Długie, piaszczyste plaże nad Morzem Egejskim
Bliskość mitologicznej góry Olimp oferującej niesamowite widoki
Urokliwe miasteczka z tradycyjną grecką architekturą
Byliśmy w tym hotelu w sierpniu 2018r. Hotel blisko Salonik ok. 1 godziny drogi. Dośc spokojna okolica z dala od zgiełku miasta.Piękna szeroka piaszczysta plaża / błękitna flaga/Bardzo łagodne zejście. Plaża przede wszyskim dla amatorów spokojnego wypoczynku kąpiele morskie, opalanie, lektura bez sportów wodnych.Około 400 metrów od hotelu sklep jedyny w okolicy ze wszystkim/ mini market z cenami dość przystępnymi/Bardzo ładna restauracja- miła obsługa w restauracji, smaczne posiłki choć trochę monotonne. zauważyliśmy róne standardy pokoi nam chyba przypadł w udziale gorszy/ nie działające lamki, cieknąca spłuczka, zatykający się zlew. Czystośc w pokoju na wejściu pozostawiała wiele do rzyczenia/ kurz, brudne podłogi, muchy w lampionach, zagrzybione fugi i sylikony. Pokój niby oświeżony ale ogólnie to sprawiało wrażenie pudrowania. Dużym zaskoczeniem była obsługa sprzątająca, potrafiąca wejść do pokoju mimo sygnalizacji na drzwiach. Prawie, że przepędzały po 9.30. pierwszy raz zdarzyło się nam to mimo że jesteśmy w Grecji co roku.
Hotel bardzo blisko plaży ładnej, szerokiej, piaszczystej i przede wszystkim czystej. Smaczne posiłki.
Różne standardy pokoi, obługa sprzątająca nie znająca standardów podczas sprzątania /nie liczaca sie z przebywajacymi w pokoju/
Ogólne wrażenie bardzo dobre! Hotel w super miejscu jeśli ktoś chce się zrelaksować i odpocząć od zgiełku miasta. Miejsce bardzo urokliwe z widokiem na morze i Górę Olimp z prawie każdego miejsca w hotelu. Do większej miejscowości (Paralia), w której można zrobić zakupy spożywcze, nabyć pamiątki itp. można się dostać busem w 8 minutek (1.5? / os.), bądź taksówką (ok. 8? w jedną stronę).
- blisko plaży - klima bez dodatkowych opłat - leżaki na plaży bez dodatkowych opłat - bardzo miła i zawsze uśmiechnięta obsługa - blisko do Tawerny Salt&Pepper z dobrym jedzeniem
- codziennie takie same śniadania - restauracja hotelowa serwuje słabe jedzenie ( obiadokolacje o wiele lepsze niż dania \"płatne\")
Jedzenie monotonne i niesmaczne, obiado-kolacje wrecz koszmarne. Autobus kursuje dopiero w godzinach wieczornych, takze pozostaje jedynie dojazd taksowka. Hotel nadaje sie jedynie na baze wypadowa i zdecydowanie bez wyzywnienia! Jak juz ktos wpomnial nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Jedynym plusem byla czystosc, codziennia zmiana poscieli i recznikow.
Hotel ładny przy plaży ,cisza spokój .Minusy- wyżywienie :monotonne śniadania ten sam zestaw przez 2 tygodnie ,obiadokolacje bez rewelacji
Plusy: Przyjazna i bardzo pomocna obsługa hotelu Spokój i oddalenie od zgiełku Paralii Świetne wyżywienie, zwłaszcza obiadokolacje Położenie prawie na szerokiej, piaszczystej i niezatłoczonej plaży] W pokojach TV i lodówki, pokoje codziennie dokładnie sprzątane Minusy: osobom młodym i spragnionym rozrywek typu dyskoteka/ sporty wodne może się trochę nudzić, bo do Paralii jednak jest ok. 4 km i codziennie chodzić/jeżdzić tam się nie chce :)
Omijajcie ten hotel z daleka. Byliśmy na ostatnim turnusie w sezonie i traktowano klientów jak zło konieczne. Przez cały tydzień ten sam asortyment na śniadanie a i tak czasem brakowało podstawowych potraw jak jajka czy jogurt na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Obiadokolacje niesmaczne i do tego brak czegokolwiek do popicia- wody żałują gamonie licząc, że turyści będą kupować w barze wodę po 2EURO króra w LIDLU kosztuje 6 razy taniej a standard hotelu w żaden sposób nie usprawidliwia 600% marży. Basen już nie czyszczony bo i po co, pełen liści,leżaki i parasole z plaży pozdejmowane bo przecież twierdzą, że już po sezonie tylko po co zapraszają do siebie ludzi i za co biorą kasę? Ogólnie żenada
Spędziliśmy z mężem i znajomymi bardzo przyjemnie urlop w hotelu anais jest bardzo przytulnym ,w spokojnej okolicy z dala od zgiełku i gwaru miasta i oto nam chodziło .Hotel jest bardzo zadbany, obsługa świetna ,wyrzywienie bardzo dobre .no i ten basen prawie na plaży,jest tam bajecznie .najwspanialsze są pełzające po dnie ślimaki z przepięknymi muszlami których już nigdzie w basenie Morza Śródziemnego nie spotkaliśmy dlatego tak bardzo chcemy tam wrócić.Jolanta z mężem.
Spedzilismy z zona tydzień w Hotelu Anais na przelomie lipca i sierpnia 2007. Spokojna okolica brak rozrywek. Bolączka to podjeżdzajace pod hotel autobusy z turystami w godzinach nocnych i wczesnie rano. Jak by nie Paralia to można umrzec z nudów. Hotel czysty, obsluga ok, jedzenie mizerne. Sniadania monotematyczne, obiadokolacje codziennie inne, mało smaczne. Obsuga rezydenta pozostawa wiele do życzenia. Podczas calego pobytu widzielismy sie tylko raz podczas spotkania powitalnego na ktorym Pani rezdydentka oferowala wycieczki fakultatywne. Na dyżurze nie pojawila sie ani razu.
Proszę się nie sugerować niektórymi naszymi ocenami na poziomie "słaby". Tak naprawdę to właśnie tego szukaliśmy - braku zorganizowanych rozrywek i animacji, czy też hałaśliwych restauracji w okolicy. Ogólne wrażenie było więc bardzo dobre. Absolutna cisza i spokój na plaży - były dni, kiedy plażowaliśmy sami. Na plaży można zamówić napoje lub jedzenie z baru przy basenie - kelner zawsze jest na miejscu. Miłym zaskoczeniem był gest właściciela hotelu dla gości, który nie pobierał opłaty za leżaki i parasole zamawiającym choćby jeden napój. Plaża piaszczysta, morze bez jeżowców, dosyć daleko od brzegu jest płytko. Koniecznie weźcie kremy z filtrami z Polski - tam jest to potwornie drogi towar. Mała NIVEA kosztuje ok 20 EUR, a zużycie kremu jest duże. Kategoria - atrakcje w okolicy - to też pojęie względne. Chcąc zaszaleć można pojechać komunikacją miejską do Paralii (ok 4-5 km) a tam ruch nie na nasze nerwy :) Powrót taxi w nocy to ok. 5 EUR. Dla nas atrakcją było bezproblemowe wypożyczenie samochodu i zwiedzanie czego tylko dusza zapragnie (a ciało zniesie przy 47-stopniowym upale). Pomoc Pani rezydentki zapewniona- była zawsze do dyspozyji telefonicznej i służyła pomocą w każdej sprawie, z jaką się do niej zwróciliśmy. Wycieczki proponowane przez Rainbow Tours ciekawe i nie takie znowu drogie. Ale i tak taniej wychodzi wypożyczenie samochodu (na 3 osoby). Zdecydowanie polecam w ten spsoób zwiedzić Meteory - taniej niż wycieczka proponowana przez biuro. Jedzenie : Śniadania monotonne, ale smaczne (zwłaszcza pyszny jogurt z miodem... mniam..) Obiadokolacja - serwowana i wystarczająca gdy uzupełniło sie obfitym barem sałatkowym. Ważę 90 kg i zapewniam, ze głodny nie byłem. Można dojadać zamawianymi w hotelowej restauracji daniami lub w barze przy basenie. POKOJE - wystarczające na pobyt trzech dorosłych osób. Łazienka - wystarczająca do wszystkich czynności, które robi się w łazience. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane codzień. Pościel zmieniana 3 razy / 14 dni. Obsługa OK, wiadomo, ze to jest Grecja i nie jest to Hilton. Oczekującym kłaniającej się w pas obsługi odzianej w liberie polecam każdy z hoteli w Monaco :)
Hotel jest w bardzo dobrym miejscu polozony. jest to bardzo spokojna okolica. Obsluga super. Szczególnie fajny jest recepcjonista Janis.
Byliśmy z męzem pierwszy raz w drugiej połowie wrzesna. Miejsce cudowne do odpoczynku cisza,spokój o to nam chodziło. Chętnie powrocimy tam jeszcze raz. Uwazam że jak na Grecje to za mało w hotelu podają owoców i warzyw do sniadania.
Byłam tam już trzy razy. Ja tam odpoczywam. Hotel na plaży - mam swój leżak i parasol- jak chce mi się pić lub coś przekąsić to mam obsługę kelnera( często Polaka) . Cisza i spokój. Do miasta można podjechać taksówką lub iść plażą - jak kto woli .
Plaża czysta. Po wyjściu z hotelu jest duży basen a za basenem odrazu plaża. ( w basenie miejsce dla dzieci) . Na basenie jest oczywiście bar -super.
Podczas jednej wizyty w Hotelu Anaise , stojąc na plaży było widać delfiny- piękny widok.
Klimatyzację w pokojach ustawiamy wg własnych preferencji co do temperatury.
Jedyny minus to jedzenie- codziennie to samo
W m-cu październiku ogromna ilość natrętnych lepiących much, ponura obsługa robi łaske że pracuje. Widok z okna na pole bawełny na którym palono ogniska, w łazience nie ma wydzielonego brodziku tak że woda z natrysku zalewa podłogę.
Piękna plaża, ładne miasteczka, niezły bazen przy hotelu.
byliśmy z mężem w terminie przełom wrzesnia i pażdziernika. W okolicy nie było żadnego sklepu ani żadnego baru. Najbliższe sklepy miejscowości KORINOS oddalonej około 3 km. Paralia oddalona jest prawie 6 km od hotelu Anais a nie jak podajecie w informacji 2,5 km. Taka oto rzetelność .