Amarina Abu Soma Resort

4.7

Bardzo fajny hotel. Ładnie położony. Warty odwiedzenia. Polecam

Hotel spełnił moje oczekiwania ,osobiście nie jestem fanką ogromnych obiektów ,więc wybór tego hotelu był strzałem w ,,10” Gorąco polecam 🔥😁

Nó mega hotel mega obsługa wszystko 100% polecam naprawdę warto super

Hotel bardzo zadbany, pokoje ,stołówka sprzątana na bieżąco , uśmiechnięta obsługa. Bardzo ładny ogród. Basen podgrzewany.Jedzenie bardzo smaczne.

Świetny hotel, po remoncie. Pyszne jedzenie! Piękny ogród i plaża) wszystko co potrzeba jest na miejscu - baseny podgrzewane zimą, mini aquapark, sklepiki. Apteka nieopodal. Można też wyjść przed hotel na zakupy i spacer. Obsługa wspaniała! Tak pracowitych i miłych ludzi jeszcze jeszcze nie spotkałam w żadnym hotelu w Europie;) ale to nasz pierwszy raz w Egipicie więc tu nie mam porównania. Warto wynagradzać im napiwkami tak dobrą robotę. Jeden z managerów świetnie mówi że polsku - można dogadać się w każdej sprawie. Morze w lutym ok 23 stopnie, śmiało można się przekąpać. Trochę ładnych rybek widzieliśmy:) choć rafy tam nie ma ;) Warto wybrać się na wycieczki, choćby na rejs na rafę. Animatorzy z super energią, dużo się dzieje. Nie ma nudy:) ale odpocząć też można i schowka się gdzieś tam dalej na leżakach;) drinki spoko, ale jak w wiekszości na all - nieorginały :) jak dobrze zagdasz i dasz napiwek dostaniesz coś lepszego;)

Nazwa  Amarina Abu Soma Resort
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, tenis

4.7

Wyświetlono 214 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Robert

Pobyt - Marzec 2025

Bardzo fajny hotel. Ładnie położony. Warty odwiedzenia. Polecam

Zalety

Smaczne jedzenie, bardzo miła obsługa, piękny i zadbany ogród, świetne animacje i wiele innych

Aleksandra

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Świetna obsługa hotelu ,pomocni na każdym kroku. Jedzenie bardzo dobre i również na każdym kroku 👌(a jestem dość wybredna 😅) Hotel czyściutki z piękną plażą

Seweryn

Nó mega hotel mega obsługa wszystko 100% polecam naprawdę warto super

Zalety

Hotel wygląda jak Europejska cztery*więc naprawdę Warunki super sprzątanie regularne obsługa bomba

Wady

Trochę mało animacji dla dorosłych

Adrian

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Podejście do klienta baseny, wyżywienie dostęp bezpośredni do plaży.

Wady

Nie było

Grzegorz

Pobyt - Luty 2025

Pogoda w lutym idealna . Hotel duży czysty obsługa miła . Wybór basenów spory każdy znajdzie coś dla siebie baseny podgrzewane . Blisko plaży plaża piaszczysta dużo leżaków . Jedzenie smaczne każdy znajdzie coś dla siebie .

Zalety

Bardzo dużo atrakcji dla wszystkich . Sprawna obsługa . Wszystko czego potrzebujesz gdy prosisz masz na już.

Adam

Pobyt - Styczeń 2025

Pobyt bardzo udany. Hotel polecony przez konsultanta Wakacje strzałem w dziesiątkę. Obiekt dosyć nowy (zbudowany w 2019 r.) i nowoczesny, spełnia standard 5*. Otoczenie zielonego ogrodu, palmy, krzewy, kwiaty, zadbana soczysta trawa (nawadnianie z wody odzyskanej i oczyszczonej) stwarza dobre warunki do do wypoczynku i relaksu. Także na plaży i terenach przy basenach. Wszędzie czysto, i schludnie. Pokoje, łazienki także bez zarzutu. Personel dbający o ten wizerunek uprzejmy i komunikatywny. SPA, dostępne masaże, zajęcia aerobiku i jogi pozwalają wybrać dla każdego formę rekreacji. Posiłki urozmaicone i z dużym wyborem warzyw, serów, sałatek, mięs, czy słodkości zaspokoją smaki gości. Oprócz tego restauracje tematyczne także ze smacznymi posiłkami z karty. Obsługa w restauracjach bez zarzutu pomocna, miła i uśmiechnięta. Polecamy też bogaty program wycieczek Exim prezentowanych przez Panią Grażynę, bardzo fachową i pomocną rezydentkę - kontakt bez problemu. Polecamy szczerze, wybierzemy się powtórnie.

Zalety

Otoczenie i pokoje. Czystość. standard. Posiłki.

Wady

Odległość od lotniska, Ponad godzinny transfer.

Weronika

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel dla osób lubiący wypoczynek, spokojny. Czyste pokoje, świetna obsługa, jedzenie było w porządku.

Zalety

W okresie zimowym były dwa baseny podgrzewane, w styczniu było bardzo mało ludzi z tego powodu było mnóstwa leżaków czy miejsca w restauracji. Obsługa, która cały czas się pytała czy wszystko jest w porządku. Restauracja a la carte włoska miała świetne jedzenie.

Wady

W czasie naszego pobytu aqua park był nieczynny z powodu remontu

Tomasz

Pobyt - Styczeń 2025

Witam obsługa hotelu rewelacja,miejsce spokojne na uboczu .Plaża czysta lekko kamienista .Jedzenie ok poza barem przy plaży gdzie ciężko było dostć cos dobrego.Woda w basenach mimo że podgrzewana to chłodna tak samo na zjeżdzalniach gdzie zresztą pod koniec zaczął sie remont.Nie polecam kupować wcieczek od Mustafy na obiekcie .

Iwona

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel otoczony kwitnącymi kwiatami pokój czysty ,funkcjonalny i z widokiem na morze

Zalety

Kompleks bardzo dobrze rozplanowany ,nie można się zgubić, jedzenie bardzo smaczne urozmaicone,na plaży przekąski z myślą o dzieciach .super pomysl

Wady

Nie znalazłam takiej rzecz

Pobyt - Grudzień 2024

Spędziliśmy tydzień w tym hotelu i jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru. Hotel jest świetnie przystosowany dla rodzin. Brodzik ze zjeżdżalniami i miękki piasek na plaży to idealne atrakcje dla najmłodszych. Woda w morzu jest płytka, a teren do kąpieli wystarczająco duży, aby nawet przy większej liczbie gości każdy mógł cieszyć się przestrzenią. Ogromnym plusem jest bar przy plaży serwujący smaczne jedzenie, co pozwala na oszczędność czasu – nie trzeba wracać do głównej restauracji w ciągu dnia. WIFI działa wszędzie, nawet na plaży, co jest dużym udogodnieniem. Obsługa hotelowa jest niezwykle pomocna, zawsze dostępna i chętna do pomocy, zarówno na plaży, jak i w restauracjach. Jedzenie w hotelu jest zróżnicowane i smaczne, a możliwość skorzystania z kilku restauracji a la carte to przyjemna odmiana ( dla nas najlepiej wypadła włoska) Warto wspomnieć o czystości i komforcie w pokojach oraz o licznych udogodnieniach, takich jak baseny, siłownia czy spa. Dzięki temu hotel spełnia oczekiwania zarówno rodzin z dziećmi, jak i par czy grup znajomych.

Zalety

Zalety: - Fantastyczna plaża z miękkim piaskiem, bardzo zadbane tereny zielone - Świetne i urozmaicone jedzenie, także w barach przy plaży. - Wszędzie działające WiFi. - Zawsze dostępne leżaki i przy basenach i na plaży - Impreza sylwestrowa w stylu egipskiem (minusem jedzenie tylko do 22 i impreza do północy i potem zaczęło się masowe sprzątanie)

Wady

Dla nas najgorzej wypadły animacje. Byliśmy w okresie świąteczno/Noworocznym i wieczorem tylko kilkuminutowe show. Grupa animatorów widoczna, ale mało robiąca

Dan

Najlepszy hotel jakim byłem w Egipcie. Wszystko w najlepszym porządku

Paulina

Pobyt - Grudzień 2024

Hotel zadbany, pokoje duże i czyste, baseny podgrzewane, bezpośrednio przy plaży. Jedzenie smaczne ale owoce bardzo slaby wybor kazdy dzien to samo, 10 dni pobyty i jeden raz mielismy arbuza, truskawki dodatkowo platne, lody płatne. Owoce typu truskawki również.

Zalety

Bezpośrednio przy plaży.

Wady

Niestety hotel niby przyjazny dzieciom ale na miejscu ciągłe ograniczenia dla dzieci, zabawa kamienami na plaży zabroniona, lody czy owoce dodatkowo płatne. Mini club nie istnieje, Panie otwierają go jak chcą i nie zachęcają w żaden sposób dzieci do aktywności z nimi. Nie są organizowane dla dzieci żadne zabawy oprócz 20 minutowej dyskoteki wieczorami.

Barbara

Pobyt - Grudzień 2024

Bardzo dobry hotel, czysto, jest wszystko co potrzebne na urlop

Zalety

piękna plaża, otoczenie, szczególnie wystrój świąteczny, ogrody, bardzo miła obsługa, super wyżywienie, 4 tematyczne restauracje, dużo basenów, duże piękne, czyste pokoje, no i super Sylwester:)

Wady

Poza obiektem nic ciekawego

Olga

Najlepszy hotel Egipski w którym bylam Czysto, europejsko

Zalety

Podgrzewany basen Super jedzenie Dobre animacje Żółwie podpływające łatwe do obserwowania w morzu Piękną plaża

Wady

Brak rafy koralowej

Maciej

Pobyt - Grudzień 2024

Hotel jak i miejsce przeciętne. Nie jest to hotel który zachwyca, ale nie jest to zły hotel.

Zalety

Czysto. Jest wszytko co potrzebne do wypoczynku. Dużo basenów. Możliwość zjedzenia kolacji w 4 tematycznych restauracjach.

Wady

Przeciętny hotel. Słabo przemyślany. Dość zniszczony. Otoczenie niezachęcające do wyjścia z hotelu.

maciej

Pobyt - Grudzień 2024

"Amarina, Amarina - 7 dni pobytu i urlopu nima" a tak na poważnie to był nasz pierwszy pobyt w Egipcie i bardzo się cieszymy ,że padło na ten hotel. Wcześniejsze pozytywne opinie nie są przesadą, jest to typowy obiekt przeznaczony dla rodzin, wszyscy z obsługi od managera do panów od podlewania kwiatów są uśmiechnięci i zagadują, znajomość języków jest wszechstronna co bardzo sobie ceniłem , miałem wrażenie ,że za każdym razem nawet jak masz najmniejszy problem to ci pomogą - bez fochów - w porównaniu z Turcją gdzie wszyscy raczej pracują za karę. Z czystym sumieniem polecam, owszem są pewne niedociągnięcia , ale to nie Hilton , czy Gołębiewski - bez przesady ludzie. Bardzo polecam kolacje tematyczne.

Zalety

bardzo miła obsługa, baseny , bliskość morza, nikt od Ciebie nie będzie żądał "słynnych na cały świat napiwków"

Wady

50 minut od lotniska, po za obiektem raczej "krajobraz księżycowy"- oprócz szeregowca ze sklepikami

Pobyt - Listopad 2024

Hotel bardzo zadbany. Obsługa miła i pomocna. Pozdrowienia dla animatorów :) Wybór jedzenia w porządku, plaża czyta. Nie ma na co narzekać :)

Zalety

Czysta plaża, obsługa miła, pomocna, ale nie nachalna. Pokoje czyste, dobrze sprzątane.

Pobyt - Listopad 2024

Hotel bardzo ładny, piękny ogród , baseny już chłodniejsze , ale spokojnie można było jeszcze w listopadzie popływać. Stołówka duża bardzo mili kelnerzy , duży wybór jedzenia. Na największą pochwałę zasługują animatorzy z szefem Letoo na czele, świetnie zabawiają gości , mają bardzo ciekawy program artystyczny codziennie wieczorem były jakieś występy , a w ciągu dnia aerobik , joga . Cała rodzina miło wspomina ten pobyt.

Izabela

Pobyt - Listopad 2024

Hotel bardzo ładny , otoczony zielenią , piękne morze z pomostem do nurkowania.

Zalety

Uprzejma obsługa , dobre jedzenie i drinki

Wady

W listopadzie troszkę ubogi program animacyjny

Amarina Abu Soma Resort