Ao Prao

Wyjątkowy

W tym hotelu odpoczywalismy po objazdówce; cisza, spokój, wspaniałe widoki; sympatyczny personel. Wyprawa na drugą stronę wyspy konieczna - tam nocne życie; polecamy!

Wyspa Koh Samet to miejsce do zwieńczenia wycieczki po Tajlandii! Kilka dni spędzone na tej wyspie to wspaniały wypoczynek połączony z mozliwością skosztowania lokalnego \"kolorytu\" po drugiej stronie wyspy. Cisza Ao Prao i zgiełk drugiej strony wzajemnie się dopełniają. Nie wybierajcie Patayi!! Jedzonko na wyspie na każdą kieszeń, atrakcji wbród! W razie pyatań odpowiem na wszystkie!

Piękny hotel w bajkowej scenerii. Prywatna plaża, należąca do 3 hoteli - zawsze jest miejsce na leżaku :) Tłumy wycieczek z Pattayi przyjeżdzają na drugą stronę wyspy. Na plaży przy Ao Prao czeka Was tylko niczym niezakłócony komfort nic nierobienia. Najbliższe restauracje pięknie położone i ze smacznym jedzeniem, choć zdecydowanie droższe niż po drugiej strony wyspy. A tam można dostać się wynajetym skuterkiem (uwaga - drogi tylko piaszczysto - żwirowe) lub pick-up'em w ciągu 5 minut. Ogólne wrażenie - cudownie :)

Bungalow z dużym tarasem wychodzącym do ogrodu i widokiem na ocean. Widokowo rewelacja !!!! Na plaży nie ma żadnej wojny o leżaki pomimo że korzystają z niej aż trzy hotele. Niedaleko znajdziemy restauracje z typowymi tajskimi daniami, niektóre z nich tylko dla ambitnych smakoszy!!!! Inaczej mówiąc przeciętne żołądki wysiadają. Spróbowaliśmy też tajskiej zupy, oraz ryżu w najróżniejszych sosach z warzywami. Wycieczki które odbyliśmy to kolej śmierci, szmaragdowa jaskinia. Szkoda że nie udało się zobaczyć więcej, ale też czasu nie było aż tak dużo na większe zwiedzanie. Może w przyszłości uda się tu wrócić. Mateusz

Dla mnie hotel na 5. Jak się jedzie do Tajlandii nie ma co psioczyć na to że jest drogo. Klimat tego kraju jest niesamowity a hotel jest po prostu pierwszorzędny. Mój pokój miał około 25m2! Balkon z widokiem na morze. Jedzenie różnorodne, egzotyczne jak dla mnie i do tego pyszne ! Do wyboru tajskie i zbliżone do kuchni europejskiej. Polecam szczególnie zupy rybne, przygotowują je w sposób wprost fenomenalny. Obsługa też rewelacyjna. Czystość nie podlegała dyskusji. Plaża z białym piaskiem. Na plaży różne atrakcje. Przychylam się do opinii, że po drugiej stronie wyspy ceny są jeszcze przystępniejsze.

Nazwa  Ao Prao
Miejsce  Tajlandia / Koh Samet
Wyżywienie  śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, sporty wodne, windsurfing

Tuż przy hotelu spokojna plaża Ao Prao z białym piaskiem.

Atrakcyjne położenie: w przepięknej okolicy, na zboczu opadającym wprost ku morzu, na zachodnim wybrzeżu Koh Samet.

Doskonała restauracja z widokiem na morze, serwująca dania kuchni tajskiej i międzynarodowej.

Dla aktywnych: możliwość korzystania z żaglówek, kajaków, windsurfingu, sprzętu do nurkowania (odpłatnie).

Wyjątkowy

Wyświetlono 7 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
jola i janusz

Pola

Pobyt - Styczeń 2008

Władysław

Pobyt - Listopad 2007

Pierwsze co mi się nasuwa to wysokie w okolicach hotelu. Po drugiej stronie wyspy ceny są bardziej przystępne. To tam większość gości udawała się na zakupy lub kolacje. Hotel Bajka. Tropikalny gesty ogród. Czyste duże pokoje. Jedzenie kapitalne. Plaża tuż przy hotelu z możliwością skorzystania z łódek i katamaranów. Obsługa poziom światowy. Poruszanie się po okolicy nie stanowiło problemu. Niedroga taksówka lub wynajęcie skutera rozwiązywało sprawę.

w

Pobyt - Październik 2007

Cudowny hotel, nic dodać, nic ująć. Tylko trzeba uważać przy nocnych powrotach, żeby się nie pogubić w tym tropikalnym ogrodzie:) Jest dość drogo, ale można za grosze wynająć skuterek i jeździć na drugą stronę wyspy lub przespacerować się (jakies 20 min). A po drugiej stronie wyspy to dopiero się dzieje. Pięknie, tanio, pełno imprez, barów, przepiękna plaża. Osobiście uważam, że jest to jedna z najpiękniejszych i najbardziej klimatycznych wysp na świecie.

Ao Prao