Amarina Jannah Resort Aquapark

Hotel nie zasługuje na5*,to nie jest mój pierwszy hotel 5* w Marsa Alam! Na minus napoje tylko z proszku brak butelkowanych typu cola,fanta w 4* to już standard ,mały basen podgrzewany pusty nie ma gdzie pływać ja jest parę osób tylko stanie w miejscu. Gęsta zabudowa pokoje okno w okno ,albo budynek w budynek. Ciągła czerwona flaga (usytuowanie hotelu ) jedzie się nad morze a nie nad basen czy plażę.Nie polecam hotelu mono paru plusów. Na plus duża plaża dużo leżaków,4 bary miło ludzie. Na pewno nie wrócę tu ze znajomymi 6 osób .

Było super hotel bardzo malowniczy rafa do snurkowania świetna jak dla mnie wszystko na plus polecam

Pobyt udany, pokój na parterze z balkonem i zejściem na mini ogród ❤️.

Było super, personel bardzo miły, jedzenie jak na mnie super,czysto,woda w basenie podgrzewana,teplutka. Wycieczka do Luksoru to hit.

W Egipcie byliśmy (rodzina 9 osobowa z dziećmi) pierwszy raz i pomimo dużego dystansu do tego miejsca bardzo nam się podobało. Hotel oceniamy bardzo dobrze, wiadomo, że 5 gwiazdek w Egipcie to nie jest 5 gwiazdek w Polsce, ale nie ma na co narzekać. Hotel jest zadbany, jest czysto, jedynie w pokojach mogłoby być trochę lepiej dosprzątane, ale codziennie było ogarniane jako tako. Jest to miejsce klimatyczne i spokojne. Obsługa bardzo miła i pomocna, zarówno przy basenach, barach i w całym hotelu. Jedzenie ok, może nie ma bardzo dużego wyboru ale każdy znajdzie coś dla siebie. Obawialiśmy się zemsty faraona ale nikogo nie dopadło, więc chyba trzymają się w miarę higieny. Blisko lotniska, szybki transfer, blisko do portu ghalib gdzie można taxówką pojechać na zakupy (taxi z hotelu ok 20$ w dwie strony), piękna rafa przy hotelu, animacje codziennie były może nie jakieś rewelacyjne, ale coś się działo. Najgorszym minusem była wycieczka do miasta El Qusier - strata czasu i pieniedzy. Ogólnie polecamy i byśmy wybrali ponownie ten hotel.

Nazwa  Amarina Jannah Resort Aquapark
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Port Ghalib
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku

Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach

Wyświetlono 81 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Czystość w pokojach też . Duża plaża ,bary ,dużo zieleni.duzo leżaków.

Wady

Gęsta zabudowa ,mały basen,brak możliwości korzystania z kompieli w morzu,monotonne jedzenie ,napoje tylko z proszku

jacek

Pobyt - Listopad 2024

Pobyt udany, pokój na parterze z balkonem i zejściem na mini ogród ❤️.

Zalety

Blisko lotniska, miła obsługa, czysto

Wady

Napoje pseudo oryginalne przez co traciły drinki na smaku, mało sklepów, nie zależne od hotelu wiatry co uniemożliwia pływanie i podziwianie świata podwodnego

Valentyna

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Czystość, uprzejmość personelu, jedzenie pyszne.

Wady

Nic

Asia

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Obsługa hotelu, rafa koralowa, spokój, klimat, podgrzewane dwa baseny.

Wady

Możliwość kąpania się w basenach tylko do zachodu słońca. Kuchnia włoska z ale carte totalnie bez sensu, po pierwsze to przy włoskiej nawet nie stała, a po drugie to jest to samo jedzenie co na głównej kolacji tylko ładnie podane.

Filip

Hotel zrobił na nas ogromne wrażenie – od pierwszego dnia pobytu do samego końca byliśmy zachwyceni. Obsługa była niezwykle uprzejma, zawsze uśmiechnięta i serdeczna, z prawdziwym zainteresowaniem dopytująca, jak mija dzień. Codziennie dbano o czystość pokoju, który sprzątano bardzo dokładnie. W restauracji serwowano smaczne posiłki, a bar na plaży oferował szeroki wybór przekąsek, na tyle sycących, że można było komfortowo spędzić dzień na plaży bez konieczności wracania na obiad do hotelowej restauracji. Atrakcje przy plaży również były świetnie zorganizowane – za przystępne ceny można było skorzystać z przejażdżki na wielbłądzie lub ekscytującej wyprawy quadami. Przy samym pomoście czekała niesamowita rafa koralowa pełna ryb, dostępna nawet dla osób, które nie czują się pewnie w wodzie, ponieważ hotel oferował bezpłatne kapoki. Plaża była piaszczysta i czysta, pełna muszelek. Pokoje były gustownie urządzone, a teren hotelu pięknie zagospodarowany – pełen kwiatów i kaktusów, co tworzyło wyjątkowy klimat. Lokalizacja hotelu na uboczu sprzyjała spokojowi, który na pewno docenią osoby poszukujące ciszy i odpoczynku. Na terenie hotelu znajdowały się też cztery sklepy, a także apteka, co okazało się bardzo przydatne, zwłaszcza w razie drobnych dolegliwości. Ceny w sklepach były dość wysokie, ale zawsze można było spróbować coś wynegocjować. Podczas pobytu odwiedziliśmy również restaurację à la carte, gdzie jednorazowy posiłek podczas pobytu był darmowy. Dania były smaczne, choć osobiście bardziej przypadła nam do gustu główna restauracja hotelowa. Podsumowując, pobyt w tym hotelu był wyjątkowo udany, a każdy aspekt – od obsługi, przez komfort pokoi, po wrażenia z plaży – był na najwyższym poziomie.

Zalety

- lokalizacja blisko lotniska - rafa koralowa - miła obsługa - czystość

Wady

- brak

Aga

Bardzo fajny, klimatyczny hotel, obsługa miła uśmiechnięta i pomocna, animatorzy starają się umilić czas. Pokoje bardzo przyjemne i czyste, jedzenie smaczne. Świetne baseny, leżaki zawsze wolne na plaży również, piękna rafa, Polecamy z całego ♥️

Zalety

Bardzo blisko lotniska, przy samej plaży, aquapark dla dzieci.

Wady

Ja dla nas nie było wad

4.1
Aneta

Niestety jestem rozczarowana pobytem. Myślałam,że 5 * zobowiązuje ale widocznie nie zawsze.

Zalety

Plaża duża, dużo leżaków. Dostałam pokój z widokiem na morze.

Wady

Hotel składa się z części nowych budynków i starych, ale przystosowanych do hotelu jako nowootwartego (otwarcie 2023). Mój pokój wyglądał jak w hotelu 10-15 letnim. Bardzo ubogie wyposażenie, nawet wieszaka na papier toaletowy nie było, w ogóle żadnych wieszaków. Po prysznicu pełno wody w łazience, gdyż szklana szyba dołem przeciekała... Jedzenie: monotonne, codziennie to samo: ryż z gulaszem lub gulasz z ryżem, ta sama ryba codziennie. Miałam pecha - czerwona flaga przez większość pobytu.

Łukasz

W Egipcie byliśmy 6 razy. Ten hotel zdecydowanie najgorszy pod każdym względem. Największy minus to jedzenie, bardzo mały wybór, higiena w hotelu też bardzo marna i w restauracji jak i barach przy basenach czy plaży. Jeśli ktoś pojedzie pierwszy raz do Egiptu i nie zna luksusów z Turcji pewnie będzie zadowolony, natomiast ja już więcej do tego hotelu nie pojadę w tym budżecie można liczyć zdecydowanie na lepsze warunki.

Zalety

Rafa koralowa oraz naprawdę bardzo dobra obsługa.

Wady

Mały wybór jedzenia i bardzo monotonne. Bardzo słaba higiena w restauracji i barach. Słaba filtracja wody w basenach. Zimna woda w basenach dla dzieci. Wieczorne animacje prowadzone na tarasie głównego budynku, dlatego bardzo mało miejsca do oglądania wieczorków i praktycznie większość przedstawień wieczornych prowadzona przez personel hotelu (robili co mogli :)) Nie polecam hotelu dla rodzin.

Dariusz

Hotel dobrze położony, blisko lotniska i Port Ghalib. Przeważają Polacy i Czesi. Reszta nacji w mniejszości ( Rosjanie szczątkowo). Pokoje sprzątane codziennie ( wymiana ręczników i pościeli), reszta po "łepkach". Jedzenie spoko, każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa miła, starają się, ale jest paru gości którzy ignorują Cię jak nie zostawisz "bakszysz". Szczególnie niemiły, wręcz stroniący jest szef sali ( z czarnymi włosami, drugi siwy w okularach- spoko). Słabe animacje- tylko 6 animatorów ( trochę mało na taką liczbę gości)- wieczorem czasem nie ma co robić. Rafa- nie powiem, bo cały czas czerwona flaga była- taki okres. Wszędzie blisko, dobre kolacje a`la carte.

Zalety

Blisko lotniska. Hotel prawie bez Rosjan. Dobra obsługa.

Wady

Mało animacji dla dorosłych- wieczorem. Niemiły szef sali ( z czarnymi włosami, drugi siwy w okularach- spoko).

Andrzej

To mój siódmy raz w Egipcie i ten hotel był najlepszym z pośród tych które odwiedziliśmy i były to też pięcio gwiazdkowe. Urzekła mnie czystość w tym hotelu i przemiła obsługa. Jedzenie bardzo dobre. Wi fi działa w każdej części hoteli. Polecam ten hotel.

Zalety

Wszystko na plus

Wady

Hotel bardzo łady, zadbany, personel dbający o szczegóły. Niestety, na 11 dni pobytu codziennie czerwona flaga, poza 30 min oknem jednego dnia, (nie było możliwości snorklowania). Dla nas to bardzo duży minus (oczywiście nie obwiniamy hotelu, bo to siła wyższa), natomiast jeśli ktoś nastawia się na snorklowanie bezpieczniej w okresie pażdziernik-marzec wybierać hotele w zatoce.

Rafał

Hotel bardzo fajny. Większość to goście z PL. Z jednym dużym głównym budynkiem gdzie jest recepcja, główna restauracja oraz restauracja ala carte Włoska (restauracja lokala Zeina jest na zewnątrz w niedalekim sąsiedztwie sklepików). Pokoje dla gości są w domkach na terenie hotelu co tworzy bardzo fajny klimat i daje swobodę podczas wypoczynku. Bardzo dużo leżaków na basenach oraz przy morzu - nie ma walki, każdy znajdzie coś dla siebie. Dużo usługodawców, polecam zakupić wycieczkę na Safari quadami u Wojtka 30$/os. Obsługa hotelowa również miła i uczynna - chociaż większość z nich liczy na Tipy (po 1$ jest ok :)) Jedzenie również ok, wszystkiego jest dużo, obiady i kolacje są codziennie zmieniane. Co do alkoholu jak to w krajach muzułmańskich ale piwo zawsze lane z butelek - duży plus! Bardzo szybki transfer z lotniska - ok. 15min. a co najlepsze podczas wypoczynku nie słychać żadnych samolotów - duża zaleta! Bardzo fajnie że hotel ma swój aquapark przy którym również serwowane są przekąski - burgery, pizza, gofry. Moim zdaniem każdy znajdzie coś dla siebie. Ogólnie polecam hotel i myślę że warto wziąć go pod uwagę!

Zalety

Dużo leżaków, 3 baseny, bardzo szybki transfer z lotniska. Własny aquapark. Wszystko na miejscu. Piwo lane ze szklanych butelek.

Wady

Co niektórzy z obsługi za bardzo oczekują na dolarka - szczególnie panowie co dostarczają bagaż do pokoju.

Hotel spełnił wszystkie moje oczekiwania. Bliskość plaży, obsługa hotelowa, animacje- wszystko na plus. Polecam

Marek

Dojazd do hotelu około 1000 m. drogą gruntową. Nie załamujcie się. Hotel nie za duży, ładny teren, pokoje duże. Klima dobrze pracuje. Baseny ciepłe, lecz w niektórych - tych mniejszych brak schodów i wejście jest utrudnione. Dla dzieci na terenie Aqua park, ale ma jakieś przerwy w działalności - polecam sprawdzić godziny otwarcia. Na plaży bar wyłącznie z frytkami, hot-dogami i pieczonymi batatami oraz napojami różnymi (brak w nich jedynie wina). Plaża duża przestronna z dużą ilością leżaków. Ręczniki odbiera się i zdaje przed wejściem do baru. Jedzenie w restauracji według mnie raczej słabe, owoce słabe. Ogólnie mały wybór, ale z głodu nie pomożecie.

Zalety

Animatorzy bardzo mili, weseli i przyjaźni. Obsługa bardzo uprzejma i pomocna. Ładna infrastruktura i położenie hotelu przy samej plaży. Plaża czysta i piaszczysta (zdarzają się kamienie i stara rafa). Krótki pomost i piękna rafa.

Wady

Słabe jedzenie, słabe owoce (banany, pomarańcze, guawa, melony, a śliwki i winogrona wykładane zaledwie w sztukach.

Jakub

Hotel super , wspaniali ludzie , piękna plaża, rafy kolorowe,fajne domki, baseny bardzo fajne . Wszystko naprawdę się zgadza ! Serdeczne pozdrowienia dla Jimi i Ahmet w wodnego baru którzy tworzą wspaniałą atmosferę 😁

Zalety

Wszystko jest tak jak powinno być, super spędzony czas .

Wady

Jakieś tam drobne małe znaczące

Jakub

Hotel,baseny,aquapark, restauracje , plaża, rafa kolarowa , dobry internet ,położenie i wspaniała atmosfera,pracownicy bardzo mili i pomocni . Wszystko idealne !

Zalety

Bardzo dużo zalet polecam bardzo ten Hotel. Specjalne pozdrowienia dla obsługi baru wodnego Jimi i Ahemet są najlepsi 😁

Wady

Tak małe, że nie warto wspominać.

Kuba

Hotel bardzo fajny. Wszędzie działa WiFi - lobby, basen, plaża. Rafa super. Jedzenie ok. Każdy coś znajdzie. Bardzo blisko lotniska. Obsługa bardzo dobra. Pokoje ok.

Zalety

Baseny, rafa, obsługa

Wady

Świetny hotel z wieloma udogodnieniami, rozłożysty z kameralnymi alejkami pomiędzy budynkami. Pokój bardzo duży, wygodne łóżko Restauracja z bufetem - dla każdego coś dobrego 3 Restauracje ala cart - świetne

Zalety

Architektura, miła obsługa czyste morze, piękna rafa

Wady

Wykończenie łazienki Ale nie ma wpływu na wspaniałe wakacje

Robert

Bardzo fajny kameralny hotel, wszędzie blisko,fajne baseny i super plaża, no i przecudna rafa,a obsługa przesympatyczna

Zalety

Piękne zadbane miejsce z dużą ilością zieleni,świetne baseny,cudowna plaża,pyszne jedzenie i fantastycznie prowadzone wieczory

Wady

Bez wad

Amarina Jannah Resort Aquapark