Amphoras Blu (ex. Otium Aloha)

Hotel wymaga odświeżenia, a szczególnie łazienki. Ogólnie pobyt bardzo udany. Jedzenie monotonne, śniadania i kolacje pyszne z obiadami słabiej, ale każdy wybierze coś dla siebie. Rafa koralowa mega, obsługa super, wszyscy mili, uśmiechnięci. Na plus duża plaża na klifie i dostępność leżaków o każdej porze, nie wiem jak przy basenie bo nie korzystaliśmy. Ogólnie czysto, brak nieproszonych gości (robactwa) w pokojach, pokoje sprzatane codziennie. W hotelu można było zamówić taxi za przyzwoitą cenę. Szybki transer z lotniska. Przy hotelu kilka sklepików. Można nurkować z instruktorem za 30 $ za pół godziny nurkowania. Buty do wody obowiązkowe. Duży teren pełen zieleni. Na plaży serwowane pizza prosto z pieca, frytki, hamburgery, napoje bez i alkoholwe, kawa, herbata, soki.

Pobyt w tym hotelu uważamy jako bardzo udany. Niesamowita plaża i rafa koralowa, na samym obiekcie bardzo czysto i schludnie. Blisko do centrum możliwość taksówki hotelowej. Pokoje starsze, jednak sprzątane codziennie, woda butelkowa dostarczana do pokoi. Jeśli chodzi o jedzenie moim zdaniem jest duży wybór i każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo miła i nienachalna obsługa. Myślę że jeszcze kiedyś tam wrócimy :)

Pokój mały stary brak balkonu zaleta czysty i sprzątany codziennie W pokoju czajnik lodówka W łazience suszarka kosmetyki hotelowe lusterko do mąkę up regulowane Położenie fajne wśród palm zieleni krzewów czysto Baseny 2 i minibasenik 60cm dla dzieci brak aquaparku Przy basenie stare krzesła plecione przedarte siedziska i kiwajace się stoliki nierówne nóżki trzeba uważać jak się siada i odkłada szklanki W recepcji nie rozmienisz kasy tylko u kelnerów Wi fi tylko w lobby i na basenie , na plaży nie łapie zasięg Hotel na klifie , nie ma łagodnego zejścia do morza Dużo klientów z Rosji

Pobyt w hotelu uważamy za bardzo udany. Hotel kameralny, może nie należy do najnowszych ale jest bardzo zadbany z dużą ilością zieleni,położony na klifie. Blisko do restauracji, basenu i plaży. Zejście do wody kamieniste(lepiej mieć buty) oraz z pomostu. Przy kamienistym zejściu woda płytka z mnóstwem pięknych ryb ,pływających wokół nóg. Zejście z pomostu na głęboką wode ale z widokiem na piękną rafę. Jedzenie bardzo dobre. Obsługa hotelu rewelacyjna. Pokoje sprzątane codziennie + dostarczanie wody butelkowanej. Dużo Włochów i Rosjan. Każdego wieczoru różne animacje. Reczniki ,lezaki darmowe. Urlop uważamy za bardzo udany tym bardziej ,że na wykupionej wycieczce "pływanie z delfinami" mogłam pływać ze wspomnianymi delfinami, przytulać je i całować. Mogłam też tam dotknąć papugi,zółwi, małpek i flamingów :) Jednym słowem polecamy.

Hotel spełnił moje oczekiwania, bardzo życzliwy personel, czyściutko, kameralne miejsce, hotel nie jest najnowszy ale jest zadbany, cena adekwatna do jakości.

Nazwa  Amphoras Blu (ex. Otium Aloha)
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Ras Um El Sid
Wyżywienie  All inclusive, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne

Udogodnienia dla najmłodszych: brodzik, plac zabaw, menu dla dzieci i krzesełka w restauracji.

Bezpośrednio przy hotelu prywatna, żwirowa plaża z pomostem.

Bogata oferta rekreacyjna: siłownia, siatkówka plażowa, aerobik, tenis stołowy, animacje.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

5.9

Wyświetlono 172 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Sylwia

Zalety

obsługa, piekna rafa koralowa, czystość, położenie hotelu

Aleksandra

Zalety

+blisko plaża +rafa koralowa +dobre jedzenie +piękna zieleń w hotelu +codziennie sprzątane pokoje

Wady

+pokoje wymagają odświeżenia

Malgorzata

Zalety

Położenie, czystość , pyszne jedzenie , super kelnerzy Nie ma problemu z leżakami, blisko jest centrum nurkowania można wypożyczać sprzęt do snurkowania nurkowania Bardzo mili kelnerzy Hotel ma potencjał aby byc jeszcze lepszym pod względem jakości i usług tylko trzeba umiejętnie to zrobić

Wady

Stary wymaga remontu Brak ekspresu z kawą przy recepcji, wracając z wycieczki przechodzimy przez hol i żeby napić się kawy trzeba lecieć na bar przy basenie i plaży słabe rozwiązanie , przy recepcji bar płatny a bezpłatny na opaskę przy plaży i przy basenie. Akrylowe kubki myte pod wodą bieżącą nie wyparzane , na początku małe literatki a jak dasz 1dolar pojawiają się większe akrylowe szklanki Dużo Rosjan , mało animacji ,

Marta i Paweł

Zalety

Myslimy ,że najwiekszą zaletą hotelu jest jego obsługa. Położenie hotelu ,piękna rafa koralowa ,mnóstwo ryb i dużo zieleni oraz zwierzątka takie jak słodkie jaszczurki,piękne ptaki dudki i egipskie kotki ;)

Wady

Pokoje wymagają odświeżenia a zwłaszcza prysznic.

agata

Zalety

Kameralność miejsca

Wady

Duża ilość Rosjan którzy w sposób arogancji traktowali innych oraz muzułmanie pozostawiający po sobie „ syf”

Niestety w tym hotelu nie ma lobby, jest tylko recepcja z trzema sofami, jak nie ma lobby to i nie ma baru w obrębie recepcji. Są tylko 2 bary, 1 przy basenie i 1 na plaży. Codziennie o godz. 15 brakowało już sody. Jedzenie było smaczne. Woda w basenie cieplejsza niż na termach. Rafa bardzo ładna, zejście z pomostu. W hotelu brakowało miejsca gdzie można usiąść wieczorem, napić się dobrego drinka i schłodzić się (tylko bar przy basenie, czynny od 10 do 24). Hotel mały co akurat jest plusem, obsługa bardzo miła i uśmiechnięta. Wyjazd uważam za udany bo byliśmy grupą 14 osób, ale tam nie wrócę.

Adam

Bardzo fajny hotel, miła obsługa, przytulny pokój, cicha klimatyzacja w pokoju, dobre jedzenie, blisko do basenu, blisko do plaży, blisko do restauracji.

Zalety

Jest to bardzo mały hotel, wszędzie jest blisko: plaża, basen, restauracja, sklepy na plaży. Wolne miejsca na leżakach. Blisko do sklepów poza hotelem, do centrum handlowego Old Markt można dojechać za 3$. I NAJWAŻNIEJSZA ZALETA HOTELU TO KRÓTKI POMOST I WSPANIAŁA RAFA-widziałem Barakudę, Skrzydlice a pewnego dnia przypłynęły dwie Manty wzbudzając najpierw ogólny popłoch i panikę a później zachwyt plażowiczów. POLECAM!

Wady

O tej porze roku jest bardzo ciepła woda w basenie i nie można się tam schłodzić

Tomasz

Pobyt bardzo udany, obsługa przemiła warunki dobre, otoczenie czyste, posiłki bardzo dobre.

Zalety

Hotel położony blisko plaży przy basenie i plaży ratownicy.

Wady

Hotel nie należy do najnowszych. Pokoje nie są z balkonem bądź tarasem jak piszą w ofercie. Rodaków w nim bardzo mało. Obsługa na stołówce bardzo miła i uczynna. Jedzenie przeciętne - mały bufet. Po przekąski i pizze na plaży praktycznie nie można się dopchać. W barze przy basenie napoje podawane w maleńkich kubkach plastikowych - jednorazowch. All inclusive - napoje po 20 tylko przy basenie. W Lobby praktycznie nie ma gdzie usiąść a bar obok jest płatny. Alkohol śmierdzi denaturatem - nie da się pić.

Zalety

+ obsługa na stołówce + blisko morza + piękna rafa

Wady

- brak balkonu/tarasu w pokoju - kubki jednorazowe - brak baru all inclusive w lobby - nie ma plaży, hotel na klifie - przy basenie brak atrakcji/animacji - muzyka to 5 piosenek, które lecą w kółko

Pobyt oceniam na udany . Hotel w porządku. Jedzenie jak na Egipt , najlepsze na jakie trafiliśmy a to nasz nasty wylot. Animatorzy nie nachalni , uśmiechnięci. Obsługa na fajnym poziomie . Pokój czysty i nienaganny. Rafa przy hotelu . To był dobry pobyt i mimo, że nie wracamy do już odwiedzonych hoteli , to tym razem będziemy rozważać kolejny urlop w tym miejscu .

Zalety

Hotel wyróżnia obsługa , która jest przyjazna , uśmiechnięta i pomocna , bez parcia na napiwki. Klimat hotelu , baseny, plaża, bary - będziemy mile wspominać . Ogromny plus za kuchnię.

Wady

Nie było niczego ,co by nam się nie podobało.

Darek

Super hotel nie jeden 5-gwiazdkowy się nie porównuje do niego. Jedzenie bardzo dobre obsługa bardzo miła pokoje sprzątane codziennie wymiana ręczników ,woda uzupełniana na bieżąco, oczywiście robione łabądki i inne cuda ,super.

Zalety

Czystość jedzenie rafa koralowa

Wady

Jedyna wada to za dużo (...)

Pobyt - Marzec 2024

hotel bardzo ładny, klimatyczny, składa się małych budynków z niesamowitą ilością zieleni która jest bardzo zadbana, obsługa bardzo miła

Zalety

w hotelu co mnie osobiście ucieszyło dużo Włochów a mało Rosjan, bliskość plaży, pomost z którego można snurkować lub podziwiać rafę

Wady

przekonałem się już nie raz, że jak nie dasz 20-30$ w paszport to na dobry pokój z ładnym widokiem nie masz co liczyć, pracownicy w recepcji dobrze o tym wiedzą i na start dają chyba najgorsze pokoje, tak było w moim przypadku, przeciętne powtarzające się codziennie jedzenie

Jarosław

Pobyt - Luty 2024

Hotel dobrze zadbany, dobre jedzenie mili animatorzy, ładna rafa, dobra cena.

Zalety

Miła obsługa hotelu, czysto.

Wady

Brak wad.

Anastasiya

Pobyt - Styczeń 2024

bardzo dobry hotel. uprzejmy personel. pokoje są czyste.

Zalety

dobra cena

5.7
Krystian

Hotel zdecydowanie wymagający odświeżenia, łazienki w pokojach do remontu,posiłki monotonne, stołówka brudna. Plaża bardzo ładna plus rafa z pięknymi widokami dla snurkujących. Leżaki dostępne nawet w południe. Ręczniki i leżaki darmowe. Ogólnie biorąc to polecam za te cenę.

Zalety

Plaża, rafa

Wady

Brud na stołówce i pokoje wymagają odświeżenia

Genialna obsługa , bardzo smaczne jedzenie , codziennie grill z rybami lub mięsem .Pyszne desery .Plaża z rafą koralowa i basen z dostępnymi leżakami

Zalety

Obsługa ,bardzo uczynni i chętni do pomocy ,zawsze uśmiechnięci

Wady

Pokoje już trochę nadszarpnięte czasem ,ale do przeżycia

4.9

Pokoje w hotelu mocno przestarzale, rdza pod kranami płynie po kafelkach, głośna klimatyzacja, . Poza tym czysto, serwis co drugi dzień

Zalety

Zaleta zdecydowanie jest położenie przy plaży, piękna rafa i cudowne widoki, miła obsługa nic poza tym .

Wady

Jedzenie nie najlepsze, wszyscy pochorowalismy się na koniec. Śniadania to oprócz omletów na które trzeba było długo czekać w kolejce, i croissantów to nie było żadnego sensownego wyboru codziennie dosłownie to samo po 3 dniach przestaliśmy chodzić na te śniadania. Obiady i kolekcje tez bardzo monotonne kurczaczk i twardawa wołowina i co najgorsze to wyschnięte często warzywa i kilkukrotnie trafiłam na spleśniałe nawet.

Marina

Hotel w umiarkowanie dobrym stanie, choć nie ukrywam, że w niektórych miejscach potrzebuje remontu. Nasz pokój, wyżywienie i td. były odpowiednie do budżetu. Pracownicy hotelu bardzo się starają aby dogodzić gościom. Ciężko mi jest nie polecić ten hotel, ze względu na to, że miałam naprawdę dobry odpoczynek, ale jadąc tam musicie zdawać sobie sprawę, że to są 4 gwiazdki według egipskiego standardu.

Zalety

Jedną z największych zalet tego hotelu są jego pracownicy. Bez problemu załatwiali wszystkie nasze prośby dotyczące pokoju, serwisowej obsługi i td. Byli bardzo pomocni i mili. Hotel jest w dobrej lokalizacji, nie było problemu z dojazdem do centrum miasta i innych atrakcji, niedaleko hotelu jest apteka i małe sklepy.

Wady

Niestety jak i większość hoteli w Egipcie potrzebuje lekkiego odświeżenia (remont pokoi, bardziej zróżnicowane menu, lepiej urządzone wejście do morza).

Pobyt - Grudzień 2022

Rozsądny wybór jak na zimowe wakacje. Położenie nad samym morzem. Zakwaterowanie w piętrowych pawilonach - 5 pokoi na parterze i 5 na piętrze. Sporo rosjan (oraz osób rosyjskojęzycznych z innych krajów, m.in. z Estonii), włochów, francuzów.

Zalety

Przede wszystkim bezpośrednie położenie nad samym morzem, to dla tych, którzy chcą spędzić trochę czasu na rafie. Miła obsługa, przyzwoite jedzenie.

Wady

generalnie nie ma się czego czepiać, poza tym, że kawa w barach tylko rozpuszczalna

Maciej

Pobyt - Lipiec 2022

Amphoras Blu Pokoje czyste, przestrzenne . Dostęp do ładnej plaży blisko hotelu z barem z drinkami i piwkiem . Jedzenie typowe jak na all inclusive- powtarzalne i monotonne. Drinki do przełknięcia, choć bez szału. Piwko całkiem niezłe jak na afrykańskie standardy . Przepiękna rafa koralowa praktycznie od razu przy hotelu . Animacje dla dzieci organizowane, do samych animatorów nie pałałem sympatią. Proponowany wyjazd na dyskotekę- 2,5 h w klubie z jednym drinkiem wliczonym w cenę za 25$ (trochę mało) Wycieczka do Ras Mohammed- nurkowanie na rafach i w okolicach białej wyspy- cudowne doświadczenie. Najpiękniejszy punkt wyjazdu. W hotelu spotkaliśmy sporo Włochów, było trochę Polaków, Rosjan i sporo Arabów . Obsługa hotelowa- różnie. Sporo pracowników bardzo miłych i uśmiechniętych, choć zdarzali się i tacy do których podchodziłem z dystansem. Poza tym co do samego miejsca w lipcu temperatury osiągają spokojnie 40 stopni, trzeba uważać na słońce. Niestety podczas pobytu mieliśmy też kłopoty żołądkowe. Można im zaradzić kupując w aptece lek (Antinal) Ogólne wrażenia z wyjazdu pozytywne. Nie oczekujcie tu gruszek nie wierzbie, ale można powiedzieć, ze pobyt zdecydowanie adekwatny do ceny. Ja z czystym sumieniem mogę polecić! 🙂

Zalety

Czystość . Dostęp do plaży z rafą .

Wady

Monotonne jedzenie . Słabe alkohole .

Amphoras Blu (ex. Otium Aloha)