Tylko 300 m do prywatnej plaży z pomostem, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.
Aquapark z 31 zjeżdżalniami.
Dużo udogodnień dla dzieci m.in.: miniklub (4-12 lat), junior klub (3-16 lat).
Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Hotel schludny i czysty. Mieliśmy pokój z dwoma sypialniami i widokiem na basen. Restauracje i bary czynne 24h z małą przerwą pomiędzy 21 i 23. Na korytarzach dystrybutory lemoniady z zapasem szklanek. Fajna część z bilardem, kręglami i salonem gier dla dzieciaków. Aqua-park od razu przy hotelu, można iść w klapkach. Napoje alko i bez alko na dobrym poziomie. Morze też spoko przy samym hotelu. Do miasta ok. 15 minut taksówką - koszt 15 euro. Jeden na największych bazarów w Turcji jak ktoś lubi Turkish orginals
Fajne widoki, czysto, sporo atrakcji
Poranna walka o leżaki - jeśli o 8 nie zaklepałeś mogłeś sobie poleżeć na trawie albo na kafelkach przy basenie. W okolicy nie ma nic oprócz innych hoteli - sklepy tylko w hotelu z cenami x2
Hotel nas niestety rozczarował. Wybraliśmy właśnie ten z uwagi na to, iż poròwnywalny jest on do hotelu Neverlang w Egipcie, w ktòrym byliśmy już 2 razy i dzieciaki proszą o kolejny raz. Pobyt sierpień/września 2024 opcja 2+2 (10,11 lat) ultra Ali inclusive. Uwaga na nieuczciwych Turkòw ktòrzy na każdym kroku próbują oszukać podczas zakupòw i bynajmnjej nie mam tu na myśli tureckich zwyczajòw targowania cen (np. Ustalona cena 25euro a z konta pobrane 55euro - w tym przypadku ròżnice udało się odzyskać bo był to sklep hotelowy z torebkami właściciel nawet nie przeprosił - i wiele innych każdego dnia, ktòrych już się nie odzyskaliśmy bo zorientowaliśmy się dopiero po powrocie do hotelu. Plaża - zdażyło nam się że o 19.30 gość po prostu nas wyganiał z plaży, molo przydałoby się przynajmniej odświeżyć. Animację- słabe, hotel dla rodzin z dziećmi a jak Aquapark wyłaczali to w hotelu jedyną rozrywką są bary - Egipt wieczorami tętni życiem.
Położony blisko plaży. Bardzo dobre jedzenie, na uwagę zasługuje restauracja azjatycka. Barmani potrafią zaspokoić zachcianki ròwnież tych bardziej wymagających wakacjowiczòw. Czyste i świeże ręczniki basenowe.
Aquapark - ma już swoje lata, długie kolejki do zjeżdżalni, drinkbary dodatkowo płatne mimo opcji ultraallinclusive. Pokòj - czystość nienaganna jednak podczas 8 dniowego pobytu zdażyło się że o nas zapomnieli, limity w bufecie mimo opcji ultraallinclusive. Jedzenie - smaczne, trochę monotonne, trzeba czekać na stolik, sztućce, no i nie ominęła nas klątwa co nie zdażyło nam się w Egipcie - świadczy to o czystości. Restauracje tylko w określonych godzinach jak nie zdążysz to nie jesz.
Hotel położony tylko godzinę jazdy od portu lotniczego w Izmirze. Obsługa hotelowa na najwyższym poziomie, pomocna w każdym względzie, zawsze uśmiechnięta i szybka. Pokoje duże wygodne wyposażone we wszystko co potrzebne w tym bezpłatny sejf, czyste i regularnie sprzątane. Barek (bezalkoholowy) uzupełniany na bieżąco. Posiłki bardzo smaczne, urozmaicone codziennie wzbogacane o potrawy z różnych krajów, owoce i desery przepyszne. Alkohole tylko markowe co było wielkim zaskoczeniem bo większość hoteli serwuje wyroby miejscowe. Jeśli więc ktoś lubi whisky marki J&B, Black Johhnie Walker, burbon Jack Daniels, czy inne specjały to ten hotel go nie zawiedzie. Baseny czyste z ciepłą słodką wodą, nie było problemów znaleźć sobie leżaków nawet o 10 rano!!! Przy hotelu bardzo duży aquapark który spełni marzenia małych i dużych wielbicieli szaleństw. I tu też nie ma problemu ze znalezieniem wolnych leżaków. Plaża która znajduje się przy hotelu jest czysta- codziennie sprzątana z dużą ilością darmowych leżaków. Przy plaży wypożyczalnia dla amatorów sportów wodnych i pomost na którym można poleżeć i poskakać do wody o temperaturze 26 stopni. Sam hotel znajduje się w odległości 10km od centrum Kusadasi, które oferuje rozrywkę, ogromną ilość sklepów dla wielbicieli tureckiej bawełny 😉, zabytki i inne atrakcje. Dostać się tam można taksówka za 15 euro albo busem który jeździ co pół godziny za 2 euro od osoby.
Pokoje pięknie urządzone, czyste regularnie sprzątane. Jedzenie urozmaicone, bardzo smaczne. Napoje dla dorosłych na najwyższym poziomie. Baseny i aquapark z atrakcjami dla dużych i małych. Położenie blisko lotniska w Uzmirze i Kusadasi, a także Efezu.
Nie było nic takiego
No i zacznie się . To co jest super to jedzenie i Aquapark , tutaj uwaga bo jak ktoś liczy na brak przestrzegania limitów wzrostu dla dzieci to się bardzo zdziwi , ratownicy pilnują tego bardzo i nie wypuszczą nikogo poniżej limitu . Co jest super , ciągle badają wodę i raz w Hotelu zamknęli basen bo coś było nie tak . Więc jak widać przestarzeją reguł . Co to położenia . Plaża tragiczna , woda brudna , i komarów tysiące więc nie jedź tutaj licząc że skorzystasz z pięknego morze Egejskiego . Baseny super chociaż jak to wszędzie , trzeba wstać o 7.30 aby zająć coś w cieniu i z daszkiem . Co do wyboru dań, kosmos i ocena 10/10. Co do hotelu i obsługi . Tragedia , miałem sąsiadów którzy byli okropni , 3 razy prosiłem o zmianę pokoju , dwa razy mnie zwodzili . Pierwszy raz ze nie mają nic na zamianę , drugi raz ze proszą o cierpliwość i dziś z nimi pogadają ( nie pogadali bo sam musiałem w nocy iść rozwiązać sytuację z Niemieckim Turkiem ) , a 3 dnia znów powiedzieli mi że nie mają nic dostępnego . Więc w tej kwestii podejście i szacunek do klienta z Polski zerowy 0/10 .
Jedzenie
Obsługa jak w opisie
pobyt oceniam jak bardzo udany, korzystanie z parku wodnego dodatkowo podnosi walory miejsca
piękna plaża, dogodne położenie
nie było do czego się przyczepić
Długo zastanawialismy się czy umieszczać opinie, ale sami z nich skorzystaliśmy zanim wybraliśmy ten hotel. Nie polecam go osobom wybrednym oraz wrażliwym. Dla każdego innego będzie super extra. Holel i cały teren ładny. Dla dzieci idealny, na pewno nie będą się tu nudzić.
Różnorodne jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie, wybór na prawdę duży. Personel miły, pomocny Dla dzieci animacje w języku tureckim i angielskim. Na terenie hotelu są zjeżdżalnie- ale dla młodszych dzieci, strasze maja do dyspozycji duży basen. Nigdy nie ma problemu z dostępnością leżaków. Bez względu na porę dnia- zawsze znajdzie się coś wolnego. Aquapark na prawdę bliziutko, można iść w stroju kąpielowym, spacer około minutki. Zejście do moza zadbane, ale tylko przy hotelu.
Brudne naczynia, niedomyte talerze i sztućce. Kubki- plastikowe podawane w większości miejsc, śmierdzą wilgocią- umyte stawiają na tacach dnem do góry i tak się moczą w tej ściekającej wodzie. Sporą wadą jest tez to , ze napoje są wnoszone do basenu, wielokrotnie dzieci wylewają zawartość swojego napoju do wody basenowej, dla małych nurków - łowienie z wody zamroczonych papierowych słomek może być super zabawa… Wspomnienia z wakacji-ogoniastek jelitowy - to taki bonus basenowy.
TRAGEDJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
prawie brak
nasz pokój był nad nocnym barem a byliśmy z dzieckiem co noc hałas -koszmar .,klimatyzacja szwankowała a obsługa twierdziła ze ok . jacuzzi nieczynne, karty hotelowe wiecznie szwankowały na pobliskim aquaparku ,a gotówkom nie było innej opcji . hotel 3 gwiazdki ,pokój PRL
Witam, z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel. Byłam z rodziną od 29 kwietnia do 6 maja. Nie polecam tego terminu, poranki i wieczory były chłodne, w dzień około 20 do 23 stopni, przez jeden dzień padało. Trzeba wiedzieć, że aquapark zaczyna działać od 1 maja, wcześniej jest zamknięty. Aquapark jest bardzo fajny, ale woda jest lodowata. Uważam, że woda powinna być podgrzewana chociaż w sztucznych falach. Czułam się jakbym trzymała nogi w górskim potoku. Aquapark nie jest tylko dla tego hotelu, korzysta z niego jeszcze jeden czy dwa inne hotele, a także mogą wchodzić osoby z zewnątrz. W aquaparku nie można mieć darmowy przekąsek i napoi, za wszystko trzeba płacić. Pokoje to 3/4 *, duże ok 30 m2, ale co do wyposażenia to szału nie ma. Wykładzina nawet po mojej interwencji wyglądała jak nie odkurzona. Bardzo w nich ciemno, w szafie ciężko coś znaleźć. Hotel jest ok, ale niektórzy mogą być zawiedzeni jeśli szukają komfortu. Dla rodzin z dziećmi co chcą z aquaparku skorzystać.
smaczne jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie, bardzo miły personel szczególnie barmani. Robią cudowne drinki zarówno dla dorosłych i dla dzieci o smaku owocowym, moje dziecko było zachwycone my również. Polecam ze SPA skorzystać z łaźni tureckiej i masażów . Ręczniki były na plażę czy aquaparku. Ładna plaża, bardzo fajny pomost. Wieczorami mieliśmy trzy ciekawe show, ładny ogród z kwiatami.
bardzo cienkie drzwi od pokoju, jeżeli ktoś będzie rozmawiał na korytarzu na pewno będziemy to słyszeć, szczególnie uciążliwe jest to nocami kiedy goście wracają z dyskoteki. Woda w jacuzzi w basenie wewnętrznym zimna, woda w aquaparku lodowata jak na maj powinna być podgrzewana. W lazience widoczny cement, niechlujne wykończenie jak na 2 * . Pokoje również nie wyglądają na 5 *, napoje w lodówce tylko na przyjazd za darmo później dają tylko wodę.
Wspaniały hotel, pokoje czyste, atrakcji bardzo dużo. Na pewno tam wrócimy
nie ma do czego się przyczepić - wspaniałe miejsce
nie ma
Wspaniałe miejsce i ludzie. Spędziłam tam cudowny czas i wyjeżdżałam ze łzami w oczach. Gorąco polecam. Świetna organizacja całego hotelu i tego co się w nim dzieje. Wiele atrakcji dla całej rodziny. Dla dzieci małe baseny, zjeżdżalnie, kids club, w którym można zostawić dziecko pod profesjonalną opieką jak w przedszkolu. Dla dorosłych mnóstwo animacji, gry i zabawy na powietrzu - najlepsze były we wodzie - mnóstwo śmiechu i dobrej zabawy. Zajęcia dla dorosłych odbywały się w tym samym czasie, w którym działał kids club - idealne rozwiązanie. Animation Team - The Best on the World!!!! Wspaniali ludzie - mówiący w kilku językach, traktują gości jak swoich przyjaciół, z każdym porozmawiają i służą zawsze pomocą. Kusadasi - kierunek mało popularny w Polsce - byliśmy jedynymi Polakami w hotelu (4 osoby :)) dlatego warto mówić po angielsku :) ale w dzisiejszych czasach nie wyobrażam sobie żeby ktoś po angielsku nie mówił, więc nie powinna to być większa bariera. Polecam z całego serca!!!
Piękny obiekt, wspaniałe miejsce!!! Baseny duże, czyste i zadbane, tak jak obejście wokół nich oraz całego hotelu. Mnóstwo obsługi dbającej o czystość i wszelkie wygody gości - zawsze mili i uśmiechnięci, gotowi do pomocy. Super organizacja przestrzenna na terenie hotelu - pomimo iż obiekt jest ogromy wszystkie baseny, restauracje, bary i wszystkie dodatkowe atrakcje rozmieszczone są w taki sposób, że bez problemu można się pomiędzy nimi poruszać - wielkie BRAWO dla osób zarządzających tym obiektem. Aqua Park na przeciwko hotelu - niezapomniane wrażenia i super zabawa.
Brakowało mi tylko żelazka w pokoju. Rzeczy można było oddać do prasowania, za które trzeba było dodatkowo zapłacić. Szeregowi pracownicy tacy jak osoby sprzątające w hotelu czy dbające o czystość w ciągu dnia na terenie całego obiektu rzadko mówią po angielsku. Ale zawsze w pobliżu można spotkać kogoś z animatorów, którzy są wspaniali i mówią w kilku językach i zawsze chętnie pomogą, więc i to nie jest problem :)
Jestesmy bardzo zadowoleni z hotelu. Bylismy w nim w 2014 roku. Do dzis wspomnienia jedne z lepszych. Wszystkim bardzo polecam. Szczegolnie tym ktorzy szukaja troche adrelalinki, biala zjezdzalnia w aquaparku! Jedzenie! Wroce tam jeszcze raz w tym roku ze wzgledu na nie! Super ze przez 8 dni codziennie podawano co innego wieczorami, super wszystko przygotowane. Jak we wrzesniu 3.700 dla kogos za drogo to niech sa sobie spokoj, my nie zalujemy ani grosza bo hotel jest tego mega wart! no i przede wszystkim jesli ktos nie szuka dziury w calym bo zawsze znajdzie sie maly minusik. Lazienka ladna i zawsze kosmetyki ladnie przygotowane. baseny super i czyste. ratownicy pilnuja i dbaja o bezpieczenstwo. plaza fajna choc szalu nie robi. czasem jakis maly syf sie pojawial na plazy ale zalezalo to od fal. bardzo bardzo polecamy!!!
Jest po prostu piekny! pokoje i lazienka lanie utrzymana, jedzenie rewelacja, polozenie dla tych co chca odpoczac od halasu
Cena za 4 osoby(w tym 2 dzieci ) za tydzień to 15000. Dużo os przy dystrybutorach, Brzydki zapach os rzeczki płynącej wzdłuż hotelu.Fatalne animacje wieczorne, a mini disco tylko dla anglików.Brak placu zabaw dla dzieci.Czarny muł nad morzem.Hotel bardzo głośny, zaniedbana infrastruktura w koło basenów. Dużo dopłat. Miła obsłuag abarów i restauracji.Brak dostępu do rezydenta.Autokar na lotnisko wiózł nas w korku, bo TUI nie przewidziało koniec ramadanu w Turcji.Częśc z nas musiała stać przez 90 minut,bo było za mało miejsc(a to była 21). cCena nie adekwatna do jakości .Nie polecam
dobry park wodny dla małych dzieci(ale za wszystko dopłacasz),dzieci powyżej 120 cm czekają na zjeżdżalnie 45-60 minut. Duża powierzchnia, zawsze wieje wiatr, więc nie czuć gorąca. Obsługa restauracji się bardzo stara.
Brudno w koło basenów, nie działające prysznice na pseudo plaży i wkoło basenów. Duża komarów, pszczół, recepcja hotelu zmęczona. Brak współpracy ze strony organizatora TUI-telefon do rezydentki tajny. Brak bezpłatnego internetu. Pokoje w starej części 2 gwiazdki
My byliśmy z czwórką dzieci w czerwcu 2013. Świetny Aquapark, nie do pobicia jeżeli chodzi o atrakcyjność rozrywek dla dzieci. Rewelacyjne animacje choć języku angielskim, ale dzieci nie miały problemu. Koniecznie trzeba brać pokoje w części WORLD a nie w części klubowej bo standard bardzo się rożni. Jest bardzo dużo ludzi ale nigdy nie mieliśmy problemu z leżakami, o każdej godzinie.Dzieci spędzały większość czasu w Aquaparku. Ale jest też mini golf, kucyki, boiska, crocos kids club, gdzie kilka razy dzieci zostawały na zajęcia i mieliśmy chwilę dla siebie.. Wieczorem świetne mini disco. Zakupiliśmy płytę z ich przebojami - do dziś w domu tańczą wg ich choreografii. Jedzenia bardzo dużo i dobre. Mimo iż w Aquaparku jedzenie i picie jest płatne, to nie ma co się przejmować, bo tuż za ogrodzeniem aquaparku jest basen hotelowy gdzie przekąsek i napojów do woli.. Na plaży byliśmy raz. Dzieci nie chciały bo zbyt dużo pokus na zjeżdżalniach.. Chciałam w następnym roku pojechać w nowe miejsce, ale wobec zgodnego domowego chóru, który nie akceptuje innego hotelu, bo wszędzie za mało zjeżdżalni, pewnie znów pojedziemy do Aqua Fantasy. Polecam rodzinom z dziećmi. Choć jest tam również jeden basen gdzie wstęp jest od 18 lat..
Hotel rewelacja! Dla dzieci to raj na ziemi, a i dla dorosłych znajdzie się coś fajnego. Hotel bardzo podobny do Jungle Aquapark w Hurghadzie. Byliśmy na początku czerwca 2013. Córka praktycznie nie wychodziła z basenu i z aquaparku. Gorąco wszystkim polecam.
Hotel rewelacja jedzonko boskie od rana do nocy,nie sposob ogarnac wszystkiego w tydzien,przemila obsluga czysto baseny do wyboru do koloru i aquapark w ktorym mozna caly dzien spedzic i nie ma sie dosc...polecam nie tylko dla rodzin i dzieci..jestesmy zachwyceni i na pewno wrocimy za rok tym razem na dluzej !!
Hotel świetny dla małych i większych dzieci super zabawa .Gorąco polecam wróciłem 3 dni temu i dalej jestem pod wrażeniem .Bardzo blisko z Hotelu do Efezu około 20-30 km do miasta Kusadasi około 7 km .Koszt taksówki spod hotelu cena 15 euro Dalmuszem 2 euro od osoby.
Generalnie wszystko czyste, dobrze utrzymane. Dobre posiłki, bogate śniadania. Pokój z ładną łazienką, klimatyzowany, z regularnym serwisem pań pokojowych. Kompleks hotelowy jest duży. Kilka dni zabrało nam na ogarnięcie gdzie co jest. Pewnego dnia nawet się zgubiliśmy i musieliśmy zapytać o drogę. W minibarku w pokoju są małe trunki ale ich cena jest bardzo wysoka. Plaża z cudnym drobnym piaskiem i czystą wodą. Pomimo wielu osób nam udało się znaleźć ustronne miejsca.
Jedzenie dobre ale nie dla wybrednych smakoszy. Fenomenalny kompleks wodny. Właśnie dla niego zarezerwowaliśmy zabukowaliśmy sobie następny pobyt. Dzieci nie chciały nigdzie indziej spędzać czasu jak tylko na zjeżdżalniach, basenach. Nie było siły żeby je stamtąd wyciągnąć. Przestronny pokój. Dla 4 osobowej rodziny w sam raz. Wymiana ręczników codziennie, wymiana pościeli w naszym wypadku na życzenie. Wszystko było jak obiecano nam w biurze. Jesteśmy zadowoleni z naszego wyboru.
Fantastycznie bawiłam się tutaj z rodziną.Tzn z mężem i 6 letnią córeczką. Przy meldunku dostaliśmy opaski na nadgarstek, opowiedziano nam co nieco o hotelu, i pokazano nasz pokój. Pokazano nam także restaurację, i zaproszono na posiłek po podróży. Kiedy weszliśmy do pokoju nasze walizki już tam były a nikt nie czekał na napiwek!!!!! Dania smaczne duży wybór. Miła i profesjonalna obsługa. W parku wodnym szaleliśmy co nie miara. Szczególnie mąż z córką istne wariaty :-). Szczerze polecam.
Rzeczywiście kompleks rodzinny. Ja mam lat 30 i jeszcze czuje się na siłach poszaleć na wodnych ślizgawkach a małżonka wcale nie pozostawała w tyle. Można było przypomnieć sobie wcześniejsze czasy ;-). Urlop nad morzem Egejskim wspominamy miło. Nam dano w recepcji mapkę obiektu więc jako takich kłopotów z odnalezieniem się w hotelu nie mieliśmy. Wokół hotelu nie ma nic. Barów, sklepów restauracji zupełna pustka. Być może teraz się coś zmieniło ale o to pytajcie waszego touroperatora. Pokój jak pamiętam był ok. Szczególnie wydajna była a/c co przy morderczych temperaturach w lato było zbawieniem.