Aqua Sun Village (Ex. Eri Sun Village)

KOSZMAR! TRAGEDIA! Nie życzę nikomu takiego pobytu. Obsługa zażądała od nas 4 euro za dzień za klimatyzację, mimo że nie mamy takiego zapisu w umowie. Od pierwszego dnia obsługa informowała nas że jesteśmy ostatnimi gośćmi w tym sezonie, więc nie możemy oczekiwać zbyt wiele. Basen wyłączony z użytkowania z powodu zabrudzeń. Zjeżdżalnie dolne (pięć z sześciu) zostały wyłączone, obsługa nie zdecydowała się ich uruchomić ponieważ niedługo zamykamy hotel. Transfer na plażę działał tylko w wybranych dla kierowcy godzinach - musieliśmy brać taksówkę. Nieczynne baseny z powodu braku fitracji wody, obsługa nic z tym nie robiła bo za 5 dni zamykają hotel. Piątego dnia zabrakło alkoholu w barze, bo niedługo mają zamknąć sezon. Animacje zakończone 3 dni przed końcem turnusu, z powodu zamykania sezonu. Brak ratowników na obiekcie - jedna pani siedziała pod palmą pod nieczynnymi zjeżdżalniami, nie pilnując nikogo. (...) Wymiana ręczników w tym hotelu jest płatna, taras został zamknięty z powodu zamykania hotelu. 2 dni przed końcem turnusu zamknięto toalety z powodu końca sezonu. (...)

Odradzam wybór tego miejsca. Obsługa jak za komuny. Brudna ściera w rękach kelnera. Brak higieny. W basenach syf połowa zjeżdżalni wyłączona z korzystania. Nie polecam.

Absolutnie nie polecam. Oferta niezgodna ze stanem faktycznym. Mimo dużego potencjału hotel tylko w 1/3 części wykorzystywany. Odświeżony "na szybko farbami. Brud i ogromne zaniedbanie. Posiłki zimne, przywożone z innego hotelu. Klimatyzacja płatna 4Euro, opłata za "pranie ręczników basenowych" 2 Eur szt. Brak jakichkolwiek animacji w ciągu dnia, wieczorne płatne np bingo 5 Euro. Brak ratowników na basaenie, baseny brudne z grzybem. Czynny tylko jeden bar.

Za dodatkową opłatą dostaliśmy pokój z widokiem na morze, przestronny z mega wygodnym łóżkiem i dużym balkonem. Miła obsługa na terenie całego hotelu. Blisko do restauracji i basenu. Fajne atrakcje w postaci aquaparku dla dużych i małych. Ogólne wrażenie bardzo dobre.

Na wstępie powiem że ogólna ocena hotelu to 5/10. Jedzenie mocno średnie, codziennie prawie to samo . Dla osób wybrednych po drugim dniu ciężko będzie znaleźć coś ciekawego do jedzenia gdyz wszystkie serwowane dania podobne do siebie smakiem. Owoce, i "coś na słodko" całkiem dobre ale ciężko na tym przeżyć 7 dni. Drink bar serwuje jedynie słabe ochrzczone piwo, kwaśne wina i zimne napoje. Za drinki trzeba dodatkowo zapłacić ( jeden około 10 euro w zależności co się zamówi). Basen i aqua park gdyby nie słona woda i brudne leżaki dostałby dobrą ocenę jednak i to pozostawia wiele do życzenia. Warto też zwrócić uwagę że przez ruchome płytki można sobie zrobić krzywdę. Najgorzej jednak oceniam poziom pokoi. 4 gwiazdki to ten hotel miał w momencie jego wybudowania. Obecnie zasługuje jedynie na maksymalnie 2.5. Ściany brudne, łazienka wymaga również odświeżenia, wszystko w starym stylu. Meble stare nie od kompletu, łóżko wygodne i duże. Klimatyzacja sprawna jednak jak wszystko tutaj za dodatkową opłatą wynoszącą 4€/dzień. Ludzi tutaj pracujących oceniam pozytywnie. W strefie restauracji uwijają się niczym mrówki w mrowisku. W recepcji również można załatwić wszelkiego rodzaju problemy. W barze wyglądają jak by byli trochę za kare ale też nie ma co się dziwić jeśli nalewa się dziennie po 500 kubeczków samego piwa. Warte uwagi jest jeszcze strome wejście z centrum Hersonissos do hotelu jednak kursuje bus więc częściowo poprawia negatywne wrażenie. Podsumowując czuje się nabity w butelkę, zdjęcia nie oddają stanu faktycznego, cena jest wygórowana. Można znaleźć zdecydowanie lepszy hotel na lepszym poziomie w tych samych pieniądzach. Ocena 5/10 tylko i wyłącznie za piękny widok z góry na miasteczko i morze gdyby nie to, ocena by była poniżej 4.

Nazwa  Aqua Sun Village (Ex. Eri Sun Village)
Miejsce  Grecja / Kreta / Hersonissos
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, tenis, golf, parking

Tylko 1,5 km do centrum rozrywkowego Hersonissos.

Dla dzieci: brodziki, zjeżdżalnie oraz miniklub.

Hotel położony na wzgórzu z malowniczym widokiem na zatokę.

Piaszczysto-żwirowa plaża 900 m od hotelu.

6.1
6.5

Wyświetlono 264 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.3
Hubert

Zalety

Nowy aquapark.

Wady

Wszystko co opisałem wcześniej.

2.0
Mieczysław

Zalety

Brak!!!

Wady

Totalny brud w basenach.Brak higieny na stołówce.Posilki tragiczne. Zamiast dwóch barów czynny jeden. Bardzo nie bezpiecznie na basenie w wielu miejscach śliskie płytki bardzo łatwo się przewrócić.Z dziećmi tam lepiej nie jechać. Nie polecam.

1.7

Zalety

Aqua park

Wady

Obsługa pracująca za karę, nieczynne baseny i zjeżdżalnie, nieczynne bary, jednostajne zimne posiłki, brak animacji. Hotel zamykano w trakcie pobytu wczasowiczów (składanie leżaków, wynoszenie stołów z jadalni, zamykanie baru i zjeżdżalni) turyści przenoszeni byli do innego hotelu na 1-2 dni przd końcem pobytu. Położenie na wzgórzu jest dużym utrudnieniem dla rodzin z dziećmi. Bus nie dojeżdża na plażę jak informują, tylko do skrzyżowania ulic - 4 razy w ciągu dnia (jeśli nie zapomni kierowca).

Darek

Zalety

- miła obsługa - duży wybór jedzenia, super desery, dostępność kaw, wina i piwa do posiłków z nalewaka - aquapark, sporo basenów i dostępnych leżaków, dużo miejsca - alkohol dostępny na barze bezpłatnie jest mocny - dojazd do głównej ulicy i wybrzeża busem z hotelu kilka razy dziennie (nie trzeba schodzić i wchodzić pod górę) - schludne pokoje, z dużym balkonem i widokiem na morze - obsługa codziennie proponowała room service lub wchodzili coś dołożyć - dostęp do resortu na dole przy plaży

Wady

- bar przy basenie czynny do godziny 24 a dostępność alkoholu i innych napojów tylko do 22, później jeśli się chciało to napoje były już za dodatkową opłatą - hotel położony na górze więc jest strome podejście na górę, dość duża odległość od głównej ulicy przy morzu, także jeśli nie chcemy się zmęczyć w słońcu to pozostaje skorzystanie z busa który 4 razy dziennie jeździ góra dół - w łazience nie do końca posprzątane (odpływ) - jedzenie bywało niedoprawione, szczególnie zupy o konsystencji kleju

4.7
Sebastian

Zalety

Piękny widok

Wady

Starodawny wygląd pokoi Jedzenie którym się zadowoli osoba bardzo mało wymagająca Zakłamane zdjęcia Strome podejście Brak darmowych drinków

2.5

Zdjecia przedstawione w ofercie nie zgodne ze stanem faktycznym. Klimatyzacja oblepiona brudem i zagrzybiona dodatkowo płatna. Taras z ekspresem do kawy, krzeselkami i stolikami oblepiony brudem. Jedzenie kiepskiej jakości, choć spory wybór, śniadania i kolacje ciągle to samo. Taras przy basenie beż leżaków i parasoli nie tak jak na zdj oraz zamknięty barek.

Wady

Wszystko, nie zgodne z tymi pięknymi zdj z oferty. Bardzo brudno

Jarosław

Ogólnie polecamy. Hotel z wieloma atrakcjami dla rodzin z dziećmi: duży aquapark, którego nie ma na zdjęciach hotelu, załączę zdjęcie. Plac zabaw, sala zabaw, sala gier(płatnych), minigolf, boisko. Animacje 6 dni, powtarzalne, ale dzieci miały stałą frajdę. Jedzenie ok, dosyć różnorodne, raz lepsze, raz gorsze. Na plus duża ilość warzyw, na minus zbyt mało lokalnej kuchni w daniach obiadowych. Co do oferty alkoholu, jak to na takich wyjazdach. Piwo ok, wino znośne, alkohole to lokalne zamienniki, ale to chyba już nikogo nie dziwi. Pokoje średnie, czyste, serwis regularny, ale standard raczej mówiący "spędź ten dzień na basenie lub gdzieś poza pokojem". Na plus duża ilość ręczników. Na minus, w double room cienkie drzwi, słychać każdą rozmowę zza drzwi. Świetna obsługa rezydenta, reagował w różnych sytuacjach, nie zawsze przyjemnych(zachowania innych gości) Hotel ma piękny widok, ale jest wysoko, więc podejście jest wymagające. Kilka razy dziennie jeździ busik w obie strony o zgarnia ludzi do skutku. W części pokojów nie łapie Wi-Fi. Reasumując, w tej cenie, jest naprawdę ok. Jeśli zapłaciłbym więcej, mógłbym mieć wiedzę wymagania. Generalnie, zwolennicy luksusu niech omijają. Ci, którzy rozumieją, że na tych wakacjach ma zarobić hotel, biuro, przewoźnik, to będą zadowoleni. Standard jak w hotelu średniej klasy nad Bałtykiem, w kwestii pokoju o wyżywienia. Baseny rewelacyjne.

Zalety

Strefa basenów i aquapark, kompleks dziecięcy, piękny widok, miły serwis.

Wady

Brak wifi w pokoju, cienkie drzwi w double room, wysokie podejście.

Natalia&Michał

Hotel duży ale rozłożony na sporym terenie, więc zabudowa niska. Położony na dosyć stromej górce ~1.2 km od plaży, ale nie przeszkadzało nam to zbytnio jak żony i dzieci poszły spać to z kolegą wychodziliśmy na miasto ;) Za dnia kilka razy dziennie jeździ bus w obie strony. Basenów sporo dla największych i najmniejszych(woda słona ale chwila i wszyscy przyzwyczajeni). Duuuuże zjeżdżalnie działające cały dzień(woda słodka). Ruch na nich niewielki, więc kolejek praktycznie nie ma i można było poszaleć :) Na dole przy dużych basenach były pouszkaczane odpływy i gdyby nie pachołki poustawiany można było wpaść. Na prawdę sporo ich było. Dosyć to niebezpieczne. Bar all inclusive tylko do 22:00. I tu wielki minus bo jak przyszedłem 22:03 to barman od razu powiedział, że 'all inclusive finished' - taki trochę bezczelny środkowy palec. Barmanka była zdecywanie sympatyczniejsza. Jedzienie ok ale praktycznie to samo codziennie z minimalnymi modyfikacjami. Patrząc po naszym doświadczeniu z innymi hotelami greckimi to ogólnie jedzenie smaczene ale bardzo mało urozmaicone i średnio do wyboru. Z owoców to praktycznie tylko pomarańcze, abuz i melon. Trochę brakowało jabłek, bananów. Bardzo fajny plac zabaw dla dzieci, boisko, kort tenisowy, mini golf. Ogólnie polecamy.

Zalety

Duże pokoje rodzinne. Kilka dużych basenów, kilka mniejszych dla najmniejszych. Duże zjeżdżalnie!

Wady

Mało urozmaicone jedzenie. Drinki do 22:00! :( i barman służbista. Pouszkadzane odpływy w około basenów.

Hotel spełnił nasze oczekiwania, pokoje były czyste i zadbane. Restauracja hotelowa oferowała dużą różnorodność dań.

Zalety

Aquapark

Wady

Położenie na wzgórzu

Gosia

Położenie hotelu rekompensuje wszytkie niedogodności. Bar i barmani masakra, naburmuszeni, jakby byli tam za karę. Jedyny miły barman w małym barze. Alkohol dno, ale na to byliśmy przygotowani. Jedzenie słabe, ogromne kolejki, ale nikt z nas nie chodzil głodny. Morze super, obiekt świetnie umiejscowiony. Pokoje zadbane, czyste, łazienki ok. Klimatyzacja działała idealnie. Animacje mega słabe. Polscy animatorzy nie ukrywali swojego niezadowolenia z pobytu w tym hotelu, robili minimum z minimum. Duzy plus za ilość leżaków.

Zalety

Wady

Fatalna obsługa

Weronika

Polecamy :) Czytając opinie można naprawdę się zniechęcić. Jednak nasza opinia jest naprawdę dobra. Pokoje są czyste, sprzątane, widoki piękne, jedzenie różne, ale raczej każdy znajdzie coś dla siebie i głodnym się na pewno nie jest. Wzgórze jest duże, najlepiej wynająć auto tak jak my i problem rozwiązany. Polecamy i pozdrawiamy sympatycznego pana, który wynajmuje auta tuż obok hotelu. My nie mamy na co narzekać, a największy bałagan robią turyści ;) wielokrotnie widzieliśmy zostawione kubeczki czy powylewane napoje. Jeśli nie oczekujesz złotych klamek, to naprawdę jest dobrze :) Jeśli oczekujesz pałacu to na pewno nie w takiej cenie. Polecamy! ❤️

Paulina

Rewelacyjny hotel z pomocną obsługa Strefa wodna ( baseny i aqua park ) Na 6+ :) Jedzenie przepyszne i różnorodne , każdy znajdzie coś dla siebie . Kolejny plus to animacje dla dzieci oraz ogromny plac zabaw Dodatkowo mini golf Bilard ( za dodatkową oplatą)

Zalety

Aqua park Baseny Jedzenie Animacje Plac zabaw Mini golf

Wady

Jedyny minus to położnie hotelu pod dość wysoką górkę :) Za to widoki z obiektu rekompensują Ten mały minusik :) Pare razy dziennie hotel zapewnia transfer Hotel -Plaża

Tomasz

Ogólnie bardzo fajny pobyt ale chcąc być szczerym hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki. O ile części wspólne hotelu jak baseny zjeżdżalnie, recepcja są bardzo przyjemne, to pokoje proszą się o odświeżenie. Stare meble , lazienka itp. Co do jedzenia ogólnie dobre ale mieliśmy wrażenie że niektóre dania mają drugie życie. Raz wziąłem sałatkę greckimi była zepsuta. Ewidentnie co nie zeszło było przerabiane. Można było też zjeść dobre Dania, zawsze była też jakaś ryba, jednego dnia podali nawet i małże . Brakowało jednak czasami jedzenia dla dzieci- frytki były tylko raz. Za to bardzo miła obsług, pomocni ludzie, polskie animacje dla dzieci - sporo tego było. Część ludzi narzekało że hotel daleko od plaży , ale my z 5 i 7 latkiem spokojnie szliśmy ok 10-15 min gdy nie chciało się nam czekać na busa. Sporym niedociągnięciem był nieczynny bar przy jednym z basenów. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, a te niedociągnięcia określę jako powrotu „Grecją” która ma taki urok- co też jest piękne.

Zalety

Piękna okolica i widoki Duży aquapark Dwa baseny jeden z muzyką drugi bez

Wady

Pokoje wymagają remontu. Nieczynny bar przy jednym z basenów.

Jakub

Hotel ładny dla rodziny z dziećmi na pewno się sprawdzi. Jednak tylko jeśli ktoś nie ma problemu ze wchodzeniem pod górę, ponieważ jest wysoko i dosyć oddalony od centrum.

Zalety

Widok, czystość, miła obsługa,

Wady

Położenie, monotonne jedzenie oraz płatne drinki na allinclusive, dosyć przestarzały wystrój, słona woda w basenach

5.1
Danielos

Hotel przeciętny, sprzątanie słabe w pokojach raz trzeba było zwrócić uwagę jedzenie średnie powtarzające dobre ciasta i owoce,obsługa restauracji miła uprzejmą bar basenowy średnia jakby praca za karę,zjeżdżalnie zamykali przed czasem, są niebezpieczne o mały włos pogruchalbym kostkę o rurę na zjeżdżalni zielono żółtej, woda w basenach słona,płytki odpadające gdzieniegdzie pokój dali nam na szczycie kompleksu męczące wejście, zejście do plaży i do wioski słabe brak chodników ,brak darmowych drinków tylko słabe pifko i kwaśne Wińsko,w łazience prysznic się rozpadał a o papier toaletowy trzeba było się prosić rekompensował widok ze wzgórza na morze...

Zalety

Dobre jedzenie miła obsługa restauracji Piękny widok na morze

Wady

Brak regularnego sprzątania w pokojach Obsługa bar basenowy taka sobie Brak darmowych drinków Niebezpieczna zjeżdżania zielono żółta wystające rury uderzyłem się w nogę Słona woda w basenie Płytki odpadające gdzieniegdzie przy basenie Zamykanie zjeżdżalni przed czasem Strome wejście do pokoju

2.3
Aleksandra

Właśnie wczoraj wróciłam i powiem tak: to na pewno nie jest hotel 4 gwiazdki tylko 2,5. Zalety: fajny aquapark ze słodką wodą, wymieniane ręczniki i pościel codziennie Wady: wszystko inne, mielismy 2 pokoje z dzielonymi drzwiami, ale przez tydz. nikt ich nie umiał obsługi otworzyc, wiec 1 dziecko było samo w pokoju i to z zepsutą klimą. W tym pokoju były karaluchy i mrówki co wielokrotnie zgłaszałam. Przychodzili psikali i kolejny dzień mrówki znowu wychodziły. Baseny ze słoną wodą i mega chlorowana - wiec polecam zabrać okularki i balsamy bo wszystko szczypie. Wokół basenów syf i kiła. Nie sprzatają tego ośrodka wogóle. Bardzo duzo budynków na terenie ośrodka - część na wzgórzu, więc np. z małymi dziećmi widziałam ze rodzice mieli problemy wchodzić i schodzić. Płytki bardzo śliskie - trzeba bardzo uważać. Jedzenie tRAGEDIA - przez tydz. cały czas to samo, okropnie podane, to co zostało ze śniadania, podawali podgrzane na obiad lub kolację, nawet arbuzy były stare. Musieliśmy chodzić do miasta jeść. Kawa jak siki, wszystkie napoje z automatów taki sam smak, jako przystawki do obiadów i śniadań np. krojona biała cebula lub gotowane pieczarki, jajecznica sucha i smak jak plastik, ala nugetsy - nie dawajcie dzieciom! Przez 7 dni te same ciasta. FUJ. Dziwię się ze Coral Travel podpisał z nimi umowę, bo ośrodek otworzył się dopiero po 6 letniej przerwie w tym sezonie. Widać ze idą na ilość a nie na jakość. Generalnie w pokojach charakterystyczny nieprzyjemny zapach. Miasto Hersonises mega imprezowe i zatłoczone, plaże syf. Droga wypożyczalnia samochodów na terenie ośrodka - za połowe ceny można wypożyczyć na mieście. Wycieczki fakultatywne - 30 % droższe niż na mieście - nie opłaca się. Mnie w ogóle Kreta nie urzekła - myślę ze to był mój pierwszy i ostatni raz.

Zalety

fajny aquapark - tylko aquapark - nie baseny

Wady

same wady

2.1
Paulina

Pobyt z 2+1 ( córka lat 7) Piękny widok z hotelu. I chyba z plusów to by było ma tyle. Jedzenie na prawdę dramat, codziennie to samo przez 7 dni... Jedzenia dla dzieci jakaś pizza czy coś nic takiego nie było. Jeździmy juz tyle lat do różnych krajów czy w Europie czy po za, to z tak słabymi posiłkami spotkaliśmy się pierwszy raz. Przykre to bardzo, bo mało za takie wakacje sie teraz nie płaci. Hotel bym ocenila na max ** gwiazdki. Na 7 dni mieliśmy raz wymienione reczniki do kąpieli, drugi raz już musiałam iść sie prosić o świeże. Droga nad morze, nie jest łatwa, zejście spoko ale wejście na górę do hotelu to hardcore... Baseny wszystkie ze słoną wodą. Płytki popękane przy basenach, kratki również nie bezpiecznie w niektórych miejscach dla dzieci plus do tego , że ślisko przy basenach. Brudno w lobby, łazienki ogólnodostępne dla gości dramat. Jeśli chodzi o biuro podróży Coral -super ! Biuro podróży, komunikacja i reszta spoko na poziomie polecam. Ale hotel i obsługa nie polecam.

Zalety

Widok.

Wady

Opisalam wyżej.

5.1
Karo Marta

Jeżeli komuś nie przeszkadza wystrój wnętrz jak w komunie, kolejki za jedzeniem w których trzeba czasami spędzić 15 min praktycznie żaden wybór w snack bar i alkohol w 200ml w plastikowych kubkach bo o szkle trzeba zapomnieć to ok. Śniadanie,obiady i kolacje ok ale tak jak pisałem kolejki masakra. Basen ze zjeżdżalniami jest z słoną wodą... porażka ja osobiście przez cały tydzień skorzystałem z basenu przez około 5 minut oczy od soli pieką niesamowicie. Cała reszta w miarę ok. Największym plusem był serwis pokoju... codziennie świeża pościel i ręczniki więc na plus. Okolica super mnóstwo sklepów, restauracji i pubów ale nawet łącząc wszystkie zalety tego hotelu z czystym sumieniem nie polecam tego hotelu.

Zalety

Wady

Za dużo by wymieniać👎👎👎👎

Patrycja

Ogólnie nie było źle, nie oczekiwaliśmy luksusów przyjeżdżając, jednak kilka rzeczy do poprawki. Panie sprzątające pokoje ani razu nie wymieniły nam ręczników, sprzątanie tylko bardzo ogólne- wyniesienie śmieci czy złożenie prześcieradła. Jedzenie bardzo monotonne i powtarzające się, że po tygodniu już się nie chciało wchodzić do stołówki. Obsługa miła w recepcji jak i w barze i stołówce. Przyjechaliśmy do hotelu o 7 godzinie, Pan w recepcji od razu nam dał opaski byśmy mogli korzystać ze wszystkich atrakcji. aquapark super, jednak tylko w nim była słodka woda, w basenach była słona. Płytki wokół basenów bardzo brudne, nie sprzątane w ogóle. Transfery nad morze kilka razy w ciągu dnia. Widoki wspaniałe z hotelu

Zalety

- piękne widoki - miła obsługa - aquapark

Wady

- słabe sprzątanie pokoi - słabe jedzenie

1.9

Nie polecam dla rodzin z dziecmi hotel tylko do tego zeby sie w nim przespac wykupilismy inclusive jednak to byl blad. Jedzienie mdle caly czas to samo bywalo ze bylo nawet stare. Przy basenach syf kratki kolo basenow polamane ze mozna sie skaleczyc. Bylismy 9 dni i juz tu nie wrocimy. Trzeba uwazac na zjezdzalnie bo sa slabej jakosci i maja ostre krawedzi. Hotelowi potrzebny jest remont i nowy szef kuchni.

Aqua Sun Village (Ex. Eri Sun Village)