Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Hotel znajduje się na solidnym wzgórzu, bez kondycji może być ciężko, do głównego miasteczka ( imprezy, autobus, duża ilość wypożyczali aut ) jest 2 km, codzienne chodzenie raczej jest wyzwaniem biorąc pod uwagę ukształtowanie terenu. Najbliższa Plaża 2 km i niestety jest co najwyżej średnia, dlatego jak ktoś chce plażować to albo inny Hotel albo samochód na cały wyjazd. Na wielki plus dla Hotelu należy zapisać to że dostaliśmy pokój o 9 rano w dniu przyjazdu ( a doba jest od 13 - znajomi w innym hotelu czekali do 14), i przy wyjeździe ( o 21 a doba do 12) wskazano nam darmowe miejsce do przechowania bagażu, ponadto udostępniono nam później nieodpłatnie prysznic aby się wykąpać przed wyjazdem.
- Panoramiczne widoki na zatokę. - leżaki oraz basen z panoramicznymi widokami - posiłki można jeść na dworze z panoramicznymi widokami - pomocna obsługa zawsze dostępna - Czysto w pokojach - codziennie sprzątane łącznie z myciem podłogi ! - blisko do licznych tawern ( 100m), natomiast w zasięgu 15 min. pieszo 2 wioski ( typowo Greckie nie turystyczne ) z jeszcze większą ilością tawern. - Cisza i spokój - Kultura w Hotelu
- słaby internet :D - pokój z widokiem na morze miał mocno ograniczony widok na morze - śniadania dobre ( nigdy niczego nie brakowało ), ale skromne, bez fety w Grecji ? ... - częściej ktoś mógłby wyławiać owady z basenu a nie np. jaskółki ;p