Rafy koralowe i nurkowanie w krystalicznie czystych wodach Morza Czerwonego
Słoneczne plaże przez cały rok – idealne na relaks i opalanie
Egzotyczna atmosfera z luksusowymi resortami i pyszną kuchnią
Ocena dostateczna.W dniu przyjazdu i w niektórych godzinach nie było ciepłej wody.W pokoju brudne firanki,głośna klimatyzacja,daleko od morza,smród wieczorem bo roślinność podlewana była chyba wodą z kanalizacji.Spodziewałam się więcej owoców morza /ryb a było ich mało i słabej jakości.W hotelu nie można było zmienić waluty na funty egipskie.W hotelu mało wieczornych rozrywek dla dorosłych typu dyskoteka.Jeśli był np.pokaz ognia to już nie było potem muzyki .Pokaz mógł być wcześniej…
Miła obsługa hotelowa.
Daleko od morza.Zbyt mało czasu na rozrywkę wieczorną dla dorosłych typu dyskoteka.Zbyt głośna klimatyzacja,brudne firanki.
Generalnie jestem zadowolona, pokoje mogłyby być czystsze ,ale jak nie oczekujemy złotych klamek to będzie ok. Jedzenie smaczne choć śniadania trochę monotonne, obiady i kolacje super. Drinki najlepsze w lobby, serwowane w szkle, w innych barach w plastiku. Baseny i zjeżdżalnie super, dużo zieleni w około hotelu, bardzo zadbanej. Obsługa miła i pomocna. Położenie hotelu zdecydowanie na plus, 30 min spacerkiem do old market a w okolicy dużo innych sklepików dużo bliżej hotelu Podsumowując są małe mankamenty ,ale nie wpłynęły one znacząco na komfort pobytu.
Lokalizacja Basen Zjeżdżalnie Dobre animacje
Pokoje mógłby być czystsze Materace na leżakach też już widać że nie są najnowsze.
Ogólne wrażenia odnośnie hotelu i atmosfery panującej tam są słabe
Basen
- Okropne jedzenie (pizza surowa można skończyć z problemami żołądkowymi ) - kawałek do plaży i brak łagodnego zejścia do wody - pokój mały a wyposażenie stare (grzyb pod prysznicem i robaki w umywalce)
Wakacje zarezerwowane 2+1 (dziecko 2010). Pomimo zapewnień, że dziecko będzie miało normalne łózko, w hotelu zaproponowali nam pokój 2 osobowy, dostawka spowodowałaby konieczność przeskakiwania przez łóżka. Za wymuszoną dopłatą 50$ otrzymaliśmy normalny pokój 3-osobowy. Pokój codziennie sprzątany, wymiana pościeli, ręczniki wymieniane jak były na podłodze. Posiłki obfite, podstawowe dania plus każdego dnia coś urozmaicali. Basen "spokojny" czysty, basen ze zjeżdżalniami trochę mętny. W pierwszych dniach napoje w restauracji były w szklankach, później w małych plastikowych kubeczkach, szło tego tysiące w ciągu dnia (!). Napoje w barach w grubym plastiku wielokrotnego użytku. Zieleń zadbana. Ręczniki basenowe czyste.
Dwa baseny. Jeden w strefie cichej, bez muzyki. Drugi w strefie głośniejszej, z animacjami, muzyką, zjeżdżalniami, poolbarem. Po obu stronach hotelu są sklepiki, można się zaopatrzyć w stroje kąpielowe, ubrania, jedzenie itp. W odległości może 1 km Mango Market czyli większy pasaż sklepów. Plaża oddalona o max 1km. Można przejść przez hotel "siostrę" czyli Amphora Blu. Plaża żwirowa/piaskowa, zejście do morza kamieniste. ok. 50m rafy koralowej, później głębina do fajnego snurkowania.
Basen zamykany o zachodzie słońca czyli o 18.00. Plastikowe kubeczki w restauracji.
Wszystko było okropne. Zaczynając od tego ,że podczas zameldowania już chcieli 65$ dopłaty za niby ładniejszy pokój. Jedzenie okropne! Pierwszy raz na wakacjach chodziłam głodna ! Naczynia brudne! Ręczniki basenowe brudne! Wieczór nie było animacji ,chwilę dla dzieci i tyle . Nigdy tam nie wrócę !
Piękna plaża i tyle .
W zasadzie to ten hotel na same wady.
(...) w Amphoras Aqua czułem się lepiej jest kameralny i ma 3 zjeżdżalnie w basenie i jedną po drugiej stronie,na zdjeciach może tego nie widać
hotel ma bardzo dobre położenie,blisko do old market , pięknie wygląda wieczorem i do innych plaż np,HADABY najładniejsza w sharm,miły personel, pokoje czyste dóże.5 razy w tygodniu wieczorem jest bezpłatny bus do Naama bay.Jak było by tu żle to bym tu niebył a jestem chyba 12 raz w sharm el sheikh, ja osobiście polecam.Podróżuje bardzo dóżo i w hoteleach5 gwiazdkowych,jeśli jest coś nie tak to czeba pisać. .ale POLAK nie każdy nażeka na wszystko! niech jedzie na brudny bałtyk ile zapłaci
nie szukam dziury w całym! bo zwiedzam i wypoczywam przy pęknej pogodzie.
Wspaniały pobyt w tym hotelu. Jest przede wszystkim czysto. Personel-miły, uprzejmy, pomocny. Jedzenie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Byłam tam w okresie moich urodzin i spotkała mnie przemiła niespodzianka. Po powrocie z plaży na biurku stał piękny i duży tort.
Czystość i europejskie zachowanie obsługi. Nieliczni obywatele Rosji. Przeważnie goście z Włoch.
Zimna woda w basenie poza sezonem letnim. Niesmaczne drinki jak i kawa. Uwaga na taxi zamawiane w hotelu. Kierowca zamiast zawieźć mnie na stare miasto, zawiózł mnie do sklepu znajomego. Musiałam postraszyć policją turystyczną.