Hotel położony tuż przy żwirowej plaży
Bezpłatny Internet w lobby i w pokojach
Duży basen oraz brodzik dla dzieci
Dużo udogodnień dla dzieci: mini disco, mini club i brodzik
Hotel bardzo ładny plaża wraz z basenem bardzo zadbany . Bardzo miła obsługa. Jedyne co mi się nie spodobało było to że za każdego drinka lub napój trzeba płacić i to nie mało chociaż mieliśmy ofertę allinclusive. Jedzenie nie doprawione i bardzo często powtarzają się te same dania . W pokojach występuje mini bar za który trzeba zapłacić chociaż nie było takiej informacji ani cennika . Moim zdaniem pieniądze wyrzucone w bloto . Moja ocena 2/10
Starannie sprzątane pokoje
Brak open baru Niesmacze jedzenie Płatny parking Płatne leżaki Wieczorne atrakcje rzadko i krótko Brak informacji że minu bar jest płatny
Rewelacja ❤️ Hotel na najwyższym poziomie.!!Czystość,cudowny personel,fantastyczne jedzenie ❤️ Mało jest takich miejsc,e których człowiek czuje się tak dobrze.... Orebić to klimatyczne,pełne magii miejsce...
Wszystko mi się podobało 🥰🥰☀️
Tragedia. Co do samego hotelu, to jest on zadbany i czysty. Hotel bez balkonów( sa tzw. balkony fracuskieczyli sama barierka)ale oczywiscie Pani z wakacjie.pl nie raczyła o tym poinformoawc). , basen mały, żadnego barku, zeby chociaz cos do picia. Do promenady też trzeba sporo przejsc. Ogólnie, nie polecam
Nic
Brak balkonów i dostepu do jakichkolwiek szybkich przekąsek
Hotel jest położony przy samej plaży z pięknym widokiem na Korcule. Kuchnia typowo europejska w postaci baru, średnio urozmaicona, ale dania są smaczne. Miejsce jest idealne do leżenia brzuchem do góry.
Pobyt był udany na 90%, jedzenie wyśmienite, plaża 50 m od hotelu, wspaniałe cykady, drogi do spacerowania lub wchodzenie na góry, piękne widoki, jedno z lepszy życiowych wyjazdów, gdyby nie grupki młodych (6-8osób)Polaków którzy zerwali sie jak ze smyczy , nie zważając na innych gości hotelu było by idealnie, niestety wstyd mi za rodaków, ludzie opamiętajcie sie! , czasem inni chcieli by wypocząć w spokoju a nie słuchać przyniesionej se sobą muzyki wydobywającej się z zestawu grającego hip hop i picia non stop przy basenie, który traktują jak własność, wyzywając zasadę płacę- to wymagam i mnie nic, ani nikt nie obchodzi. Byli tam Niemcy, Amerykanie , Francuzi, Rosjanie, Anglicy, Belgowie, wszyscy kręcili głowami gdy patrzeli na brak wychowania grupek. Proponuje żeby Hotel podniósł ceny to może nie będzie sie tam zjeżdżać taki element blokersów....
Świetna obsługa, na wysokim poziomie, zamienili nam pokój na większy bezpłatnie za wadliwe umeblowanie
Brak reakcji kierownictwa hotelu na grupy zachowujące się głośno, Czasem wadliwe meble, brak wody w niedziele
Lokalizacja jest wprost wymarzona do odpoczynku. Bardzo miło będę wspominać ten pobyt.
Bardzo czysto, miło.
Animacje na nie najwyższym poziomie.
bardzo dobry hotel, przy plaży, sąsiadujący z bardzo bardzo czystym morzem, słona woda, unosząca osobę pływającą na powierzchni.z hotelu promenada do centrum miasta, gdzie polecam wspaniałe lody.można codziennie brać udział w wycieczkach, np. wyspa Corcula.Chorwacja jest przepiękna a Orebić jej najpiękniejszym miastem. jestem bardzo zadowolona z usług hotelu i polecam go znajomym.
hotel zapewnia bardzo dobre warunki.Położony przy plaży, ładny widok morze albo panorama górska, część hotelu balkony.winda, pokoje sprzątane codziennie, miła obsługa. posiłki na tarasie z widokiem na morze, urozmaicone posiłki, dużo potraw regionalnych.
wad nie doszukałam się
Urokliwe miejsce. Piękne widoki. Bardzo dobre jedzenie. 15 minut spod hotelu łódką do miasta Korcula, 10 minut spacerem do centrum miasta Orebic. Krystaliczne morze. Nasza ocena 10/10
Czysty, przestronny, zadbany. Wspaniała obsługa. Pięknie położony. W pełni zasługuje na 4 gwiazdki. Jedzenie świeże, duży wybór rożnych dań.
\WITAM ZAPLACILAM B. DUZE PIENIADZE ZA POKOJ Z BALKONEM I WIDOKIEM NA MORZE -JAK SIE OKAZALO POKOJ MALUTKI (BEZ MOZLIWOSCI ZAPARZENIA KAWY CZY HERBATY A HOTEL 4 GWIADKOWY)I OWSZEM Z WIDOKIEM NA MORZE ALE I OGROMNA RURE O SR.OK. 40 CM-NIEDOPUSZCZALNE ABY TAKI POKOJ ZA TAKIE PIENIADZE W HOTELU 4 GWIAZDKOWYM. POZA TYM JEDZENIA DUZO ALE MONOTONNE I PERSONEL NIEREFORMOWALNY- JESLI CHODZI O PRZYGOTOWYWANIE LUNCH PAKIETU-PASKUDNY ZIMNY SZNYCEL W PANIERCE (A CO BY SIE STALO GDYBY POWIEDZIEC TURYSTOM ZE MOGA SOBIE W CZASIE SNIADANIA ZROBIC NA DROGE KANAPKI?? POZA TYM DECYDUJAC SIE NA WYJAZD WYBRALAM SNIADANIA I OBIADO-KOLACJE (Z RAINBOW TOUR A NA MIEJSCU ZOSTALAM POSTAWIONA PRZED FAKTEM DOKONANYM -TYLKO OPCJA ALL INCLUSIVE I TRZEBA DOPLACIC).TAK WIEC PODSUMOWUJAC -CENA ABSOLUTNIE NIE ADEKWATNA DO OFERTY -POZOSTAWIA DUZO DO ZYCZENIA A WIEM COS NA TEN TEMAT BO BYLAM JUZ W WIELU HOTELACH 4 GWIAZDKOWYCH ! POZDRAWIAM
Jeżeli ktoś szuka rozrywki jak na Majorce ( dyskoteki itd. ) kompletnie odradzam. Jeżeli ktoś nastawia się na czynne spędzanie czasu , nurkowanie , zwiedzanie , wspinaczka , windsurfing , gorąco polecam. Hotel jak i obsługa bez zastrzeżeń. Otoczenie "wysadza z butów" super :-) Dla osób wędkujących , tak jak ja , rewelka!! Jednym słowem miałem razem z córką wszystko to czego pragnęliśmy. Odległość do Dubrownika 1,5 godziny jazdy samochodem o widokach nie trzeba wspominać. Polecam.
Hotel położony jest na półwyspie Peljesac w zachodniej części miejscowości Orebic, otoczony lasem piniowym, z bezpośrednim dostępem do żwirowej plaży. Do centrum Orebica prowadzi nadmorska promenada (ok 1 km). Budynek oraz teren wokół hotelu bardzo zadbany i czysty. Hotel posiada spory basen oraz brodzik dla dzieci. Codzienne animacje przy basenie (joga, aerobik, aqua aerobic, boccia, rzutki, siatkówka itp.) oraz mini klub dla dzieci, a wieczorami mini disco dla dzieci, oraz program animacyjny (quiz muzyczny, muzyka na żywo, dyskoteka itp). Internet przewodowy jest dostępny w pokojach hotelowych i jest bezpłatny. Natomiast w recepcji WIFI. Obsługa hotelowa bardzo uprzejma i przyjaźnie nastawiona do gości. W hotelu znajduje się restauracja z tarasem. Ponadto w hotelu mieszczą się cztery bary. Ilość i jakość posiłków bez zarzutów. Na formułę all inclusive składa się: śniadanie, obiad, kolacja oraz w ciągu dnia kawa, herbata, przekąski, lody oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Wszystkie posiłki w formie bufetu. Menu różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje małe, ale przytulnie i schudnie urządzone z łazienkami oraz balkonami (większość pokoi posiada balkony francuskie). Hotel sprawia bardzo pozytywne wrażenie. Godny polecenia!
Doskonały pomysł na odpoczynek po tygodniowej objazdówce. Nienatrętni animatorzy, w porę przypominający o swojej obecności proponują co mogą i to naprawdę wystarczy. Pokój na II piętrze z widokiem na morze i balkonem francuskim był co prawda z widokiem na dach restauracji ale na morze również - co zupełnie się ze sobą nie kłóciło - nalezy jednak mieć na uwadze zapachy z restauracji, które dość szybko docierają do pokoju jeśli ma się otwarte okno. Pokój duży,klimatyzowany, z dwoma łóżkami, fotelem, biurkiem, stolikiem, szafką z wmontowaną mini-lodówką, szafą dwudrzwiową. W łazience czysto, ręczniki wymieniane codziennie, łazienka myta codziennie. To jedyny hotel w którym w brodziku nie ma grzyba a panie sprzątające w swoim wyposażeniu miały szczoteczki do zębów, którymi domywają łazienki. Personel uprzejmy, uśmiechnięty i ten sprzątający, techniczny i w recepcji. W restauracji faktycznie po tygodniu wieje nudą w menu a to co zostało z obiadu (oczywiscie nie z resztek zebranych z naszych talerzy ale z tego co bylo nietknięte na bufetach) pojawiało się w nowej wersji na kolację - smacznie, czysto, z możliwością połaczenia składników wedlug własnego uznania. Lokalne alkohole są niekiedy lepsze od tych markowych - Chorwaci wiedzą jak zrobić dobry alkohol - wspaniałe brendy, słodkie wino Prosek - jakoś podczas pobytu nikt nie narzekał i wszyscy prosili o jeszcze. Bar przy basenie musi podawać napoje w plastikowych kubkach ze względów bezpieczeństwa. Kultura osobista wielu osobom nie pozwala na odniesienie zużytych naczyń, że już o wyrzuceniu plastikowych do śmietnika nie wspomnę. Ci sami pewnie zaraz chcieliby odszkodowanie gdyby po spożyciu wdepnęli w pozostawioną przez siebie szklaneczkę i się pokaleczyli. Z leżakami jest problem poza obszarem basenu o czym wszyscy, którzy znaleźli się w Grandzie za posrednictwem biura podrózy, winni wiedzieć. Tak jak wszędzie są miejsca gdzie leżeć nie wolno. A my chcemy za darmo i wszędzie. Super odpoczynek. Cisza i spokój, chyba że trafią się krzykliwi Polacy lub Francuzi.
Niestety negatywnie oceniam \"opiekę \" Pani rezydentki biura Itaka z którego był zakupiony wyjazd.Pani nie była uchwytna pod nr tel który sama podała oraz nie stanowiła żadnego oparcia w sprawie na której mi zależało ( na szczęscie sprawa byłą jednorazowa i wszystko załatwiłam sama)
Bardzo miło wspominam pobyt w hotelu grand, któremu ciężko cokolwiek zarzucić. Ładne, czyste pokoje ( należy zwrócić uwagę na to czy wykupowana opcja obejmuje pokój z balkonem, czy też pokój posiada jedynie pokój francuski, co może stanowić pewną niedogodność). Przyjazna obsługa, bardzo energicznie działająca obsługa kelnerska. Wyżywienie bardzo dobre, urozmaicone, nigdy niczego ni zabrakło, wszytko świeże i ładnie podane, plusem jest dosyć elegancka, klimatyzowana restauracja. Polecam przychodzenie na kolację o godzinie ich rozpoczęcia, gdyż jakieś pół godz. później bywał problem ze znalezieniem dogodnego stolika. Także basen, mimo że stosunkowo niewielki był czysty, zadbany, niewątpliwą zaletą jest bliskość morza. Plaża w żaden sposób nie zachwyca, ale to już specyfika Chorwackiego wybrzeża. Na plus jej czystość, przejrzysta woda. Niewątpliwą zaletą są małe statki regularnie podpływające pod hotel, które zabiorą nas bezpośrednio do centrum uroczej Korculi ( samą wyprawę bardzo polecam, wyspa w porównaniu z samym Orebicem robi świetne wrażenie) natomiast miejscowość Orebić zdecydowanie rozczarowuje. Pomimo dużej ilości turystów razi niewykorzystanym potencjałem, niewielką ilością sklepów a także nudą. Podsumowując, hotel Grand reprezentuje adekwatny stosunek jakości do ceny. To miejsce na miły wypoczynek, zasłużone 4 gwiazdki.
Wróciliśmy 17 lipca. Jestem zaskoczona poprzednim wpisem bo pobyt w hotelu był ok. Pokoje były sprzątane codziennie, co drugi dzień wymieniano ręczniki, a co trzeci pościel, sejf w pokoju bezpłatny. Jedzenie również było dobre i nie brakowało świeżych owoców - soczyste arbuzy i melony, były też śliwki i jabłka oraz owoce z puszki ananas i brzoskwinia. Posiłki mogły się wydawać monotonne przy 2 tyg. pobycie. Jeśli chodzie o podawanie napojów w plastkikowych kubkach to tylko w barze przy basenie. Potwierdzam wczesną rezerwację leżków, bo było ich mało w stosunku do ilości gości. Słaba animacja.
Napisano chyba już wszystko. Zwrócę raz jeszcze uwagę przede wszystkim na permamentny problem z leżakami - szczególnie w weekend - korzystają w dużej mierze z nich miejscowi (bez opasek all) bo teren jest nieogrodzony i każdy może korzystać z basenu czy leżaków a obsługa nie reaguje na skargi z tego powodu. Jedzenie obfite choć dość monotonne i w dużej mierze z recyklingu. Pokoje od strony morza (sea view) - przynajmniej te z balkonami francuskimi - w wariancie 2+1 stają się niezwykle ciasne - rozłożenie fotela likwiduje jedyny wolny skrawek pokoju na coś innego niż przejście między łóżkami. Animacje fatalne, animatorzy (4 osoby) nie wykraczają praktycznie poza rozciąganie, wodny aerobik. Pozostałe animacje często nie dochodzą do skutku gdyż jedyna o nich informacja to wywieszka w lobby. W czasie animacji można czekać i się animatora nie doczekać... Boisko do siatkówki (z napisem, że hotelowe) praktycznie ciągle zajęte przez miejscowy obóz młodzieżowy - próba dołączenia się do gry z góry skazana na porażkę. Wyobraźnia barmanów w zakresie miksowania (w 2 barach all) ograniczona do wydania bądź samego alkoholu (polecam likier gruszkowy jeśli ktoś lubi na słodko lub trawaricę jeśli ktoś lubi ostrzejsze klimaty), bądź alkoholu rozcieńczonego przez lokalną colę, fantę lub sprite'a (tonic nie jest dostępny). Ewentualnie można sobie samemu dołożyć lodu. Trochę mało satysfakcjonujące. Polecić można za to świetną pizzę (między 13 a 15-tą) w barze przy basenie. Internet (WiFi)w lobby b.wolny zaś zasięg nie obejmuje już stolików przy barze all (w korytarzu na stołówkę). Pokoje czyste i zadbane. Brodzik miałem co 2 dni myty... Ręczniki były zmieniane. Nie ma gdzie rozwiesić (balkon francuski!) wilgotnych kostiumów kąpielowych czy nawet b.małej przepierki. Ogólnie mam mieszane odczucia - w porównaniu z pobliskim Komodorem gdzie spędziliśmy 1 noc to Grand jest luksusem. Z drugiej zaś tych kilka niedoróbek pozostawiło jakiś niedosyt i przekonanie, że w tej kategorii mogłoby być lepiej.
Co tylko zakończyłam pobyt w tym hotelu.Jestem nim rozczarowana! 4 gwiazdki to może mają ale pokoje hotelowe!. NIGDY NIKOMU GO NIE POLECĘ WRĘCZ ODWROTNIE ! W skrócie: 1.Pokoje malutkie, łazienki jeszcze mniejsze.Codzienne sprzątanie opierało się jedynie na wyniesieniu śmieci. Żadna ze sprzątaczek nie pofatygowała się umyć brodzika przez 5 dni. 2.All inclusive jak dla plebsu. Najgorszej jakości alkohole i drinki podawane- uwaga ! W PLASTYKOWYCH KUBKACH ! Soki to nic innego jak syropy rozcieńczone wodą 3.Jedzenie -jak w barze mlecznym- forma bufetu a w nim twarde strzelające w zębach mięsa,ziemniaki rozmoczone i rozgotowane do koloru różowego,soki jw, brak herbaty w części restauracyjnej! Surówki gorzkie, zarówno z czerwonej jak i białej kapusty w dodatku wyschnięte. Na pierwszy rzut oka nic co było w dziale "warzywnym" nie wyglądało na świeże! Sałatki owocowe to nic innego jak owoce w syropie z puszki. Jak trafił sie surowy prawdziwy arbuz to niestety o smaku -winnym. 4.Basen- miejsca przy basenie zajęte były już od 7.00 rano mimo iż basen czynny jest od 9.00 do 19.00 5.Internet- dostępny tylko w holu hotelowym a hotel zapewniał ze w pokoju także jest. 6.Obsługa w recepcji bardzo nie miła Jakaś pani dała tutaj opinie odnośnie tac z owocami i winem.Pierwsze słyszę, nie ma w pokojach żadnych tac z owocami i alkoholami.
Jesteśmy bardzo zadowoleni i wypoczęci.Warunki i obsługa na poziomie, dyskretna lecz obecna i chętna do pomocy.Jesteśmy wdzięczni za relaks i wypoczynek Edward
Mile wspominam chwile spedZone w tym hotelu, czysty, pokoje sprzątane były każdego dnia, my zamieszkaliśmy w apartamencie, wtawka z owocami winem była wymieniana co 4 dzień, spędziliśmy w nim 14 dni, wybraliśmy się z 2 letnimi bliźniakami, polecam !!!
Byliśmy w Grand Hotelu Orebic w czerwcu br. Wszystko bardzo nam się podoało. Hotel pięknie wyremontowany, dobrze wyposażony i zadbany. Obsługa miła i kompetentna. Pokój czysty i bardzo ładny. W wycieczkach Rainbow Tours konieczne jest wykupienie formuły All Inclusive, ale uważam, że to dobre, ponieważ nie trzeba się o nic martwić. Jedzenia było dużo, było bardzo smaczne, a dania urozmaicone. Największy plus tego hotelu to jego położenie przy górach i w otoczeniu lasu. Plaża jest zaraz przy hotelu i jest kamienista, ale to wcale nie przeszkadza. Polecamy hotel przede wszystkim osobom szukającym spokoju. Dużo było gości w wieku 50 oraz rodzin z małymi dziećmi. Jedyny minus to może słabe życie nocne.