Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Pokój ok. Obsługa na barze przy basenie zła. Czysto.
Kamaralny spokojny obiekt
Nie ma możliwości, nawet odpłatnie pozyskania ręczników kąpielowych. Alkohol w opcji all inclusiv tragedia. Brak możliwości wypicia kawy w opcji all inclusiv.
Przystępny cenowo hotel położny jest w Kavros, okolica raczej nieciekawa, plaża niby piaszczysta, ale z kamieniami, co sprawiło, że nie korzystaliśmy z niej wcale. Hotel odpowiedni dla osób, które traktują go jako bazę wypadową do zwiedzania Krety. Hotel wymagałby małego odświeżenia.
Niezłe śniadania (serwują co prawda codziennie to samo, ale każdy powinien znaleźć coś dla siebie, do picia soki, herbata i kawa z automatu), kolacje urozmaicone, sycące i smaczne (napoje do kolacji niewliczone w cenę). Część wspólna czysta i przytulna, baseny ok. Pokoje prócz niedziel codzienne sprzątane, prześcieradła i ręczniki wystarczy pozostawić na podłodze, żeby były wymienione. Obsługa bardzo miła. Darmowy parking przy hotelu.
Pokój, jaki nam przypadł (na pierwszym piętrze od zewnętrznej strony hotelu) niestety pozostawiał wiele do życzenia głownie ze względu na zapach wydobywający się z kanalizy, klimatyzacja zalatywała trochę grzybem i początkowo trudno nam było ją wyregulować, żeby chłodziła, ale udało się. Znajomi, którzy dostali pokój na ostatnim piętrze (brak windy) nie mieli tego problemu. Widok z okna nieprzyjemny (rozgrzebana budowa), z trzeciego piętra natomiast widać było kawałek morza.
Okolica oferuje bogate życie nocne, doskonała baza wypadowa. Hotel jest czysty z przyjazną atmosferą i posiada piękne widoki na góry Obiekt składa się z 3 części Apollo I, Apollo II i Apollo Apartments.
Na plus zdecydowanie rodzinny klimat hotelu i jakość. Dużo zieleni i dosyć spokojna okolica. Raczej dla rodzin z dziećmi. Na minus oddalona plaża i mało atrakcji dookoła hotelu. Jeśli ktoś szuka bardziej czegoś jako bazę wypadową do zwiedzania Krety, hotel będzie bardzo dobrym wyborem.
Hotel na wzgórzu oddalony około 500 metrów od plaży. Znajduje się on w mniejszym miasteczku, które nie jest nastawione na nocne życie. Idealny obiekt na bazę wypadową do wynajęcia samochodu i samodzielnego podróżowania. W hotelu czuć było zapach kwiatów, co jest miłym udogodnieniem podczas wakacji.
Obiekt oferujący zróżnicowany standard, ale z pozytywnym akcentem na atmosferę, lokalizację oraz dostępność formuły all inclusive. Odpowiedni zarówno dla grupy znajomych, jak i rodzin z dziećmi.
Basen z widokiem na góry. Świetny stosunek ceny do jakości. Hotel czysty a pokoje zadbane i przestronne
Hotel typowo 3-gwiazdkowy. Pokoje są zadbane i przestronne jednak nie ma co się spodziewać luksusów. Część wspólna wymaga odświeżenia. Zdecydowanie na plus dostępność formuły all inclusive, co nie jest powszechne w tej części wyspy. Dodatkowo bary są czynne aż do północy, jednak tak zlokalizowane aby nie przeszkadzać innym gościom. Mogę go polecić grupie znajomych, której nie zależy na bardzo wysokim standardzie ale na miłym spędzeniu czasu.
Pokoje w hotelu dość przestronne i nowoczesne. W hotelu all inclusive jest do godziny 24, więc dość długo. Hotel na wzgórzu z pięknym widokiem. W okolicy jest sporo atrakcji, więc można go również traktować jako bazę wypadową.
Hotel dość skromnie urządzony, nie ma co spodziewać się luksusów. W pokojach jak i na terenie całego hotelu bardzo czysto. Swietnie nadaje się jako baza wypadowa na zwiedzanie okolicy. Odpowiedni dla klientów z niższym budżetem, który chcą spędzić swój urlop w all inclusive.
Bardziej baza wypadowa na zwiedzanie. W okolicy male miasteczko z knajpkami. Nie jest to hotel z czerwonymi dywanami. Hotel jest skromny. Świetny jako miejsce skąd klienci mogą udać się na zwiedzanie wyspy niż hotel resortowy gdzie spędza się całe dnie. Jest na pewno ladny basen z widokiem na góry. Jeśli klienci potrzebują dobrej I taniej bazy na zwiedzanie to jak najbardziej polecam.
Bardzo miło i ladnie. Sympatyczny, kameralny hotel. Spokojny.
Kameralny
Brak ręczników plażowych
tak jak w opisie na hotel składają się 3 części Apollo I, Apollo II i Apollo Apartments. w dwóch z nich jest basen, niestety w Apollo Apartments basenu brak jest za to duży ogród. Z tego co widziałam to restauracja jest tylko w jednym miejscu (widocznym na zdjęciu) . My niestety mieszkaliśmy w Apollo Apartments więc na posiłki oraz basen schodziliśmy do Apollo I. jak dla nas to takiej informacji zabrakło w opisie. nie są to jakieś duże odległości ale zdecydowanie wygodniej mieszkać, jeść i korzystać z basenu na miejscu. Jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie nam brakowało jedynie owoców do śniadania (dla dzieci).
Basen, restauracja bardzo czysto kameralne miejsce prowadzone rodzinne było widać, że bardzo zależy im na gościach hotelu.
brak informacji o odległościach pomiędzy poszczególnymi częściami
Otoczenie bardzo dobre. Miejsce i widoki piękne. Ludzie bardzo pomocni.
Basen, prywatny sejf oraz lodówka.
rodzinna miła atmosfera, czystość na wysokim poziomie,ogólnie polecam
Ten hotel nie zasługuje na żadną gwiazdkę Katastrofa
Żadnych zalet poza uśmiechem obsługi
Smród, brud i nie ma co jeść
Hotel napewno nie ma 4 gwiazdek, Max to 3 z dużym kredytem zaufania, ze pewne rzeczy zostaną poprawione. Śniadanie i kolacja w formie bufetu, ale już obiad czy inaczej lunch…to poszukiwanie obsługi która podaje z kuchni co akurat zrobił kucharz/kucharka. Kawa tylko do śniadania, soki … jakie soki? Tylko gazowane napoje, a woda tylko z dystrybutora mega chlorowana wiec trzeba było kupować wodę w butelkach w pobliskim sklepie. W pokojach zimno i klimatyzator bez funkcji grzania. Na wodę ciepła tez było trzeba poczekać aż słońce podgrzeje zasobnik na dachu… Położenie hotelu nie w Georgioupolis bo to ładna i turystyczna miejscowość, ale hotel położony jest w Kavros gdzie zdecydowanie jest mniej atrakcji ( ale to nie aż taki problem bo jak się wypożycza auto to baza wypadowa nie jest zła). Same pokoje czyste, ale spałem z cała ekipa…mrówek i uważać trzeba było na pozostawione chociażby ciastka. Po sąsiedzku ujadający spory pies ( mila mordka, ale dawał czadu wieczorami a okna słabo wygłuszone). Bardziej pensjonat niż hotel, obsługa to kilka osób, co prawda miłych, ale co do standardów w hotelach powinni sami spędzić jakieś wakacje w kilku miejscach i zaczerpnąć inspiracji z innych hoteli ( nie jestem wybredny, ale jadąc do niby 4 gwiazdkowego hotelu człowiek spodziewa się jakiś standardów) pisać można więcej, ale komu chciałoby się czytać :-) za pieniądze które zapłaciłem ( nie jakieś spore, ale mając porównanie z innymi hotelami o teoretycznie podobnym standardzie ten wypada zle) Pokoje sprzątane codziennie, ale dwie małe tubki szampono-żelu pod prysznic to tez trochę mało i nie były codziennie uzupełniane.
Kameralna atmosfera, widok na góry, mila obsługa.
To nie all inclusive jak pisałem wyżej Zimno w pokojach Brak wody do picia bo ta co była to jakieś popłuczyny z chlorem Napije tylko gazowane z ta sama chlorowana woda Woda do prysznica zimna zanim nie nagrzalo jej słońce Mrówki w pokoju Słabo wygłuszone okna i drzwi Na kołdrach nie było poszewek
hotel odnowiony,zdjecie dotyczy apollo 2,kursowanie minibusu da sie uzgodnic,plaza ladna ale ta niby hotelowa z platnymi lezakami i najdogodniej busem , bo inaczej to 1.5 km. ale te 500 m. to do plazy tylko piechota i nie do tej niby hotelowej.to sa 3* i tyle, a, ze all. to nie spodziewajcie sie zbyt wiele.piwo dobre.
Bardzo fajne miejsce do wypoczynku, atmosfera w hotelu-rewelacja, właściciel i obsługa - na najwyższym poziomie, jedzenie pyszne zawsze świeże i urozmaicone-nawet dla bardzo małych dzieci, rodziny z dziećmi mogą wspaniale wypocząć, na terenie hotelu dzieci czują się jak w domu, troszkę gorzej jest poza hotelem-ruchliwa jezdnia przy hotelu i następna jeszcze bardziej ruchliwa idąc w kierunku plaży. Nie ma jednak problemu z dowozem do plaży i z powrotem-na każde życzenie. Hotel bardzo kameralny, czysty, pokoje codziennie sprzątane, ręczniki również codziennie wymieniane. Można dogadać się w języku polskim, część obsługi świetnie się nim posługuje:) W okolicy dużo knajpek z greckim jedzeniem, dużo sklepów z pamiątkami, wypożyczalni samochodów. Byliśmy we wrześniu z całą rodziną (6 osób dorosłych i 2 dzieci) i wyjeżdżaliśmy ze smutkiem. Pobyt był bardzo udany i pozostały na długo miłe wspomnienia.
super obsługa, super jedzenie, super odpoczynek, nie ma problemu z busikiem hotelowym na plaże, świetne zakwaterowanie (Apollo I).
Tuż przy ruchliwej ulicy, ewentualny spacer na plaże wiąże sie z niebezpiecznym przejściem przez trasę szybkiego ruchu, często nieprzyjemny zapach w pokoju z rur kanalizacyjnych, bardzo głośne odgłosy zabawy w barku przy basenie do późnych godzin nocnych.
Miło spędzony czas w hotelu i na basenie. Można spokojnie odpocząć i cieszyć się piękną pogodą. Pyszne jedzenie i drinki. To jest życie ;)
Bardzo lokalizacja hotelu. Świetna obsługa i pyszne jedzenie. Pokoje przestronne i czyste. Świetny basen.
Mogło by być bliżej plaży.
Urzekla mnie Kreta pobyt w hotelu beznadziejny. Beznadziejne wyzywienie,wlasciciele oszczedzaja na wszystkim. Nigdy wiecej tam nie wroce,na Krete tak ,lecz nie do tego hotelu.
ladny basen i plaza
wyzywienie nie ma nic wspolego z all inclusive