Anmaria Beach

Hotel przytulny, w doskonałej lokalizacji, z dobrym wyżywieniem, czystymi pokojami i niezbędną infrastrukturą do wypoczynku w ciszy. Nie jest to hotel z atrakcjami dla rodzin z dziećmi, ale raczej doskonała baza do zwiedzania okolicy, wycieczek fakultatywnych oraz odpoczynku przy basenie lub na plaży.

Najlepsze moje wakacje do tej pory. Przepiękny pokój z dwoma balkonami, obydwa z widokiem na morze. Pokoje bardzo ładnie urządzone oraz duża łazienka. Pokoje codziennie sprzątane. Balkony tak duże że spokojnie można się też było opalać. Duży basen na dworze z dużą ilością leżaka oraz parasoli. Każdy mógł znaleźć tam do siebie miejsce. W środku był również podgrzewany basen oraz sauny i jazucii. Obejście dookoła hotelu też ładne. Bardzo blisko plaży. Plaża przy hotelu kamienista ale jest tam fajny podest z którego można podziwiać przepiękne widoki a po drabince można zejść do morza. Wzdłuż plaży fajny oświetlony deptak którym można dojść do pobliskiego portu lub jaskiń oraz do mostu miłości i wielu innych atrakcyjnych miejsc. Kilka minut od hotelu znajduje się za to piaszczysta plaża. Obsługa w hotelu bardzo miła. Kelnerzy na stołówce od razu podchadza i się pytają co podać do picia. Podczas naszego tygodniowego pobytu codziennego można było zjeść coś innego. Dużo deserów i owoców . A oprócz tego dwa razy serwowane przekąski. Naprawdę jedzenie bardzo dobre i każdy znajdzie coś dla siebie. Do miasta też bardzo blisko a obok hotelu znajduje się przystanek autobusy więc można dojechać w każde miejsce bez żadnego problemu. Przy barze znajduje się menu z drinkami więc jest w czym wybierać . Z hotelu bardzo ładnie można obserwować wschód jak i również zachwiać słońca. Na początku gdy wybierałam wczasy miałam pewne obawy ze względu na jedne opinie. Chcialam zrobić chłopakowi niespodziankę ponieważ był to prezent dla niego na dzień chłopaka i chciałam żeby naprawdę wszystko było jak na najlepszym poziomu. Naszczeście moje obawy zaraz po przyjeżdżacie do hotelu zniknęły bo mój chłopak był bardzo oczarowany tym miejscem. I bardzo mu się podobał cały pobyt i napewno tu jeszcze wrócimy.

Hotel w centrum, blisko do sklepów czy knajpek. Plaża przy hotelu słaba, a do ładnej trzeba dojść kawałek, codziennie jest to męczące (wiadomo można czymś dojechać). Obsługa hotelu w recepcji-starszy Pan uprzejmy i miły. Zaś w czasie kolacji Panie chodzą bez uśmiechu na twarzy, ciagle skwaszone, aż ciężko na nie patrzeć. Bardzo sztywne. Jedzenie monotonne. Napewno nie wybrałabym opcji All Inclusive, ponieważ Half Board niczym się nie różniło (lepiej zjeść obiad poza hotelem) a dopłata w cenie dość spora. Do kolacji napoje dodatkowo płatne, zasłonięte ekspresy do kawy itp. białymi obrusami. W naszej części zakwaterowani młodzi Anglicy, trzaskanie drzwiami, rozbite szkło na czole jednego z nich, smród po nocy wymiocin na korytarzu. Transfer z lotniska i na lotnisko bez zarzutów. Brak spotkania z rezydentem, przyjazd był w nocy około 12, a rzekome wyznaczone spotkanie z rezydentem w tym samym dniu tylko rano. Oczywiście widoki, piękne plaże, woda rekompensują te niedogodności.

Strasznie mieszane uczucia co do tego hotelu. 99% zameldowanych to Anglicy, nie wiem czy tylko my tak trafiliśmy ale może 2% ludzi spokojnych chcących odpocząć a 98% imprezowicze do granic możliwości, trzaskanie drzwiami o 3 w nocy, kłótnie, wrzaski, imprezy w pokojach do 6 rano, przewracanie mebli, imprezy na balkonach, masakra. Rozumiem wakacje, ale to już była przesada i chamstwo totalne, zmieniliśmy pokój i było troche lepiej ale dzień później znowu do pokoju obok wprowadzili się imprezowicze, no cóż. Jedzenie - słabe. Zjadliwe ale bardzo mały wybór i codziennie to samo. Typowo pod Anglików. Obsługa na recepcji i w barze na plus, bardzo pozytywni i komunikatywni, lecz w restauracji to obsługa do wymiany. Minusem jest to, że do obiadu i kolacji nie można sobie samemu nalać napoju tylko musisz czekać na kelnera aż przyjdzie do stolika i go o coś poprosisz, no ale właśnie, aż przyjdzie a raczej nie przyjdzie… jest tam pare takich kelnerek, które się kręcą i nawet nie popatrzą czy masz napój czy nie, jak ich nie zawołasz to nie przyjdą, no chyba że jest manager w restauracji. Na 7 kolacji chyba z 4 jedliśmy bez napoju, jak już zjedliśmy to wtedy przychodzili czy chcemy napój do jedzenia… Drinki mocne, ale średnie, jest długa karta drinków lecz w zasadzie wszystkie smakują tak samo, do wszystkich drinków leją taki jakby kwasek cytrynowy nie wiem dlaczego. Lokalizacja OK, blisko do sklepów, centrum, na mieście się dużo dzieje, jedyny minus lokalizacji to brak plaży. Do najbliższej piaszczystej plaży to około 1km promenadą. Hotel jest rzekomo po remoncie, pokoje nie są złe, lecz widać że robione na szybko i byle jak, lazienki takie sobie. Basen ładny, duży i to miejsce które jest najładniejsze w całym hotelu. Dużo palm, klimatycznie i widać z basenu widok na morze. Nie wiem jak ocenić ten hotel, szczególnie, że na 8 nocy tylko 1 noc udało się w miarę wyspać. Jedzenie bez polotu, brak plaży, basen OK. Takie chyba 4/10. My byliśmy w maju i nie płaciliśmy jakoś dużo, ale np w lipcu 5tys? W ZYCIU! Wrocilbym wściekły z wakacji, jakbym za to zapłacił 5tys/os.

Hotel zadbany, jedzenie średnie, przestrzeń basenowa super, obsługa średnia w restauracji

Nazwa  Anmaria Beach
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Ayia Napa
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis, rowery, parking

Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami

Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem

Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami

Wyświetlono 41 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Grzegorz

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Lokalizacja tzn. bliskość centrum, plaży, miejsc do spacerów. Cisza i miła atmosfera. Bardzo smaczne posiłki, szczególnie te wieczorne. Bardzo dobry stosunek ceny oferty do jakości.

Wady

Nieco rozczarowuje obsługa, głównie ta zajmująca się częścią kateringową. W większości są to młodzi rosyjskojęzyczni ludzie, sprawiający wrażenie, ze są znudzeni tym co muszą robić. Pewnie to znak czasów w jakich żyjemy i realia cypryjskie w których widać deficyt rąk do pracy.

Wioleta

Zalety

Czyste i ładne pokoje Dobre jedzenie Pięknie widoki Blisko plaży Obok hotelu przystanek autobusowy Wzdłuż plaży oświetlony deptak

Darinka

Zalety

Blisko centrum,

Wady

Sztywna obsługa w czasie posiłków, głośno (obok budynek z wypożyczalnią quadów i buggy), poza tym głośno zachowujący się mieszkańcy hotelu.

Rafal

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Blisko centrum, ładny basen z widokiem, przystanek ok.300m

Wady

Jedzenie, obsługa restauracji, brak plaży, brak reakcji personelu na wrzaski i imprezy w pokojach.

Aga

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety

Ciepły i kryty basen, klimatyzacja, blisko do centrum miasta

Wady

Słabe jedzenie, kelenerki w pracy trochę za karę, brak plazy do kąpieli przy hotelu Ok.2 km piękne plaże

Pobyt - Kwiecień 2024

Pokój bez zastrzeżeń czysto codziennie wymieniane ręczniki dokładne kosmetyki . Widok i obok hotelu bardzo pięknie , blisko do centrum . Sklepy na wyciągnięcie ręki . Obsługa bardzo pomocna .

Zalety

Widoki

Wady

Śniadania monotonne . Niby All inclusive - jacuzzi płatne choć nikt nie korzystał , ręczniki płatne na strefę na zewnątrz , Nie jest to jakaś mocna wada . Dodam tylko nie bierzcie nigdy parkingu firmy o nazwie 75 bardzo nieprzyjemny pan przez tel dostałam info że po nas już jadą bo wylądowaliśmy mamy być tam gdzie wysiadaliśmy . Później podjeżdża wielkie pretensje że stoimy w innej strefie mówi że dojeżdża praca za karę skoro się pomyliliśmy to wystarczyło grzecznie zwrócić uwagę .

Roman

Pobyt - Listopad 2023

Wszystko się spodobało, tylko jedyna uwaga do czystości w stołówce.

Zalety

Jedzenia, komfort, pokój, sprzątanie.

Wady

Czystość w stołówce

Pobyt - Listopad 2023

Hotel godny polecenia, dobra lokalizacja , blisko morza, pokoje czyste, codzienne sprzątane, jedzenie smaczne, pomocna obsługa 😊

Zalety

Wady

Moim zdaniem brak

Pobyt - Listopad 2023

Bardzo dobra lokalizacja, czysty i zadbany teren. Przyjazny personel

Zalety

Było wszystko czego potrzeba: Urozmaicone śniadania Basen otwarty i kryty Siłownia Idealna lokalizacja

Wady

Lokalizacja idealna, blisko centrum, kilkadziesiąt metrów do morza, przyjazny i pomocny personel

Sandra

Pobyt - Październik 2023

Zaczynajac od początku, hotel robi super pierwsze wrażenie, ogromny basen, palmy, przed wejściem pięknie i czysto, ogromne lobby i elegancka recepcja. Przybywając z lotniska okazuje się, że na pokój musimy czekać jeszcze 2 godziny, ale jest przechowalnia bagażu, nie zmienia to faktu, że przylatując z Polski jesienią w 30 stopniowy upał, po kilku godzinach lotu, człowiek marzy tylko o tym aby się przebrać i odświeżyć. Zaproponowano nam jednak lunch od razu po przybyciu. Tu zaczyna się drobny cyrk… mianowicie jedzenie, które pozostawia bardzo wiele do życzenia. Śniadanie, obiad i kolacja podawane są w formie bufetu, wybór nie jest za duży, do wszystkiego ładowane są ogromne ilości cukru, ale pomijając cukier, przy pełnym obłożeniu hotelu, kilkakrotnie trafiliśmy na nie świeże jedzenie - kwaśne pieczarki, zepsute mięso. Jeśli liczycie na spróbowanie tutaj jakiś lokalnych dań z Cypru - bardzo mocno się zawiedziecie. Bufet słodki to jakiś żart, a uważajcie również na to, że pakują słone bułeczki do słodkich, i tak można oblać sobie czekoladą rogalika ze szpinakiem :) jeśli chodzi o jedzenie jest na poziomie poniżej 1, przekąski na all in to jakaś kpina, najtańszym kosztem, paluszki rybne - miazga rybna w Polsce takie coś kupicie w marketach w lodówkach na wagę za kilka złotych za kilo, tak samo sytuacja wygląda z nugetsami czy resztą przekąsek. Na kolacje dostaniecie wszystko co nie zeszło na lunch, tylko w innym sosie. Śniadanie maksymalnie monotonne i do znudzenia, również nie zawsze świeże - przez 7 dni pobytu nie udało się trafić na świeże pieczywo, tylko kilkudniowe, rozpadające się w rękach lub twarde jak kamień. Do posiłku obsługa pyta o napój, dostaniecie jeden w mikro szklance wypełnionej lodem. I tu skupię się na tym, że miało to być all in… z założenia. Do posiłków otrzymujemy napój jak wcześniej. Resztę napoi można pozyskać w barze przy basenie, ale nie wszystko obejmuje all in :) jeśli chcecie kawę to będzie was kosztować 2,50€, jeśli chcecie wodę w butelce żeby ją zabrać choćby do pokoju, co jest normalne przy takich upałach, to juz koszt 1,50€, na barze jest lista alkoholi, które można na all in, jak jej nie przeczytacie i poprosicie o inny alkohol to skasują was 5€ za sztukę. Nie wiem jaki jest system sprzątania restauracji, wybieraliśmy w kółko ten sam stolik i jak przyjechaliśmy i leżała pod nim frytka, tak peżała sobie tam kilka dni. Firanki na restauracji umazane czekoladą, ketchupem i to bardzo widoczne, ciężko przeoczyć. Większość kelnerek znudzona swoją pracą. Trafiły się 3 panie i jeden pan, którzy serio interesowali się gośćmi, reszta to po prostu tragedia. Bardzo mocno zachęcają do korzystania z podziemnego basenu i strefy spa. Nie dość, ze miejsce pozostawia wiele do życzenia, woda w basenie zimniejsza niż w morzu, to skorzystanie z czegokolwiek innego, do czego jesteście zachęcani to juz 10€/osoba za każdą pojedynczą rzecz. Wifi płatne 20€ za tydzień za 2 urządzenia. Brak animatora. Za cały pobyt w hotelu były 2 atrakcje trwające po pół godziny, reszta to muzyka z głośnika puszczana przez barmana, także dobrze, że na mieście jest full atrakcji i rozrywek. Pokoje - na pierwsze wrażenie efekt wow, ale wystarczy się tylko rozgościć, usiąść i widzimy, że są nie dosprzątane, kurz, pomazane lustra, brudne firanki i zasłony, szczytem były brudne i to nawet bardzo brudne krany w łazience, można się było do nich dosłownie przykleić, osad z mydła i nie zidentyfikowany brud naprawdę przeszedł wszystko. W pokoju jest sejf, ale jeśli chcecie dostać klucz, to zapłacicie 2€/dzień. Jest również lodówka, pusta, a włożenie do niej czegokolwiek własnego to koszt 5€ :) Wisienka na torcie to dzień wyjazdu. Okazało się, ze transfer na lotnisko mamy dużo za wcześnie, o 6:35 co całkowicie mijało się z celem, ale to już reklamacja u organizatora, natomiast hotel nie zadbał o to, aby przygotować dla wyjeżdzających o takiej porze boksy ze śniadaniami, pomimo że śniadanie na ten dzień było opłacone. Nie zaproponowano nam nic do picia, nie przygotowano prowiantu na drogę i w zasadzie nikogo to już nie interesowało, mieliśmy oddać kartę i najlepiej zaczekać przed wejściem aby nasze bagaże nie przeszkadzały. Ogólne wrażenie tego miejsca jest bardzo złe, gwiazdki podnoszę tylko za piękny widok i kilka uśmiechniętych osób z obsługi, które były naprawdę życzliwe i pomocne. Podczas kolejnej podróży na Cypr, napewno do tego miejsca nie wrócimy.

Zalety

Widok na morze ratował sytuacje

Wady

Brudno, nie smaczne jedzenie, nie opłaca się tu all in bo i tak większość rzeczy jest płatnych

Pobyt - Maj 2023

Oglonie hotel nie zasługuje na 4*. Mieliśmy brudną lodówkę, brudną wannę i zniszczone meble w pokoju. Windy zacinające się. Czasem lepiej było iść schodami niż jechać małymi windami. Basen bardzo nam się podobał chociaż był mały jak na taką liczbę gości. Mało leżaków przy basenie i ogólnie uszkodzone. Jeśli chodzi o kuchnie i posiłki to były smaczne . Hotel potrzebuje ogólnego odświerzenia. Jedynie lobby jest odnowione.

Zalety

Ładny zewnętrzny basen z palmami chociaż mały jak na taką ilość gości.

Wady

Zniszczone meble w pokoju i leżaki koło basenu. Brak strefy dla dzieci.

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel idealnie sprawdzi się dla osób, które w wakacje nie zapominają o aktywności fizycznej- dobrze wyposażona siłownia, duży basen i wiele innych udogodnień. Miejsce to często odwiedzają grupy sportowców z różnych państw. Hotel sprawdzi się również dla rodzin z dziećmi- posiada sporo atrakcji, znajduję się 3 minuty spacerem od plaży.

Asia

Pobyt - Kwiecień 2023

Klimatyczny hotel, w którym można poczuć prawdziwą gościnność cypryjską. Przemiła obsługa chętna do pomocy. Przyjemne, czyste pokoje z pięknym widokiem na morze. Hotel dla osób, które cenią spokojną lokalizację i jednocześnie chcą być w centrum miasta.

Zalety

Lokalizacja Spokój w centrum Ładne pokoje z widokiem na morze Dobrze wyposażona siłownia Basen wewnętrzny i zewnętrzny

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel dla osób ceniących sobie ciszę i spokój. Bardzo bliska odległość do plaży oraz piękny widok z pokoi. Dobrze rozwinięte centrum spa.

Zalety

Spa, odleglosc od plaży, obsługa hotelowa, komfortowe pokoje, spokojna atmosfera

Natalia

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel wyróżnia się dużym basenem otoczonym piękna roślinnością. Do dyspozycji mamy również basen kryty, w którym umieszczone są sprzęty sportowe typu bieżnia czy rowerek. Świetne zaplecze dla sportowców. Siłownia, sala cross fit. Cisza i spokój zagwarantują pełen relaks po ciężkim treningu. Szczególnie polecam parom oraz osobom starszym.

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel ze świetnym sprzętem dla sportowców. Jest on również w świetnej lokalizacji oraz wysokim standardzie. Świetna baza wypadowa do podróży oraz wypoczynku.

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel przepięknie położony i z super basenem. Bardzo bogata oferta dla sportowców- w siłowni mnóstwo sprzętów. Bardzo wysoki standard, pyszne jedzenie, super basen.

Damian

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel położony w spokojnej okolica, ale nadal blisko centrum tętniącego życiem. Wyposażony w świetny sprzęt sportowy. Czyste pokoje. Zieleń wokół basenu.

Ola

Pobyt - Kwiecień 2023

Powiem tak. Nigdy w życiu nie widziałam tak bogatego zaplecza sportowego. Hotel naprawdę swietnie przystosowany dla osób, które chca spędzić aktywnie wakacje. Z ciekawostek mogę powiedzieć ze młodzi sportowcy przyjeżdzają tu na treningi i wypoczynek wiec myśle ze mówi to samo za siebie jeśli chodzi o wyżywienie i standard hotelu.

Zalety

Położenie Rozwinięta infrastruktura sportowa Jedzenie

Michał

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel o bardzo wysokim standardzie. Przede wszystkim na uwagę zasługuję sportowa strona tego hotelu. Bardzo rozwinięta siłownia czy baseny wewnętrzne powodują, że hotel jest idealny dla osób, które uwielbiają aktywny wypoczynek.

Zalety

Siłownia, lokalizacja

Anmaria Beach