Bogata oferta rekreacyjna: fitness, siłownia, animacje przy basenie (w terminie: 10.06-1.09), centrum wellness (odpłatnie).
Atrakcyjne położenie: w spokojnej miejscowości Św. Konstantyn i Elena, ok. 450 m od centrum, 10 km od centrum Złotych Piasków.
Tylko 150 m do publicznej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Udogodnienia dla dzieci: brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat).
Hotel czysty, w miarę zadbany-zważywszy na oklicę. Do plaży można dojść alejką wychodzącą z hotelu a następnie schodami w dół. Typowo dla rodzin z dziećmi. Jeśli ktoś chce wypocząć w ciszy i spokoju to ok. Ogólne wrażenia - na 3.Jeśli chodzi o mnie to nie pojadę tam drugi raz-mowy nie ma.
Blisko do plaży.
Brak animacji-mimo opisu w ofercie. Jedzenie średnie, monotonne-najgorsze chyba śniadania-non stop to samo. Praktycznie nikt nie mówi po angielsku-więc cięęęężko jest się dogadać. Ratownik upomina wszystkich, aby nie skakali do wody-weź wytłumacz to 2-letniemu dziecku...
Witam,
wróciliśmy z Bułgarii w piątek. Spędziliśmy w Aqua Azur 10 dni i aby się nie powtarzać odsyłam do opinii Basi - w 100% zgadzam się z tym, co napisała.
Generalnie jestem rozczarowana Bułgarią.
Brawa dla kadry SKY CLUBU!!! poraz pierwszy na wakacjach czulismy ze ktos nad nami czuwa (pani rezydent dostepna 24h/dobe). jestesmy zadowoleni z wypoczynku, kazdy mogl znalezc cos dla siebie. nie rozumiem w pelni komentarzy, ktore do tej pory pojawialy sie na internecie. zrozumialym jest to ze klienci Orbisu mogli poczuc sie zawiedzeni, gdyz BP orbis nie zapewnilo im animacji. natomiast SKY CLUB wyslala dwojke animatorow. milych, sympatycznych studentow, nasze dzieci ich wprost uwielbialy!!! nie moglismy sie wybrac nigdzie poza hotel poniewaz dla dzieci dzien bez mini klubu to dzien staracony :) sam musze przyznac iz czynnie bralem udzial w animacjch wieczorych i jedna z moich ulubionych byly kalambury, natomiast zona codziennie brala udzial w aerobiku wodnym. SLE SERDECZNE POZDROWIENIA DLA KADRY SKY CLUBU - PANI ANI, KASI I KAMILA ORAZ ANI I MACKA - BARDZO WESELI LUDZIE !!!
W większości obsługa w barze totalnie powolna -z małymi wyjątkami- w Polsce standard nie do przyjęcia - tutaj norma. Animacje ze względu na warunki jakie daje hotel to namiastka tych do których nas przyzwyczajają inne kraje i hotele. Animatorzy, wbrew poprzednim opiniom, to sympatyczni i kulturalni ludzie, którzy na pewno nie mają problemu z alkoholem. Pewnie ferują opinie na ten temat Ci którzy chyba go nadużywają o co zresztą w hotelu nietrudno bo wybór alkoholi ALL Inclusive bardzo przyzwoity. Niestety to tylko 2 osoby do tego bez warunków w hotelu do prowadzenia animacji. Dla dzieci jest miniklub dla dorosłych namiastki animacji odbywają się na basenie lub w Lobby Barze. Co do opinii innych o animatorach i rezydentce całkowicie się nie zgadzam. O animatorach napisałem wcześniej, jeśli chodzi o rezydentkę to tylko mogę podziękować za opiekę. Po tym jak skradziono nam paszporty w autobusie podmiejskim (uwaga na kieszonkowców - to Bułgarska plaga)stanęła na wysokości zadania i wielokrotnie załatwiała za nas i z nami sprawy związane z wydaniem paszportu tymczasowego. W porównaniu do moich pobytów w innych krajach 4* oraz 5* w wersjach All Inclusive można się spodziewać czegoś innego, ale cena w Bułgarii to 40% taniej więc adekwatna. Jeśli ktoś tu przyjeżdża ze świadomością że to Bułgaria oraz bułgarskie ceny, standard i mentalność nie będzie miał pretensji. No chyba, że ma taką naturę i narzeka wszędzie i na wszystko bo tak przecież Polakom wypada. Podsumowując Bułgaria: zaliczona. W przyszłym roku kolejna zmiana kierunku. AAA i najważniejsze dla tych co twierdzą, że się nudzili i uważają że to hotel dla nudziarzy. Dobra zabawa to super ekipa i nam takich ludzi udało się poznać. Dla mnie to extra 11 dni(pomimo kradzieży i straconej dodatkowo przez to kasy i czasu). Po godz. 23 teoretycznie zaczyna się cisza nocna. Teoretycznie bo nasze imprezy w Lobby Barze, przy basenie oraz w wodzie w basenie trwały jeszcze kilka godzin i nikt nam tego nie zabraniał. Pzdr cały turnus na którym byłem!!!
Hotel 4gwiazdki ale posciel brudna i jakieś robaczki chodzą i gryzą w nocy żeby świerzba złapać w takim hotelu to jest tragedia posciel przez pobyt 11 dni ani razu niebyła zmieniana od poczatku miała jakieś ciemne plamki taki hotel niepolecam go nic a nic człowiek jedzie wypoczac a nie złapać jakiegoś parcha
Właśnie wróciłam z Bułagrii i na gorąco piszę. Ten hotel jak napisała Basia powyżej, to jest hotel dla ludzi, którzy uwielbiaja się nudzić. Obsługa fatalna, niemiła, niekompetentna. Posiłki mało urozmaicone, wspomniane już gdzieś wczesniej parówki, mortadela, jajak sadzone i naleśniki, po które trzeba odstać swoje, bo smazy je na dwóch małych patelenkach znudzony chłopaczek. Na obiad tradycyjnie frytki, które znikały momentalnie i trzeba było znowu czekać. Jakieś przypalone mięsko w róznych sosach. Jedyne godne polecenia, to pierś kurczaka ( też była codziennie, to spoko). Poznalyśmy fajnych chłopaków Arka i Adama (gorąco pozdrawiam)na miejscu i tak się zjednoczyliśmy w tej biedzie. Na naszym turnusie był ( o dziwo!) jeden Pan , któremu się podobało, reszta ludzi zdecydowanie ubolewała nad wydaną kasą. Animacje.....animacji po prostu nie było. Były trzy dyskoteki od 21,30 do 23 przy basenie ( w kółko ta sama muzyka z \"jamnika\", tam jedna animatorka rozgrzewała turystów krzykami przez mikrofon ( chyba była pod wpływem jakis trunków, ale dziwne, bo kilka razy zdarzało się, że o 22,30 w barze brakowało już generalnie wszystkiego oprócz wody z dystrybutora). W tamtym roku byłam w Turcji i teraz bardzo żałuję, bo mogłam tam jechać odwiedzę w tym roku. Ale to nic- w przyszłym się nie zgubię i na pewno Bułgarii już więcej nie odwiedzę.Na koniec powiem tak ogólnie: SMUTNA GODZINA.
Hotel ogólnie ok. Pokoje ładne i utrzymywane w czystości. Jedzenie bardzo dobre, w dużej ilości. Obsługa powolna, kelnerzy bardzo mili i uprzejmi. Tylko barmani nie mający żadnego pojęcia w robieniu i podawaniu drinków! Basen bardzo ładny ale nie utrzymywany w czystości (największy minus hotelu)!
Rezydent, p.Ania (SKY CLUB) w ogóle w niczym niezorientowana! Bardzo młoda, bawiąca się lepiej od wczasowiczów! Pijąca i nieodpowiedzialna! Brak animacji!
Hotel dla ludzi młodych, lubiących ciszę i spokój!
Polecam Delfinarium i Aqua Park!!!
Osobiście jestem zawiedziona pobytem w Aqua Azur. Za kwotę jaką płaciłam za pobyt tam, miałabym o wiele lepsze wczasy w Egipcie, Turcji czy Tunezji. Moim zdaniem muszą się jeszcze długo uczyć żeby z nimi konkurować. Brak animacji, muzyki na basenie. Obowiązuje cisza nocna od 11.00. To jest sanatorium, a nie hotel dla turystów. Barmani robią łaskę nalewając drinki. Dzieci stoją w kolejkach po napoje. Nie wspomnę o śniadaniach, gdzie za naleśnikem trzeba stać pół godziny.
Hotel robi bardzo dobre wrażenie. Przestronne pokoje z pięknym widokiem na morze. Jedzenie dla amatorów kuchni bułgarskiej fantastyczne, jedyne uwagi to brak przyzwoitej herbaty do śniadania lub za zimna woda do jej zaparzania. Dla mnie osobiście wszelkie animacje są tylko zakłócaniem spokoju innym gościom, a dla wielbicieli tego typu rozrywek są na raczej marnym lub wrecz byle jakim poziomie. Cisza nocna wedle regulaminu hotelu obowiązuje od godz. 23, jednak dyrekcja hotelu nie przykładała wagi do jej przeztrzegania co dla mnie i dla ludzi ceniących spokój było znacznym utrudnieniem.
Hotel bardzo ładnie położony, rewelacyjny jako baza wypadowa ze względu na sąsiedztwo dużych kurortów wypoczynkowych Złotych Piasków i Eleny. Jedyny minus to schody które trzeba pokonać żeby dojść do plaży (plaża ładna piaszczysta). Wszystkie pokoje z widokiem na morze także super. Jedzenia nie było dużo ale to co było było dobre. Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie. Polecam.
Witam! Wróciłam 12.07. z tego hotelu, w którym byłam wraz z mężem i 3,5 letnim synkiem. Ogólne oceniam cały ten hotel na bardzo slaby. Cena jest nieadykwatna do tego co tam jest i co serwują. Animatorzy lepiej się bawili od turystów,bardzo młodzi ludzie i niestety bez pomysłów. Jeżeli chodzi o jedzenie to fatalnie tzn.monotonne, nie doprawione, jałowe,mało, przygrzewane i wielokrotnie te same składniki później wykorzystywane są do innych potraw.W obcji którą mieliśmy al inklusive musieliśmy stołować się w pobliskiej pizzeri i kupowaliśmy zupki chińskie, bo w \"hotelu\" jedzenie nie do przyjęcia(za tą cenę)!! Polecam w pobliżu świeżo pieczone małe pączki. Ludzie!! nie wykupujcie wycieczek, które proponuje rezydent, ponieważ są jeszcze raz droższe od ceny faktycznej i słyszałam, że ludzie z dziećmi narzekali na ich jakość i atrakcje np.wycieczka do Warny do delfinarium oferowana cena przez hotel to 25 euro, a w rzeczywistości 20 lev, dzieci 14 lev(pojechaliśmy w własym zakresie).W hotelu cisza nocna zaczyna się od 23:00 o godz 20:00 zamykają wejście przy basenie, natomiast materace na leżakach są zabierane przez bardzo nie miłego pana o godz 18:00. Moje dziecko spało i kazał mi je zabrać stojąc nade mną-tragedia!! :( Nie podobało mi się, byłam nerwowa, a chodzi przecież o to aby wypocząć. Pisząc to wszystko(mogłabym więcej wymieniać te wszystkie niedoskonałości) to ręka mi się trzęsie i chce mi sie rzygać. Cieszyliśmy się z mężem, że jesteśmy tylko na tydzień, nie polecam Bułgarii(oni zatrzymali się w czasie), a w szczególności tego hotelu-nikomu- no chyba,że kogoś nie lubicie:)Wspólczuję ludziom, którzy już mają wykupioną tą fatalną obcję.
Poprostu koszmar, nie polecam lepiej zostac w polsce .Jedzenie jest naprawde straszne podane jak dla swin ,plaza publiczna -klamstwo tylko kawalek jest bezplatny za lezaki placisz 10 leva za osobe!
Cena
Jedzenie,obsluga,basen maly lezak przy lezaku ,daleko od centrum
Ogólnie pobyt przyjemny ale po 4 gwiazdkach spodziewałem się wyższego standardu a tu lipa. Hotel wymaga gruntownego odświeżenia, wygląda jakby od wybudowania był tylko łatany taśmą izolacyjną (w paru miejscach były takie naprawy). Można tam pojechać tylko pod warunkiem że będzie tani.
-blisko plaża i lotnisko -czyste pokoje
-monotonne posiłki (praktycznie brak owoców morza, raz kalmary w cieście i ze trzy razy śledź) - hotel wymaga odświeżenia (pełno niedociągnięć i uszkodzonych elementów) - Słaba klimatyzacja - część obsługi niezbyt przyjemna -z 4 gwiazdek zostało może 2-2,5
pokoje i łazienki nie najwyższy standard, ale czysto. w pobliżu hotelu jest trochę sklepów, jest gdzie kupić pamiątki. jedynym minusem są nie zadbane leżaki przy basenie, które są brudne, parasole są połamane nie da się z nich korzystać. Okolica jest spokojna, można pospacerować. Osoby, które szukają imprez nie polecam, w okolicy trudno coś znaleźć.
-smaczne jedzenie - blisko do morza -blisko sklepów
-nie zadbane leżaki i parasole przy basenie - brak muzyki przy basenie
Raz cały wieczor, noc i dopiero ranem zabrano kupę z basenu. Nie było źle, ale to miejsce na jeden raz.
Ładnie prezentuje się w okolicy.
Masa części w pokoju jest zużyta i się rusza. Obsługa pracuje jak za karę.
Lokalizacja blisko morza hotel jest pomiędzy varna a słonecznym brzegiem można jechać autobusem bądź taxi za niewielką cenę. Animacje rano po śniadaniu i wieczorne z Polską animacją tylko wtedy jak Pani Animatorka sobie przypomniała że mogą tam być Polacy. Za to Animacja Czech na bardzo wysokim poziomie. Jedzenie dobre drinki dore :-) hotel przy ruchliwej drodze ale to nie przeszkadza w wypoczynku ponieważ pokoje i basen z tyłu hotelu i nic nie slychać. Ogólnie hotel godny polecenia
Duże i czyste pokoje, przestronna łazienka. Każdy pokój posiada balkon z widokiem na morze. Jedzenie ok. Blisko plaża, Złote Piaski oraz lotnisko w Warnie.
może trochę monotonne posiłki ale smaczne pomimo że tłuste.
Lokalizacja blisko morza hotel jest pomiędzy varna a słonecznym brzegiem można jechać autobusem bądź taxi za niewielką cenę. Animacje rano po śniadaniu i wieczorne. Jedzenie dobre drinki dore hotel przy ruchliwej drodze ale to nie przeszkadza w wypoczynku ponieważ pokoje i basen z tyłu hotelu i nic nie slychac. Basen w hotelu woda zimna ale na takie upały jest ok duzy basen przed hotelem woda ciepła obsluga miła pokoje codziennie sprzątane wymiana ręczników. KlubiK dla dzieci super kolo basenu na zewnątrz ty się opalasz a dziecko jeśli jest znudzony upalami idzie do klubiku (mają tam różne dni hary poter dzień pirata ). Ogólnie hotel godny polecenia
Lokalizacja animacje klubik
Moim zdaniem brak
Hotel położony przy ruchliwej dwupasmowej drodze , zewnątrz wejście do hotelu od strony ulicy - Pytanie co to jest ? W środku już ładnie i w miarę czysto , szybko załatwione formalności . Pokój bez większych zastrzeżeń mieliśmy dwa ale z trójką dzieci od 4-11lat i żoną spaliśmy w jednym. Łóżko duże. Łazienka w miarę czysta z wanną . Balkon mieliśmy prawie bez widoku zaniedbane drzewa ale było też widać morze. Na balkonie grzyb pod barierkami i zdeptany karaluch. Basen bez zastrzeżeń , animatorzy bez większych zastrzeżeń większości po Czesku ale też po Polsku. W hotelu przeważają Czesi i Polacy są też Rumuni i Rosjanie. Posiłki niektóre ta się zjeść , na stołówce bułgarski porządek czyli stolik czyszczony zmiotką do podłogi , odpady z talerzy ściągane przy gościach itp , ale ta pojeść . All inc. od 11 -23 lokalne cola i napoje alkoholowe , piwo lane w 0,33 w plastikowych kubkach nawet poza basenem , jak brak szkła.Plaża mała i brudna po PRL ale ogólnie da się wytrzymać . Ogólnie za kwotę 1800zł za osobę ,7 dni samolot ,all .Warto
Ładne pokoje , czysty wewnątrz , bliskość plaży
brud na zewnątrz , grzyb na balkonie, obsługa tragedia ,pani z lobby bar przy basenie zabija wzrokiem chyba niemowa ,
Standard nie odpowiadał 4 gwiazdkom. Łazienki słabe, po wejściu do pokoju nie były czyste. Płytki stare, grzyb na suficie. Klimatyzacja niestety słabo chłodziła, czuć było zaduch w pokoju. Jedzenie urozmaicone. Nie prawda że monotonne. Jeśli ktoś codziennie na talerz wrzuca dosłownie wszystko to się nie dziwię że potem jest monotonnie. Do basenu niby codziennie po 18 wsypywano chlor, ale niestety nie czyszczono go z osadów lub różnych większych pływającego syfu. Z rana na dnie basenu było pełno wszystkiego, co w ciągu dnia zostało zbeltane i dosłownie pływało się w zupie. Do łazienki w przebieralni przy basenie to sprzątaczki wogole nie zagladaly. Brak światła, mokro na podłodze i smród moczu. Z leżakami też był problem. Ludzie z rana kładli ręczniki na leżakach i znikali na cały dzień. Na basenie praktycznie kilka osób ale na 100 leżaków wszystkie zajęte i nie ma możliwości aby wypocząć. Pani w barze przy basenie stała jakby obrażona na caly świat. Dosłownie za karę. Bardzo niemiła, na pytania potrafiła dosłownie odborknac lub poprostu patrzyła jakby chciała zabić. Jedna z animatorek też pokazała brak kompetencji. Podchodziła do ludzi, nie znając ich, zalila się jaka ona jest nieszczęśliwa ponieważ pracuje za granicą. Nikt jej przecież nie każe tam być. Poza tym okazała się nadzwyczaj bezszczelna. Stojąc z żoną i dwójką dzieci zalecała się perfidnie do mnie. Było to żałosne. Hotel ogólnie polecam, ale mogli by się postarać o większa czystość.
Duże pokoje, codzienne sprzątanie, wymiana ręczników, dość duży basen, blisko do plaży.
Łazienki, czystość basenu, słaba klimatyzacja, obsługa w barze
Do plaży blisko. Plaża piaszczysta. Hotel czysty, zadbany. Wieczorne animacje. Miły personel.
Czysty, zadbany, pokoje codziennie sprzątane. Miły personel.
Brak prywatnej plaży, leżaki i parasole płatne.