Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Hotel absolutnie nie zasługuje na 5 gwiazdek, najwyżej na 3,5. Pokoje tragicznie małe (w ofercie podano, że powinien mieć 22m, ale to chyba mierzone z tarasem, łazienką i korytarzem przed pokojem), nie dało się nawet rozłożyć walizki na podłodze.Jedzenie bardzo przeciętne, marketowe, brak jakiejkolwiek finezji w przygotowaniu posiłków, której można by oczekiwać w hotelu 5-gwiazdkowym.Reklamowany instytut spa to jakaś żenada- dwie klitki, 2x2m bez okien. Do późna w nocy dochodzi muzyka z pobliskiego baru, która razem z szumem morza nie pozwala spać, o 6 rano włączają się głośne klimatyzatory. Basen mały, wszystkie leżaki zajęte od samego rana. Personel recepcji bardzo zasadniczy, odczuliśmy brak empatii w sytuacji trudnej. Pobliskie miasto Malia nieciekawe, pełne barów i sklepów z pamiątkami.
Czystość- pokoje codziennie sprzątane. Widok z pokoju. Morze i plaża, wzdłuż której można spacerować.
Wielkość pokoju, przeciętne jedzenie, mały basen (zajmowanie leżaków), hałas w porze nocnej.
Hotel znajduje się w małym , ale wystarczająco rozwiniętym turystycznie miasteczku. Tuż przy plaży z pięknym widokiem. Wszystko przebiegło pomyślnie, hotel utrzymuje wysoki poziom i jest przeznaczony dla osób dorosłych. Mieliśmy jednak wrażenie, że byliśmy jedną z najmłodszych par (20 lat) osobiście nam to nie przeszkadzało, myślę, że wiek przeważający to +40. Hotel posiada również bar - pyszne drinki. Byliśmy w połowie października pogoda była bardzo średnia - stąd polecam wybierać wrzesień lub wcześniejsze miesiące.
Duży wybór jedzenia i picia . Bardzo miła obsługa bufetu jak i panie sprzyjające . Widok na morze . Bar hotelowy . Basen . Winda . Darmowe leżaki i wifi . Nowoczesne wykończenie hotelu . Możliwość zapisu na wcześniejsze śniadanie i lunch gdy się jedzie na wycieczkę .
Zajmowanie leżaków ręcznikami, Przy all inclusive niektóre produkty są dodatkowo płatne np. Kawa latte w barze hotelowym, czy wino do kolacji, Brak organizowanych atrakcji przez hotel, Pojedyncze łóżka są złączone w jedno duże stąd jest to troszkę niewygodne .
Piękny hotel z miłą i pomocna obsługa i to na tyle. Jedzenie zostawia wiele do życzenia. Ilość leżaków w stosunku do pokojów to kropla w morzu do tego tylko 6 parasoli. 1 parasol na 4 - 5 leżaków. A hitem były przekąski suche buły z serem zafoliowane i coś ala paluszki tylko grubsze . Za tą cenę jestem rozczarowana.
Czystość i wygląd .
Bardzo MAŁO leżaków ludzie zajmują je od rana (jak chcesz poczuć się jak nad Polskim morzem to spoko). Plaża przy której jest hotel jest zaglonowana . Leżaki przy plaży te które są bezpłatne są przy glonach albo otoczone skałami. Jedzenie monotonne, szybko stygnie, gorące jest tylko przy podaniu i tyle tak jesz zimne. Jajecznica słodka lasagne z domieszką przypraw korzennych. Ryby i owoce morza poniżej przeciętnej.
Standard hotelu ładny, czysty i zadbany. Niestety lecz na tym całe jego atuty się kończą. All inclusive mega kiepskie - 4 drinki do wyboru reszta płatna, woda w butelce płatna, brak siłowni, mały basen (trzeba rezerwować leżaki ok. 7 rano abyś miał miejsce na basenie), bardzo mała różnorodność jedzenia (do wyboru 5/6 dań w formie bufetu i tyle..), brak siłowni oraz jakichkolwiek sportów czy sali rozrywki. Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek.. oprócz standardu pokoi za nic innego nie można go pochwalić. Nie wiem skąd ma tyle opinii pozytywnych (albo są kupione albo osoby które się wypowiadają tak super pozytywnie nie bywalcy w hotelach 5 gwiazdkowych na całym świecie).
Standard pokoi, czystość .
Bardzo kiepskie all inclusive, brak siłowni, kiepski wybór jedzenia .
Hotel fantastyczny. Jednym słowem: luksusowy. Codziennie sprzątane pokoje, pani na recepcji jest Polką i we wszystkim zawsze pomoże i odpowie na wszelkie pytania, przyjemna atmosfera, wspaniała plaża (można dopłynąć do małej wysepki z kościołem Afentis Christos!)
Bardzo blisko plaży, pyszne posiłki w otoczeniu morza, wspaniałe baseny, ciekawa lokalizacja (w miasteczku Malia)
Czasem muzyka była za głośno.
Miejsce godne polecenia, to były nasze najwspanialsze wakacje. Hotel bardzo czysty, ręczniki wymieniane codziennie, obsługa hotelu na najwyższym poziomie, bardzo pomocna, szczególne podziękowania dla Pani Marysi. Jedzenie przepyszne, barmani cudowni serwujący wspaniałe drinki i dbający o gości. Plaża przy hotelu piaszczysta, do dyspozycji bezpłatne leżaki i ręczniki. Polecamy gorąco. Na pewno jeszcze tam wrócimy 😀
Blisko plaża, czysty, wspaniałe położenie.
Hotel cudowny !!! Położony przy samej plaży, posiłki z widokiem na morze oraz małą wysepkę z kościołem. Obsługa hotelu zasługuje na medal. Wspaniali kelnerzy i obsługa baru. Pani Marysia z recepcju to cudowna kobieta - wszystko cierpilwie tłumaczy i bardzo chętnie pomaga. Na terenie obiektu piękny basen. Hotel kameralny, z około 80 pokojami, dla osob 18+. Kto chce naprawdę odpocząć, delektować się posiłkami i podziwiac widoki Krety - polecamy właśnie ten hotel!!
Hotel położony prawie na plaży, posiada własne leżaki i parasole. Posiłki są bardzo smaczne i jest duży wybór potraw. Można spróbować krewetek, ślimaków, małż, pysznych sałatek i typowo greckich potraw. Hotel bardzo dba o klientów - obsługa gotowa do pomocy w każdej chwili. Pościel i ręczniki wymienuane codziennie. Panie sprzątające bardzo miłe i uczynne. My mieszkaliśmy w pokoju z dostępem do małego wspólnego basenu ( dostęp taku miały 4 pokoje)- polecamy gorąco!!!
Jedna wielka katastrofa. Personel wręcz beszczelny.Na plaży ciasno.Wydzielane drinki ,mimo że wszysto miało być w cenie.Wieczorami nic się nie działo . Kompletna nuda.Pokoje czyste.Jedzenie w miare.
Hotel na zdjęciach i w rzeczywistości prezentuje się pięknie natomiast po pobycie tam stwierdzam ze nie jest tak idealnie jak to wszytko wyglada.
-Czyste pokoje, -Nowoczesny wygląd, -Piękna widok z restauracji,
-Mała ilość leżaków na plaży i przy basenie, -Skromna oferta drinków jak na All inclusive premium bo tylko 4 i brak alkoholi międzynarodowych poza Aperolem, -Plaża kamienista z dużą ilością glonów, -Monotonne jedzenie, -Brak snack baru w zamian bulka z serem i szynka oraz sucharki i ciastka.
Hotel pięknie położony, zejście na plażę prosto z hotelu . Fajny widok z pokoju(pokój z widokiem na basen ). Świetny basen główny z uroczym miejscem do siedzenia prawie na środku . Wspaniałe obie części restauracje oferujące naprawdę miłą atmosferę i wyjątkowo piękny widok na morze i plażę. Obsługa hotelu na najwyższym poziomie !! ! Czystość i dbałość o najmniejsze detale jest godna 5* . Wyjątkową zaletą jest fakt że hotel jest tylko +18 . Jednym słowem Polecam Wszystkim !!! Obsługa rewelacja w całym hotelu . Na pewno tam wrócimy :)))
Nowoczesny, czysty , super położenie
Urlop w hotelu bardzo udany. Zakwaterowanie od razu po przybyciu, ładne pokoje, piękny widok na morze, czyste łazienki. Bardzo miła obsługa w hotelu, barze oraz restauracji. Jedzenie początkowo było słabe, ale po 2 dniach coś się zmieniło i było bardziej urozmaicone, codziennie owoce morza, wszystko smaczne. Ładne widoki na morze z restauracji zarówno z tej w środku jak i tarasu. Jeżeli chodzi o przekąski to są to tylko kanapki z szynką i serem a po południu ciasteczka. Plaża piaszczysta przy samym hotelu, jednak część hotelowa niepłatna zbyt mała na tę ilość gości. Korzystaliśmy z części płatnej 10 euro za kpl. należącej również do hotelu, gdzie leżaki były wygodniejsze. Plaża przy hotelu jest publiczna więc korzystają z niej również Grecy z rodzinami ( zwłaszcza sobota-niedziela) oraz inni turyści. Miejscowość Malia w trakcie naszego pobytu jakby wymarła, puste puby, sklepy, część jeszcze nawet zamknięta. W porównaniu do poprzedniego pobytu 4 lata temu, gdzie dominowali Brytyjczycy, jest cicho i spokojnie. Polecam hotel
Nowy, czysty, miła obsługa, położony przy samej plaży
Zbyt mało leżaków hotelowych, plaża publiczna z której korzystają również osoby spoza hoteli
Hotel na najwyższym poziomie, kameralny, nowoczesny, piękny widok z balkonu my mieliśmy prosto na morze, piękny basen z ciekawą wnęka w środku, ,plaża bezpośrednio przy hotelu zaraz przy zejściu obok basenu. Na plaży bardzo blisko z obydwu stron rowerki wodne, paraseiling, deski suk, dmuchany banan,każdy znajdzie coś dla siebie.Wspaniała obsługa, wszyscy bardzo mili, uśmiechnięci, kelnerzy, barmani cudowni. Bardzo pyszne i urozmaicone posiłki, serwowane kuchnie z różnych regionów świata ,piękny widok z jadalni na morze i pobliską cudowna restaurację. Sam hotel bardzo zadbany, czysty, codziennie sprzątane pokoje z wymianą ręczników. Bardzo blisko miasteczko, puby, restauracje. Na pewno jeszcze tam wrócimy. Wakacje cudowne, polecam!!!
Genialnie położony, praktycznie na plaży. Bliżej już naprawdę się nie da. Wspaniały widok z pokoju ( pokój z widokiem na morze ) Świetny basen z uroczym miejscem do siedzenia umożliwiającym miły wieczór w towarzystwie. Wspaniałe obie części restauracji ( wewnątrz hotelu oraz na zewnątrz - otwarta ) obie oferujące naprawdę miłą atmosferę i wyjątkowo piękny widok na morze i plażę. Obsługa hotelu na najwyższym poziomie ! Serio ! Czystość i dbałość o najmniejsze detale jest godna 5* bez najmniejszego uchybienia. Jeszcze jedną wyjątkową zaletą jest fakt że hotel jest tylko +18 pełen komfort, prywatność/ topless i cisza. Jednym słowem Polecamy Wszystkim ! Natomiast jeśli chodzi o wady ... hymmm,,, chyba tylko fakt że all inclusive ( nawet premium ) oznacza tylko jednorazowe wejście do restauracji więc nie ma mowy o tym że po wyjściu wrócisz za pół godz. żeby zjeść lody na które wcześniej nie mieliście ochoty ???? hihi
Położenie, Czystość, Obsługa, Sejf, Basen, +18 ( brak dzieci )
Byliśmy w Lipcu 2019,hotel rewelacja swietne pokoje,codzienna zmiana reczników i pościeli,pachnaco i czysto,kuchnia bardzo dobra,każdy znajdzie coś dla siebie,duzy basen,wieczory urozmaicone ,jedyny minus to waska plaża z darmowymi lezakami
Nowy hotel,swietne pokoje z balkonami z widokiem na morze
Hotel nad samą plaża z urokliwym widokiem na małą wysepkę z kapliczką. Najładniejsze miejsce Mali. Sama miejscowość jest niestety mocno rozrywkowa nastawiona na gości z Anglii. Hotel nowoczesny, jedzenie bardzo dobre na wysokim poziomie, zawsze można znaleźć posiłek dla siebie. Ręczniki wymieniane regularnie , pokoje sprzątane codziennie. Urządzone minimalistycznie i wyposażone we wszystkie możliwe udogodnienia. Klimatyzacja indywidualnie sterowana w pokoju.
Nowoczesny butikowy wystrój, czystość na bardzo wysokim poziomie, obsługa bardzo wysoki poziom.
Jako osoba nie paląca dramat brak miejsca gdzie się nie pali, w przypadku pełnego obłożenia trochę mało miejsca nad basenem i na plaży.
Piękny,wybudowany w 2018 roku hotel. Idealne położenie- bezpośrednio przy plaży, blisko centrum z licznymi barami oraz klubami,ok. 30 km od lotniska. Obiekt przeznaczony jest dla osób dorosłych- polecany dla par lub grupy znajomych,którym zależy na wieczornych rozrywkach. Hotel stanowi dobrą bazę wypadową (można zwiedzić pałac minojski w Mali). Goście zakwaterowani są w pokojach typu superior z własnym lub współdzielonym balkonem.
położenie,plaża,hotel dla dorosłych
brak animacji oraz sportów
Najpiękniejszy hotel z najpiękniejszym widokiem. Nowiutki, idealny wystrój, pokoje czyste, łazienka piękna. Obsługa bardzo miła, uśmiechnięta. Położenie hotelu przy samej plaży. Widok z balkonu na urokliwą kapliczkę po prostu cudo!! Ogromny wybór dań, napoi itd. Idealne miejsce na wypoczynek, relaks przy basenie, opalanie na plaży. Po prostu pięknie! Polecam z całego serca to miejsce!!!
piękny, nowoczesny, nowy, minimalistyczny wystrój, miła obsługa,
nie ma
Po przybyciu do hotelu i zameldowaniu się od razu otrzymaliśmy pokój z pięknym widokiem z balkonu na morze. Miła i pomocna obsługa. W hotelu codziennie przez cały dzień jest manager, który nad wszystkim czuwa. Pokoje czyste i schludne, przepyszne jedzenie oraz napoje alkoholowe.
Nowoczesny hotel, bez dzieci, obok plaży, basen, przepyszne i urozmaicone jedzenie, miła i pomocna obsługa, super drinki i napoje alkoholowe. Przepiękne miejsce oraz widoki.
Nasze wakacje w Malii zaczęliśmy od przyjazdu do hotelu o 09.00, zostaliśmy od razu zakwaterowani w pokojach i mogliśmy w pełni korzystać z pobytu w hotelu a należy zaznaczyć że pobyt należał do bardzo udanych. Hotel jest w pełni ukończony, nie ma śladów po remontach jak w opiniach z czerwca tego roku. Położenie: wspaniały widok z restauracji oraz baru, jeść obiad, kolację przy takich widokach to czysta poezja. Hotel praktycznie w centrum, do plaży 10 schodków z plaży do baru również ;) Plaża hotelowa: 10 euro 2 leżaki z parasolem u bardzo miłego, pomocnego zawsze z uśmiechem witającego gości i pilnującego porządku na plaży oraz bezpieczeństwa Sir. Steliosa :) Pozdrawiam serdecznie ! :) Pokoje: bardzo ładne, czyste, wszystko nowe bez śladów zużycia. Czekały na nas nowe papcie, szlafroki, lodówka a w niej zimna woda. Czajnik z kawą, herbatą i cukrem, klimatyzacja w pełni indywidualnie sterowana nawet po opuszczeniu pokoju nie wyłącza się chyba że sami tego chcemy. My mieliśmy pokój z widokiem na morze i przepiękną wysepkę\" Afentis Christos\". W nocy czasami dochodziły odgłosy bawiących się Anglików w barze nie daleko hotelu na pewno nie w każdym pokoju to było słychać ale nam to nie przeszkadzało. Jedzenie: Bardzo dobre co dziennie na obiad i kolację inne dania z różnych kuchni świata, można spróbować w ciągu pobytu praktycznie wszystkiego od greckiego gyrosa po francuskie ślimaczki ;) całe mnóstwo przystawek, owoców, deserów. Wino i piwo do obiadu i kolacji serwowały Panie z obsługi na które nie trzeba było czekać. Na śniadanie codziennie wielki dzbanek kawy otrzymywaliśmy do stolika lub espresso, late z baru na życzenie. Jeden mały minus słabo działają podgrzewacze i zdarzało się czasami że coś nie było już ciepłe. Bar: myślę że każdy znajdzie odpowiedniego drinka dla siebie a przekąski codziennie takie same pizza, ciastka na słodko kawka, herbata woda cola pepsi sprite itd. barmani mili znający się na robocie ;) od godziny 19.00 drinki były przynoszone przez kelnerów do stolików, leżaków przy basenie. Basen nie zbyt duży ale też nie przeludniony, leżaki przy basenie po śniadaniu już były po zajmowane. My spędzaliśmy więcej czasu na urokliwej plaży. po wykwaterowaniu o godzinie 12.00 mogliśmy do godziny wyjazdu czyli 20.30 korzystać z all inclusive. Jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi i hotelu. Polecam.
położenie jakość obsługi jedzenie wygląd
słabo działają podgrzewacze w restauracji