Przy hotelu plaża wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi.
Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Hotel, obsługa, jedzenie, oceniam na 5. Jedzenie przepyszne i urozmaicone. Są 3 restauracje z czego dwie na zapis kuchnia włoska i vege. Na stołówce kuchnia kontynentalna, stoisku kuchni krety oraz np codziennie coś np kuchnia dodatkowo azjatycka czy mexykanska. Hotel dostosowany do osób niepełnosprawnych. Byłam w październiku i był bardzo dużo seniorów oraz rodzin z dziećmi. Plaża piaszczysta w wodzie kamienista. Leżaki i parasole gratis, hotel łączy się z plaża. Ogród piękny i zielony zadbany.
Lokalizacja, blisko przystanek do heraklionu autobusy co 15 min (2'5€). Dobre jedzenie, plaża piaszczysta szeroka i długa. Zielony ogród z palmami.
Pokij przynajmniej iej w którym byłyśmy z koleżankami (double room) na części przed hotelem był masakryczny. Nie wiem czy zasługuje na 3 gwiazdki. Przejście piwniczne, brzydkie pokoje widać niedociągnięcia. Rozpadają w się półki w szafie. Lustro obdarte, ściana brązowa i przytłaczająca jak w piwnicy. Sprzątanie nie na najwyższym poziomie. Słabo!!! Załączam zdjęcia pokoju. Aaa i jeszcze jedno codziennie brakowało nam cieplej wody. Codziennie zgłaszane i potem była na chwilę a następnego lipa.
Położenie hotelu super, obok pr, ystanek blisko Heraklionu. Hotel, obsługa super, ogród i jedzenie rewelacja. Kuchnia kontynentalne, wydzielone specjały Krety, dodatkowe restauracje Włoska i dla vegan. Plaża przy hotelu, bar, leżaki, ręczniki darmowe. Dużo zieleni.
Jedzenie urozmaicone, plaża bardziej piaszczysta 🙂, ogród zielony i piękny, obsługa wspaniała. Lokalizacja też na plus. Generalnie wszystko super na 5 gwiazdek ale pokój naciągane 3 gwiazdki.
Pokoje raczej początek lat 2000r, mieliśmy po drugiej części ośrodka. Ciemne ściany, uczyłam się jak w piwnicy ocena na raczej gwiazdki. Codziennie prosiliśmy się o ciepła wodę do kompieli. Zdjęcia pokoju Lustro w łazience jakby wydrapane a krzesła na balkonie mają z 20 lat.
Świetna lokalizacja, jedzenie bardzo dobre, pokoje czyste, obsługa cudowna. Polecam
Blisko plaża Jedzenie Okolica Sklep
Hotel nie najgorszy otoczenie bardzo blisko są duże kominy co naprawdę nie zbyt fajnie wygląda na plaży sam hotel jest nie remontowany chyba od 20 lat bardzo stare nieładne meble leżaki w złym stanie . Jedzenie i drinki były dobre obsługa ok czysto też jest. Hotel blisko plaży to duży plus
Blisko plaży
Stare meble łazienki brzydkie i toalety na plaży nie fajne
Ogólna ocena 8/10. Jedzenie prze py szne! Dużo owoców morza, typowo greckie i europejskie- każdy znajdzie coś dla siebie. Pyszne drinki, oryginalne alkohole i napoje. Warto spróbować hotelowego Frappe :) Polecam dla osób 60+ które chcą wypocząć z książka w ręku/ spacery. Osoby młode zanudza się na smierć
Dużo zieleni, nie brakowało leżaków, uprzejma obsługa, czystość 10/10 choć hotel dość stary.
Hotel powinien być odnowiony do poziomu nowoczesnych standardów europejskich. Okropna elektrownia z 5 kominami psuje wyobrażenie zewnętrzne hotelu. Animacje raz w tygodniu, dość nudno.
Bardzo miło spędzony czas, miła obsługa, bogata i pięknie zadbana zieleń, smaczne posiłki.
Piękne chodniki wykonane z kamienia, bogata zieleń.
Pokój i łazienka nie zasługują na 5 gwiazdek.
Pobyt był udany. Hotel jednak jest stary i nie prezentuje się zbyt dobrze. Nie wiem, czy to skutki pandemii, ale brak programu animacyjnego. Wszystkie "atrakcje" prowadzi instruktorka fitness. Bez niej juz calkiem nic by sie nie działo. Animator zaprosil nas na wieczor do "Teatru" a tam bylo minidisco i pani animatorka tamczyla rozne uklady choreograficzne do wakacyjnych piosnek. Plaża przy hotelu i ładna. Bardzo miła obsługa. Słabo że sprzątaniem. Generalnie pobyt był udany, ale wokół hotelu nie ma żadnych atrakcji, więc nudno. Dobrze, że byliśmy tylko 5 dni.
Dobre jedzenie, bliskość od lotniska, plaża przy hotelu, duży wybór drinkow, miła obsługa.
Hotel stary, zaniedbany, niektóre pokoje jak z lat 80tych. Kiepski serwis sprzątający, i UWAGA: bardzo dużo komarow. Gdy przyjechaliśmy w pokoju było że 40 komarów. Była jakiś srodek w kontakcie ale w ogóle nie działał. Pierwsze dwie noce to był dla nas horror. Dopiero gdy w hotelowym sklepiku obkupilismy się środkami na komary, mogliśmy spać spokojnie. Był to jednak początkowo duży problem. Jeśli chodzi o pokoje i sam hotel to bardzo słaby standard, nie zasługuje na tyle gwiazdek.
Hotel znajduje się na końcu Ammudary przy elektrowni. Sama elektrownia nie jest odczuwalna. Jedynie efekt wizualny. Sam hotel jest bardzo wygodny . Dużo miejsca na plaży. Jedzenie bardzo dobre, zwłaszcza dania greckie. Codziennie dania z róznych kuchni . Obsługa bardzo miła . All inclusive zawiera 3 posiłki, przekąski i napoje w tym wino, piwo. Jedyny problem to pokoje. Nie wszystkie spełniaja warunki pieciu gwiazdek. Trafiłam do pokojów zaczynających się od 7. Pokój ciemny, mały, szafa bez półek za mały dla dwóch osób. Z hotelu można dojechac do miasteczka i Heraklionu autobusem miejskim. Bilet 1.5 Eur.
Pyszna kuchnia. Oddalenie hotelu od centrum miasteczka pozwala na większy spokój.
Nie wszystkie pokoje są wygodne.
Bardzo dobra i pomocna obsługa hotelowa..Położenie blisko Heraklionu.Kursuje autobus.Ładna i spokojna plaża bezpośrednio przy hotelu.Polecam
Bezpośrednie otoczenie hotelu.Piękny zadbany ogród z palmami.Czyste baseny.Animacje.
Bliska odległość do elektrowni ,przez co szpeci trochę dalsze otoczenie,lecz nie wpływa na komfort wypoczynku.
Pokój bez negatywnych uwag, otoczenie tragiczne (8 kominow. 5 wysokich i 3 mniejsze aktywnie dymiacych cały czas i halasujace w nocy wypuszczaną parą).
Hotel zadbany,ładne baseny.
Kiepska plaza i fatalne morze (caly czas wiatr 15-20km/h morze wzburzone bez mozliwosci przyjemnej kapieli. Ponadto do zaplaconej ceny musielismy doplacic do biletow lotniczych 1500zl. za zwykly bagaz wiec w sumie wyjazd nie jest absolutnie wart tej ceny i byla to chyba nasza ostatnis wycieczka z biurem posredniczacym.Ponadto z powodu odwolania zkupionej na miejscu wycieczki do dzisiaj nie odeslano nam pieniedzy na karte ktora zaplacilem organizatoroowi.
Nie mam się do czego przyczepić! Jak nigdym, tym razem wszystko było ok. Sam hotel: czysty, schludny, pokoje sprzątane, przemiłe sprzątaczki. Otoczenie hotelu szorowane na błysk! Serio, raniutko myto/szorowano ścieżki z kamienia! Jedzenie bardzo dobre, pyszne obiady czy obiado-kolacje, śniadania też urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Mogliśmy wybrać all-inclusive, zdecydowanie przyjemniej byłoby, ponieważ jeśli zgłodniejesz to nie bardzo gdzie obok hotelu na obiad można wyjść, nic dookoła nie ma. Najbliższa miejscowość ok 3 km, tam są knajpki, ale bez szału. No i czy w upale będzie się komuś chciało chodzić? Można kupić bilety na autobusy - polecam kupować w sklepikach za 1,50 euro, u kierowcy ten sam bilet kosztuje 2,50 euro! (bilet w jedną stronę tyle kosztuje). Blisko hotelu znajduje się market/sklep z pamiątkami i sprzedaż wycieczek - Polka, Ania pomoże rodakom :) My skorzystaliśmy z wycieczki: Chania - Rethymno - Jezioro Kournas za 40 euro na osobę. Wycieczka od 9 rano do 19:00, autokarem, z polskim przewodnikiem, na każde miejsce mieliśmy około 2 h na samodzielne zwiedzanie. Pogoda 7-14.05.23 - na 7 dni 6 było pogodnych, słonecznych, ale woda w basenie i morzu należy dla odważnych (i tak uważało 95% osób). Ogólnie w hotelu niemcy i francuzi, Polaków garstka. Na 7 dni tylko jeden dzień z wieczorkiem muzycznym, NIC się nie działo w hotelu, cisza i spokój wieczorami. Można odpoczywać, nie balować :-)
Położenie przy plaży, czystość, dobre jedzenie, piękny, ogromny ogród w którym można się opalać
Brak wieczorków rozrywkowych
Hotel na przyzwoitym poziomie, dobra kuchnia. Maj nie jest najlepszym okresem na wyjazd do Grecji. Dwa dni padało w kolejnych temperatura 19-22'C.
Hotel położony przy samym morzu w pieknej , spokojnej okolicy z kilkoma basenami, zjeżdżalnia, brodzikiem dla dzieci. Wystarczajaco leżaków zeby znaleźć dla siebie miejsce. Do marketu ok. 1, 2 km. Czysto, w pokojach suszarka, czajnik, telewizor, balkon, wanna z natryskiem. Bardzo miła obsługa. Każdy dorosły otrzymuje klucz z czipem do drzwi. Bardzo dużo dobrego, różnorodnego jedzenia, osobno stolik na greckie przysmaki. Praktycznie cały czas dodatkowe przekąski np. pizza, frytki, burger, sałatki, kawa, nuggetsy itd. Bar otwarty do 24.00. Leżaki, reczniki na plaży darmo. Codziennie sprzątane pokoje. Dużo Niemcow i Francuzów, ale są też Polacy. Polecam.
Bardzo dobra lokalizacja i jedzenie. Czysto i ładnie. Można wypocząć i ze spokojem poleżeć. Drinki do 24. Przekąski cały czas. Miła obsługa, uśmiechnięci ludzie.
Brak placu zabaw dla dzieci. Np. Huśtawka. Jest tylko brodzik I miejsce żeby dziecko pobiegało. W podziemiu automaty do gier, wiekszisc za opłatą. W pobliżu fabryka oleju opałowego, czuć jak czasami zawieje, ale nie jest to uciążliwe nie wplywa na odczucia.Z racji że hotel jest bardzo blisko morza czasami wieje, trzba dobry leżak znaleźć. Woda o tej porze poniżej 20 stopni, czyli raczej nie dks wszystkich.
Hotel świetny, przepiękny ogród, plaża duża i przy hotelu. Super rozwiązanie z kluczem do pokoju w bransoletce na nadgarstku. Obsługa prze miła -uwielbia dzieci.
Obsługa, ogród, plaża. Dostępne SPA, sejf w pokoju za dopłatą. Codzienne Sprzątanie, smaczne jedzenie. Bogate menu drinków
Bardzo dobrze oceniam hotel , ladne połozenie , dzuo zieleni
piekny ogrod , bliskośc plazy , dobre jedzenie
czasem czuc niemily zapach z elektrowni w poblizu
Sam hotel jest w miarę fajny, ale na pewno nie jest to 5 gwiazdek no chyba że w standardzie Greckim. Hotel usytuowany jest z bezpośrednim sąsiedztwie elektrowni zasilanej olejem opałowym. Często czuć smród spalin. Negatywnie można ocenić obsługę zwłaszcza w wieku +50. Cwaniaki którym sprawia problem obsługa klienta. Jak dziad nie dostanie napiwku to często słychać pod adresem klienta "bator" co pogardliwie oznacza krzyżówka-kundel. Generalnie nie mam ochoty tam wracać.
Ładna plaża.
Stare wyposażenie, wysoka cena w porównaniu z deklarowanym standardem. Opryskliwa i nie sympatyczna obsługa .
Byliśmy w tym hotelu w czerwcu 2021. Hotel położony na obrzeżach Heraklionu. 30 min autobusem od lotniska. Ma wspaniały ogród, duży zadbany basen oraz bezpośredni dostęp do morza i plaży. Bardzo smaczna kuchnia. Polecamy restauracje Ala certę. Wspaniała baza wypadowa na wycieczki po Krecie i oczywiście na Santorinii. Bardzo polecamy. Obsługa bardzo się start. Bary otwarte od 10.00. Duzy wybór wszelkich napoi w tym alkoholu. Wspaniałe piwo. Miedzy posiłkami pizza, ciasta, przekąski w barze przy basenie.
Hotel położony blisko lotniska, troszkę na uboczu, spokój i cisza. Posiada wspaniały ogród. Doskonały na relaks, wyciszenie i odpoczynek. Bezpośrednio przy plaży.
Budynki mają swój wiek, ale są utrzymane w czystości, zadbane. Bezpośrednie otoczenie hotelu poza ogrodzeniem jak to w Grecji.
Hotel duży, pokoje sprzątane codziennie,ręczniki wymieniane na życzenie.Jedzenie urozmaicone i dużo, najlepsze były kolacje tematyczne/bardzo urozmaicone/,śniadania monotonne. Mało sezonowych owoców/jabłka i gruszki mamy w Polsce/. Snack bar i pizzeria otwierane zbyt późno ,tuż przed obiadem, a zamykane za wcześnie/na wywieszkach informacyjnych były inne godziny/. Najsympatyczniejsza była barmanka Despina i ona też robiła najlepsze drinki. Plaża czysta, sprzątana codziennie. Animacje ciekawe, ale tylko w języku angielskim, podobnie obsługa posługiwała się tylko j. angielskim. Brak rezydenta/podobno jeden na całą Kretę/,który nie podał nawet telefonu kontaktowego do siebie. Wszelkie sprawy załatwiać miała infolinia Neckermanna,do której niestety nie można się było dodzwonić, chcąc uzyskać np.pomoc lub informację.Pani rezydentka nie zainteresowała się i nie pomogła mi ,gdy zaginął mi bagaż na lotnisku w Heraklionie. Ogólnie pobyt udany, hotel polecam ale z Neckermannem już nie pojadę na Kretę właśnie ze względów ,,komunikacyjnych\" czyli przez infolinię.
położony blisko plaży,czysty ,w otoczeniu zieleni dającej schronienie przed słońce.Spokój. Ciekawy zwierzyniec w pobliżu hotelu i czysta rzeka z żółwiami. Blisko hotelu przystanek autobusowy, przyjemna plaża do spacerów, smaczne kolacje tematyczne.Obsługa pomocna.
godziny otwarcia snack baru przy plaży niezgodne z informacją w ofercie/pokrywają się z godzinami obiadu/. Za wcześnie też zamykany. Animacje tylko po angielsku/prawdopodobnie za mało był Polaków aby były też po polsku/, a szkoda.
Jedzenie bardzo bogate, codziennie nowe dania. Słabą okolicę hotel wynagradza doskonałą organizacją, animacjami, wieczorkami greckimi, muzyką na żywo, miłą obsługą. Warto pojechać do Heraklionu autobusem (przystanek znajduję się przy hotelu). Dzieci zadowolone z wieczornych animacji (pokazy iluzji, mini disco itp.)
Jedzenie, atrakcje, animacje, czystość pokoi i hotelu, obsługa.
Jedynym minusem jest słaba okolica hotelu, ponoć jest to najbrzydsza część Krety.
Rewelacyjny hotel dla każdego! Położony w pięknym, zadbanym i bujnym ogrodzie, przy pięknej plaży z leżakami za free. - bardzo miła obsługa, - pyszne jedzenie i duży wybór jedzenia - pokoje duże, czyste i zadbane - pokoje rodzinne (2 dzielone drzwiami) - 3 x restauracja a?la carte - na plaży bar allinclusive - miniclub z łazienkami mini dla dzieci, - mini zoo - wi fi wszędzie dostępne za free