Atrakcyjna lokalizacja: w Puerto de la Cruz, ok. 1,5 km od jednej z największych atrakcji na wyspie - Loro Parku.
Udogodnienia dla dzieci: plac zabaw, animacje, łóżeczko dziecięce, opiekunka na zapytanie (płatna).
Tylko 300 m do publicznej, piaszczysto-kamienistej plaży.
Rozrywka: animacje dzienne oraz wieczorne.
Hotel zdecydowanie wart jest polecenia, położony trochę na uboczu - 5 minut do plaży, 7-10 do centrum. Czyste pokoje, codziennie sprzątane. Duży czysty basen, mało nachalne animacje (głównie turyści z Niemiec i z Francji). Byliśmy bardzo zadowoleni.
- duży pokój, choć trochę brakowało jakiejś sofy, żeby można było usiąść - super pomocna obsługa - duża jadalnia (mieliśmy HB), duży wybór jedzenia
- troche slabe jedzenie - mało świerzych warzyw - bardzo ślisko przy basenie - w ciągu tygodnia widzieliśmy przynajmniej trzy poważne upadki
Woda niezdatna do kąpieli na pobliskiej plaży! Ocean zagrodzony taśmą (lipiec 2024). Podobno tubylcy nielegalnie wylewają nieczystości. W nocy raczej cicha okolica, choć wrażliwym mogą przeszkadzać dzikie koguty mieszkające wzdłuż płotu pobliskiej plantacji. Czasami pod głównym wejściem o świcie stają autokary z głośną wentylacją. Drugi raz już bym nie wybrał północnej części Teneryfy. Bardzo często się chmurzy, a i tak gorąco 30 stopni w lato (chmury znad oceanu są tam zatrzymywane przez góry). I najlepiej jechać poza sezonem - wtedy Teneryfa ma ten słynny łagodny klimat.
Klimatyzacja dobrze działa, a to w hotelu najważniejsze, żeby się wyspać. Pokoje przestronne.
Od strony ulicy mogą przeszkadzać dzikie koguty piejące w nocy. Od strony basenu być może głośne animacje i dyskoteki, ale nie miałem pokoju z tej strony.
Hotel blisko plaży, wszędzie blisko, pokoje czyste z klima, codzienne sprzątanie pokoju. Jedzenie kontynentalne także każdy znajdzie coś dla siebie. Pokój z balkonem i widokiem na basen. Generalnie polecam to miejsce.
Lokalizacja, przestronne pokoje, działająca klima, balkon na którym można wypić poranną kawke. Recepcja pomocna (o ile trafi się na kogoś kto zna angielski)
Obsługa która słabo mówi po angielsku
Rewelacyjny hotel, pokoje ładne, czyste, duża przestrzeń hotelowa, miła obsługa, jedzenie pyszne, wiele atrakcji na miejscu. Wielki pozytyw.
Jak w opisie, same zalety.
Hotel jako obiekt,czystość w nim oceniam bardzo wysoko,jedzenie jeszcze wyżej. Natomiast drink bar kiepsciutko
Czysto,fajna lokalizacja
Kiepski drink bar,nieżyt mili baramani
Hotel traktowaliśmy jako bazę wypadową przespać się zjeść śniadanie i powrót wieczorem.Nie mam zastrzeżeń co do czystości i posiłków[śniadania].Pokoje codziennie sprzątane nie było problemu z wymianą ręczników.Na śniadaniach przez 7 dni ten sam wybór ale produkty dobre i jest tego tyle ,że zawsze można spróbować czegoś nowego.Jedynie wybór owoców słaby.Obsługa bardzo uprzejma i uśmiechnięta.
Lokalizacja Uprzejma obsługa Dobre śniadania
Słaby wybór owoców do śniadania
Generalnie slabo, na pewno nie wrócimy. Do wad mogę dodać -strefa Cardio na silowni płatna 10euro -kawa rozrzedzona z ekspresu ze masakra..
Czystość Mily personel Lokalizacja blisko do plaż i miasteczka
-Jedzenie -monotonne , warzywa i owoce "przelezale", w jakosc produktów powątpiewam - raz po lazanii się przytrulam...pomimo all inclusive zaczęliśmy chodzic na miasto cos zjeść bo byliśmy już zniesmaczeni... -Basen czynny do 19:00 -Słabe animacje, wieczorne atrakcje -Po włączeniu klimatyzacji -bardzo nieprzyjemny zapach z niej -drinki - lane z gotowców..z butelek plastikowych ..ohydne.. -slabo mowia po angielsku -brak nadzorowania zajętych leżaków przez recznik; dosc głośno srednio dało sięspac
Hotel jak najbardziej oceniam pozytywnie. Dobre jedzenie, przestronne czyste pokoje, muła obsługa.
Kolonie , dzieci które na basenie i w restauracji zachowywały się bardzo głośno , to nie sprzyjało wypoczynkowi ,
Bardzo pozytywnie. Hotel przestronny, mika obsługa, dobre jedziecie.
Kolonie , bardzo liczne grupy dzieci , które na basenie i w restauracji zachowywały się bardzo głośno . Szczególnie na basenie , kiedy przebywały dłużej było bardzo głośno i tłoczno.
Pobyt oceniam bardzo dobrze! Super hotel, cudowna obsługa i pyszne jedzenie, z miłą chęcią wrocilabym tu poraz kolejny! ☺️☺️☺️
Zaczęło się trochę koszmarnie jeśli chodzi o pokój. Nie domykały się drzwi do toalety tzn. Trzeba było dosunąć ławkę w łazience żeby nie stały otworem. Drugi koszmar klimatyzacja, mimo ustawienia na nawet 18 stopni w nocy 25- 26. Nie pomogły zgłoszenia w recepcji i wizyta fachowca od klimy. Bo na wymianę drzwi z futryną od łazienki to trochę za grubo. Piszę teraz z hotelu bo jeszcze jesteśmy. Wytrzymaliśmy 2 noce i w końcu pomogła interwencja rezydentki Exim Tour. Dostaliśmy inny pokój, za co ukłony. To teraz po łyżce dziegciu, beczka miodu. Pokoje są naprawdę wygodne i ładne, balkony to raczej tarasy, hotel naprawdę nad oceanem do plaży 5 minut. Jedzenie dobre i zróżnicowane, basen w którym można popływać. Obsługa miła i sprzątanie wzorowe. Wybraliśmy ten hotel czytając opinie to może i nasza komuś pomoże jeśli trafił na pokój 1458.
Dobre położenie, wygoda, dobre jedzenie, czystość.
Zdażyło się zmienić pokój ze względu na usterki, nie certolić się wzywać rezydenta.
Bardzo czysty i schludny hotel. Pokoje odnowione. Bardzo dobra lokalizacja z resztą wyspy. Blisko Loro Park, centrum i dworzec autobusowy. Jedzenia było wystarczająco.
Lokalizacja, blisko do wszystkiego. Ładne wnętrza.
Brakowało owoców morza do posiłków
Byliśmy z mężem w tym hotelu 11 dni, z opcją all, 5-16 lipca. Szczerze i z pełną odpowiedzialnością możemy polecić ten hotel! Wszystko zasługuje na maksymalną ocenę. Pokoje, jedzenie, obsługa, napoje i drinki. Czysto, schludnie. Pokoje duże, piękne! Łazienka świetna, ogromny prysznic. Blisko do plaży, bez kamieni (co zauważyliśmy przy innych hotelach). Ładna okolica, do loro parku 7 minut na piechotę. Naprawdę polecamy! Nie mamy się do czego przyczepić.
Odnowiony, przestronne pokoje z piękną łazienką. Czysto i schludnie. Dobre jedzenie i drinki. Blisko na piaszczystą plażę. Przemiła, uczynna i wykwalifikowana obsługa. Mamy wrażenie, ze nikt nie pracuje tam z przypadku tylko naprawdę się na tym znają.
Przyjechaliśmy do hotelu o 3,30 i czekała na nas kolacja i mimo tego, że przecież w nocy raczej się nie je, to była to miła niespodzianka bo jednak byliśmy głodni. Hotel położony jest blisko oceanu i blisko centrum miasta ale jest bardzo cicho. Posiłki bardzo urozmaicone i na pewno zadowolą podniebienie każdego. Wybór dań bardzo duży. Zawsze świeże owoce i super desery. Hotel posiada na 5 piętrze taras z którego jest piękny widok.
Położenie hotelu blisko centrum miasta i bardzo blisko oceanu. Hotel bardzo czysty
Polecany jako idealne miejsce do spokojnego wypoczynku z dobrą kuchnią i miłą obsługą
Dobra organizacja, duży wybór posiłków smaczne, miała obsługa, pokoje sprzątane codziennie, bliskie położenie od plaży oraz centrum miasta.
Nie zauważyłem
Cudowne miasto pełne urokliwych miejsc, wiele atrakcji, wysoka kultura osobista mieszkanców wyspy. Chętnie tu wrócę.
przestronne wygodne pokoje, posilki smaczne, super basen.
Polecam hotel i ja bym pojechala do niego drugi raz.
Hotel jest położony blisko plaży, zejście i wejście nie stanowi problemu. Blisko również jest do stacji Titssa czyli autobusów. Świetny jako baza wypadowa. Blisko do centrum Puerto de la Cruz. Posiłki są smaczne , duży wybór różnorodność składników na sali , zarówno zwolenników owoców morza jak i ryb i różnych mięs, warzyw, owocow Ciasta przepyszne . Pokoje codziennie sprzątane ,zmieniana pościel, ręczniki wymieniane, jest suszarka do włosów mydło w płynie mydełka czepki kąpielowe. Sam hotel jest czysty, jedynie jakieś mrówki były , ale to nie problem . Miałam pokój wariant ekonomiczny i nie żałuję , łóżka były bardzo wygodne. Obsługa sympatyczna .
Może to i nie wada hotelu , a niedopracowanie. Po podróży nocnej nie było w pokoju nawet butelki wody, za to stal duży szampan ????. Oczywiście byłoby to wspaniałe gdybym przyjechała z kimś dorosłym , ale ja akurat byłam z dzieckiem i brakowało mi wody do picia zamiast szampana. Ponadto mimo iż zakwaterowanie mieliśmy od 5 maja i dotarliśmy niestety z powodu przesunięcia lotu dopiero w nocy, czyli był już 6 maj. Nie czekał na nas żaden posiłek . Myślę że jakiś suchy prowiant albo włożone do lodówki w pokoju np kanapki , rozwiązałyby problem gości przylatujących w nocy. Na lotnisku o tej godzinie już nic nie da się kupić.
Pobyt rozczarowujący, cena nieadekwatna do jakości. Pokoje sprzątane codziennie, ale niestarannie, piasek z plaży został z nami przez cały pobyt, łazienka brudna (myłam ją sama z uwagi na dziecko). Opcja AI niby była, ale bardzo uboga i obsługa niechętnie ją realizowała. Przykład: pod hasłem \"przekąski\" oferowane były jedynie orzeszki ziemne i krakersy, mimo, że AI było dostępne od 11 do 23 , orzeszków albo nie było, albo nie były dostępne po 18, albo nie były dostępne w tym barze tylko innym, prośba o kawę z ekspresu (była w ofercie AI) spotykała się z udawanym niezrozumieniem, bo standardowo podawali z automatów rozpuszczalną etc. Absurdalne zniechęcające tłumaczenia. Oferta alkoholi w AI skromna - sangria z gotowej mieszanki niepijalna i bez śladu owoców. Brodzik dla dzieci bez żadnych atrakcji. Widoczne na niektórych zdjęciach dmuchańce i zjeżdżalnie są w ramach animacji, co któryś dzień i na max 2 godziny. Cerata na łóżkach - rzecz absolutnie niespotykana, szeleściły przy każdym ruchu, nieprzyjemne wrażenie i dziwny pomysł zwłaszcza, że zastosowany w łóżkach dla dorosłych , dziecko na dostawce miało normalne prześcieradło.
Duży hotel, atrakcyjny plac zabaw dla dzieci (klatka z piłkami, zjeżdżalnia, domki etc - dwulatek był zachwycony), duży pokój (o podwyższonym standardzie). Bliskie sąsiedztwo LORO Parque - można iść spacerem nawet z małym dzieckiem.
Hotel wyeksploatowany, sprzęty zniszczone co widać i niestety czuć; w całym hotelu ciężki zapach środków zapachowych. Wrażenie brudu. Uboga opcja AI. Na łóżkach prześcieradło z ceratą.
No cóż...jak niektórzy piszą, że hotel leciwy, nawet jeśli, to nie tak bardzo. Podoba mi się lobby, obsługa, oczywiście bardzo pomocna...pokoje czyste, po przybyciu z opóźnieniem pierwszej nocy, czekała kolacja o 23-ciej. Jedzenie smaczne, urozmaicone, chociaż może troszkę więcej świeżych rybek...;). Blisko do plaży, gdyby nie te chmury, byłoby super... No i nr pokoju, bezcenny....;) tzn. 007, od razu poczułem się lepiej...;)), wyposażenie może nie najnowsze, ale tragedii nie ma...
Hotel położony blisko oceanu, w cichej spokojnej okolicy. Plaża z czarnym piaskiem i wulkanicznymi skałami. Piękne widoki z tarasu (mieliśmy od strony oceanu). Hotel duży, ale nie odczuwa się tłumu. Pokoje przestronne, codziennie sprzątane, z wymianą ręczników. Obsługa w recepcji bardzo miła (mówiąca w j. angielskim). Jedzenie różnorodne i w dużych ilościach o każdej porze (każdy znajdzie coś dla siebie). Dużo ryb, owoców morza, warzyw, deserów. Picie do kolacji płatne, ale do śniadania podawany szampan!! (z tym spotkaliśmy się po raz pierwszy). W restauracji czysto. W zasadzie hotel traktujemy jako bazę wypadową do aktywnego wypoczynku, ale ogólne wrażenie jest bardzo ważne. Byliśmy w wielu hotelach, ale ten polecamy. My zapewne do niego wrócimy, bo w ciągu 7 dni nie udało nam się spenetrować całej wyspy. A jest naprawdę piękna!!!
Położenie, przestronne pokoje, wyżywienie.