Pobyt bardzo udany. Hotel polecony przez konsultanta Wakacje strzałem w dziesiątkę. Obiekt dosyć nowy (zbudowany w 2019 r.) i nowoczesny, spełnia standard 5*. Otoczenie zielonego ogrodu, palmy, krzewy, kwiaty, zadbana soczysta trawa (nawadnianie z wody odzyskanej i oczyszczonej) stwarza dobre warunki do do wypoczynku i relaksu. Także na plaży i terenach przy basenach. Wszędzie czysto, i schludnie. Pokoje, łazienki także bez zarzutu. Personel dbający o ten wizerunek uprzejmy i komunikatywny. SPA, dostępne masaże, zajęcia aerobiku i jogi pozwalają wybrać dla każdego formę rekreacji. Posiłki urozmaicone i z dużym wyborem warzyw, serów, sałatek, mięs, czy słodkości zaspokoją smaki gości. Oprócz tego restauracje tematyczne także ze smacznymi posiłkami z karty. Obsługa w restauracjach bez zarzutu pomocna, miła i uśmiechnięta. Polecamy też bogaty program wycieczek Exim prezentowanych przez Panią Grażynę, bardzo fachową i pomocną rezydentkę - kontakt bez problemu. Polecamy szczerze, wybierzemy się powtórnie.
Otoczenie i pokoje. Czystość. standard. Posiłki.
Odległość od lotniska, Ponad godzinny transfer.
Hotel dla osób lubiący wypoczynek, spokojny. Czyste pokoje, świetna obsługa, jedzenie było w porządku.
W okresie zimowym były dwa baseny podgrzewane, w styczniu było bardzo mało ludzi z tego powodu było mnóstwa leżaków czy miejsca w restauracji. Obsługa, która cały czas się pytała czy wszystko jest w porządku. Restauracja a la carte włoska miała świetne jedzenie.
W czasie naszego pobytu aqua park był nieczynny z powodu remontu
Witam obsługa hotelu rewelacja,miejsce spokojne na uboczu .Plaża czysta lekko kamienista .Jedzenie ok poza barem przy plaży gdzie ciężko było dostć cos dobrego.Woda w basenach mimo że podgrzewana to chłodna tak samo na zjeżdzalniach gdzie zresztą pod koniec zaczął sie remont.Nie polecam kupować wcieczek od Mustafy na obiekcie .
Hotel otoczony kwitnącymi kwiatami pokój czysty ,funkcjonalny i z widokiem na morze
Kompleks bardzo dobrze rozplanowany ,nie można się zgubić, jedzenie bardzo smaczne urozmaicone,na plaży przekąski z myślą o dzieciach .super pomysl
Nie znalazłam takiej rzecz
Spędziliśmy tydzień w tym hotelu i jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru. Hotel jest świetnie przystosowany dla rodzin. Brodzik ze zjeżdżalniami i miękki piasek na plaży to idealne atrakcje dla najmłodszych. Woda w morzu jest płytka, a teren do kąpieli wystarczająco duży, aby nawet przy większej liczbie gości każdy mógł cieszyć się przestrzenią. Ogromnym plusem jest bar przy plaży serwujący smaczne jedzenie, co pozwala na oszczędność czasu – nie trzeba wracać do głównej restauracji w ciągu dnia. WIFI działa wszędzie, nawet na plaży, co jest dużym udogodnieniem. Obsługa hotelowa jest niezwykle pomocna, zawsze dostępna i chętna do pomocy, zarówno na plaży, jak i w restauracjach. Jedzenie w hotelu jest zróżnicowane i smaczne, a możliwość skorzystania z kilku restauracji a la carte to przyjemna odmiana ( dla nas najlepiej wypadła włoska) Warto wspomnieć o czystości i komforcie w pokojach oraz o licznych udogodnieniach, takich jak baseny, siłownia czy spa. Dzięki temu hotel spełnia oczekiwania zarówno rodzin z dziećmi, jak i par czy grup znajomych.
Zalety: - Fantastyczna plaża z miękkim piaskiem, bardzo zadbane tereny zielone - Świetne i urozmaicone jedzenie, także w barach przy plaży. - Wszędzie działające WiFi. - Zawsze dostępne leżaki i przy basenach i na plaży - Impreza sylwestrowa w stylu egipskiem (minusem jedzenie tylko do 22 i impreza do północy i potem zaczęło się masowe sprzątanie)
Dla nas najgorzej wypadły animacje. Byliśmy w okresie świąteczno/Noworocznym i wieczorem tylko kilkuminutowe show. Grupa animatorów widoczna, ale mało robiąca
Najlepszy hotel jakim byłem w Egipcie. Wszystko w najlepszym porządku
Hotel zadbany, pokoje duże i czyste, baseny podgrzewane, bezpośrednio przy plaży. Jedzenie smaczne ale owoce bardzo slaby wybor kazdy dzien to samo, 10 dni pobyty i jeden raz mielismy arbuza, truskawki dodatkowo platne, lody płatne. Owoce typu truskawki również.
Bezpośrednio przy plaży.
Niestety hotel niby przyjazny dzieciom ale na miejscu ciągłe ograniczenia dla dzieci, zabawa kamienami na plaży zabroniona, lody czy owoce dodatkowo płatne. Mini club nie istnieje, Panie otwierają go jak chcą i nie zachęcają w żaden sposób dzieci do aktywności z nimi. Nie są organizowane dla dzieci żadne zabawy oprócz 20 minutowej dyskoteki wieczorami.
Bardzo dobry hotel, czysto, jest wszystko co potrzebne na urlop
piękna plaża, otoczenie, szczególnie wystrój świąteczny, ogrody, bardzo miła obsługa, super wyżywienie, 4 tematyczne restauracje, dużo basenów, duże piękne, czyste pokoje, no i super Sylwester:)
Poza obiektem nic ciekawego
Najlepszy hotel Egipski w którym bylam Czysto, europejsko
Podgrzewany basen Super jedzenie Dobre animacje Żółwie podpływające łatwe do obserwowania w morzu Piękną plaża
Brak rafy koralowej
Hotel jak i miejsce przeciętne. Nie jest to hotel który zachwyca, ale nie jest to zły hotel.
Czysto. Jest wszytko co potrzebne do wypoczynku. Dużo basenów. Możliwość zjedzenia kolacji w 4 tematycznych restauracjach.
Przeciętny hotel. Słabo przemyślany. Dość zniszczony. Otoczenie niezachęcające do wyjścia z hotelu.
"Amarina, Amarina - 7 dni pobytu i urlopu nima" a tak na poważnie to był nasz pierwszy pobyt w Egipcie i bardzo się cieszymy ,że padło na ten hotel. Wcześniejsze pozytywne opinie nie są przesadą, jest to typowy obiekt przeznaczony dla rodzin, wszyscy z obsługi od managera do panów od podlewania kwiatów są uśmiechnięci i zagadują, znajomość języków jest wszechstronna co bardzo sobie ceniłem , miałem wrażenie ,że za każdym razem nawet jak masz najmniejszy problem to ci pomogą - bez fochów - w porównaniu z Turcją gdzie wszyscy raczej pracują za karę. Z czystym sumieniem polecam, owszem są pewne niedociągnięcia , ale to nie Hilton , czy Gołębiewski - bez przesady ludzie. Bardzo polecam kolacje tematyczne.
bardzo miła obsługa, baseny , bliskość morza, nikt od Ciebie nie będzie żądał "słynnych na cały świat napiwków"
50 minut od lotniska, po za obiektem raczej "krajobraz księżycowy"- oprócz szeregowca ze sklepikami
Hotel bardzo zadbany. Obsługa miła i pomocna. Pozdrowienia dla animatorów :) Wybór jedzenia w porządku, plaża czyta. Nie ma na co narzekać :)
Czysta plaża, obsługa miła, pomocna, ale nie nachalna. Pokoje czyste, dobrze sprzątane.
Hotel bardzo ładny, piękny ogród , baseny już chłodniejsze , ale spokojnie można było jeszcze w listopadzie popływać. Stołówka duża bardzo mili kelnerzy , duży wybór jedzenia. Na największą pochwałę zasługują animatorzy z szefem Letoo na czele, świetnie zabawiają gości , mają bardzo ciekawy program artystyczny codziennie wieczorem były jakieś występy , a w ciągu dnia aerobik , joga . Cała rodzina miło wspomina ten pobyt.
Hotel bardzo ładny , otoczony zielenią , piękne morze z pomostem do nurkowania.
Uprzejma obsługa , dobre jedzenie i drinki
W listopadzie troszkę ubogi program animacyjny
W hotelu przede wszystkim jest czysto, piękna plaża na terenie hotelu , obsługa super, wszystko załatwione od ręki… posiłki smaczne, a słodkości wszystkie przepyszne ( szczególnie czekoladowe ciasto na ciepło- polecam) Polecamy restauracje na terenie hotelu do wyboru- w każdej coś dobrego , nam najbardziej przypadła do gustu azjatycka. Miejsce na pewno polecę znajomym.,
Czystość , to dla mnie jest bardzo ważne, tu bez zarzutu. Menadżer hotelu polskojęzyczny, więc jeśli ktoś się obawia o swój angielski- tu nie ma żadnego problemu.
Zależy kto czego szuka, dla mnie bez uwag.
Hotel świetny,byliśmy sporą grupa osób i wszyscy zadowoleni,jedyny mały minus to brak rozrywki po 22 ,zakaz kąpieli po zachodzie słońca (ale to chyba taki zwyczaj Kraju)
pyszne jedzenie,świetna obsługa od managera (mówiący równie po polsku) po ogrodnika,każdy uśmiechnięty pomocny, czystość
brak rozrywki po 22
Hotel ogólnie ok, bez rewelacji. Z tego co sprawdzałem podgrzewany jeden basen z barem. Jedzenie jest, dość smaczne, duży wybór. Duże kolejki do jedzenia. Pokoje ok, nie jakieś mega czyste czy nowe ale jest oki. W beach barze praktycznie zawsze duże kolejki, obsługa pracuje baardzo spokojnie. Są ponad to. Wszędzie daleko z hotelu. Na plaży na linii brzegowej są kamienie, później piasek. Zero rafy. Mało życia. Animacje bardzo fajne, ekipa animatorow bardzo się stara. Kids club - animatorzy często się spóźniają co uniemożliwia zaplanowanie sobie czasu.
ze jest w Egipcie.
KOLEJKI do jedzenia, picia
Jesteśmy 3 raz i napewno wrócimy. Czujesz się zaopiekowany. Wszystko perfekcyjne od czystości zaczynając co jest bardzo ważnym punktem. Personel uśmiechnięty, pomocny Pokoje super!!! A Remon zawsze na miejscu i zawsze pomoże!!! Polecamy z całego serca!!!
Wszystko
Daleko od hurgada
Hotel piękny czysty gorąco polecam super obsługa, bezpiecznie
Hotel przy pięknej plaży
Za często podchodzące osoby , które namawiają na wycieczki
Amarina Abu Soma Resort & Aquapark to miejsce, które zdecydowanie zasługuje na najwyższe oceny! Mój pobyt w tym ośrodku był absolutnie wyjątkowy i pełen wspaniałych wrażeń. Resort łączy w sobie komfort, luksus i świetną rozrywkę, zapewniając doskonałe warunki zarówno do wypoczynku, jak i aktywności. Pokoje są przestronne, elegancko urządzone i bardzo wygodne, a widok na morze to prawdziwa uczta dla oczu. Obsługa była niezwykle uprzejma, zawsze pomocna i profesjonalna – dzięki temu od samego początku czułem się mile widziany. Ośrodek oferuje również wyśmienitą kuchnię, z szerokim wyborem dań, które zadowolą każdy gust. Jednym z największych atutów tego miejsca jest oczywiście aquapark! To prawdziwy raj dla dzieci i dorosłych, pełen zjeżdżalni, basenów i innych atrakcji wodnych, które dostarczają mnóstwo radości i zabawy. Jest to idealna opcja zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i grup przyjaciół. Cały teren resortu jest doskonale utrzymany, a dostęp do pięknej, prywatnej plaży sprawia, że można w pełni cieszyć się urokami Morza Czerwonego. Świetne warunki do nurkowania i snorkelingu są dodatkowym atutem. Podsumowując, Amarina Abu Soma Resort & Aquapark to idealne miejsce na wakacje pełne relaksu, komfortu i świetnej zabawy. Zdecydowanie polecam każdemu, kto szuka luksusowego wypoczynku z niezapomnianymi atrakcjami wodnymi!
Aquapark – Duży aquapark z różnorodnymi zjeżdżalniami i basenami to główna atrakcja, która dostarcza mnóstwo rozrywki dla dzieci i dorosłych. Idealne miejsce dla rodzin. Plaża – Resort posiada prywatną, czystą i dobrze utrzymaną plażę z wygodnymi leżakami, gdzie można cieszyć się krystalicznie czystą wodą Morza Czerwonego. Świetne miejsce do snorkelingu i nurkowania.