Amir Palace

Niestety ale ten hotel to wielka porażka :( Obsługa bardzo niemiła, jedzenie słabiutkie . Codziennie byliśmy przenoszeni ze stolika w restauracji bo kelner chyba sie nie łapał w tym jak usadza gosci. Plaża smierdzi glonami :( All inclusive to tylko i wyłocznie napoje oraz 3 posiłek ale tak naprawde nie opłaca sie go brac bo kelnerzy robia takie miny jakbysmy ich co najmniej okradali.

Kuriozum w restauracji - musisz siedzieć przy raz wskazanym stoliku a na dodatek w towarzystwie obcych ludzi .

Trafiłam do tego hotelu przez przypadek, dopiero na lotnisku w Monastirze dowiedziałam się, że będę mieszkać w tym hotelu (miałam być w zupełnie innym)
Gdy dojechałam pomyślałam no ok... jakoś to będzie, nawet byłam pozytywnie nastawiona do lunchu (miałam wykupioną wersję all inc.) przychodzę na stołowke... a kelner każe mi płacić za lunch - nie porozumienie odrazu udałam sie do recepcji i naszczescie się sprawa wyjaśniła...
w pierwszym dniu zostałam również odwiedzona przez karalucha - czy takie cos moze się zdazać w hotelu 5 gwiazdkowym ? sadze ze to wielkie nie porozumienie ze tyle gwiazdek ten hotel otrzymał byłam w hotelach które mialy 4 gwiazdki i bardziej bylam zadowolona.
Kolejna sprawa to to, iż skoro mam wersje all inc. to chyba oczywiste, że piję tyle napoi ile chcę a kelner się kłócił, że jeden drink na jedna osobę - ciekawe od kiedy coś takiego zostało wprowadzonego.
W pierwszym tygodniu stoliki były numerowane - czyli każdy stolik był do każdego pokoju przydzielony, a w drugim tygodniu gdy przyjechalo wiecej ludzi już tak nie było, hotel zupelnie nie był przygotowany na dużą ilość ludzi kelnerzy zupelnie sobie nie radzili napoje przynosili w tedy gdy skonczylam jesc posilek, a czasami w ogole.
W ostatnim dniu transfer mielismy o godz. 16:45, i okazalo sie ze all inc. w tym hotelu jest tylko do godziny 14:00.
Hotel wygląda bardzo ładnie, ale to o niczym nie świadczy...

Spędziłam tam cudowne wakacje, disco Miami- dyskoteka hotelowa, super zabawa! Wspaniali animatorzy, wspaniałe wspomnienia

Byliśmy w Amir Palace w weekend majowy 2007r., można pomyśleć, że przed sezonem, jednak wszystko bardzo sprawnie działało.
Hotel piękny, czysty z przemiłą obsługą. Wspaniali animatorzy, animacje prowadzone w językach: angielskim, niemieckim i francuskim, szczególne pozdrowienia dla Ameni (Emili),
Ale może od początku, wyjechaliśmy a biura podróży Exim Tour z Warszawy. W 100% polecam to biuro i ten hotel, o innych nic nie wiem. Rezydent Timur, bardzo kontaktowy, doskonale mówił po polsku . Przyjechaliśmy z dwójką dzieci w wieku 11 i 16 lat, przewidziane dla nas były dwa pokoje, jedynym zmartwieniem dla mnie przed wyjazdem było to, czy uda nam się załatwić te pokoje obok siebie, jednak wystarczyło słowo Timurowi i bez żadnych dopłat były obok i to z bocznym widokiem na morze i oddalone Suesse, na 4 piętrze. Podobno są też z widokiem na lotnisko, ale od lotniska dzieli ich dziki park polmowy, w którym pasą sie czasami wielbłądy. Byliśmy z biura na wycieczce w Tunisie, Kartaginie ( jednodniowa) bardzo udana.) Na saharę nie chcieliśmy jechać (szkoda czasu to dwa dni, a byliśmy tylko 7 ) ale za to pojechaliśmy na wycieczkę organizowaną w hotelu 1 godzina na wielbłądach. Karawana wielbłądów ,a po powrocie pokaz pieczenia chleba pita i poczęstunek zorganizowany przez Tunezyjczyków (nikt nie chorował z tego powodu) Nikt nie robił nam problemów, że nie pojechaliśmy z biura podróży, wolny wybór.
Posiłki urozmaicone i świeżutkie, duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie (byłam z mężem i dziećmi w wieku 11 i 16 lat mąż mięsożerca i nawet moje niejadki chwaliły posiłki) Przy każdym posiłku do wyboru zawsze 8-10 dań gorących ciasta i owoce, napoje do wybory, piwo, wino, cola itp (kelner odradzał soki mówiąc, że są rozrabiane z wodą) Nikt nie chorował. Wchodząc na posiłki od drzwi pytali nas co podać do picia, nakrycia sprzątane na bierząco. Na pewno znajdzie się ktoś, kto zakwestionuje moje słowa, ale wiadomo, że przyzwoicie jest dać napiwek rzędu 1-2 dinary to jest 2,20-4,60 zł, no i uśmiech, który czyni cuda.
Tunezyjczyk w kawiarni mauretańskiej przeuroczy serwuje kawę po arabsku bardzo mocną i słodką ale pyszną mimo że normalnie nie słodzę, likier Thibarine bardzo smaczny ale mocny.
Basen zewnętrzny czyściutki, woda co prawda nie podgrzewana ale dla nas suppppeeerrrrr!!!!!!!, Wystarczyło pojawić się w miejscu, które nam odpowiadało a już zjawiał się pan z obsługi z lażakami , materacami i stolikami. Kelnerzy też nie pozwolili na siebie długo czekać, w barze przy basenie serwowali piwo NIE rozcieńczone wodą, napoje butelkowe i soki. Basen wewnętrzny czysty, ale jak dla nas za gorąca woda, jak ktoś lubi ciepełko to super.
Poloje sprzątane codziennie, łącznie ze zmianą pościeli i ręczników, obsługa nie wzięła nawet dinarów zostawionych dla niej na łóżku, mini bar uzupełniany raz dziennie w wodę i ich napoje butelkowe cola , fanta, sprite.
W barze Marrakech, czynnym od 10.00 do 24.00 serwują białe i czerwone wino, drinki z ich alkocholu Boukha (bardzo słodkie z dodatkiem mięty lub grenadiny) ale też gin i wódkę. Przemili kelnerzy, mówiący ciągle z uśmiecem "jak sie maszi kochuaniea". Przynosili drinki o godzinie 24.00 w chwili końca ich pracy, życząc dobrej nocy, prosząc tylko nas i animatorów o zgaszenie światła jak będziemy szli spać.
Pan jubiler sympatyczny, targując się można kupić ładne wyroby ze złota za niewielkie pieniądze (ok.10 dinarów za gram)
Przed wyjazdem, czytając opinie innych, miałam mieszane uczucia, ale teraz po powrocie jesteśmy szczęśliwi, że nie sugerowaliśmy się nimi. Wyjeżdżając do 5* hotelu i płacąc niemałe pieniądze myślę, że warto wkalkulować te 120-150 złotych dla 4 osób na tydzień, a obsługa będzie robić wszystko żeby gość był zadowolony i nie ma różnicy czy to Polak czy Niemiec.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany mam fotki ze wszystkich miejsc , w których byliśmy

Nazwa  Amir Palace
Miejsce  Tunezja / Monastir / Monastir
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, rozrywka i życie nocne

Wyświetlono 80 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ola

Wiktor

zawiedziona

Hotel wygląda bardzo ładnie, ale to o niczym nie świadczy...

Małgorzata W.

grazka

grazka

Jeszcze krótka notka odnośnie zakupów
Na bazarach TRZEBA się targować
Fajkę wodną, którą cenili 100 dinarów kupiłam za 37 plus kargon i tytoń (nie atrapa na pokaz, już paliliśmy)
Strój do tańca brzucha zamiast 75 ......25
Bębenek z ceną 45,800 dinarów za ....12..... mąż wychodził i wracał tylko płacić :))
Jest to faktycznie ich sport narodowy ale nie sądziłam, że aż tak

Andrzej

Właśnie wróciliśmy z tego hotelu, wrazenia bardzo pozytywne, polecam bardzo. Hotel czysty posiłki jak na Tunezje dosyć urozmaicone i w dużych ilościach, plaża czysta i leżaki dostępne bez problemu choć po godzinie 9.00 mogą być problemy. Basen bardzo czyściutki obsługa w barze przy basenie bardzo miła, oczywiście 1 dinarek wszędzie poprawia jakość ale to taki naród więc nie trzeba się dziwić - naprawdę polecam

MOna

31.08-6.09.2009.Wylot z Wawy,na miejscu jest się 7 i pół doby.Samolot ok,lot bardzo spokojny.Piękna plaża i bardzo ciepłe morze z łagodnym zejściem.Leżaki i ręczniki na basenie i na plaży bezpłatnie.Obsługa nastawiona na napiwki,które i tak raczej średnio przyśpieszają tempo obsługi.Basen głęboki, ciepła woda.Sporty na plaży do wyboru,polecam podejść parę metrów w lewo-tam są niższe ceny niż na hotelowej plaży. Jedzenie nie trafiało nam w gust, opcja all incl. raczej skromna i wszystko trzeba kwitować podpisem.

Masia

Hotel robi wrazenie przepychem, hol zrobiony z rozmachem, jak na ponad 300 letni hotel to trzyma się świetnie. Mały remoncik zwłaszcza w łazienkach już by się przydał (stare kafelki odpryski fugi). Generalnie czysto. Animacje bardzo kiepskie dla dzieci co dzień identyczny zestaw i rozkład piosenek. Dyskoteka Miami zamknięta, w animacjach dla dorosłych pokaz fakira, durne wybory miss, pokaz kultury tunezyjskiej, karaoke i to na tyle w ciągu tygodnia. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone.

divitex

Hotel duży, czysty i bardzo przyjemny. Położenie moim zdaniem bardzo fajne: trochę na uboczu z możliwością łatwego dojazdu do Sousse, które nie zasypia :) Jedzenie dość monotonne i słabo przyprawione, dzieci nie znajdą zbyt wiele do jedzenia oprócz owoców i słodkich przekąsek. Basen i plaża bez zarzutów. Paraszut, banan, skuter i inne atrakcje płatne nad morzem, ale zabawa pierwsza klasa!! Dużo animacji i bardzo fajny Animation Team! Dobra rada: przy basenie jest osoba \"zarządzająca\" leżakami - polecam szybko dogadać się z tym gościem :)) Za 1 TDN dziennie można mieć bardzo fajne miejsce do leżakowania i do tego dostępne nawet o 11.00 ;)

Pobyt - Czerwiec 2015

gdyby nie to że byliśmy w okresie kiedy strzelali na plaży byłoby super a tak było tylko fajnie.

Jerzy Makowski

Pobyt - Październik 2014

Byliśmy trzeci raz w tym hotelu (2 razy w 2012) i jest coraz gorzej.Bardzo zniszczone wyposażenie pokoi.W łazience grzyb na uszczelnieniach z silikonu.Wykładzina na podłodze b.brudna.Firanki porwane nie prane od dawna (kazaliśmy zdjąć).Kotary z ubytkami gumowania i najważniejsze:klimatyzacja w całej Tunezji wyłączona po 15 września.Od 1 pazdziernika opłata (znaczek) po 30 dinarów od osoby.To nie jest opłata klimatyczna tylko za korzystanie z infrastruktury np.bankomatów.Radziliśmy sobie z KOMARAMI używając prywatnych środków.Środkami hotelowymi odkomarzano 3 razy ale to nie pomagało i ciężko było się doprosić. TO NIE JEST HOTEL NAWET 4 GWIAZDKOWY.

Zalety

położenie tuż przy plazy

Wady

Komary w pokoju,windzie,korytarzach, restauracji - praktycznie w całym budynku.Hotel nie ma praktycznie ogrodu a więc pisanie o pokojach z widokiem na ogród to nieporozumienie. Jedzenie do znudzenia monotonne za to desery znakomite.

Tomasz

Pobyt - Wrzesień 2013

Byliśmy 29.08-12.09.2013 Niestety hotel lata świetności ma za sobą. Brudne wykładziny, trzaskające drzwi, jednak obsługa stara się by gość był zadowolony. Byliśmy w Tunezji 4 lata temu w hotelu 3* i tam bardziej dbano o porządek w hotelu. Ale ogólnie z pobytu jesteśmy zadowoleni. Jechaliśmy się wygrzać i to się udało. Jednak 5* to chyba przesada. Plaża w miarę czysta, wieczorne animacje za głośne, Hotel ma problemy z ręcznikami. Pani zabierała rano a przynosiła po południu. Czyste i ciepłe ale nie od razu. Jednak po rozmowie z panią sprzątającą po dwóch dniach było ok. Oczywiście mały napiwek codziennie 1DT lub 1USD dla nas nie stanowi problemu a działa. Uwaga na pokoje, my dostaliśmy z widokiem częściowo na morze, częściowo na bar przy basenie. Wieczorem w tej strefie były animacje bardzo głośne,jeśli ktoś lubi ciszę to wieczorem nie pośpi.Ale tylko do 23 potem już jest spokojnie.Obsługa z własnymi problemami (dziwne podpisywanie rachunków za napoje i alkohol) widocznie sobie nie wierzą i muszą się kontrolować. Pierwszy raz tego doświadczyliśmy w opcji All inclusive. Ale jeśli nie jest się bufonem to kelnerzy, barmani są uśmiechnięci i życzliwi. W restauracji się nie zginie z głodu chociaż wielkiego wyboru jak na tę kategorię hotelu nie ma. W ramach pobytu są 3 kolacje a'la carte takie sobie ale jest miło.My byliśmy dwa tygodnie i żyjemy. Uwaga na taksówki lubią oszukiwać nie wszyscy ale nam się trafiło. Rezydentka pani Iwona Cherif kompetentna, chętnie dzieliła się uwagami, na zadawane pytania wyczerpująco odpowiadała. Ogólnie dwa tygodnie w tym hotelu to za długo, hotel dla tych co chcą spokojnie poleniuchować. Chociaż do Sousse, El Kantoui i Monastiru blisko więc można się wyrwać. Trzeba pamiętać że to Afryka więc wybieramy najtańszy w danej kategorii i przy założonych kryteriach wyboru bo na miejscu i tak napiwkami poprawiamy komfort wypoczynku.

4.2
Wiola

Pobyt - Wrzesień 2013

7 razy byłam w Tunezji zawsze wracałam zadowolona. Teraz dla dziećmi wybrałam hotel 5* z nadzieja na to że będzie coś specjalnie dla nich. Nie można się bardziej rozczarować i zmarnować czas, zdrowie i kasę. Jedna wielka ściema. Hotel się sypie ? odpadają tynki a w środku chodzą sprzątaczki z suchymi mopami i udają że myją podłogę. Wchodzisz do pokoju to powinieneś się cieszyć że masz zmienioną pościel o odkurzenie pokoju musieliśmy prosić kierownika hotelu bo to też nie jest norma. O poduszkę , papier toaletowy, wyniesienie śmieci i sitko do rączki prysznica, zatkany zlew mąż wykłócał się z udającą sprzątanie sprzątaczką. Hol przez tydzień gdy byliśmy nie odkurzany , leżały papierki chusteczki pety, Sprzątaczka przejeżdżała wózkiem i tego nie widziała. Podobnie podłoga na stołówce przy nas nie myta i wątpię czy w tym sezonie, lepiąca się do butów , każdego dnia weszłam w jakąś frytkę, ryż czy ciasto. Mąż zrobił awanturę o brudne krzesła ? wytarli ale tylko nasze obok już nie. Jedzenie straszne, dzieci chorowały nawet po samym ryżu czy kluskach ? całe noce wymiotów i biegunki. Dla dzieci w tym hotelu tylko basen, mini disco o 21 (22 czasu polskiego) moje dzieci nie wytrzymywały. Skutecznie obrzydzili mi Tunezję ? długo nie pojadę. A biura Sun & Fun delikatnie powiem nie polecam, po prostu oszuści.

Maria

Pobyt - Sierpień 2013

Bylam w koncu sierpnia, nie pojade tam wiecej,obsluga mila i prowadzacy animacje tez,ale to nie hotel na 5 gwiazdek a na 3,5 dla smakosyz miesa odpada,ale dla wegetarian super !!! Dla rodzin z dziecmi odpada....pokoje nie za bardzo schludne,wymagaja remontu, piekne za to wejscie do hotelu...Silownia beznadziejna, nie dzialajaca, dla kobiet 1 rowerek i zepsuty i bierznia.. zaduch okropny, w dyskotece wystroj ladny ale sufit odpada od wilgoci i smsierdzi stechlizna tak tez jest w innych czesciach hotelu... brak remontu i tyle !!!Nie jestem osoba wybredna ale liczac na 5 gwiazdek jestem bardzo zawiedziona....

Jacek

Pobyt - Sierpień 2013

Hotel w strefie turystycznej oddalonej od sklepów i restauracji. Osoby z opcją HB zdane na drogie zakupy w hotelu. Pokoje czyste nasz sprzątany codziennie w innych różnie. Są pokoje bez balkonów. Ciemne i brudne. Nie dajcie się tam zakwaterować. W niektórych problemy z TV ( brak odbioru i pilota ) i klimatyzacją. Horror w restauracji. Pomimo bakszyszu i obietnicy rezerwacji stolika na cały pobyt, nieustanne problemy z otrzymaniem wolnego stolika gdyż do jednego są przypisywane dwie trzy rodziny. Bez względu na narodowość Polacy, Rosjanie, Niemcy czy Włosi, wszyscy mieli problemy. Jedzenie smaczne aczkolwiek mało urozmaicone. Jednokrotne skorzystanie z restauracji a la carte wystarczające. Za każdym razem serwują to samo menu bez możliwości wyboru. Bar przy basenie, obsługujący również plażę serwuje zimne napoje drinki na bazie wódki, piwo i ciepłe napoje. Coctajle i lepsza kawa serwowana nie w barze a w \"okienku\"!!! w holu hotelowym gwarantowana kolejka. Drinki serwowane w szkle lub kubkach plastikowych. Każdorazowe podpisywanie rachunków nieco uciążliwe. Możliwość wynoszenia jedzenia i napoi do pokoi. Minibar nie uzupełniany ale można było bez ograniczeń pobierać wodę mineralną w barach. Ręczniki z pokoi zabierane po śniadaniu i przynoszone przed kolacją. Rezerwacja leżaków na plaży i przy basenie do godz. 8.00. Późnej brak miejsc. Piękny hol, patia i ogólny wygląd zewnętrzny hotelu. Emblematyczna przeszklona winda. Plaża znośna piaszczysta w miarę czysta. Łagodne zejścia do morza. Obsługa miła i nie nachalna. Większość turystów zza wschodniej granicy - ze wszystkimi konsekwencjami, trochę Brytyjczyków, Włochów, Niemców i Włochów. Polaków niewielu. Łatwy dojazd do Monastiru i Sousse. Polecam tamtejsze bazary. Taxi do obu miast 7 - 10 dinarów tj. 14 do 20 zł. Piękna marina w Monastirze. Zjawiskowe Sidi Bou Said - biało-niebieskie miasteczko. Ogromny bazar w Tunisie. Rezydent Alfa Star p. Szymon bardzo kompetentny, energiczny i profesjonalny. Podziękowania za pomoc. Pozytywne nastawienie podstawą udanego urlopu.

Jamal

Pobyt - Sierpień 2013

Hotel znajdujący się w strefie turystycznej, oddalony od obiektów handlowych i usługowych. Osoby z opcją HB muszą przepłacać za napoje serwowane do posiłków. Przepiękny hol oraz emblematyczna przeszklona winda. Pokoje sprzątane codziennie, ale nie wszystkie, w zależności od obsługi. Ręczniki zabierane po śniadaniu zwracane są przed kolacją. Niektóre pokoje bez balkonów lub tarasów, ciemne i zaniedbane. W niektórych pokojach problemy z klimą oraz TV. Bar przy basenie do południa serwuje zimne i ciepłe napoje oraz drinki na bazie wódki. Po południu jedynie piwo i napoje bezalkoholowe. Bar w holu - to raczej okienko do wydawania napoi serwuje o wiele lepsze drinki oraz niezłą kawę. Gwarantowana kolejka. Utrudnieniem jest podpisywanie rachunków w wersji all inclusive. Możliwość wynoszenia jedzenia oraz napoi do pokoi. Restauracja a raczej stołówka zbyt mała do obsługi tak wielkiej ilości turystów. Wieczne problemy ze stolikami, pomimo wcześniejszych rezerwacji popartych bakszyszem. Do jednego stolika przypisywane są 2 - 3 pokoje. Problemy z rezerwacją mają wszyscy niezależnie od narodowości. Wielu Rosjan (plaga), Arabów. Brytyjczyków, Niemców, Włochów. Polacy w ogromnej mniejszości. Restauracja ala carte serwuje zawsze ten sam zestaw posiłków. Jednokrotny pobyt wystarczający. Basen ładny i duży. Animatorzy dość sprawni i nie narzucający się. Plaża duża piaszczysta w miarę czysta. Leżaki należy rezerwować do godz. 9.00 później małe szanse na znalezienie wolnego dobrego miejsca. Odnosi się to zarówno do plaży jak i basenu. Samodzielne wycieczki taxi 7 - 10 dinarów na suki do Monastyru lub Susse, pozostawiają niezapomniane wrażenia. Piękne Sidi Bou Said, ciekawy Tunis, zwłaszcza suk. Rezydent Alfa Star p. Szymon kompetentny i energiczny. Konsekwentnie realizuje swoje zobowiązania. Wielki szacunek. Pobyt w sierpniu udany, acz bez rewelacji. Najważniejsze pozytywne nastawienie i zachowanie dystansu do otoczenia.

mike habibi

Pobyt - Styczeń 2013

bywam w tunezji co roku.w amir palace bylem w marcu w 2012 roku.hotel dosc przyjemny,1800zl/tydzien all, zadne pieniadze wiec nie wiem dlaczego ludzie malo placa a potem wymagaja.kilka uwag to tak obsluga w restauracji wporzadku jak dajesz napiwki i to jest normalne w tych krajach!malo miejsca w restauracji problem ze stolikiem racja czesto zajete itd,,chyba ze dajesz duze tipy :-) to stolik masz zawsze!plaza ok,w barze na zewnatrz nie tylko piwo w all jak ktos napisal jest whysky,piwo,gin itd.naprawde alkohol dobry nie rozrabiany z woda jak w sousse.pokoje wporzadku,widok piekny na plaze,za drobna lapowka na recepcji:-)blisko do malego centrum,uwaga w kazdym sklepie sprawdzajcie zawsze date waznosci!do monastiru autobusem fajna frajde,taxi tez ok grosze kosztuje 10zl max do centrum!port el kantui tez nie daleko i sousse.polecam hotel dla ludzi ktorzy oczekuja fajnego pobytu a przede wszystkim normalnego.kazdy hotel ma minusy,a amir palace jest przyjemny.

Pyza

Pobyt - Sierpień 2012

Po raz drugi byłam w Tunezji, 5 razy w krajach arabskich,tak więc mam porównanie. Hotel słaby, w barze przy plaży mega kolejki, dostępne tylko piwo. Obsługa dobra bo jestem chojna i daję duże napiwki. Położenie kiepskie, trochę daleko do sklepów i do centrum. Animacje są porażką, jedzenie w miarę oki. Polaków mało, przewrzają Włosi i Rosjanie. Generalnie dla bardzo mało wymagających. Duży minus, każdy drink lub napój trzeba kwitować podpisem z numerem hotelu. W razie pytań proszę pisać na emial.

Marcin

Pobyt - Czerwiec 2011

Lata świetności ten hotel ma już dawno za sobą. Reklamowany jako spokojny, dla ludzi chcących odpocząć. Pobliskie lotnisko skutecznie ten spokój zaburza. Z atrakcji dla najmłodszych pozostaje tylko brodzik, brak jest jakich kolwiek animacji, placów zabaw, zabawek. Morze jest na wyciągnięcie ręki i kusi piaszczystą plaża, którą regularnie odwiedza uśmiechnięty arab wraz ze swoimi wielbłądami. Niestety te ostatnie choć ładnie wyglądają i znają różne sztuczki nie potrafią korzystać z toalet. Hotelowe koty też czasem korzystają z plaży, której nikt nie sprząta.

Amir Palace