Pobyt super.Obsluga miła bardzo czysto.Jedzienie bardzo dobre.Pokoje nowoczesne codziennie sprzątane.Pozdrawiam animatorkę z Polski Justynkę ,która bardzo opiekowała się wszystkimi.Napewno wrócimy do tego hotelu.
Czystość i położenie .Mila obsługa.
Hotel godny polecenia. Jedzenie typowo Egipskie ale smaczne i dobrze przyprawione. Polecam dokupić widok na morze bo naprawdę warto.
Zacznę od początku. Przyjechaliśmy na dwa tygodnie, grupa 11 osób w wieku od 7 do 60 lat. Do hotelu dojechaliśmy o godzinie 2 w nocy, pokoje dostaliśmy praktycznie po 5-10min. Dla każdej osoby dostajecie kartę na ręczniki plażowe więc nie musicie ich brać z domu. Pokoje takie zwyczajne, w każdym suszarka, czajnik i klimatyzacja. Wydaje mi się że każdy pokój ma balkon. Jedzenie w hotelu bardzo dobre, program jest tygodniowy, więc codziennie inny rodzaj jedzenia dodatkowo, np we wtorki jest bbq a w środy dodatki z kuchni francuskiej. Na plaży leżaków wystarczająco dużo, jeśli przyszliście za późno i nie chce wam się szukać to obsługa chętnie za was to zrobi. Nie wyciągają rąk za każdą rzecz która robią w hotelu, napiwki tutaj są naprawdę dobrowolne, ale naprawdę warto je dawać, ludzie pracujący w tym hotelu są przesympatyczni. Plaża piaszczysta , codziennie sprzątana. A woda ma obłędny kolor. Przy pomoście znajdziecie troszkę rafy i kolorowe rybki, siedzą tam również 2 sztuki metrowych żółwi i jeden malutki jak ktoś jest zainteresowany, codziennie w tym samym miejscu można je spotkać ;) . Morze przy naszym hotelu codziennie ma odpływy i przypływy co jej dodatkowo atrakcją. Około południa woda potrafi być do kostek a od 16 już wraca do normy. Pierwszy raz zdecydowaliśmy się kupić wycieczki w hotelu bo było połowę tańsze niż u naszego rezydenta i nie żałujemy. Serdecznie polecamy wyjazd do Hurghady, Luksor oraz rejs statkiem na którąkolwiek wyspę, najbliżej od hotelu chyba jest Utopia. Pamiętajcie żeby mocno targowac ceny. Alladin- świetny facet od wycieczek ;) Na basenach zawsze dużo wolnych leżaków, ratownicy są cudowni, bardzo się z nimi zaprzyjaźniliśmy całą grupa, umilali nam praktycznie cały pobyt wspólnym zaczepianiem się. Poza hotelem są sklepu, nie bójcie się wychodzić, zaczepiają ale nie wciągają nikogo nigdzie na siłę. Nie chcesz wejść to po prostu idziesz do kolejnego ;) W hotelu jest super klinika , więc jeśli dopada Cię klątwa czy skaleczysz palca to pan doktor się tobą zajmie, jedynie musisz mieć ubezpieczenie i paszport żeby tam pójść, wszystko za darmo. Program animacji jest również tygodniowy, parę rzeczy takich jak np statkowka o 16 czy aorobik o 12 na basenie jest stałych, ale w każdy dzień tygodnia coś nowego się dzieje, - np w środy jest dyskoteka dla dzieci przy basenach z dużymi maskotkami ;) Dla nas pobyt w tym hotelu był cudowny, bardzo chętnie wrócimy do niego za parę lat !
Wszystko bardzo dobrze, a największą zaletą jest krystalicznie czysta woda, jej kolor czasami jest obłędny !
Dla nas jedyna wadą jest długi transfer, żeby wylecieć o 16 to z hotelu zostaliśmy zabrani o 11.20, ale to nie do końca jest wada bo jasno w ofercie jest podane że hotel połozony kawałek od lotniska.
Ogólne wrażenie hotelu jest świetne, lobby przepiękne, przestrzeń dookoła hotelu tj. Zieleń, baseny i pierwsza linia brzegowa naprawdę cudowne. Wchodząc do pokoju zauważamy czystą powierzchnie, nieszczelne drzwi na korytarz i bardzo małą łazienkę z której wydobywa się nieprzyjemny zapach. Pokój z klimatyzacją i przyzwoitym balkonem.
Miła i uśmiechnięta obsługa, wszechobecny porządek, dobra lecz monotonna kuchnia( tylko śniadania). Hotel strzeżony od wejścia głównego po krańce plaży.
Wczesne śniadanie w godzinach 00:00-7:00 oraz późna kolacja w godzinach 21:30-00:00 w restauracji włoskiej to totalna porażka... kelnerzy niemili, pytają "po co tu przyszedłeś", przecież była kolacja albo będzie śniadanie o 7:30
Hotel bardzo duży, ale bardzo zadbany. Pokoje czyste i duże ! Codziennie sprzątane i codziennie wymieniane ręczniki. Widać ząb czasu już w niektórych miejscach ale to jest Egipt ! Nie spodziewajcie się standardów europejskich. Basen główny dość spory z trzema wysokościami, basen ze zjeżdżalniami idealny dla dzieci dodatkowo brodzik i relax pool w innej części hotelu. Piękna plaża z łagodnym wejściem do morza . Byłam w Egipcie 3x i zdecydowanie to byl najlepszy hotel w którym była i plaża i baseny :) jedzenie uważam za dobre, każdy codziennie znajdzie coś dla siebie ;) dodatkowo opcja że można zamówić kolację w jednej z restauracji Ala carte w cenie pobytu. Obsługa hotelu ok.
Piękna plaża
Nie zauważyłam
Bardzo elegancki hotel pokoje czyste i dobrze urządzone.jedzenie bardzo dobre.piekna plaża i dużo basenow
Piękne położony bardzo dobre jedzenie czystosc
Nie mam się do czego przyczepić może trochę więcej animacji
Hotel bardzo fajny nowoczesny, WiFi działa i w restauracji oraz pokojach na 1 piętrze, łapało czasem na basenie Widok z okna na morze :) Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki codziennie świeże i pachnące. Pan sprzątający codziennie zaskakiwał nas innym zwierzakiem z ręczników:) Kelnerzy w restauracji przechodzili samych siebie, zawsze mieliśmy stolik bez problemów i kawa czekała na nas na śniadaniu. Fakt przychodziliśmy o 7.00 jak było otwarcie, ale od tej godziny do godziny 8.00 bez ścisku i kolejek można zjeść w ciszy, później zaczyna się robić trochę tłoczno. Byłem później też, ponieważ córka wstawała o 9.00. Jedzenie wyśmienite, byliśmy w wielu hoteleach i mamy mniej więcej zarys jak wygląda jedzenie i obsługa standard w Egipcie i oczekiwaliśmy mniej, lecz w tym hotelu miło się zaskoczyliśmy. Były to wspaniałe wakacje. Kazdy znajdzie cos pysznego dla siebie, osobiscie wszystko mi smakowalo :) Jeżeli chodzi o plażę, to jest wspaniała z łagodnym zejściem do morza. Idealna plaża dla dzieci 200 metrów w głąb morza i woda sięga do pasa, woda krystaliczna, dużo leżaków, bez problemu o godzinie 8.30 jak wychodziliśmy na plażę można było znaleźć miejsce pod parasolem w cieniu! Natomiast w wodzie bardzo blisko rafa koralowa i rybki pływające. Woda cieplejsza niż w basenach, idealna do nauki pływania. Nie mieliśmy starchu jak dzieci się bawiły w tej wodzie. Oczywiście filtr 50 bo słońce pali i obowiązkowy jakiś kask na głowę. Dzieci do wody wchodziły w koszulkach już po 3 dniu. Wszystkie rzeczy schly w oczach. Pozdrawiamy 2 młode dziewczyny z Polski które położyły się na leżakach za naszym parasolem w samo południe w pełnym słońcu posmarowane olejkiem przyspieszającym opalanie ;)) później już ich więcej nie widzieliśmy:)) skrajny index uv :)) I sam olejek :)) chyba spały na stojaka :)) Teraz trochę o wycieczkach dodatkowych... kupiliśmy wycieczkę do Hurghady od hotelowych biznesmanów za 30 euro w planie meczet i ponoć najtańszy sklep z pamiątkami .:)) Nie dajcie się nabrać na tą wycieczkę, ponieważ dobrze że byliśmy w sklepie z pamiątkami obok hotelu dzień przed wyjazdem do Hurghady i mieliśmy zarys ile może co kosztować.. Wiec w tym najtańszym sklepie wszystko było 3 x droższe niż w tych małych sklepikach 300 metrów od hotelu. Przykład papirus taki sam 35 euro, a kupiliśmy za 10 euro obok hotelu, piramidki z kamienia tam 5 euro obok hotelu kupiliśmy po 1 euro, magnesy po 2 euro a obok hotelu za 2 zapłaciliśmy 1 euro. Zabrali nas tylko do tego 1 sklepu, a mowa byla że jedziemy na miasto i bedziemy mogli pochodzic po sklepach .... gdzie później dowiedzieliśmy się od sprzedawcy u którego kupiliśmy pamiątki że to jest mafia, oni wciskają że musisz kupić, że to najlepsza cena, a później zyski są dzielone z tego co kupiłeś na tych którzy cie przywieźli oraz na rezydentkę która parę razy powtarzała że to u nich jest najtaniej i lepiej kupić pamiątki u nich bo taniej nigdzie nie znajdziemy :) więc pozdrowienia dla pani Grażyny rezydentki z Exim Tours Dobrze że się nie posłuchaliśmy tej pani że tam najtaniej. Kolejna wycieczka którą kupiliśmy, to rafa koralowa, bo przecież być w Egipcie i nie widzieć rafy, to jak być w Paryżu i nie widzieć wieży Eifla :)) W skrócie rafa kiedyś była kolorowa teraz jest szara, dużo opini innych w internecie na temat wycieczki na rafę się potwierdziła. Jest szara, nie taka jak na zdjęciach, ponieważ wiele statków tam pływa cały czas i o rybkach nożna zapomnieć. Gdzie Ahmed sprzedawca się zarzekał ze będzie dużo rybek, że będą napoje, że będzie super .... yy. Nikt tak dobrze nie potrafi kłamać, jak Egipcjanie:)) namawiają ciebie na nurkowanie, a później pan fotograf, który robił zdjęcia wciska ci byś kupił album i zdjęcia na których jesteś za dużo dużo euro, bez możliwości obejrzenia wczesniej zdjęć i wybrania tych co Ci się podobają. Podsumowując wyjazd na wakacje do hotelu AQUA MONDO udany, hotel, plaża, jedzenie, obsługa na najwyższym poziomie. Nie brać dodatkowych wycieczek.
Pyszne jedzenie, piękna plaża, obsluga
Hotel ogólnie Ok. Na 5 gwiazdek nie zasługuje. Na poczatku problemy z ubikacją ale zrekompensował widok z balkonu na piękne morze. Jedzenia dużo i wystarczająco. Animacje codziennie do 23. Bardzo pozytywnym akcentem była Pani Paulina-polska amimatorka.
bliskośc morza, zjeżdzalnie dla dzieci, czysty basen z barem, duż dostępnośc leżaków, miła obsługa hotelowa, ładny wystrój i przestrzenny hotel
głośna klimatyzacja, nie działająca toaleta, trudność w otwieraniu okna tarasowego, szklanki myte pod bieżacą woda-zemsta faraona, szklanki nie pierwszej nowośći,
Pokoje czyste, miła obsługa, niestety szklanki w barze przy basenie brudne, myte tylko pod bieżącą wodą. Jedzenie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Mała kameralna plaża.
Hotel godny polecenia. Pokoje piekne duze, codziennie sprzątane. W pokoju czajnik, kawa, herbata. Codziennie uzupelniana woda. Jedzen8e bardzo dobre. Duza różnorodność. Rőwnież dostosowane do osób na diecie. Plaza piękna, czysta. Basen duży. Obsługa na wysokim poziomie.
Czystošć. Duże przestronne pokoje. Bardzo dobre jedzenie. Obsługa. Animatorzy.
Hotel bardzo zadbany i uporządkowany, bardzo dobra obsługa, wiele atrakcji dla dzieci i dorosłych.
brak wad.
Odczucia mam mieszane, na pewno nie jest to 5 gwiazdek. Sam hotel przeszedł remont. W przypadku holu i lobby dosyc dobrze to wyglada. W pokoju zaś dobre jest pierwsze wrazenie, ale po przyjrzeniu widac bardzo duzo niedociągnięc jak np. Krzywe kafelki w łazience, na scianach pod farbą paprochy. Niemniej pokój z widokiem bezposrednio na plaze na pewno godny polecenia. Samą obsługę moge podzielic na osoby miłe i pomocne, ale też byli pracownicy niesamowicie natarczywi czy tacy którzy zbyt się spoufalali. Mialiśmy nieprzyjemną sytuacje w hotelowym sklepie, gdzie pracownik wydając mi reszte powkładał mi między banknoty stare dolary sprzed 40-dziestu lat chcąc się ich pozbyć, kiedy zwróciliśmy mu na to uwagę bardzo sie zirytował i wzburzył, nie było to przyjemne. Jedzenie mega srednie, o ile na sniadaniu mozna bylo sie poratowac tostami czy omletem, o tyle na obiedzie i kolacji bylo gorzej. Czasami znalazło sie cos dobrego, ale rzadko. Hotel oferuje klimatyzacje, a w zadnym pokoju jej nie bylo. Byc moze przechodza serwis, ale powinno to byc zaznaczone wczesniej w jakis sposob. Woda w głownym basenie i basenie ze zjeżdzalniami zima jak lód, praktycznie nikt sie nie kąpał. Podgrzewany był jedynie mały basen między hotelowymi budynkami, jednak nie urządzało to nas bo wolelibyśmy spedzac czas z widokiem na rosliny czy morze, a nie otoczeniu murami. Reasumujac, zastabawiam sie jak wyglada to w sezonie letnim, czy teraz na przełomie grudnia i stycznia mniej sie starają, niemniej nie jest to miejsce za którym tęsknie.
-bezposrednio przy morzu -po remoncie
-jedzenie -natarczywosc niektorych pracownikow -zimny basen -brak klinatyzacju w styczniu
Nie polecamy tego hotelu .Kupiliśmy wycieczkę all inclusive niby w 5 gwiazdkowym hotelu .Cieszyliśmy się ze będziemy mogli świętować Nowy Rok 2024 r w przepięknym Egipskim klimacie. Bardzo się rozczarowaliśmy ale dodam ze w Egipcie nie byliśmy pierwszy raz ! W sylwestra był ogromny bałagan dotyczący miejsc. Nagłośnienie było popsute i był jeden wielki pisk z głośników zamiast muzyki . Nie dało się tego słuchać, strasznie bolała nas głowa . Jedzenie było okropne!!! Nawet nie dostaliśmy „lampki szampana” . W kieliszkach ponalewana była zwykła woda niegazowana !!! Pierwszy raz spotkaliśmy się z czymś takim ! Codzienny brak całkowicie cieplej wody lub totalnie brak wody w zależności od dnia .Codzienne jedzenie nie smaczne , nie świeże i bardzo monotonne ! Bardzo mało surowych warzyw i owoców ! Szklanki plastikowe niesamowicie brudne do tego stopnia ze były „rude „ z brudu ! Wino- tragedia smakowało dosłownie jak ocet nie dało się tego napić ! Z plusów to jedynie plaza która była bezpośrednio przy hotelu i czystość w pokoju ! Nic więcej ! Ogólnie polecam omijać ten hotel !
Plaża
Brak cieplej wody , były dni kiedy całkowicie wody nie było , ubogi wybór warzyw i owoców . Brudne plastikowe szklanki ! . Nie dobre i monotonne jedzenie ! Wino śmierdziało i smakowało jak ocet winny , Gin , piwo i wódka to u nich zwykła niegazowana woda !
Najgorszy hotel w jakim byliśmy, oszukane 5-gwiazdek, brudne i niewykończone pokoje z wilgocią. Alkohol w plastikowych opakowaniach, posiłki spożywaliśmy w jadłodajni, w której nieprzyjemnie pachniało. Brak klimatyzacji, brudne okna i zasłony, brak ciepłej wody, taras zaniedbany. Prosiliśmy się o ręczniki, brak szlafroków. Generalnie zakupiliśmy wycieczkę All Inclusive, dodatkowo dopłaciliśmy za pokój z widokiem na morze, dostaliśmy z widokiem na basen. Odradzam wszystkim ten hotel.
BRAK
Cały hotel jest wadą. 5-gwiazdek kupionych. Standard 2-gwiazdek
Hotel nie zasługuje moim zdaniem na 5 gwiazdek. Pokoje brudne, jedzenie codziennie to samo, owoców bardzo mały wybór, jeśli chodzi o smak jedzenia to taki sobie. Zupy zazwyczaj sama sól. Ręczniki nie są wymieniane codziennie, zresztą są obtargane i bardzo zużyte. Kubki na napoje na plaży lub przy basenie mogliby bardziej domywać. Z prysznica leci albo gorąca albo lodowata woda która sama się zmienia podczas kąpieli. Pościel też nie pierwszej świeżości.
Hotel czysty, obsługa pomocna, zgłaszany problem błyskawicznie rozwiązywany, jedzenie dobre- tematyczne. Animacje - cały czas coś się działo
Dobre jedzenie, miła obsługa, animacje, czysta plaża, dużo leżaków
Na siłę: brak zjeżdżalni dla małych dzieci.
Nie byliśmy przekonani co do tego hotelu ale bardzo pozytywnie się zaskoczyliśmy. Hotel budżetowy ale idealny dla osób którzy lubią odpocząć :) Jeśli zdecydujesz się na ten hotel brać z widokiem na basen. Bardzo dużo Rosjan.
- fantastyczna obsługa - animacje lekkie rano w południe i wieczorem (wieczorem codziennie coś innego) - jedzenie bardzo dobre. Janusz z Grażynką napiszą, że monotonne, ale jest duży wybór codziennie można spróbować coś innego :p - plaża bardzo ładna i bardzo spokojne morze po bokach pomosty. Można przejść na plaże obok (większe fale) - pokój codziennie sprzątany
łazienka to lekkich poprawek.
Pokój dla nie wymagających, w jednym z nich była dziura w ścianie za zasłonką i z niej wychodził gekon :) Jak zmieniliśmy to było już bez dziur. Łazienka ok, o fachowcach wykańczających ją nie będę dyskutował ;p. Pokoje w miarę posprzątane ale my tam tylko spaliśmy. Plaża blisko, dodatkowa atrakcja to wielbłąd na niej, za 5taka można było sobie zrobić zdjęcie. Jedzenie smaczne i spora ilość do wyboru. Od grilla po jajecznicę, rybę, makarony, pizzę. Każdy z nas znalazł coś dla siebie. Klima działała bez zastrzeżeń.
Różnorodność jedzenia, bliskość plaży, bardzo miła i uśmiechnięta obsługa.
Odległość od lotniska
polecam te urocze miejsce byliśmy 14dni i zaliczam ten hotel do jednego z najlepszych hoteli w jakich byliśmy,latamy do egiptu od 14lat i naprawdę daję wysoką notę praktycznie za wszystko oprócz animacji internetu który jak większość u nich jest słaby trzeba kupować swoją kartę do internetu,jedzenie dobre,pokoje czyste teren czysty widoki super za dodatkową opłatą mi się udało za 70 dolarów załatwić najładniejsze miejsce 3 piętro od strony basenu z widokiem na morze.i warto było tyle dać,gdzie zawsze starczyło 20dolarów tu niestety trzeba było się targować ze 120 dolarów udało się na 70 i nie oplaca się dopłacać w polsce bo tu jest opcja dużo tańsza jak juz wiecie za super miejscówkę. odnośnie basenów to zadbane czyste plaża również czysta,taki ciechocinek polski 60+ w większości na jakich trafiliśmy w naszym terminie 80%czesi żadnej rodziny polskiej nie trafiliśmy,tak pozaty to dominacja czechów rosjan francuzów,ale spokój wszędzie barmani super obsługa super także polecam pobyt myślę że jeszcze w tym roku skoczymy do nich na kilka dni.pozdrawiam
w sumie wszystko na+
internet i słabi animatorzy