Dziewicze plaże Adriatyku z malowniczymi klifami
Zabytkowe miasta Kotor i Budva z wąskimi, brukowanymi uliczkami
Przepiękne krajobrazy górskie i parki narodowe
Wakacje zakończyły się sukcesem! Hotel jest hotelem rodzinnym z doskonałą obsługą i przyjaznym personelem. Jedzenie było pyszne jak w domu. Do plaży jest blisko, plaża jest bardzo duża.
Wyżywienie, czystość, odległość od plaży
Hotel kameralny z cudowną obsługa i właścicielem. Czyste pokoje, klimatyzacja i dobre jedzenie.
Atmosfera, czysto, klimatyzacja, wyżywienie
Daleko od plaży
Opinia na gorąco, dziś wróciliśmy z Ulcinj willa Ama. Hotel kameralny, czyste pokoje, codziennie sprzątane. Ręczniki wymieniane codziennie, poszewki na poduszki po 3 dniach też zostały wymienione. Klimatyzacja sprawna. Gospodarz bardzo życzliwy i zawsze pozytywnie nastawiony, szczerze zainteresowany gośćmi. Jedzenie bardzo dobre. Każdego wieczoru kucharz ( z dużym poczuciem humoru)dawał możliwość wyboru dania na obiad na kolejny dzień (spośród dwóch). Na jadalni cicho i spokojnie, bez wrzawy charakterystycznej dla dużych hoteli. Miła i rodzinna atmosfera.
Wygrywa w porównaniu z okolicznymi pod wieloma względami.
Basen tylko dla maluchów :( Nam nie przeszkadzało, wolimy morze :)
Czysto, schludnie. Do plaży kawałek trzeba iść, ale byliśmy tego świadomi. Właściciele bardzo mili i pomocni.
Czystość.
Wspaniali gospodarze. Pokoje przestronne i czyste, codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki. Jedzenie urozmaicone i smaczne. Do jedzenia co wieczór rakija, wino lub piwo do wyboru. Do tego sok, herbata i kawa bez ograniczeń. Miejsce do którego na pewno jeszcze wrócimy.
Gospodarze, czystość, jedzenie, pokoje
Wspaniałe, klimatyczne miejsce w rodzinnej atmosferze. Hotel zadbany i czysty. Pokoje codziennie sprzątane. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Gospodarze bardzo przyjacielscy i pomocni. Właściciel wita gości swoją rakiją. Wyjazd bardzo udany, na pewno jeszcze tam wrócimy.
Cisza, czystość, jedzenie, atmosfera, gospodarze.
Dziś wróciliśmy z Czarnogóry, gdzie mieszkaliśmy Villi AMA. Był to wspaniały czas. Właściciele bardzo się starają stworzyć domową atmosferę. Posiłki były urozmaicone, nikt głodny nie chodził. Pokoje przestronne, bardzo czyste codziennie sprzątane. Gospodarz miły częstuje swoją rakiją. Dla osób o innych gustach jest wino lub piwo. Serdecznie polecam to miejsce. My chętnie jeszcze tu wrócimy.
Wspaniali gospodarze, wyżywienie, czyste i przestronne pokoje, rodzinna atmosfera.
BRAK!!!
Przepyszne jedzenie, super rodzinna atmosfera, miły gospodarz częstujący rakiją. Pokoje czyste i obszerne, łazienka czysta; codziennie wymieniane ręczniki, pościel wymieniana raz w ciagu turnusu. Miasto jak to ujęła przewodniczka w stylu osmańskim, bo tureckie wpływy były tam dosyć spore. Do plaży dosyć daleko, ale polecam dla ludzi, którzy nie grymaszą, że muszą na wakacjach pospacerować i lubią piesze wędrówki. Plaża piękna i szeroka z powulkanicznym piaskiem, dlatego jest on dosyć ciemny, a nie taki jak znamy złocisty czy żółty. Dlatego nie zgodzę się z opiniami, że piasek jest brudny… Na plaży odpłatne leżaki i parasole, ale na własnym ręczniku również można odpocząć. Okolica hotelu Ama bardzo spokojna, hotel jest zlokalizowany w bocznej uliczce od głównej i ruchliwej drogi, raz w tygodniu słuchać muzykę na żywo z okolicznego hotelu i wtedy może być nieco głośniej. Rezydentka Kamila - wspaniała i energiczna kobieta, która widać że lubi tą pracę i kocha ludzi. Wycieczki proponowane przez (...) w akceptowalnych cenach, począwszy od 45 EUR za osobę za rejs Zatoką Kotorską z przepięknymi widokami, poprzez 50 EUR za wycieczkę o wdzięcznej nazwie Tito pociąg, gdzie można podziwiać największe jezioro Szkoderskie na Bałkanach i widoki z gór Czarnogóry na około 70 EUR skończywszy na spływie kajakowym rzeki Moraca. Przewodniczka Alina i Tanja wspaniałe, oby więcej takich ludzi zatrudniano w takim charakterze. Z miejscowości Ulcinij do starego miasta jest około 6-7,5 km ale można ten dystans pokonać dosyć stroną ścieżką wydeptaną wzdłuż morza, gdzie widoki zapierają dech i można porobić przepiękne zdjęcia. Do Czarnogóry na pewno nie jeden raz jeszcze wrócę, bo to przepiękny kraj - zapewno jeżeli chodzi o ludzi jak i o potrawy, sprzyjający klimat i miejsce wypoczynku, gdzie chociaż na chwile można zapomnieć o codzienności i pracy. Polecam w 100%!!
Pyszne jedzenie, spokojna okolica, obszerne pokoje, codziennie wymieniane ręczniki, gościnny gospodarz częstujący rakiją, rodzinna atmosfera.
Spora odległość do morza (około 1 km); brak basenu w standardowym rozmiarze, brak dokładania do śniadania zjedzonych i brakujących potraw - jak przyszło się po 8:45, to brakowało np. pomidorów, czy serka.
Butikowy hotel prowadzony przez rodzinę byłego policjanta/ministra spraw wewnętrznych. Czysto, schludnie, bardzo przyjemnie. Do morza 15 minut spacerkiem. Bardzo dobre, domowe jedzenie. Świeże, smaczne, obfite porcje. Super widok z restauracji - kolacja o zachodzie słońca z widokiem na góry. Pokój sprzątany codziennie, ręczniki wymieniane każdego dnia, pościel raz w ciągu pobytu.
Czysto, przyjazna atmosfera, właściciel częstuje rakija. Bardzo blisko dwa markety ok 100 metrów. Super kucharz - kontaktowy, domowe jedzenie. Kucharz pakował obfite lunchboxy w przypadku wczesnego wyjazdu na wycieczki (olbrzymią kanapka z wędlina, serem, jajko na twardo, banan, woda).
Wszystko dokładnie opisane w ofercie - nie było żadnego negatywnego zaskoczenia.
Spędziłam z mężem tydzień w hotelu w sierpniu 2023. Pobyt ogólnie oceniamy na przyjemny, mamy jednak kilka zastrzeżeń. Hotel ogólnie czysty i regularnie sprzątany, ręczniki wymieniane, ale czasami troszkę gorzej z myciem podłóg, mogłoby być trochę dokładniejsze, szczególnie gdy ktoś chodzi na plażę. Jeżeli chodzi o jedzenie, było domowe i bardzo smaczne, kucharz miły i sympatyczny, każdego dnia przy obiadokolacji mogliśmy wybrać jedno z dwóch dań, które było Nam serwowane dnia następnego. Byliśmy pod wrażeniem, gdy kiedy Mąż wybrał jako jedyny z gości danie inne niż pozostali goście (dowiedzieliśmy się tego po fakcie), kucharz przygotował dla Niego posiłek na wyłączność. Jedyne uwagi do jedzenia w hotelu to mało owoców, szczególnie do obiadokolacji oraz brak porządnej kawy (pudełeczko z rozpuszczalną kawą i mleko UHT w kartonie obok). Kucharz na szczęście nadrabiał te drobne braki pysznymi lokalnymi deserami oraz wytrawnymi przystawkami. Jeżeli chodzi o basen, to niestety, nie można powiedzieć, że sprawnie on funkcjonuje. Zamiast oczekiwanego basenu znaleźliśmy rozkładany ogrodowy basen z niezbyt czystą wodą będący własnością właściciela, który mimo wszystko zachęcał z korzystania z niego. Do plaży też niestety nie było zbyt blisko, ale dla Nas nie było to żadnym problemem, po obfitym śniadaniu spacer wśród knajp i straganów uważaliśmy za przyjemny. Obsługa hotelu bardzo miła, kiedy Mąż za mocno się opalił na plaży, panie sprzątające pomagały Nam znaleźć aptekę i odpowiednie leki. Jednakże kiedy nie wychodziliśmy z hotelu, recepcja była zupełnie pusta, nie było u kogo zostawić klucza czy o cokolwiek zapytać. Ostatni problem to nieprzyjemny widok z okna balkonowego - ściana stawianego obok budynku oraz resztki drutów zbrojeniowych. Nie wszystkie pokoje miały jednak tego typu widoki z okna i w sumie to nie wina właściciela, że ktoś zaczął przy hotelu coś budować :) Ogólnie jesteśmy na tak, mamy jednak nadzieję, że z czasem hotel poprawi drobne mankamenty, które wkradają się pomiędzy rzetelne i dobre usługi.
Smaczne jedzenie, zadbane pokoje, miła obsługa
Spory dystans do plaży, brak kogokolwiek na recepcji, mało owoców sezonowych, nieprzyjemny widok z okna pokoju nr 11, brak basenu
Hotel czysty przyjemny, trochę na uboczu więc bez widoków z okna.
Czysty Dobrze wyposażony Codzienne sprzątanie Ręczniki zmieniane codziennie Pościel zmieniana co dwa dni Jedzenie dobre na obiadokolację dwie opcje od wyboru codziennie inna Śniadanie monotonne ale mi to nie przeszkadza grunt że są dobre można brać dowoli Bardzo miły właściciel Genialny i bardzo miły kucharz
Brak płynów/ mydła w pokojach Pokojówka przychodzą do pokoju sprzątać nawet gdy są w nim obecni goście hotelu Bardzo tłuste zupy Widok z okna na ścianę budującego się hotelu
Bardzo dobry pensjonat w spokojnym miejscu . Wspaniała obsługa. Bardzo mili ludzie. Super pobyt
Bardzo miła obsługa, czystość w pokoju, z dala od zgiełku miasta.
Brak dobrego basenu .
Hotel i jego właściciele ok. Rodzinna fajna atmosfera, cicha, spokojna okolica, do dużej bardzo plaży spacerek 15minutowy..Czysty hotel, codziennie sprzątany, ręczniki również wymieniane codziennie!! Kuchnia bardzo dobra za sprawą kucharza!! Pyszne desery serwowane przez żonę właściciela doglądającego wszystkiego a i Raki' był poczęstunek..polecamy!! Rezydentka również ok. Do zobaczenia za 2-3 lata!!
Czystośc, wymiana ręczników, jedzenie,dobrze działająca klimatyzacja
Sam hotel czysty i przejrzysty, bardzo mili i życzliwi właściciele. Jedzenie też bardzo dobre, potwierdzam duże porcje, tylko wszędzie daleko.
Dobre jedzenie.
Kameralny ale nie za czysty aneks kuchenny do wymiany brak talerz kubków oraz sztućców . Sąsiednia działka z rozpoczeta budowa hałas .Jedzenie monotonne codziennie to samo jajka parówki ser wedlina dzem posiłki dzielone nie zawsze ciepłe .Daleko do centrum około 4 km pieszo nie ma komunikacji ewentualnie taxi .
Nic nie przychodzi i do głowy w ogłoszeniu basen owszem ogrodowy mały nie estetyczny otoczenie beznadziejne tzw. zadupie.
Cichy i niezbyt duży hotel. Lokalizacja bardziej sprzyja wypoczynkowi na plaży, ponieważ w pobliżu znajduje się duża plaża, bardzo duża. Do plaż w centrum można dojść w około 40 minut. W pobliżu hotelu, sklep spożywczy, w drodze na dużą plażę różnego rodzaju pizzerie, restauracje. W pokoju działa klimatyzacja.
Bardzo gościnny gospodarz. Gotowy do rozmowy i śliwowicy napić się razem. Podczas wczesnych wycieczek w drogę w restauracji przygotowywano dla gości paczki z jedzeniem i wodą. Po powrocie z późnych wycieczek w restauracji czekał późny obiad, nawet po północy. W restauracji pracował również bardzo miły kucharz.
Bardzo mały basen na zewnątrz, raczej dla dzieci w wieku od 1 do 7 lat. Ale w zasadzie basen nie jest potrzebny przy tak ciepłym morzu.
Bardzo fajny hotel, miła obsługa, dobre jedzenie. Polecamy kupić rakije od właściciela - dobry trunek.
Czysty, super pokoje, miła obsługa, pyszne jedzonko.
Kiepska lokalizacja i daleko na plażę. Trzeba przechodzić koło śmierdzącego kanału.
Wakacje bardzo udane. W hotelu bardzo miła, rodzinna atmosfera. Jedzenie bardzo smaczne, duże porcje, możliwość wyboru dania głównego, desery przyrządzane przez panią domu, świeże i domowe. W hotelu czysto, łóżka bardzo wygodne, atutem jest aneks kuchenny. Do plaży całkiem blisko, więc chodziliśmy pieszo mijając wiele restauracji i kramów z pamiątkami. Moje małe dziecko było dodatkowo rozpieszczane przez gospodarzy słodyczami, co było bardzo miłe. Dodatkowo nasza pani rezydentka mieszkała w tym miasteczku i zawsze mogliśmy liczyć na jej pomoc. Służyła pomocą, radą i w dodatku zarażała uśmiechem. Polecam Villę Ama i biuro Rego Bis. Wspomnę tylko, że jeśli ktoś pisze negatywne komentarze, to po prostu może znalazł się w niewłaściwym czasie i niewłaściwym miejscu, lub nie umie cieszyć się z takich małych rzeczy jakimi są wakacje.
Hotel niewielki, rodzinna atmosfera, cicho , czysto i spokojnie. Balkon do każdego pokoju ze stolikiem i krzesłami.
Wlasnie kończymy pobyt w Willi Ama. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Wlasciciel przemiły, obsluga życzliwa i uśmiechnięta, panuje tu rodzinna armosfera. Idealne miejsce na odpoczynek w cichej okolicy. Smaczne posiłki w dużych porcjach. Nie zgodzę się z opiniami dotyczącymi ruchliwej drogi przy Amie, nieprzyjemnego zapachu z rzeki, czy ubogich porcji obiadowych....... Ps. Polecam zakupić oliwę od właściciela. Lepszej nie jadłam .
Czyste, zadbane pokoje, przemiła obsluga, rodzinna atmosfera, cisza i spokoj
Hotel zadbany, czysty i co ważne z dala od ruchliwej ulicy! Miła obsługa. Duże porcje jedzenia i w miarę smaczne. Jedynie zupy to porażka. Śniadania mógłby być bardziej urozmaicone, ale jest OK. Pobyt uważam za udany! :)
Czysty, zadbany i z dala od ulicy .
Zupy .