Krystalicznie czyste wody Morza Egejskiego otoczone piaszczystymi plażami
Starożytne ruiny Asklepionu z zapierającymi dech widokami
Urokliwe wioski z tradycyjnymi białymi domkami i lokalnym rzemiosłem
Hotel czysty, dobrze zlokalizowany (3 minuty od plaży, stacji benzynowej), cichy (to zależy), jedzenie smaczne (w większości), obsługa uśmiechnięta i przyjazna, mocne 4.25/5
- czystość - smaczne jedzenie - dobre drinki w all inclusive - cicho - blisko plaży - barman poleje więcej albo przymknie oko (zależy) bez nachalnego oczekiwania napiwki czy dodatkowej oplaty - brak tłoku przy basenie - bardzo ładny obiekt - blisko portu kos
Raczej pierdoly, ale wpływające na odbiór: - basen otwarty do 18 - zimna woda w basenie (naprawdę zimna, morze cieplejsze) - all inclusive w apollon windmill nie uprawnia do korzystania z baru w hotelu apollon (budynek obok) - niektórzy barmani nawet nie zmieszają alkoholi w karcie all inclusive bez dopłaty np. Wódka z colą, nie wiem czy liczą na napiwek czy są wybrani - słaba kawa ;) - obsługa nie była w stanie ogarnąć grupy 40-60+ lat jak wydzierali się o 1 w nocy (pozdrawiam rodaków)
Hotel oceniam na 10 . Pokój bardzo czysty -otoczenie zieleń i spokój. Basen dośc duzy , dostepnośc lezaków w każdej chwili . do plaży 300m obok cerkwi prosto
spokój i czystośc , brak naachalnej i głośnej muzyki personel mi i pomocny od menadzera do sprzadaczki - mili barmani
1. brak informacji ze WINDMIL ma swoją recepcje , czekalismy w appolon 2. ręczniki plazowe za opłatą -2 E dzieniea nie kaucją
Hotel nowoczesny, kameralny. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Nasz pokój był od drugiej strony hotelu - na niskim parterze. Śniadania do godziny 10:00 w Windmill, obiady i kolacje w kompleksie Apollon. Ogólnie posiłki były bardzo zróżnicowane i naprawdę smaczne. Nigdy się nie zdarzyło, ze musieliśmy czekać na wolny stolik. Ogólnie cisza i spokój. Zdarzało się, ze okolo godziny 21 w barze przy basenie siedzieliśmy tylko my. Basen z tych mniejszych, głębokość do 1,45m. Zawsze były wolne miejsca na leżakach. Drinki w barze z oferty AI tylko 4 do wyboru - ale nie żałują dodatków 😉 Pierwszego dnia miły bonus, darmowy bon na dwa rowery do wykorzystania z wypożyczalni obok hotelu. Zameldowania od 15, wymeldowania o 11. Transfer z hotelu na lotnisko około 40minut. Jeśli chcesz poleżeć na leżaku przy basenie w ciszy i spokoju - serdecznie polecam ten hotel.
Cisza, spokój, smaczne jedzenie, dobra lokalizacja, czyste pokoje, obsługa hotelowa na wysokim poziomie, wszyscy uśmiechnięci.
Nie jest to do końca wada - ręczniki kąpielowe za kaucją.
Wspaniałe miejsce ! Czysto , wygodnie , pyszne jedzenie , super basen , fajna lokalizacja . Polecam !!!
Cisza , spokój , relaks ....
Hotel okazał się super wyborem dla dorosłych zgodnie z opisem w ofercie.
Przestrzenne, czyste pokoje, sprzątane codziennie łącznie z wymianą ręczników. Przy basenie bar ze stolikami oraz duży taras z leżakami. Hotel otacza zadbany ogród z piękną egzotyczną roślinnością. Wyżywienie pyszne, codziennie coś innego . Personel pomocny w każdej sytuacji. Hotel położony w cichej okolicy , bardzo polecam
To był znakomity wypoczynek w czystym i dobrze urządzonym hotelu. Czyste i funkcjonalne pokoje, bardzo zadbana i nowa część wypoczynkowa, pięknie wkomponowany w architekturę hotelu basen. Dobre jedzenie bez jakichkolwiek kolejek. Jednak najważniejsza była obsługa - to najwyższy poziom obsługi i życzliwości zarazem. Barmanka Zaneta dba o wszystkich gości - tworzy markę tego znakomitego hotelu. Polecam każdemu.
doskonała obsługa, czysty i zadbany hotel, piękna roślinność, brak kolejek do baru i zawsze dostępne leżaki przy basenie, niepowtarzalny klimat, przesympatyczna atmosfera wypoczynku w ciszy, perfekcyjnej czystości i przyjaznej atmosferze
brak wad
Polecam hotel spełnił moje oczekiwania obsługa przemiła
czyste pokoje co dzień sprzątanie zmieniana pościel wymieniane ręczniki co dzie
Hotel: Czysty, zadbany, schludny. Zarówno do hotelu Apollon jak i Apollon Windmill (dawne Boheme) można dojść piękną ścieżką, bez konieczności przechodzenia obok ulicy. Obsługa miła i pomocna, bez problemu można się porozumieć po angielsku. Hotel polecam zarówno dla par jak i rodzin z dziećmi. Basen codziennie czyszczony i sprzątany. Pokoje: Czyste i zadbane. Ręczniki wymieniane codziennie, pościel (chyba) co drugi dzień :). Zaletą pokoi jest zarówno balkon, jak i indywidualna klimatyzacja. Posiłki: Śniadanie jedliśmy w hotelu Windmill, natomiast lunch i kolacja w hotelu Apollon. Śniadanie jak śniadanie, dla niektórych może być monotonne, ale co innego można podać. Dostępne są jajka, parówki, można zamówić naleśniki, owoce, pyszne sery i warzywa. Lunch i kolacje w formie bufetu, wybór tak duży, że nawet my wszystkiego nie spróbowaliśmy :). Lokalizacja: Bardzo blisko plaża i główne miasto Kos. Można dojechać rowerem, skuterem lub samochodem. Po drodze są dwa sklepy, puby i restauracja. Ogólne wrażenie - super! Serdecznie polecamy, gdybym miała wrócić na Kos to na pewno tam ! :)
Obsługa Basen Czystość Położenie w okolicy
Moim zdaniem brak :)
Świetny hotel. Nawet taki szczegół, jak duża ilość gniazdek elektrycznych: nie ma problemu z podładowaniem czegokolwiek. Czyściutko, wokół pełno kwiatów, pracownicy bardzo uprzejmi, uśmiechnięci.
Nieduży, blisko morza, świeżo po remoncie.
Nie zauważyłam
Polecam osobą, które chcą odpocząć, szukają spokoju. Hotel świeżo po remoncie, wszędzie czysto. Obsługa przemiła. Jedzenie pyszne :) wyśmienity kucharz. Mieliśmy możliwość zamówienia kolacji - kuchnia włoska (wliczonej w cenę) z czego skorzystaliśmy za co bardzo dziękujemy, było bardzo miło i pysznie :) Do miasta KOS ok 2 km, do plaży bardzo blisko. Jeszcze raz dziękujemy całej obsłudze hotelu, dzięki Waszej serdeczności miło spędziliśmy czas :)
kameralny, blisko morza, miła obsługa, świeżo po remoncie
BRAK
Co prawda jesteśmy w trakcie urlopu,ale chcemy wszystkim polecić ten hotel i lekko zaktualizować dane o nim. Super hotel po przeprowadzonym remoncie,pokoje ,pachnące\' nowością właściwie to chyba przez nikogo jeszcze nie użytkowane,w pomieszczeniach 2tv (w salonie i sypialni),klimatyzacja też oddzielnie sterowana w tych pomieszczeniach,hotelowy bar czynny do 23. Nasze wakacje kupowaliśmy w październiku a tu takie miłe zaskoczenie z tym remontem.
Po remoncie!
Byliśmy ze znajomymi, dwa tygodnie (23.09 - 07.10), generalnie jesteśmy zadowoleni, szczególnie ,ze lokalizacja jest świetna - 2 km od centrum Kos, dobre wyżywienie z nie najgorszym wyborem. Standard pokoi jak na dwie greckie gwiazdki akceptowalny. Najsłabsze są łazienki, ale katastrofy nie ma, są też różnice pomiędzy pokojami. W Bohemie bardzo słabe wifi, ale można przejść do Apolona i tam jest ok. Soki z dystrybutora nadmiernie chemiczne, ale pozostałe napoje akceptowalne. Generalnie można stwierdzić, że jeśli cena za dwa tygodnie będzie poniżej 3000 tysięcy to będzie to przyzwoita oferta, a jeśli dużo poniżej to bardzo dobra. Wtedy można polecić w ciemno.
lokalizacja, kameralność, duża ilość leżaków przy basenie, wyżywienie, miła obsługa
łazienki w pokojach, różnice pomiędzy pokojami teoretycznie o tym samym standardzie, soki z dystrybutora
Nie oczekiwaliśmy luksusów wiemy jak to wygląda w Grecji Hotel jest fajny dla niewymagających :)) zaskoczyła nas opieka rezydentek na przylocie jak i odlocie oczywiście na PLUS dawno nikt tak nie zadbał o nas i nie tylko nas.
basen ( zawsze wolne leżaki) cisza i spokój
czas się tam zatrzymał jest zaniedbany (choć podobno ma buc wielki remont zimą)
Witam.Byłam z Waszym biurem na Kos od 08.07.2017 do 22.07.2017 wylot z Katowic w kompleksie Apollon-Boheme wyż. w All Inclusive.Przeżyłam atrakcję życia trzęsienie ziemi,spędziłam dwie noce przy basenie w spartańskich warunkach.Mogę to zrozumieć dla mojego bezpieczeństwa.Ale jest jedno' ale' dlaczego na 1 spotkaniu nie zostaliśmy poinformowani że może a nie musi się to zdarzyć i jak mamy się zachować w takiej sytuacji.Turyści sami się organizowali.Kierownictwo hotelu pojawiło się po 2 h aby ocenić straty w barze i podnieś z ziemii telewizor nikt nie zapytał co z nami i czy są szkody w pokojach.Uciekaliśmy z pokoi z dokumentami w strojach nocnego spania przerażeni.Byliśmy bez wody do śniadania tj 8.30 a zdarzenie było o 1.25 nad basenem byli ludzie z małymi dziećmi i starsi.Nie oczekiwaliśmy luksusu tylko wody i zainteresowania,zwykłego odruchu człowieczeństwa.Rezydentki też miały nas w nosie zero informacji.Gdyby nie fakt wylotowego spotkania to wogóle by nie przyjechały,na konfrontacji z nami udawały tzw jemiołuszkę,ludzie byli wściekli bo nadal nie wiedzieli co robić czy mogą wejść do pokoju itp. Gdyby nie to trzęsienie ziemii i brak zainteresowania w tej krytycznej sytuacji mogłam bym uznać wyjazd za udany.Uważam że turyści powinni być tzw przeszkoleni na wypadek takiego zdarzenia, a nie zostawieni sami sobie.Animatorzy więcej informowali nam przekazywali i rezydentka czeszka.Proszę o wyjaśnienie całej sytuacji bo w ten sposób stracicie zaufanie potencjalnych turystów.Pozdrawiam
spokój kameralny
Witam.Byłam z Waszym biurem na Kos od 08.07.2017 do 22.07.2017 wylot z Katowic w kompleksie Apollon-Boheme wyż. w All Inclusive.Przeżyłam atrakcję życia trzęsienie ziemi,spędziłam dwie noce przy basenie w spartańskich warunkach.Mogę to zrozumieć dla mojego bezpieczeństwa.Ale jest jedno\' ale\' dlaczego na 1 spotkaniu nie zostaliśmy poinformowani że może a nie musi się to zdarzyć i jak mamy się zachować w takiej sytuacji.Turyści sami się organizowali.Kierownictwo hotelu pojawiło się po 2 h aby ocenić straty w barze i podnieś z ziemii telewizor nikt nie zapytał co z nami i czy są szkody w pokojach.Uciekaliśmy z pokoi z dokumentami w strojach nocnego spania przerażeni.Byliśmy bez wody do śniadania tj 8.30 a zdarzenie było o 1.25 nad basenem byli ludzie z małymi dziećmi i starsi.Nie oczekiwaliśmy luksusu tylko wody i zainteresowania,zwykłego odruchu człowieczeństwa.Rezydentki też miały nas w nosie zero informacji.Gdyby nie fakt wylotowego spotkania to wogóle by nie przyjechały,na konfrontacji z nami udawały tzw jemiołuszkę,ludzie byli wściekli bo nadal nie wiedzieli co robić czy mogą wejść do pokoju itp. Gdyby nie to trzęsienie ziemii i brak zainteresowania w tej krytycznej sytuacji mogłam bym uznać wyjazd za udany.Uważam że turyści powinni być tzw przeszkoleni na wypadek takiego zdarzenia, a nie zostawieni sami sobie.Animatorzy więcej informowali nam przekazywali i rezydentka czeszka.Proszę o wyjaśnienie całej sytuacji bo w ten sposób stracicie zaufanie potencjalnych turystów.Pozdrawiam
kameralny
bar tylko do 19
Hotelik dla nie wymagających - luksusu nie ma.Czysto,pokoje codziennie sprzątane, obsługa uczynna i bardzo miła. Położenie super, dużo atrakcji w okolicy. Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego hotelu.
kameralny
komary wieczorem
Pobyt bardzo wczesny przed sezonem (od 20 maja 2017) dlatego oba hotele były mało zatłoczone. Byliśmy z 3 małych dzieci i otrzymaliśmy pokój rodzinny mimo że nie mieliśmy takiego w umowie co było ekstra. Pokój składał się z 2 pomieszczeń, wyposażenie bardzo podstawowe, ale była duża lodówka spory balkon i (darmowa oczywiście) klimatyzacja. Boheme i jego basen świeciły pustkami, dlatego gdy ktoś pragnął spokoju to był to dobry wybór. Baseny przy Apollonie bardziej oblegane, ale bez przesady. Jedzenie robione chyba głównie pod Niemców, bardzo mięsne, ale wybór naprawdę spory, także ten mniej mięsny. Alkohole, przekąski i napoje dostępne przy obu basenach, w Boheme tylko do 19-tej, co akurat nie było dla nas wadą. Katerina w barze Boheme i Lilly na recepcji to dodatkowe zalety tego hotelu - naprawdę świetne i zawsze uśmiechnięte.
Niewielki i spokojny ze świetną obsługą której się chce - nawet pomóc zorganizować opiekę dla dziecka gdy się ich ładnie poprosi. Położenie w jednym kompleksie z Apollonem jest dużą zaletą - płacisz za 2 gwiazdki a korzystasz z 4.
Jeśli zdasz sobie sprawę że to hotel 2 gwiazdkowy to nie ma wad. Problemem mogą być Twoje nadmierne oczekiwania :)
Wrzesień 2016. Jak najbardziej polecam. Jedzenie było tak dobre że ciężko było odejść od stołu. Bardzo miła i pomocna obsluga.przepiekny ogród. Możliwość korzystania z drugiego hotelu apolleon gdzie były serwowane pyszne drinki nad pięknym basenem. Spokojna okolica co też oceniam na plus. W pobliżu sklepiki możliwość wypożyczenia quadów i rowerów.w pobliżu Czysta, kameralna plaża z parasolami i leżakami. Polecam wypożyczyć quada i wybrać się na wycieczkę do kefalos . Niezapomniane widoki.
Przepiękny ogród,przepyszne i bardzo urozmaicone jedzenie,miła obsługa.
Większych wad godnych uwagi nie zauważyłam.
Polecam wszystkim ten hotel, jest super ,bardzo spokojnie,miło a personel uroczy. Korzystanie z dwóch hoteli (Apollon) daje wygodę, kiedy chcemy ciszy jesteśmy w Boheme a kiedy mamy ochotę na szaleństwo i zgiełk idziemy do Apollon . Jedzenie wyśmienite ,różnorodne i bogate. Pokoje w Boheme schludne a Pani sprzątająca urocza. Mega wakacje polecam. Tylko lotnisko w Kos daje wiele do życzenia.
Główną zaletą hotelu Boheme, w którym mieszkaliśmy, była cisza.Hotel ten jest położony z tyłu kompleksu, zatem można było odpocząć, gdyż całe nocne życie skupiało się wokół głównego budynku oddalonego o ok 5 min ( piechotą ). Można powiedzieć, że obydwa hotele spełniały wymagania wszystkich gości i tych którzy w ciszy pragną delektować sie wieczorem, i tych którzy lubią słuchać muzyki popijając drinki w hotelowym barze. Niektórzy dostrzegali wadę w tym ze dojazd do hotelu Boheme był szarą nieco zapuszczoną uliczką, dla nas to jednocześnie wada i zaleta.Faktycznie uliczka szara , wieczorem wyglądała na opuszczoną i słabooswietloną ale bezpieczną a jej zaleta była taka, że była to jednoczesnie droga do najbliższej slicznej plaży, która dzieki temu była o 5 min drogi od hotelu (piechotą).
Cisza i spokój. Wspaniały pełen egzotycznych drzew i krzewów ogród przy alejce do głównego hotelu Apollon.
Alejka którą dochodzi się do hotelu. Pierwsze wrażenie niezbyt zachęcające do wejścia w nią zwłaszcza po zmroku.