Apollonion Resort & Spa

Otoczenie hotelu i pokój bardzo ładne. Pokoje sprzątane codziennie. Bardzo duży basen. Posiłki standardowe, niczym się nie zachwyciłam.

Świetny hotel, na uboczu, cichy i pięknie położony. Posiłki urozmaicone i smaczne. Dwa baseny. Z górnego widok na morze. Dwie restauracje. Włoska i grecka. Codziennie sprzątanie pokoju.Do plaży Xi spacerem 5 minut.

Hotel mi się podobał, czysto, spokojnie, obsługa bardzo miła. Jak dla mnie słabe śniadania ale reszta posiłków super, w ciągu dnia możesz skorzystać z baru przy basenie gdzie codziennie też były różne dania. Alkohole bardzo dobre,

Bardzo fajny hotel, miła obsługa, jedzenie również na wysokim poziomie, urozmaicone. Blisko do plaży, trzeba jednak uważać żeby nie dać się naciągnąć na leżaki za 20euro za pół dnia bądź 30 euro za cały dzień. Można znaleźć leżaki gdzie owszem płaci sie ale w barze zamawiając za korzystanie z nich. Oczywiście jak to wszędzie ludzie rezerwują sobie leżaki ręcznikami i kto pierwszy ten lepszy ale jest zawsze alternatywa w postaci plaży oddalonej 10 minut od hotelu.

5* mocno na wyrost. Hotel oceniam na 4* standardu Greckiego. Otoczenie hotelu mocno na plus, piękny ogród, fajne baseny, czyste pokoje chociaż lata świetności mają za sobą. Jedzenie monotonne ale smaczne. Pokoje sprzątane codziennie. Niestety po przyjeździe czekaliśmy na pokój 2h dodam,że byliśmy z małym dzieckiem, mogliśmy korzystać z all inclusive. Zero animacji - od godziny 17:00 dla dzieci zabawy w widzie, które chyba miały być animacjami.

Nazwa  Apollonion Resort & Spa
Miejsce  Grecja / Kefalonia / Lixouri
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, tenis, parking

Cudowne plaże otoczone zielonymi klifami i krystalicznie czystą wodą

Zabytkowe klasztory i kościoły z pięknymi freskami

Doskonałe miejsca do nurkowania i podziwiania podwodnego świata

Wyświetlono 18 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Otoczenie, pokoje, czystość, duży basen.

Paweł

Zalety

Cisza, czystość, piękne położenie. Świetna obsługa.

Wady

Nie znalazłem.

Tomasz

Zalety

Cisza, spokój, czysto. Dobre jedzenie po za śniadaniami.

Wady

Największa wada to plaża. Jak dla mnie za daleko od hotelu - spacer z małym dzieciakiem wykańcza. Po zatym plaża przereklamowana. Jak ktoś liczy na plażowanie to wg. mnie nie w tym hotelu.

Sylvii

Zalety

Mimo, że to duży hotel to nie czuć zgiełku i nie przytłaczała nas ilość gości.

Wady

Nie było się do czego doczepić

6.1

Zalety

- piękne otoczenie, - czyste, codziennie sprzątane pokoje - blisko do morza - wieczory muzyczne

Wady

- monotonne jedzenie - brak animacji z prawdziwego zdarzenia - raczej zasługuje na 4* - dolny taras cały w mrówkach

Agnieszka i Patryk

Wspaniały Hotel, perfekcyjne śniadania i obiadokolacje. (Każdego dnia zaskakują czymś nowym), żadnej monotoni mimo 2 tygodniowego pobytu. W pokoju czyściutko, codziennie wymienione ręczniki uzupełniana kawa i herbata. ( mały minus brak wody mineralnej w pokojach). Świetne otoczenie, ogród, baseny,mimo dużej ilości Gości hotelowych cicho i spokojnie. Nasze Polskie Panie z (...)( animatorki i Rezydentki( Ania i Pani Asia- Kasia z hotelu Argile nieopodal) przesympatyczne i pomocne) Mega plus wypozyczalni aut zaraz za rogiem ;) Polecamy urlop z Wakacje.pl , u. Nas wszystko się udało ;) My rezerwowaliśmy urlop w Kostrzynie nad Odrą.

Zalety

Wszystko na poziomie *****

Mateusz

Hotel położony w zacisznym miejscu, bez zgiełku. Jeśli ktoś zamierza wypocząć w pięknym ogrodzie bez hałasu to ten hotel spełni oczekiwania. Zwiedzić wyspę najlepiej samochodem, piękne plaże zapierają dech w niczym w tropikach. Warto wypożyczyć na 3 dni wtedy spokojnie ważniejsze atrakcje wyspy można zwiedzić. Hotel czysty, codziennie sprzątane pokoje. Jedzenie dobre nie ma co się sugerować opiniami, ze monotonne tak powtarzają się natomiast każdy znajdzie cis dla siebie. Rzeczywiście mało jest jeśli chodzi i wybór ryb czy owoców morza, ale są risotto z krewetkami było przepyszne. Ogólnie wrócę do tego hotelu, dobra lokalizacja dobre jedzenie i czysto.

Zalety

Czystość, jedzenie, pomocny personel. Można wynieść bez problemu dziecku śniadanie, nikt na to nie zwraca uwagi.

Wady

Angole głośni, chamscy i wkurzający. Nie zwracają uwagi dzieciom, a te robią co im się podoba. Żenujące. No, ale to już nie jest wina hotelu!

Ela

Hotel nowoczesny, ciekawie położony, pokoje ładne, przestronne z balkonem. Hotel nie ma swojej plaży, do najbliższej plaży Xî trzeba iść ok 10 min. Jedzenie w opcji all inc. bez zarzutu. Mało ryb i owoców morza. Jedzenie powtarzalne. Możliwość z korzystania z restauracji ala carte raz na tydzień. Sprzątanie pokoju a właściwie jego brak było największym poblemem.

Zalety

Nowoczesny wystrój, fajne położenie, miła obsługa.

Wady

W zasadzie brak sprzątania w pokoju. Brak prywatnej plaży, konieczność zapłaty za leżaki (14EUR) za zestaw.

eS

Hotel bardzo czysty, pięknie położony w malowniczej scenerii ogrodu. Zieleń drzew, krzewów i piękne kwiaty dawały ukojenie. Rano dźwięk śpiewających ptaków był oszałamiający. Jedzenie bardzo dobre, jazdy znajdzie cis dla siebie. Kuchnia Wloska wspaniałe risotto ( codziennie inne) bardzo dobra pizza oraz duży wybór mięsa. Zwiedzając Kefalonię samochodem można nacieszyć oko pięknymi widokami zdjęcia niejeden plaży przesyłam w zdjęciach. Warto zwiedzić a hotel to dobre miejsce wypadowe.

Zalety

Usytuowanie hotelu w pięknym zielonym ogrodzie. Dobre jedzenie. Cisza i spokój. Obok przy hotelu wypożyczalnia samochodów. Atrakcje dla dzieci i dorosłych. Kino letnie całkiem przyjemne. Pokoje na północ ( np. 441,442,443) były strzałem w 10! Bez klimatyzacji chłodne pokoje.

Wady

Nie znalazłam.

Maja

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Wrzesień 2022

Kompleks hoteli Apollonion i Asterias nie bez powodu uchodzi za jedne z najlepszych hoteli na wyspie. Pokoje urządzone zostały w wysokim standardzie, z dbałością o detale. Obsługa hotelu jest bardzo uprzejma, pomocna i biegle posługuje się językiem angielskim. W strefie basenowej została wydzielona strefa z atrakcjami wodnymi dla najmłodszych gości hotelu. Obiekt jest położony w spokojnej okolicy, natomiast dostęp do centrum miasta jest ułatwiony dzięki komunikacji autobusowej.

Zalety

wysoki standard wykończenia, zadbany teren hotelu, profesjonalna obsługa, duży wybór posiłków oraz przekąsek dostępnych w barach, atrakcje organizowane w hotelu

Pobyt - Sierpień 2022

Tak. Zgodny z ofertą. Profesjonalna obsługa. Personel miły, pomocny i uśmiechnięty

Zalety

Spokój, cisza, porządek w pokojach i w restauracjach

Wady

Brak animacji dla dorosłych

Ola

Pobyt - Sierpień 2021

Średni hotel , raczej dla dorosłych niz dzieci.Animacji brak, za to 3 min do plaży. Obok wypożyczalnia aut, ponieważ żaden inny wariant przemieszczania sie, nie istnieje.

Zalety

Blisko plaży Xî, 2 baseny a na nich dużo leżaków ,pomocna obsługa .

Wady

W Gracji byliśmy pierwszy raz ,piękny kraj, natomiast hotel mnie rozczarował . Jak dla mnie 3+ gwiazdki ,na pewno nie 5. Oglądając zdjęcia ,wyobraziłam sobie zupełnie inny hotel. Po przyjeździe -mocne zdziwienie. Przede wszystkim pokój z widokiem na pasące się owce -największe rozczarowanie, nie było opcji zmiany. Jedzenie dość monotonne ,pobliskie tawerny rekompensowały i pokazałyby dobrze jeść. Komunikacji obok brak, pozostaje wynajem auta. Pobliskie plaże warte zobaczenia. Animacji brak, dla dzieci basen i 2 płace zabaw . Część nieczynna ,chyba przez COVID. Było sporo niedociągnięć ,które nie czynią tego hotelu 5*.

Grzegorz

Pobyt - Czerwiec 2019

Bardzo miło spędzony czas w pięknym otoczeniu przyrody i urokliwego hotelu.

Darek

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel wysokiej klasy ale bardziej pod dorosłych gości. Niestety brak opcji all inclusive przez co obiady trzeba dokupić / stołować się w okolicznych bistro/restauracjach. Nienajgorsze miejsce wypadowe - pomimo że to same południe wyspy to blisko do Lixouri/Agristoli. Plaża Petani oraz dalsze warte zobaczenia plaże: Myrtos/Antisimasos (z możliwością wjechania na Ainos Oros oraz zwiedzenia po drodze jaskiń Drogarati I Melissani) do zobaczenia wypożyczając na miejscu auto (optymalnie 3 dni). Na miejscu brak większych atrakcji choć hotel stara się to nadrobić oferując baseny, siłownię, spa, kino, place zabaw dla dzieci, galerie sztuki, kort tenisowy. Patrząc na standard pobliskich innych hoteli, stosunek ceny do jakości bardzo dobry.

Zalety

Pokoje czyste o wysokim standardzie; B. smaczne, urozmaicone obiadokoloacje; Duży basen z brodzikiem dla dzieci; Bliskość piaszczystej plaży Xi; Wypożyczalnia samochodów na miejscu; Kino plenerowe; Spa

Wady

Śniadania w głównej mierze pod ang gości; Napoje, wody, alkohole do kolacji za opłatą; Późne obiadokoloacje (od 19); Słabe możliwości komunikacji transportem publicznym (we wrześniu tylko 4x autobusy do Lixouri) - bez wynajmu auta nie zwiedzimy większości wyspy; Najbliższy market ok 5-6 km od hotelu (na miejscu sezonowe, nietanie sklepiki); Oprócz plaży brak większych atrakcji w pobliżu; Hotel bardziej pod dorosłych (dla dzieci we wrześniu brak animacji + mało rodzin z dziećmi)

Pobyt - Czerwiec 2018

Krotko mowiac naprawde REWELACYJNY hotel. Tym bardziej biorac pod uwage greckie standardy. Bylismy w czerwcu z 3,5 letnia corka. Hotel moze nie jest typowo pod dzieci, ale animatorka Anna (animator hotelu) cudowna, wpaniala, umie zachecic kazde dziecko do zabawy! Obok hotelu piekna, piaszczysta plaza co jest rzadkoscia, bo Kefalonia to gl piekne, ale kamieniste plaze. POLECAM!!!

Paweł

Pobyt - Czerwiec 2018

Ogólne wrażenie po przyjeździe jakbyśmy nie byli w Grecji, hotel wygląda i zasługuje na 5 gwiazdek. Piękne duże pokoje z dużymi tarasami lub balkonami, budynki max 2 piętrowe z windami, niektóre większe pokoje z własnymi basenami. Bardzo dużo roślinności, wszystko stworzone do błogiego wypoczynku. Na basenie cisza spokój słychać tylko chilloutową muzykę z baru, leżaków nie brakuje, nikt ich nie zajmuje o 6 rano itd. Ręczniki basenowe wydawane w recepcji, w pokoju ręczniki wymieniane codziennie razem z kosmetykami i pościelą jeżeli tego wymaga. Sejf w pokoju bezpłatny. Możliwość zamówienia minibaru do pokoju. Na start dostajemy wodę. Łóżka duże, duża łazienka. Na sniadania dania angielskie + live cooking - omlet, jajecznica - napoje bezpłatne, kolacje - każdego dnia serwowana inna kuchnia np. włoska, dzień makaronów dzień grillowy itp. + tradycynie dania kuchni greckiej napoje dodatkowo płatne butelka wody 1l ok 3 EUR, sok 3,5 EUR, wino od 14 EUR za butelkę, polecam Robolę ( można wypić po kieliszku a butelkę zabrać ze sobą np. do pokuj lub zostawić w restauracji na następny dzień innymi słowy nie trzeba wypijać całej butelki od razu), przy okazji drinki w barze koszt od 8 EUR. w ciągu dnia otwarta restauracja przy basenie z pizza hamburgerami i gyrosami w cenie do 10 EUR. Basen o głębokości 1,2 do 1,5m + brodzik dla najmłodszych dzieci. Dostępne jest też SPA, codziennie jakiś masaż jest w promocji, dodatkowo każdy przy zameldowaniu dostaje voucher na 15 min wybranego masażu, ceny masaży na przyzwoitym poziomie. Do plaży ok 300 m, przy niej znajdziemy kilka restauracji (polecam tą przy sklepie zestaw owoców morza dla 2 osób 20 eur, można płacić kartą) i sklep, drugi sklep i bankomat znajduje się 200 metrów w prawo od uliczki którą idziemy na plażę.(trzeba skręcić w drogę za hotelem który znajduje się po prawej stronie) Plaża piękna piaszczysta złoto różowy piasek z łagodnym zejściem, przez dłuższy czas płytka woda i szara glinka którą możemy zrobić peeling i inne zabiegi za darmo, leżaki w zależności w którym miejscu płatne 6 lub 8 euro za dzień 2+parasol. Podczas naszego pobytu żółwie złożyły na niej jaja. UWAGA: inne najładniejsze plaże są kamieniste i potrzebne są buty Warto wypożyczyć samochód i objechać sobie wyspę. wypożyczalnia praktycznie przy samym hotelu, ceny od 30 EUR za dzień. Trzeba pamiętać że pomimo małej wielkości wyspy w większości pokryta jest górami i przejechanie 40 km to często ponad godzina jazdy, a jedynym dłuższym prostym fragmentem prostej drogi jest pas startowy:-) paliwo w cenie ok1,6 EUR za litr, a kobieta z wypożyczalni chętnie opowie które miejsca warto odwiedzić na wyspie. Dla chętnych można odwiedzić fajną galerię na terenie hotelu otwartą trzy dni w tygodniu. Codziennie są wyświetlana filmu w kinie pod chmurką o 21:30 i to co równie ważne nie ma animacji dziecięcych wieczorami co czasami naprawdę jest mocno męczące. Dla dzieci jest plac zabaw i zajęcia w ciągu dnia

Zalety

Ogólne wrażenie po przyjeździe jakbyśmy nie byli w Grecji

Pobyt - Czerwiec 2018

Sam hotel naprawde swietny zwlaszcza jak na standardy greckie. Wiele rzeczy dopracowanych w szczegolach. Sa tez pewne niedociagniecia ale nawet nie warto o tym pisac. Hotek w miare duzy ale nie jest to wg odczuwalne. Bylismy na przelomie czerwca/lipca 2018 i nie bylo zadnych problemow z lezakami lub stolikami w restauracji. Pokoje duze, lazienka ladna co dla nas jest bardzo wazne. My bylismy z corka 4 letnia i mimo ze nie jest to typowy hotel dla rodzin z dziecmi to musze powiedziec ze ich animatorka Anna byla najwspanialsza na swiecie. Nie wiem jak to robi ale potrafi cudownie zachecic dzieci do zabawy a one ja uwielbiaja!!! poza tym sama Kefalonia jest przecudowna. I co najwazniejsze, nie skazona jeszcze tak turystami jak inne miejsca.

Robert Bielecki

Pobyt - Czerwiec 2017

Absolutnie numer 1 wśród hoteli oferowanych przez Grecos. Dogodne położenie na półwyspie Paliki, około 4 km do miasta Lixuri powoduje ,że w każdą stronę jest blisko, dodatkowym atutem jest wypożyczalnia samochodów dosłownie 100 m od hotelu. Piękna piaszczysta plaża XI tylko 300 metrów spacerkiem. Hotel w cichej, spokojnej okolicy, jeśli szukasz pubów i dyskotek , to nie miejsce dla Ciebie, raczej wybierz Argostoli. Pokoje są czyste, zawsze dokładnie posprzątane. Mimo ,że lubimy odwiedzać tawerny i restauracje , mieliśmy w cenie pobytu obiado-kolacje. I tu następne miłe zaskoczenie, jedzenie było bardzo zróżnicowane, PYSZNE!!! Baranina, wołowina, owoce morza, kilka rodzajów makaronów, sałatki, obłędne desery. Do kolacji brak napojów, należy je zamówić u obsługi, odpłatnie.

Zalety

Miła obsługa, czystość, wspaniałe jedzenie

Apollonion Resort & Spa