Rafy koralowe i nurkowanie w krystalicznie czystych wodach Morza Czerwonego
Słoneczne plaże przez cały rok – idealne na relaks i opalanie
Egzotyczna atmosfera z luksusowymi resortami i pyszną kuchnią
za piwo trzeba płacić, 2butelki alkoholu dla wszystkich mieszkańców hotelu na tydzień, jedzenie skromne i niezmienne wydzielane, tragedia aby popić obiad trzeba przejść do baru gdzie nie było nikogo /obsługa przy obiedzie/
Nie jesteśmy z żoną wymagającymi turystami. W Egipcie był to dla nas 5 raz. Tu jednak muszę postarać się o obiektywizm, choć będzie trudno, bo najchętniej hotelowi z obsługą dałbym -10/10 Sam hotel: Od początku - po spóźnionym o 3,5h locie w recepcji obsługa zaproponowała nam (mega zmęczonym - była 2:00 w nocy) upgrade pokoju za jedyne 30$. Po dotarciu do pokoju okazało się, że : nie ma ręczników, klimatyzacja nie działa (a w sierpniu nocą jest 32C), pokój jest totalnie brudny, pościel wygląda makabrycznie. Żonie zaczęły puszczać nerwy, więc poleciałem do recepcji i pokój nam zmieniono na czystszy, za to z wyjącym wentylatorem w WC i klimatyzatorem bez sterowania - spiętym na krótko z kostką elektr. na zewnątrz - jak w czeskim filmie sąsiedzi. Klimatyzator działał, ale za to pracował głośno jak kombajn w żniwa. Serwis sprzątający - sprzątali byle jak. Jak sie rzuciło dolara na ręczniki, starali się bardziej, co nie znaczy, że było czysto. Pierwszego dnia zgłosiłem w recepcji problem z wentylatorem w WC - 'zaraz kogoś wyślę'. Ostatecznie unieszkodliwiłem sam ten wyjący wentylator bo nie dało się w WC wytrzymać nawet 30 sek. Przez 7 dni nikt nie przyszedł niczego naprawiać. Jedzenie i restauracja: Rano okazało się, że w hotelu jest mnóstwo Egipcjan na wakacjach. Od 7:00 oblężenie basenu, oraz przyhotelowej jadalni. Wizyta w tej ostatniej: totalny syf, jedzenie wala się na stołach i podłodze, w Polsce taki przybytek Sanepid zamknąłby w godzinę na amen. Musiałem sam wyczyścić blat stołu bo obsługa się nie kwapiła. Do wyboru - trochę warzyw, kiszonka warzywna, pseudo wędlina (której nawet głodne koty z sąsiedztwa nie tknęły), ser sero-podobny. Jedyne zjadliwe to były omlety robione na bieżąco. Kolejne posiłki - już lepiej, na kolację nie narzekaliśmy. Jedzenie na all inc. wydzielane - nie nałożysz sobie tyle ile chcesz !!! Dlaczego? Tłumaczę. Nalot miejscowych 'turystów' z Kairu. Ci ludzie czują się w hotelach jak spuszczeni ze smyczy. Na stole gdzie siedziała 8 osobowa rodzina żarcia było tyle, że normalnie 20 osób by się tym najadło. Oczywiście 1/2 jedzenia się marnowała. Ale 'paniska' czuli się po królewsku, nie ważne, że inni po nich nie mieli co jeść. Na koniec zapytałem kelnera co sądzi o tym to tylko powiedział - "bydło bez mózgu". Być może w innych miesiącach, gdy Egipcjanie nie mają okresu wakacyjnego, jest tam dużo lepiej. Brak herbaty czy ekspresu do kawy w restauracji! Jedyne co dawali to jakąś tanią rozpuszczalną, przy której tania kawa z biedry to napój bogów. Tyle jedzenie. Basen: Jak ktoś lubi, gdy miejscowe kobiety w stroju od stóp do głów włażą do wody, to spoko. Nam to nie przeszkadzało. Natomiast b. trudno było o miejsca na leżakach. Okolica basenu: walały się kubki po napojach, pety, śmieci. Nikt tego nie sprzątał! W efekcie wiatr zdmuchiwał często jakieś elementy do basenu. Sam basen - spoko. Przy basenie bar. Zero animacji, choć był typ, który miał się tym zajmować. Jedyna animacja to rzucenie piłki do siatkówki do basenu z nadzieją, że ktoś zagra. Bary all incl.: Pierwszy szok to chęć wypicia piwa. A obsługa krzyczy sobie 2 $ za miejscową Stellę. Choć miejscowe alkohole miały być w cenie to piwo widocznie miało inne regulacje. Można było natomiast w sklepie obok (u Marco - w przeciwną stronę niż nad morze) kupić sobie piwo za 1$ i bez skrępowania pić przy barze (!) - nikogo to nie obchodziło. Nie było też miejscowego wina, trzeba było swoje kupić. Barmani też nastawieni na rąbanie nieświadomych turystów - zrobili babeczce drinka z 2 rodzajów alkoholu, dodali mirindę i sprite + wlali to w duży kielich zamiast plastiku. Ku ogromnemu zażenowaniu kobiety po podaniu jej tego do stołu musiała za to zapłacić (nie wiem ile), choć wszystko poza serwisem do stołu i szkłem zamiast plastiku było w ramach pobytu. Recepcja: Niekompetentni i nastawieni tylko na $. Wykorzystanie umordowanych turystów ze spóźnionym lotem, które opisałem na początku. Dzień przed wylotem chciałem w recepcji zgłosić fakt, że dojedziemy na lotnisko taksówką. Miało to być przekazane do biura podróży. Oczywiście nie zostało i rano dziewczyny czekały na nas w hallu. Dezinformacja. Pytamy o busa na plażę. Od 9:00 co 10 minut. Ok, no to przychodzimy o 10:00 i tym razem inny typ z obsługi mówi o 9:00 jest 1szy kurs, potem jak ludzi wszystkich nie zgarnie jest drugi i ewent. trzeci, ale nie non stop. Następnego dnia 8:55 karnie stoimy w słońcu czekając na busa. Podjeżdża, nas nie wpuszcza, przychodzą miejscowi z hotelu i paniska jadą pierwsi. Wzięliśmy taxi. Później bywało już lepiej. Podsumowanie. Ciężko się dopatrzyć plusów SAMEGO hotelu i obsługi. Jedyne usprawiedliwienie jakie dla nich widzę, to zmęczenie krajanami, którzy licznie najechali hotel i robili w nim totalne bydło (głównie w jadalni). Szczerze mówiąc nie poleciłbym tego hotelu nikomu. Cieszyliśmy się z żoną, że nie wzięliśmy na wyjazd dzieci, bo to byłby koszmar. Jeździliśmy pod namioty po Europie więc nie mamy wielkich wymagań. Jednak ten hotel to PORAŻKA.
Piękna plaża z super rafą koralową oraz bus który za darmo wozi na nią.
Wszystko w opisie. Dodam jeszcze, że sam kompleks wygląda bardzo ładnie 'na zewnątrz' jednak po wejściu w bliższą 'interakcję' człowiek szybko zmienia zdanie. Hotel wymaga generalnego remontu. Kable elektr. spinane na krótko, nieznośnie głośna klimatyzacja, totalny brud w pokojach, na jadalni i okolicy basenu.
W lipcu 2024r przebywaliśmy w hotelu Amar Sina . Hotel jest klimatyczny w stylu beduińskim według mnie i ma spory potencjał , ale wymaga generalnego remontu. Pokoje są zaniedbane , bo od dawna nie było w nich nic remontowane, łazienki i wszystkie sanitariaty również.Niezbyt czysto również- niestety:(Jedzenie dobre, mało urozmaicone ale dobre świeże Obsługa hotelu rewelacja- wszyscy bardzo się starają aby to miejsce przetrwało, ale nie wiem czy taką samą motywację ma menager tego miejsca właśnie on powinien coś zmienić. Bardzo często brakuje wody- cały dzień, my do samolotu wsiedliśmy brudni, bo to właśnie był taki dzień- nie jedyny za naszego pobytu. Głównie przebywają tam ludzie z Egiptu, Turcji, Europejczyków jest mało. Przez kilka dni byliśmy jedyni, na basenie wszystkie panie kąpały się w strojach arabskich a ja w swoim skromnym raczej ale bikini byłam jak małpa w klatce:)średnie uczucie.Myślę że wiele trzeba odnowić , aby warunki były akceptowalne- dziś bym tego miejsca nie poleciła- przykro mi.
Wspaniała obsługa, smaczne ,świeże jedzenie, fajny kierowca-życzliwy, pomocny. Okropnie brudna plaża , połamane leżaki, masakra ale..... morze nieziemskie- kolorowe ryby pływające obok, koralowce cudo!
Czystość, kłopoty z wodą często całodniowe,wyposażenie i stan pokoi. Plaża przypisana do hotelu tragedia- brudna, brak toalet.
Masakra !!! Powinno sie go zamknac natychmiast , slamsy patologia
Nie ma
Brud smród wydzielane jedzenie
Wybierzcie inny hotel i nie ufajcie Egipcjanom.
Obsługa, jedzenie, standard pokoi, komary i pluskwy, brak czystości, brak ciepłej wody, brud.
Bardzo miła obsługa, czysto jedzenie smaczne .Polecam gorąco.
Obsługa i atmosfera
Byłam w tym hotelu 15 lat temu i to co teraz zastałam to uważam że powinno się ten hotel zamknąć bo nie nadaje się do użytkowania. Przez 3 dni nie było przez większość dnia wody w kranach. Jedzenie wydzielane w bardzo małych porcjach. Pokój otrzymany jako standard nie nadawał się do użytkowania i trzeba było dopłacić. Ręczniki otrzymywane codziennie szare z brudu. Dyskoteka obok hotelu nie daje normalnie spać w nocy bo muzyka dudni całą noc do 10.00 rano. Wszystko stare, brudne i rozpadające się. Nadające się tylko do remontu. Kiedy przez pół godziny padał deszcz wszystko wlewało nam się przez dach do pokoju. Jedyny plus to miła i sympatyczna obsługa.
hotel jest wart swojej ceny, jeśli chcesz wyższej jakości, lepiej dopłacić
cudowny personel, ładna plaża
stary remont, dużo komarów
Hotel Stary , kiedyś musiał być piękny, mini zoo już zaniedbane
Zaletą hotelu jest jego niska cena
Było i kilka drobiazgów lecz nie ma co o nich wspominać w tak niskiej cenie
Pierwszy i ostatni raz w tym hotelu. Obsługa na niskim poziomie, a mianowicie - serwis sprzątający liczył na to, żeby codziennie nam sprzątać i w zamian za to dostawali bakszysz (napiwki). 4 dnia zgłoszone było na recepcji, że potrzebujemy dwóch ręczników i papieru toaletowego. Powiedziano nam, że ktoś przyjdzie za 15 min. Czekaliśmy cały czas w pokoju i słyszeliśmy jak ktoś z serwisu chodzi między pokojami tylko nie do nas, pomimo tego, że było zgłaszane. Czekaliśmy ponad 5 godzin i w końcu poszliśmy z partnerką do recepcji upominając się jeszcze raz. Finalnie w końcu po godzinie ktoś przyszedł. Można powiedzieć, że serwis "obraził się" na nas, bo nie mogli sobie na nas zarobić :) Mieliśmy all inclusive, a wszystkie napoje były lane do kubeczków 200 ml, z czego była tylko woda, napoje gazowane i alkohol. Brak soków. Nawet butelki wody nie chcieli dać. Trzeba było pójść do sklepu i sobie kupić. O wcześniej wymienione napoje trzeba było się prosić na barze i z wielką łaską nas obsługiwano. Inni Polacy zgłaszali, że my jako naród jesteśmy źle traktowani przez pracowników - szczególnie kobiety i dziewczyny, które były podrywane i nagabywane przez muzułmiańskich pracowników hotelu. Pokoje były w dobrym stanie, jak za tą cenę. Jedzenie w kółko to samo. Kucharze nakładali mięso po 2 małe sztuki, także trzeba było się zadowolić węglowodanami w stylu ziemniaków, ryżu i makaronu. Naprawdę lepiej jest dołożyć kilkaset złotych i spędzić wakacje w innym hotelu i min. 4-gwiazdkowym. Moje wakacje oceniam na 3/10 w tym miejscu. Więcej tam nie wrócę.
Kameralny i klimatyczny wygląd hotelu i pokoi. Niska cena za pobyt.
Słaba obsługa. Ubogi all inclusive z napojami do kubków 200 ml i słabym jedzeniem. Pracownicy zaczepiający kobiety. Brak profesjonalizmu.
Pokoje brudne, nie sprzątane, ręczniki nie wymienione przez 2 tygodnie, proszenie się o papier toaletowy.
Nic
Wszystko: przez tydzień brak pieczywa - tylko placki. Jedzenie słabe - wydzielane przez kucharza. Przy All Inclusive - woda i piwo płatne.
Tragedia , ten hotel nie nadaje się dla ludzi , na sam początek nie dano nam śniadania gdzie powinno być od godz 7 do 10 , byłyśmy o godz 8:40 , powiedziano nam że już zamknięte , w umowie z wakacje .pl i (...)było napisane że śniadanie jest od 7 do 10 i jeszcze późne śniadanie od 10 do 12 , okazało się że jest od 7 do 9 .było to zgłoszone do rezydenta który nic nie zrobił , po przyjeździe musialysmy się kłócić o szklankę wody i coś do jedzenia , w efekcie dali nam sałatę i coś podobnego do sera żółtego i ciepłą wodę , obiad był wydzielany przez kelnerów , w umowie jest all inclusive s było tak że było 5 dan codziennie w tym ryż i kuskus , i były porcje wydzielane przez kelnera bez możliwości dokładki , dodaje poniżej zdjęcia , normalnie wstyd że ta strona proponuje taki hotel , jest tam też zoo w którym są źle traktowane zwierzęta , w pokoju nie było papieru toaletowego, ręczników , trzeba było wzywać recepcję do poprawy , klimatyzacja też nie działała ,nie patrzcie na cenę , ten hotel powinien być zamknięty tam nawet nie powinno być 1 gwiazdki , obsługa tragiczna , brak normalnych napoi do picia , wody nie dają trzeba kupić , animacji też nie było , bus na plażę tragiczny bez klimatyzacji i kierowca który się nie myje , plus woził ludzi więcej niż siedzeń , jeśli ktoś ma pytania chętnie odpowiem , hotel same zmienilysmy bo nawet nikt się nie zainteresował tym co zgłaszamy , rezydent mało pomocny
Nie ma
Wszystko co może być , smród ,brud i katastrofa plus nie miła obsługa
potwierdzamy poprzednia wypowiedz, to nie ten hotel ktorym byl za zycia poprzedniego menagera, nigdy nie bylo wiadomo czego sie spodziewac na drugi dzien poniewaz obsluga recepcji z czestotliwoscia 2x na dobe zmieniala zdanie, rzucajac przy tym kluczami od pokoi hotelowych o lade. Niesprawna klimatyzacja w recepcji powodowala ze zarowno jej pracownicy jak i my kapalismy sie we wlasnym pocie. Motto hotelu "DZIEN BEZ AWANTURY DZNIEM STRACONYM" po kilku dniach takich "hotelowych atrakcji" bylismy tym poprostu zmeczeni. O sprzatanie pokoju i zmiane recznikow na czyste nie mozna bylo sie doprosic - robiono laske. nie polecamy tego hotelu chyba ze ktos lubi tzw. "wakacje ekstremalne" z wysokim poziomem adrenaliny.
Stosunek uprzejmości personelu pracującego w hotelu do Polaków nie jest tak sympatyczny co do np. Rosjan i Anglików... Daje to wrażenie że Polacy nie są mile widziani w recepcji i na stołówce hotelowej, a kilku tam pracujących kelnerów jest wręcz bezczelnych dla Polaków...Personel sprzątający pokoje, obsługa basenu i innych miejsc pracy wykonujące w hotelu 'Amar sina' Są mili i nie mam żadnych co do nich zastrzeżeń... W pokoju było codziennie sprzątane, zmiana pościeli i ręczników...
Wizualnie hotel jest ładny, chociaż wymaga niewielkiego remontu... To prawda że basen mógłby być większy,gdyż przy większej ilości osób leżących nad basenem. Staje się bardzo ciasno.
Zoo w hotelu jest ładne znajduje sie tam kilka zwierzaków np.wielbłądy,kozy,są nawet trzy pawiany, co moim zdaniem nie posiadają warunków do bycia tam. Uwaga dla tych którzy chcą sie fotografować ze zwierzątkami i przejechać sie na wielbłądzie.Za foto i jazdę trzeba zapłacić.
Plaża hotelowa znajduje się bardzo daleko od hotelu, nie tak jak jest opisane- 1 km od hotelu. Na plaże można dojechać busem hotelowym za darmo, ale zbyt rzadko jeździ, bo tylko 3 razy w ciągu dnia i o wyznaczonej godzinie, zdarza sie że bus jest przepełniony i jest problem poproszenia kierowcy o drugi kurs.A spowodowane jest to tym że kierowca zabiera ludzi z innych hoteli za opłatą pieniężną. Wtedy pozostaje nam taksówka! Plaża jest piękna z rafą koralową, ale bardzo malutka i ciasna a tym bardziej kiedy nie ma miejsc dla gości z hotelu amarsina, ponieważ miejsca które są przeznaczone dla nich, zajmują osoby z innych hoteli.
Mimo tych drobiazgów z pobytu w hotelu jestem zadowolony i wypoczęty...
Hotel łady, klimatyczny z miłą obsługą. Wielką atrakcją dla dzieci jest mini zoo. Jedynym mankamentem tego hotelu jest daleko oddalona plaża- trzeba dojeżdżać busem, który nie kursuje zbyt często. Ogólne wrażenia pozytywne.
Byłam w Amar Sina w czerwcu 2 tygodnie Zadnego robactwa szczurów .Mila obsluga Wiadomo nie wersal .Ale czy to najważniejsze?Piękna rafa cieple morze wspaniale towarzystwo Kameralny hotel ,nie moloch Wakacje super
Najbardziej klimatyczny hotel 3* jaki widziałem w Egipcie. Bajkowa zabudowa w stylu arabskim, mini zoo z wielbłądami stanowi super atrakcję dla dzieciaków. Super oferta dla osób szukających klimatów "Basńi 100 i jednej nocy". Zdecydowanie nie dla klientów nastawionych na wypoczynek w super hotelu z super All i z super basenami.
Hotel i miejscowość można by określić jako ciekawą. Niestety w pokojach były pluskwy!!! Co się poprostu w głowie nie mieści aby hotel starający się o kolejną gwiazdkę pozwolił na taką czystość! Obsługa oczywiście zmieniła pokój na inny - jednak wrażenie czystości pozostało już niezmienione. Obsługa na medal - bardzo przyjaźnie nastawieni, szczególnie przy posiłkach.
cena adekwatna do oferowanego poz,hotel moze niezbyt nowy,ale klimatyczny!uwaga dla jadacych na 5 dni!sa tylko 3 noclegi,a jesli nie chcecie byc wyproszeni z pokoju o 12 w pol-wylot w nocy o 3 nad ranem,to musicie doplacic ok 50 $!!albo wspolny pokoj-przechowalnia!my doplacilismy,ale all inclusive-napoje,nie wiedziec czemu obowiazywal tylko do 16!!!ale za to przyslugiwala nam kolacja o 19..jelsi ktos jedzie tam na 2 tyg,to drugi tydz pobytu moze traktowac jako wczasy odchudzajace-ile mozna jesc w kolko to samo??:)cena adekwatna,pokoje czyste-mialem pok nr 162,niektorzy,co dali bakszysz-ok 10$ dostali pokoje z ladnym widokiem na basen,ale podobno gorszy standard!ale to szczegoly..mily hotel,dobra obsluga,zadnej laski przy all
Jak zawsze,nie da się wszystkim wygodzic,tu też miało to miejsce,ale ja jestem z kolegą Borkowskim Łukaszem zadowolony! Liczę na dalszą współprace,odnośnie atrakcyjnych ofert tego typu,nad tym pomyślimy,gdzie dalej się wybierzemy i kiedy,ale to za jakiś czas. Serdecznie Pozdrawiamy!!!