Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem
Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami
Malownicze wioski z autentyczną grecką atmosferą
Dobre lokalizacja, posiłki, widoki, wszystko ekstra, szczerze polecam :)
Dobre warunki, oraz kuchnia, swietna baza do zwiedzania oraz zero nudy
jedzenie, położenie
słaby internet
Jeżeli ktoś szuka spokoju, pysznego jedzenia to miejsce dla niego. Bardzo czysto, przemiła obsługa. Czysty basen z dużą ilością leżaków. Sama miejscowość nie ma wielu atrakcji ale można wynająć samochód lub autobusem podjechać z pobliskiego przystanku do Korfu, Paleokastritsa,Sidari lub Cassiopi. Polecam tanio około 2 euro kosztuje bilet. Jeżeli ktoś lubi małe dzikie kamieniste plażę to jest taka w pobliżu a jeżeli ktoś woli piasek to również taka plaża jest blisko (przy hotelu Ikos ). Polecam ten hotel ludziom którzy szukają spokoju. Jeżeli ktoś lubi rozrywkowe wakacje pełne muzyki i imprez to nie będzie to dla niego dobry wybór. Wróciłam z wakacji bardzo wypoczęta i zrelaksowana.
Cicho, sokojnie, czysto, pyszne jedzenie, bardzo miła obsługa
Małe łazienki
Moja opina o hotelu jest bardzo dobra.Hotel spełnienia oczekiania w stosunku do standartu i ceny. Kuchnia bardzo dobra.Organizacja również.Polozenie hotelu jest w dogodnym miejscu jesli chodzi o baze wypadową na wycieczki po okolicy. Moge polecic znajomym.
Kameralny, skromny ale czysty, obsluga bardzo miła, jedzenie pyszne. Polecam wszystkim , którzy szukaja fajnej bazy wypadowej na wycieczki po korfu.
Blisko ruchliwej ulicy.
Hotel skromny, ale było wszystko czego potrzeba! Mały kameralny basen, świetna obsługa baru a przede wszystkim pyszne i bardzo różnorodne jedzenie.
Posiłki, bar, obsługa, basen
Spędziłam na Korfu cudowny tydzień. Pogoda nie do końca dopisała, ale już od trzeciego dnia była super. Jeden z pochmurnych dni wykorzystałyśmy z koleżanką na wycieczkę po Korfu. Jeździłyśmy autobusami (linia niebieska, numer 7 z Ipsos do Korfu, odjazdy co około 20 minut, linia niebieska nr 10 z Korfu do Achillonu,linia zielona z Korfu do Paleokastritsy) Bilet całodzinny na linię niebieską kosztuje 5 euro, albo bilet na 1 przejazd 2,30 u kierowcy, albo taniej w budce na przystanku. Wyspa piękna, cudowne widoki, urokliwe miasteczka z wąskimi uliczkami, przypominającymi miasteczka we Włoszech. Polecam monastyr w Paleokastritie, pałacyk Sissi w Achillonie, stolicę wyspy Korfu. Byłyśmy również na wycieczce statkiem na wyspy Paxos i Antypaxos, Po drodze widzieliśmy mnóstwo grot wydrążonych w skalach, nawet wpłynęliśmy statkiem do dwóch z nich. Kąpiel w krystalicznie czystej wodzie przy Antipaxos (niestety nie dla mnie, bo trochę boję się pływać, gdy nie mam dna pod nogami). Można było zwiedzić stolicę Paxos, miasteczko Gayos. Niestety, pomimo bardzo wysokiej ceny wycieczki wszystko musiałyśmy sobie kupować :( Zrobiłyśmy duży błąd, kupując wycieczkę od rezydentki w hotelu, a nie na mieście. Niestety niedaleko hotelu nie ma żadnego biura podróży, a pracownicy sklepów i wypożyczalni samochodów nie wiedzą, albo udają, że nie wiedzą, gdzie takie biura się znajdują. Już po fakcie dowiedziałyśmy się, że biura podróży są około 300 metrów od hotelu w stronę Ipsos (nawet jedno w języku polskim) Dużym minusem dla mnie był głęboki basen, jestem tchórzem, boję się głębokości i niestety ani razu nie odważyłam się popłynąć w tym basenie, tylko chłodziłam się w najpłytszym miejscu. Niedogodności naszego hotelowego basenu zrekompensowała mi kąpiel w luksusowym basenie luksusowego, nowego hotelu Ikos. Plaża przy Ikosie też znacznie lepsza niż obok naszego hotelu. Plaża prawie bez kamieni, spokojnie można wejść do wody bez specjalnych butów, polecam :) Jeszcze jedna rzecz, która utrudniała nam życie były małe, wredne, jadowite komary w ilościach hurtowych. Pomimo spryskiwania się specjalnym preparatem, gryzły niemiłosiernie :( Zdesperowane, kupiłyśmy urządzenie elektryczne ze specjalnymi wkładami i wreszcie pomogło :) Jedzenie pyszne, śniadania może trochę monotonne, ale lunch i kolacja już nie, wiele propozycji na ciepło, dania regionalne. Obsługa sprzątająca talerze błyskawiczna :) Pyszna feta, tzatziki, owoce morza, owoce. Niestety Grecy nie umieją robić wędlin, żółtego sera, ani wina:( Obsługa bardzo miła i pomocna, wszyscy mówią po angielsku. Ogólnie polecam ten hotel każdemu , kto nie wymaga fajerwerków, a jest nastawiony na odpoczynek i zwiedzanie :)
Brak dzieci, cichy, kameralny, miła obsługa, codzienne sprzątanie, dobre miejsce na wypady po okolicy (blisko przystanek autobusowy, niedaleko znajduje się nowy, piękny kompleks hotelowy z piękną plażą i wspaniałymi basenami
Mała łazienka, skromne wyposażenie pokoi, mnóstwo komarów, położenie w pobliżu ruchliwej ulicy, za głęboki basen, komary
Przeczytaliśmy różne opinie o hotelu, dlatego postaramy opisać obiektywne wrażenia :) Hotel zaskoczył nas pozytywnie. Na wakacje udaliśmy się żeby odpocząć, opalić się w spokoju i spróbować tradycyjnej kuchni. Wielkość basenu w sam raz, woda ciepła, brak animacji i dzieci. W hotelu prawie sami polacy, 3/4 w średnim wieku. W restauracji jedzenie bardzo różnorodne, różne rodzaje ziemniaków, mięs (wołowina, wieprzowina, kurczak, indyk, królik, jagnięcina), owoce, warzywa, były też owoce morza. Było tradycyjne jedzenie z wyspy ale także z innych miejsc Grecji np. z Krety. Kelner i kelnerka mili, pracowici, pomocni jak i cała obsługa hotelu. Przy barze cola, sprite i różne alkohole ale brak kolorowych np Sex On The Beach itd. Polecamy Kumkwat drink, bardzo smaczny. Piwo również dobre. Pokój skromny, schludny. Dostaliśmy na początku pokój bez balkonu i z malutką łazienką. Po interwencji w recepcji zamieniono nam na większy z wanną, więc plus dla menagera. Do plaży 5 minut piechotą, plaża niestety kamienista i trochę dzika ale ma swój urok, morze ciepłe, z plaży widać góry i Albanię. Czy polecamy? Jak najbardziej, jeżeli nie oczekujemy luksusów, wielkiej przestrzeni, lepszych drinków i pięknej plaży przy hotelu. Mając takie nastawienie będziemy zadowoleni, lecieliśmy za 1200 zł od osoby i cena była adekwatna do jakości a nawet byliśmy miło zaskoczeni zwłaszcza jedzeniem. Amelia to kameralny nieduży hotel w którym niczego nie brakuje i jest dobrą bazą wypadową do zwiedzania wyspy. PS. Tanie zakupy zrobicie w markecie JOY na prawo od wyjścia z hotelu kilometr po lewej stronie, przystanek do stolicy jest na lewo 200 metrów od hotelu, warto jechać do Korfu zwiedzić stolice (autobus 7) a potem z Korfu do Kanoni zobaczyć z bliska kościół i lądujące samoloty (autobus 2). Polecamy też biuro Korfu Magic Tours, polskie wycieczki po wyspie :)
dobre jedzenie, kameralna atmosfera, miła obsługa, czystość, spokój, blisko od lotniska i najważniejszych atrakcji
kawałek od plaży,, niezbyt urokliwa miejsowość
Byliśmy grupą 10 osób wszystkim bardzo się podobało.Samochód do zwiedzania wyspy wypożyczyliśmy z hotelu.Pomimo wylotu w godzinach wieczornych z opcji all inclusive mogliśmy korzystać do końca pobytu.Ogólnie wakacje zaliczamy do udanych.
bardzo dobre jedzenie,kameralna atmosfera,miła obsługa,czystość,świetne możliwości komunikacyjne
Byliśmy 8 dni koniec października 2017 - hotel bardzo miło nas przyjął, pokoje w sam raz ładnie urządzone, jedzenie smaczne. Hotel nad samym morzem, dwa kroki do plaży oraz do najbliższych sklepów, barów i dyskotek. Czasami w barze nie było kelnera ale jak widział gościa od razu podchodził. Świetne miejsca zarówno na spokojny wypoczynek, spacery promenadą jak i na skorzystanie z nocnych atrakcji okolicy. Wszędzie blisko ;) Gorąco polecam świetny urlop ;) Karolina
Bardzo blisko morza i plaży, dwa kroki do najbliższych sklepów, barów i dyskotek. Pokoje fajne, czyste ładny widok z okien ;) bardzo miła obsługa ;)
Wczasy miałam udane, ale za swoją zasługą (organizacja wycieczek na skuterze) a nie dzięki hotelowi. Hotel taki sobie. Pokoje małe z mikroskopijną łazienką, która była zalewana podczas kąpieli. Duży wybór napoi i alkoholi. Brak kolorowych drinków, soków do nich (np. grenadiny). Jedzenie na początku smakowało, jednak (poza pojedynczymi wyjątkami) ciągle takie samo przez cały pobyt!!!!! Bardzo mało regionalnych dań, a tzatziki słabo przyprawione; twaróg zamiast fety. Bardzo miła obsługa, która robiła wszystko aby umilić pobyt. Pozdrawiam kelnerkę Vicki - fajna babka. Przy basenie czasem unosił się smród jakby z kanalizy. Można było korzystać z animacji w hotelu MAGNA GREACJA, ale z barów nie. Animacje słabe, nudy wieczorami. Lokalizacja hotelu niefajna ze względu na bliskość głównej drogi (ciężko przejść na drugą stronę ulicy). Dassia to brzydka miejscowość z ogromnymi 2 budowlami, widać je i w miejscowości i na plaży. Dużo brzydkich (upadłych hoteli). Na Korfu byłam 2 razy i dużo zjeździłam i naprawdę jest piękne (ale nie Dassia). Hotel jest dobry dla tych którzy traktują go jako bazę wypadową (blisko do pięknych miejsc), ale nie dla tych co lubią spędzać czas w hotelu. Pod koniec pobytu dają do wypełnienia ankietę. Kiedy słabo oceniłam jedzenie, na kolacji pojawiły się 2 nowe dania (pyszne) a kelner podszedł do mnie i zapytał się czy smakowało. Sprawia to wrażenie, że zależy im na opinii i może coś poprawią....
blisko do pięknych miejsc (skuterem) dobre napoje duży wybór alkoholi miła obsługa
brak kolorowych drinków czasem brzydki zapach przy basenie cały czas powtarzające się posiłki brzydka miejscowość przy głównej drodze
1. Położenie: hotel leży dość daleko od głównej plaży, ok 1,2-1,5 km więc trzeba trochę się nadreptać. Przy samym ośrodku jest \"dzika\" plaża (ok 300-400m). Jej wielkie plusy to cisza i spokój. Minusów jest sporo: ostre kamienie, dużo glonów, miejscami brudno, wodna zdaje się mieć brudniejszy odcień. Koniecznie buty do wody ! Znacznie piękniejsze plaże są po północnej stronie wyspy. Niecałe 100m od hotelu jest przystanek autobusowy. Linia nr 7 zawiezie Cię do miasta Korfu. Autobus jeżdżą co ok 20 min. Bilet jednorazowy to 2,3 euro. Dobrze chyba kupić bilet dzienny za 5 euro bo w samym mieście można jeszcze podjechać na mysią wyspę (linia nr 2) i/lub na Achilion(linia nr 10). Warto też wynająć auto ! 2. Pokoje: my dostaliśmy pokój naprzeciwko basenu i bardzo odpowiadało nam to położenie. Odnoście czystości to pokoik pozostawiał wiele do życzenia. W rogach brud i pleśń, na suficie pajęczyny, w szafie kurz, łazienka mała, brodzik nie nadaje się dla większych osób... Poza tym duża wilgotność, ale po kilku minutach pracy klimatyzacji już nie było jej czuć. Pościel i ręczniki czyste, wymieniane codziennie. 3. Obsługa: wszyscy mówią po angielsku i są do Ciebie przyjaźnie nastawieni, szczególnie na barze przy basenie. Rano jest Pan, a wieczorem Pani. Bardzo sympatyczni i uśmiechnięci. Pani sprzątająca również mega przyjacielska, ale trzeba przed nią uciekać bo nie da Ci spokoju :) 4. Wyżywienie:śniadania przez 14 dni były identyczne, ale każdy znalazł coś dla siebie bo wybór był spory. NIE JEŚĆ PARÓWEK!:) Obiady w kratkę, czasem dobre, a czasem słabe. Najlepsze były kolacje, prawie zawsze było smacznie. Dodatkowo dużo dodatków warzywnych, makaronowych, sosy. Zawsze było coś na słodko i jakieś owoce. Nikt w hotelu się niczym nie zatruł. 5. Inne: całkiem fajny basen, wi-fi, alkohol w barze średni, ale nie najgorszy. Niestety na uwagę zasługują tony śmieci na całej wyspie. (gdy wieje można je poczuć...). Podsumowując - obiekt wart polecenia, ale tylko w rozsądnej cenie
- obsługa - położenie (dla chcących tylko zwiedzać) - basen i leżaki - dobra cena (przynajmniej w naszym wypadku) - wi-fi (chociaż trochę czasem muli)
- pokoje - słaba plaża - w ofercie stare zdjęcia
Ogólnie za tą cenę nie spodziewałbym się niczego lepszego, posiłki monotonne, do plaży kawałek był, pokoje bez luksusu, basen jeden nieduży ale tego można się było spodziewać, jedyne co przeszkadzało to jakieś roboty za hotelem w środku sezonu ale to w nie każde dni i być może na to nie mogli nic poradzić. Na pewno nie polecam dla ekipy młodzieżowców którzy lubili posłuchać muzyki, pośmiać się wieczorami itd. Za mała przestrzeń by móc się oddalić od ludzi pragnących stu procentowego spokoju.
Miła obsługa
Byłam w tym hotelu z trójką dzieci i mężem. Dzieciom bardzo podobały się dyskoteki i animacje dla dorosłych. Smakowało nam bardzo jedzenie. Pokoje z ładnym wystrojem. Poooooooolecam !
same zalety
brak wad
Sympatyczny hotel,co prawda niektóre pokoje niezbyt ładne i jasne , ale ogólnie cicho ,czysto . Możliwość zamiany pokoju,miła obsługa . Jedzenie O.K. jak na trzy gwiazdki. Plusem jest basen ,zawsze wolne leżaki, blisko bar z miłą obsługą, niedaleko do morza, tam też mało ludzi, cisza. Miejscowość podupadająca,ale dobra lokalna komunikacja do miasta Korfu - 20 min. za 2,60 euro i jesteśmy w pięknym mieście. Polecam hotel zwłaszcza w promocyjnej cenie!!
kameralny czysty i mimo położenia przy głównej drodze cichy, plusem jest brak dzieci ( cicho i czysto )
nie wszystkie pokoje \" sympatyczne \" -, żla działająca kanalizacja, brak balkonu itp.
Generalnie dobry hotel jako baza wypadowa ze względu na lokalizację.
Dobry na bazę wypadową (bliskość przystankowania autobusowych ), rodzinna atmosfera
Czesto wystepujacy zapach kanalizacji przy basenie, mało urozmaicone śniadania
Ogólnie wakacje zaliczamy do udanych. Wyspa Korfu skrywa wiele perełek zabytkowych jak i pięknych plaż chociażby urokliwy Kanał Miłości. Hotel polecamy osobom nastawiającym się na zwiedzanie.
Bardzo miła obsługa, zarówno kelnerzy podczas posiłku jak i w barze. Jedzenie bardzo smaczne ale mógłby być większy wybór aby je bardziej urozmaicić. Z hotelu blisko wszędzie ( ze względu na to, że wyspa jest mała ).
Hotel położony przy ruchliwej ulicy, miejscowość nie ładna, zaniedbana. Mała łazienka, jeszcze mniejszy prysznic i firanka przyklejająca się do ciała - Blee! Sporadycznie można było poczuć \"fetorek\" w okolicy basenu ale wynikało to chyba z położenia oczyszczali w hotelu. Plaża bardzo wąska niezbyt przyjemna.
ZALETY: kameralna atmosfera, sympatyczna obsługa, niedaleko plaży i centrum miasteczka, pyszne jedzenie (świeże owoce, warzywa, specjały greckiej kuchni), codziennie sprzątane pokoje. WADY: położony obok ruchliwej ulicy
Wady Hotelu rekompensuje obsługa. Grecki wieczór organizowany przez hotel rewelacyjny. Polecam dla osób chcących odpocząć a nie szukających rozrywki i luksusów.
jeden mały basen, smród z kanalizy, zero atrakcji dla gości, pokoje o małym standardzie, jedzenie bardzo dobre oraz obsługa też bardzo miła.ja leciałem za 913 zł także cena w sam raz na te warunki więcej bym nie zapłacił.
mały hotel
zaniedbany