Apartments Polynesia Plava Laguna (ex. Sol Polynesia)

Dużo domków rozłożonych na dużym terenie. Można autem zaparkować pod domkiem. Jeden domek około 6 mieszkań.

Pobyt oceniam na 4+ .Miałam piękny widok na morze ,domki czyste, trochę jeszcze potrzebują remontu ,ale ok.Codzienne animacje dla dzieci ,dla dorosłych koncerty , wszystko blisko morza , dużo zieleni do pospacerowania z pieskiem.

Ośrodek raczej przeznaczony dla rodzin z dziećmi bo starsze i bardziej wymagające osoby będą się raczej nudzić. Apartament posiada wszystkie potrzebne podczas pobytu rzeczy. Cały ośrodek jest bardzo rozległy, domki położone są w sosnowym i cedrowym parku, otoczone kwitnącymi oleandrami. Wyżywienie nie jest odpowiednie dla Polaków, produkty powodują dolegliwości żołądkowe i są bardzo niskiej jakości.

Domek w ostatnim rzędzie od basenu w fatalnym standardzie, rozwalone łózko, pęknięta szyba w drzwiach na "taras" z którego odpadały płytki, brak podstawowego wyposażenia kuchni, płyta elektryczna rozgrzewająca się godzinę, w związku z czym ugotowanie czegokolwiek graniczyło z cudem, w apartamentach obok kolonia, której uczestnicy przechodzili dosłownie przez nasz taras z jednego pokoju do drugiego, ręczniki zostały wymienione raz po interwencji w recepcji. Plac zabaw dla dzieci umiejscowiony w największym słońcu, animatorzy w "klubiku" dla dzieci pracujący za karę i bez jakiegokolwiek zainteresowania dziećmi. Domki w pierwszym rzędzie od plaży bardziej zadbane, niektóre z klimatyzacją- to te które można zobaczyć na zdjęciach w folderach :)

Niestety ośrodek bardzo, bardzo przestarzały. Nisze kuchenne wyposażone są w lodówki które prawie nie chłodzą oraz 2 płyty grzewcze, które nagrzewaja się w pół godziny. Słabe wyposażenie w sztućce, garnki, itd. Mieliśmy 2 pokoje i musieliśmy wymieniać się rzeczami bo u nas nie było patelni i tylko 1 łyżka. Polecam zabrać swój czajnik, swoje sztućce, garnki. Brak także jakichkolwiek ścierek, myjek, trzeba o tym pamiętać. W łazience zepsuty uchwyt na prysznic. Ogólnie wszystko już bardzo zużyte i bardzo stare. Szary w drzwiach wejściowych, wszystko słychać do sąsiadów. Do plaży w miarę blisko, my szliśmy 15min. W okolicy dużo knajp i barów szybkiej obsługi. Piękny deptak wzdłuż morza, ciągnie się bardzo długo, można super spacerować z wózkami, jest też basen ogólnodostępny, płytki dla dzieci. Plaże kamieniste lub betonowe. Plus za dużo cienia. Niedaleko naszego domku była pyszna piekarnia. Ogólnie miejsce ładne, jak to Chorwacja , ale tego ośrodka nie wybrałabym już drugi raz.

Nazwa  Apartments Polynesia Plava Laguna (ex. Sol Polynesia)
Miejsce  Chorwacja / Istria / Katoro
Wyżywienie  Bez wyżywienia
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rowery, golf, parking

Malownicze wybrzeże z pięknymi plażami otoczone lasami piniowymi

Zabytkowe miasta jak Pula i Rovinj z wąskimi uliczkami i kamienicami

Przepiękne krajobrazy i trasy turystyczne idealne do pieszych wędrówek

6.5

Wyświetlono 22 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Marek

Zalety

Dużo zielenie. Blisko do wody.

Wady

Widać już trochę zużycie. Przydał by się delikatny remont.

Zalety

Spokojne miejsce i dużo atrakcji

Wady

Stare, nie domykające okiennice i brak klimatyzacji

Andrzej

Zalety

spokój, sprzyjający wypoczynkowi

Wady

przestarzałe wyposażenie apartamentów, telewizor muzealny, psujący się bojler na ciepłą wodę. zatory i kolejki przy śniadaniu i obiadokolacji, ale ich przyczyną są sami turyści, którzy nie umieją się jakoś zorganizować, chyba tęsknią za kolejkami.

3.1
Anita

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

-Zadbane baseny -spokojna, zielona okolica

Wady

-Bardzo niski standard apartamentów -Brak wyposażenia kuchennego -Brak klimatyzacji

3.4
Urszula

Pobyt - Sierpień 2021

Kaśka

Super animacje dla dzieci. Nie było czasu na nudę. Przemiła obsługa w punktach gastronomicznych.

Jan

Pobyt - Sierpień 2019

Pokoje ok. brak wymiany pościeli i ręczników. Reszta ok. Posiłki ok ale mało urozmaicone

Zalety

Niezła plaża

Wady

mało urozmaicone posiłki, kolejki

2.4
MArzena M

Pobyt - Lipiec 2019

Przyjechaliśmy na miejsce, w recepsji pan był opryskliwy powiedział ze nic nie wie itp. Proszę stać w kolejce 5 recepcjonistów i 15 min oczekiwania aż ktoś łaskawie podejdzie. Dostaliśmy pokój w całym ośmio mieszkaniowym kompleksie, i powiem szczerze byłam załamana komuny wróć. Na dodatek umieszczono nas przy głównym deptaku co w nocy była uciążliwe a nad nami świra rosyjskich nastolatek nie spała do trzeciej. Po interwencji zmieniono nam pokój na inna lokalizacje. Tym razem obok drogi. Polacy nie są tam miłe widziani na recepcji stekami jak trzeba było coś zapytać czy pomóc. Jak przychodzili Niemcy uśmiech na twarzy i pełna kompleksowa obsługa. Jedzenie było ok ale godziny podawania obiadokolacji (bo tak to było nazwane w ofercie na stronie internetowej ) to 19-21 co jest jak na obiadokolacje stanowczo za późno. Wrażenie średnie na mnie zrobiło miejsce zakwaterowania, wszytko bardzo drogie osobiście nie polecam w tej cenie można coś naprawdę fajnego znaleść w Turcji lub Grecji. Sama Chorwacją dobre wrażenie zrobiła natomiast cena arbuza 12 zł za kg w sieciówce czy koszt piwa 0,3 w cenie 6-7 zł ... to jednak trochę za dużo. Nie podobało nam się i napewno nie polecam i więcej tam nie pojadę .

Zalety

Posiada basen, korty tenisowe

Wady

To nie jest hotel tylko zbiór apartamentów, to molo które jest przy plaży straszy dziurami trzeba uważać jak się idzie bo można wpaść.

Czterdziestoparolatek z Partnerk

Pobyt - Czerwiec 2019

Dla rodzin niepalących z dziećmi zdecydowanie nie polecam.

Zalety

Ośrodek duży, w czerwcu nie duże obłożenie co przekłada się na dostępność miejsc na basenie w restauracji i na plaży.

Wady

Brak zakazu palenia, w barach i na basenie ?!? Domki i ich wyposażenie pamiętające przełom lat 90 i 2000. Nie przestrzeganie zakazów przez wczasowiczów spotykając się z milczącą aprobatą personelu. Przykład: Panowie pijąc piwo na basenie z puszek postawionych na jego brzegu i ratownik zapytany o zakaz wnoszenia i spożywania alkoholu odpowiadający że jeśli alkohol nie jest w szkle a Panowie nie przeszkadzają ( nie sikają do basenu z brzegu i nie zaczepiają innych, choć moim zdaniem zachowują się dość głośno i właściwie zaakceptowali pół basenu tylko dla siebie) to nie ma sprawy.

Magdalena

Pobyt - Czerwiec 2019

To nie jest pokój dla nie wymagającego klienta, to miejsce w którym czeka Cię potworny bród, smród pleśni i grzyba w pokojach. Wakacje tam tylko dla odważnych !

Zalety

położenie

Wady

brud, smród, grzyb i ubóstwo ... Brak klimatyzacji daje nieźle do wiwatu

Pobyt - Sierpień 2018

Pobyt wspominamy bardzo miło. W opisie plaża wyglądała gorzej a w rzeczywistości bardzo mnie zachwyciła. Jedzenie fantastyczne i czego dusza zapragnie. Niestety warunki mieszkaniowe bardzo nas rozczarowały . Miał być apartament a był bungalow z wyposażeniem z lat 80 .

Zalety

Blisko morza i basenu. Piękna plaża.

Wady

Mieliśmy rezerwację na apartament 4 osobowy trzy gwiazdki a w rzeczywistości mieszkaliśmy w domku za który nie dałabym nawet 1 gwiazdki i tylko to psuło ogólne wrażenie całego pobytu.

dziadek

Pobyt - Lipiec 2017

Wszystko w porządku. Blisko plaża. Wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych gorąco polecam.

Pobyt - Sierpień 2016

Hotel ogólnie sprawia bardzo dobre wrażenie, duży, przestronny teren z ogromną ilością zieleni. Ja z rodziną mieszkałam w apartamencie 5-osobowym, więc na brak miejsca nie narzekałam. Pokoje duże, czyste z dużym balkonem. Mieliśmy apartament usytuowany przy głównej drodze ośrodka więc od rana tetniące życie wdzierało się do pokoju. Zaczynała obsługa ośrodka, kończyli turyści. Niesamowicie głośno!!!!! Jeśli ktoś trafi na spokojnych i kulturalnych sąsiadów to wypocznie, natomiast można trafić na bardzo hałaśliwe rodziny oraz rodziny z dziećmi, które płaczą, krzyczą lub się kłócą między sobą od rana , także mowy o wypoczynku nie ma. Ośrodek ogóle jest miejscem przystosowany dla rodzin z dziećmi zatem bardzo hałaśliwym, więc albo trzeba to zaakceptować albo wybrać inny, ja następnym razem wybiorę inny :). Bardzo podobają mi się baseny. Woda czysta, obsługa dba o porządek. Jeśli ktoś ma ochotę na kąpiel w morzu, wychodzi z basenu i wchodzi do morza, to jest bardzo fajne. Leżaki przy basenie są wcześnie zajmowane, ale zawsze znajdzie się miejsce do rozłożenia kocyka. Obsługa nie zagląda często do pokoju u mnie w ciągu 10 dni raz wymienili ręczniki, znajomi mieli więcej szczęścia, bo dostali czyste 3 razy. różnie też bywa z wyposażeniem apartamentu, typu szklanki, sztućce, czy krzesła na balkonie, nie musi starczyć każdemu. Moje ogólne wrażenie jest pozytywne, ale w dużym stopniu cenię umiarkowany spokój, a w ośrodku go nie ma zwłaszcza do godz. 10 przed południem i wieczorem kiedy rodziny schodzą się do swoich pokoi, z tego powodu nie wybiorę więcej tego ośrodka.

Zalety

Położenie, wielkość, dużo zieleni, czystość

Wady

Od rana hałasy wszelkiego rodzaju, zaczynając od obsługi, która o 7 rano zaczyna kosić trawę , wywozic śmieci, przycinać żywopłot itd, poprzez halaśliwych gości hotelowych i ich płaczące od rana dzieci

Dorota

Pobyt - Wrzesień 2015

Polecam, ale nie dla wymagających. Mi się podobała: -kameralna i cicha okolica, -duży teren i blisko hotelu możliwość wyboru różnych plaż, od betonowej, po skalistą i żwirowo-kamienistą -dużo leżaków, zawsze było miejsce, ale basen zimny i niezbyt czysty, odpoczywaliśmy przy cieplejszym morzu -pokoje Sam hotel, czyli bungalowy mogą pozostawić trochę do życzenia, słabo posprzątane, z zewnątrz już wymagają remontu, pokoje w środku są ok, wygodne łóżka, obrazki na ścianach, wystarczająca ilość szaf i co ważne pełne wyposażenie kuchni, czyli garnki, talerze, filiżanki, wszystko jest. Sama lokalizacja względem półwyspu Istria niezbyt atrakcyjna, wszędzie daleko np. Rovnij, Pula, Pazin wszędzie trzeba było jechać własnym autem min 1-2h.

Zalety

Domki położone na dużym terenie, kameralnie i cicho.

Wady

Słabo sprzątany, nieciekawa lokalizacja względem półwyspu Istria.

Iza

Pobyt - Lipiec 2015

Nasze 1 wakacje przez internet zalatwiane na ekspresowo ale rewelacja szybko sprawnie.Domki super,jak na tyle ludzi spokoj mielismy ?blisko wody ,sklep kantor wszystko na miejscu nad woda luz nie jak nad polskim morzem????pan zaoferowal wycieczke statkiem rewelka ?polecamy tez przy okazji .Dzieci i my bardzo zadowoleni polecamy

Zalety

Cisza blisko wsystko co potrzebne ?

Efa

Pobyt - Lipiec 2013

Piękne widoki. Naprawdę Chorwacja jest pięknym miejscem zarówno początek jak i koniec. W Istrii jest wiele miejsc do zwiedzania . Mamy zawsze zagwarantowaną pogodę i cieplutką wodę. Z hotelu jesteśmy bardzo zadowoleni. W pierwszy dzień po przyjeździe na betonowej plaży podszedł do nas miejscowy pan z propozycją rejsu........Myśleliśmy ,że to jakiś naciągacz , ale on się zaczął śmiać i powiedział , że tylko Polacy tak mówią . Rejs do Rovinji okazał się bajeczny........Należy pamiętac ,że wersja ALL INCLUSIVE jest tylko w jedną stronę. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu. Napisałam w posiłkach 1 punkt ponieważ my nie chodziliśmy na stołówkę tylko gotowałam sama i ciężko mi cokolwiek napisać po za tym ,iż restauracja bardzo przestronna i estetycznie wykończona.

Zalety

Mieszkaliśmy w mini-segmencie na 1 pietrze. Widok z okna balkonowego bajeczny......Wieczorkiem ,kiedy nasze pociechy poszły już spać , można było spokojnie sie na tarasie zrelaksować. Kuchnia bardzo przyzwoita z pełnym wyposażeniem . Codziennie wieczorem w amfiteatrze atrakcje dla dzieci a następnie dla dorosłych. Przy naszym domku codziennie rano otwierała się budka w której można było zakupić świeżutkie pieczywo i słodkie bułeczki w bardzo przystępnych cenach. Ośrodek naprawdę bardzo sympatyczny .

Wady

Mieliśmy problemy z zaparkowaniem blisko domku w ciągu dnia , ale wieczorem wszystko się normowało i wracaliśmy na miejsce tuż przy naszym domu. W sumie to na 7 dni 2 razy robiliśmy wypad samochodowy.

agamek

Pobyt - Maj 2011

pokój fajny,olbrzymie łóżko,spał z nami synek,w kuchni wszystko czego potrzeba,łazienka czysta,domek starszy,jeśli ktoś spodziewa się pokoju Mariott może być zdegustowany,dla mnie super.Rozczarowanie na plaży-rampy betonowe-wakacje na betonie to dla mnie porażka,do tego meduzy- pocieszałam się tym że jest basen - po sprawdzeniu terenu okazało się że tuż za basenem - okolice wysepki na morzu -jest fajna plaża kamienista-w wodzie dno piaszczyste, dużo trawy i drzew pod którymi można wylegiwać się cały dzień,woda kryształ,zero meduz-to plaża naturystów,ale byli tam ci którzy chcą być bardzo blisko natury i ci którzy wolą ubranie-ogólnie super,młody bawił się kamyczkami a my pływaliśmy kilka godzin dziennie-polecam

4.3
Mariusz

Pobyt - Czerwiec 2010

Nie polecam tego ośrodka, obiekt zupełnie innaczej wygląda na zdjęciach w portalu czy w katalogu a innaczej na moich zdjęciach. Łazienki brudne, żółte deski sedesowe, wilgoć. Kuchnie to od razu przedpokój, wchodząc do apartamentu od razu znajdujesz sie we wnęce kuchennej, więc bardzo ciężko było cokolwiek przygotować w przedpokoju. zwłaszcza ze jest strasznie ciasny. apartamenty strasznie zapuszczone, ogarnięte jedynie a nie posprzątane.

Nomik

Pobyt - Kwiecień 2009

Apartamenty w większej części do generalnego remontu (na zewnątrz ruina), kilka już odnowiono i wyglądają lepiej. W środku czyste pokoje, łazienka i kuchnia w porządku. Noce ciche tylko pod warunkiem czy nie mamy głośnych sąsiadów (w tygodniu), w długie weekendy przyjeżdżają masowo Chorwaci i Austriacy, ci pierwsi strasznie głośni - zabawa i śpiewy przy piwku do rana. Ale jak tylko Chorwaci wyjeżdżali, robiło się cicho. Plaża straszna- można uznać, że plaży brak. Basen super- dzieci najchętniej tam spędzały czas, czysta słodka woda. Na terenie ośrodka restauracje, puby, mini markety- w restauracjach warto zjeść obiad ale markety drogie, lepiej się wybrać w okolice Umagu do marketów Kozum itp.

kris

Pobyt - Maj 2008

Rozległy kompleks wypoczynkowy. Najlepsze czasy ma już za sobą, ale jak na hotel klasy turystycznej jest OK. 1.Pokoje. "Apartamenty" zlokalizowane w lesie piniowym w budynkach jednopiętrowych z dużymi balkonami (piętro)lub tarasami (parter). W pełni wyposażona kuchnia: lodówka, kuchenka, ekspres do kawy, sztućce, talerze, gary. Do tego salon, sypialnia i łazienka. 2.Wyżywienie.
Mieliśmy wykupioną wersję HB. Śniadania w formie bufetu. Serwują typowo europejskie menu. Obiadokolacje z niezłym wyborem dań głównych, dużo owoców, ciast. Brakowało trochę akcentów kuchni regionalnej. Napoje niestety dodatkowo płatne. Można żywic się też we własnym zakresie, niedaleko są zlokalizowane sklepy, w których dostaniemy wszystko to co w Polsce. Ale poziom cen zdecydowanie inny-nastawiony na złupienie kieszeni turysty. 3.Basen, plaża
Duży basen i brodzik dla dzieci,leżaki płatne 15 kun za dzień. Straszny ścisk. O godz. 09.00 nie było szans na wolne miejsca. Na szczęście można było spokojnie zarezerwować leżaki na plaży. Plaża kamienisto-betonowa, bez butów ciężko przedostać się na głębokości kąpielowe. 4.Rozrywki. Dla dzieci plac zabaw ze zjeżdżalniami, huśtawkami, plac do gry w kręgle, stoły tenisowe, boisko do siatkówki, piłki nożnej, kosza. Co wieczór mini disco, a dla dorosłych ciekawe animacje. 5.Obsługa. Miła i grzeczna. 6.Towarzystwo. Dominują Chorwaci i Włosi-rodziny z dziećmi. Ogólne wrażenie pozytywne.

Apartments Polynesia Plava Laguna (ex. Sol Polynesia)