez ok jest duzy wybor, plaza ladna choc czasmi troszke wodorostow to fakt.
Drodzy panstwo pamietajmy ze to nie hiszpania to tunezja wiec wszytsko jest troszke inne. Zreszta co jest wazne na wakacjach?? moim zdaniem towarzystwo i pogoda. Jesli ktos jedzie tam tylko jesc, spac i pic to faktycznie moze byc zawiedziony:) rosjanie tacy sa wiec moze badzmy inni docenmy klimat slonce i to ze jestesmy na wakacjach:) kto chce cos innego podobno w los angeles sa ladniejsze hotele:)
pozdrawiam i polecam

Danuta Granitowska

Słabsze rozrywki - ale należy wziąć pod uwagę że jeszcze nie był sezon, miła obsługa hotelowa. Ogólnie jakość adekwatna do 4 gwiazdek.

Darek

Ten hotel zasługuje na dwie gwiazdki, i to nie jestem pewien

Paul

Sympatyczni animatorzy i zabawni kelnerzy.

Ilona

Dobry standard. Polecam rodzinom z dziećmi. W ramach all inclusive słaby wybór alkoholu.

4.2
barbara

Czuliśmy się jak intruzi. Przez 7 dni nikt nie czyścił podłogi w pokoju, na koniec było masę kurzu, paprochów. Piętro wyżej prowadzono remont, leciał gruz. W basenie zimna woda, dopiero po interwencji podniesiono temperaturę. Dostęp do internetu: brak liter (wytarte) na klawiaturze uniemożliwiał korzystanie, cena 2 euro za pół godziny do kpina. Jaccuzzi nieczynne. Na wszelkie pytania jedna odpowiedź: to nie sezon. Dla dzieci kompletnie nic w ofercie. Niedaleko znajomi kupili ofertę w innym hotelu (mogę podać nazwę) - to były autentyczne 4 gwiazdki, a u nas chyba 2. Jedzenie: nie było co wybierać. Czuję się oszukana, po porównaniu oferty z rzeczywistością. Taką opnię wyrażały również inne osoby.

Jakub Małczyk

Witam.Hotel Imperial Park odwiedzilem z Zona w maju 2007.Cena adekwatna co do standartu hotelu.Obsluga hotelowa bardzo mila i sympatyczna (oczywiscie napiwki mile widziane).Okolica spokojna,noca cisza(polecam pokoiki od strony ulicy)W pokoikach lodowka,tv,telefon,sejf w cenie all.Posilki w miare urozmaicone (smaczne i duzy wybor).Basen ok zarowno kryty jak i otwarty.W opcji all wszystkie napoje gratis.Polecam piwko tunezyjskie.))) ostro kopie pod warunkiem ze nie lane tylko butelkowe(2.5 dinara w hotelu,w markecie 1.1dinara).Ciasta mniam mniam.)))Plaza hotelowa zalamka.Mysle ze do otwarcia sezonu posprzataja.Uwaga na plazy uwazac na naciagaczy.Zanim wsadzisz doopsko na wielblada ustal cene z arabem.)))
Pozdrawiam serdecznie Kuba
Jezeli macie Panstwo pytania prosze pisac odpowiem na emaile jakubmalczyk@tlen.pl

Marcin

Hotel położony na obrzeżach strefy turystycznej, jakieś 400 m od najbliższego sklepu, i jakieś 800 m od centrum rozrywkowo handlowego. Do centrum starego Hammamet około 10 km (taksówka, lub spacer plażą). Plaża blisko (około 100 m spokojną asfaltową ulicą wśród zieleni) ale niestety pełno na niej alg i innych organicznych szczątków. Leżaki zarówno na plaży jak i na basenie bezpłatne, lecz niestety na plaży bez materacy. Na plaży dopiero budowali bar, więc napoje były wydawane z kontenera chłodniczego (all inclusive). Basen kryty z ciepłą wodą, nie za duży (1,50 m głębokości), ale czysty. Obok niego centrum odnowy (dodatkowo płatne). Basen odkryty bardzo czysty i częściowo dość głęboki (2,30 m). Jest oddzielny brodzik dla dzieci i 4 zjeżdżalnie (ale niestety jeszcze nie działały - według informacji w recepcji będą działały od 15.06 do 15.09). Przy basenie duży bar z przekąskami (pizza, naleśniki, lody) i napojami alkoholowymi (all inclusive). W środku drugi bar tylko z napojami, alkoholem i kawą (all inclusive). Restauracja główna duża i jasna (all inclusive) z winami i piwem w cenie. Jedzenie smaczne w dużych ilościach - dużo warzyw - duży wybór ciast i deserów, mało owoców. Restauracja a'la carte na zapisy ale w pakiecie all inclusive (uwaga na wina bo tu są dodatkowo płatne). Dodatkowo kawiarnia i trzeci bar płatne (nie wchodzi w pakiet all inclusive). Animacja stonowana, lecz mimo dużej ilości gości z Polski, Rosji, Czech i Węgier tylko w języku francuskim, angielskim i niemieckim. Za to animatorzy mili i otwarci.
Pokoje średniej wielkości z dużym balkonem. Niestety klimatyzacja centralna, co powoduje, że w pokojach mało wydajna (mimo ustawienia na 15 stopni po całym dniu działania w pokoju wieczorem było około 28 stopni). W pokoju darmowy sejf, telewizor, lodówka i suszarka.
Biuro podróży EximTours bez zarzutu. Polska rezydentka. Lekarz na miejscu (w Hammamet) ma podpisaną umowę z ubezpieczeniem (nie płaci się za wizytę). Trochę za drogie wycieczki - na mieście można wytargować taniej. Dosyć tanie jest wynajęcie samochodu (35 euro za dobę), oczywiście poza hotelem bo tu 2x drożej.
Generalnie hotel w cichym i zadbanym miejscu nowego Hammamet. W pobliżu nie ma żadnych uciążliwości. Okolica dość bezpieczna.

Aqualife