Tylko 8 km od aquaparku Sarakinado.
Doskonała lokalizacja: 3 km do centrum Tsilivi, 7 km do Zante (przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu).
Hotel położony niedaleko malowniczej Ampoula Beach - piaszczysto-żwirowej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Fantazyjny basen ze słodką wodą
Pokazane zdjęcia t fotomontaż, pokoje pokazane są przeznaczone dla turystów z Niemiec, Wlk.Brytanii. Pokój opłacony miał być z widokiem na morze, był z widokiem na bydynek przed nim stojący. Na balkonie zardzewiałe zniszczone krzesła stolik. Brak stacji polskiej i jakiegokolwiek programu rozrywkowego .Brak kołderki , a noce chłodne. Łazienka zagrzybiał a w niej śliska wąska wanna bez korka do kąpieli, był oszem prysznic ale trzeba stać w bezruchu. Samolot do i z to "beczka na śledzie".Nie polecam ,ani hotelu Alua Soul -Zakynthos, ani tez biura które oczywiście nie uznaje reklamacji i jest OK a turyści to ciągle marudzą.
Obsługa, widoki
Beznadziejne pokoje dla Polaków, bez podstawowych standartów. Al polegał na tym, że przy śniadaniu w żadnym wypadku nie można było napić się Pepsi .Pozostał sklep . Nie polecam. Kochani turyści zastanówcie się dwa razy zanim wpłacicie pieniążki
cd: 50 m. w linii brzegowej i ok. 200 m. drogą od hotelu znajduje się urocza i kameralna, piaszczysta plaża Amboula, odznaczona w 2010 r. Błękitną Flagą za czystość. Przy wejściu do wody okrągłe kamienie i wysuszona trawa morska wyrzucona na brzeg (plaża nie jest zaśmiecona jak ktoś napisał!).Jest też pomost i natryski do opłukania. Na niewielkiej, trawiastej skarpie rozstawione są leżaki: 2 parasol za 6 EUR na cały dzień. Komu się nie podoba ta plaża niech pojedzie do Laganas lub Tsilivi i zobaczy tam: szarobury piach, ciasno ustawione leżaki, tłok i hałas plus wjeżdżające samochody.
cd: W hotelu jest spory i czysty basen z ratownikiem, dużo leżaków wokół basenu i na skarpie z widokiem na morze. Przez cały dzień organizowane są animacje i zajęcia sportowe: rzutki, ping pong, gimnastyka i piłka w wodzie, wieczorem dla dzieci mini disco i przedstawienia oraz quizy dla dorosłych. Bardzo sympatyczna grupa młodych animatorów. Do tego wszystkiego pyszne, greckie jedzenie. Naprawdę polecam ten hotel.
Fajny i bardzo czysty hotel z super sympatyczną i uczynną, młodą obsługą (kelnerzy, bar i kuchnia - przesympatyczni i kulturalni studenci hotelarstwa z Poznania). Hotel położony 3 km. od Tsilivi, przy hotelu przystanek autobusowy. 1,5-2 km od hotelu (20 min piechotą), na przedmieściach Tsilivi znajduje się nowy i czysty Waterpark . Hotel położony jest tuż nad morzem, na trawiastej skarpie. Dzięki temu w hotelu jest cudowny powiew wiatru od morza i wspaniały widok na morze z barów i restauracji. Wejście do morza jest z pomostu (przy pomoście dno piaszczyste i jest grunt), dzięki czemu omija się kamienie i skały przy brzegu. Wiele osób snurkuje.
Cudowne wakacje w hotelu Sentido Louis Plagos Beach :) przywieźliśmy ze sobą bagaż pięknych wspomnień . Polecam :)
Ogólnie hotel godny polecenia :)
Pokoje skromniejsze niż przedstawiają strony internetowe o tym hotelu .
Hotel połozony bardzo blisko morza, bezpośrednio z hotelu wyjście na kładkę (woda min do pasa), do żwirkowej plaży ok 5 min z hotelu. Hotel bardzo mnie rozczarował. Pokoje niskiego standardu. Dopłata do widoku na morze skończyła się tym, że widziałam centralnie basen a morza kawałeczek z prawej strony:)Zamienić pokoju się oczywiście nie dało. Plus- internet działa świetnie. Minus: niedokładne sprzatane pokoje, myte śmierdzącymi ścierami.. dosłownie. Napoje podawane w plastikowych kubkach wielokrotnego uzytku wygladały paskudnie i poprostu brzydziłam się w nich pić. Jedzenie dosyć smaczne, ale monotonne. Hotel zaskoczył powitaniem jak z filmu: podano reczniczki wyparzone i czysciutkie do wytarcia rąk, potem soczki.. i na tym podziw sie konczy.. potem byl szok ale w drugą stronę. Pokoj 2 os z 2 dostawkami był ciasny, meble wymagające naprawy, niefunkcjonalne, za mało półek. Ciężko było się pomieścić ze wszystkim, łazienka w złym stanie, nawet szczotka do kibelka była złamana.. słuchawka prysznicowa zepsuta..z basenów szczególnie na dole śmierdzi, że strach wchodzić... polecam remont tego obiektu...Sugerowałam się opiniami o tym miejscu.. same pozytywne.. bardzo się zawiodłam...
blisko morza
pokoje wymagają remontu, pokoj w z widokiem na morze okazał się pokojem z widokiem na basen (przód)+ rąbek morza po prawej stronie, próba zamiany pokoju spełzła na niczym ponieważ Pani w recepcji próbowała mi wmówić ze morze trochę widać:)
Idealny dla dzieci z rodzinami:) Położony w spokojnej okolicy. Byliśmy w sierpniu i możemy stwierdzić, że hotel kameralny. Bez problemu można znaleźć miejsce przy basenie na leżaku bez \"rezerwacji ręcznikiem\" o świcie. W restauracji również zawsze dostępne stoliki, Smaczne, różnorodne dania \"dla każdego coś dobrego\" Miła obsługa i animatorzy. Animacje w języku polskim. Mimo braku plaży tuz przy hotelu, rewelacja w morzu!!! Z molo można spokojnie zejść do morza gdzie woda sięga do pasa, a dno piaszczyste. Obok mola piękne rybki - rewelacja dla nurkujących. Wieczór grecki w soboty to miód na serce dla kochających Grecję!!! Wycieczki słabo zorganizowane z hotelu, lepiej samemu wynająć samochód i na własną rękę udać się do Zatoki Wraku Navagio, czy Laganas.
Hotel idealny dla rodzin z dziećmi, spokojna okolica, miła obsługa, piękne rybki w morzu przy hotelu, bez tłoku turystów, animacje w języku polskim
słabe wycieczki z hotelu, lepiej wynająć samochód i na własna rękę zwiedzać
Bardzo miła i profesjonalna obsługa hotelowa. Hotel jest jest czysty, schludny i zadbany. Bardzo blisko jest malownicza, cicha plaża. Pomimo tego, że jest to bardzo duży obiekt to nie przytłacza, jest położony na uboczu, w cichym otoczeniu, w sam raz na wypoczynek :) W hotelu pracuje sporo Polaków - studenci przyjeżdżają tam na praktyki. Hotel nie ma własnej plaży, ale to nie stanowi problemu - z hotelu jest pomost do morza (woda jest stosunkowo płytka, koło 1m głębokości na dużej powierzchni a przy brzegu kamienie więc pomosty są w sam raz). Samo zejście na plaże jest 150 m od hotelu i nie było tam tłumów. Cisza, spokój, rekreacja :)
trochę mało serwowanych tradycyjnych greckich dań
Tydzień spędzony w tym hotelu to dla mnie czysta przyjemność, ładne trzy baseny o głębokości 1,4m, duża ilość leżaków, siłownia, spa ale odpłatne, jak ktoś chce trochę spokoju w pobliżu plażą, dużo urozmaiconego jedzenia, deserów i świeżych owoców. W pobliskim miasteczku trochę tawern i sporo lokalnych biur wycieczkowych (z naprawdę konkurencyjnymi cenami i często polskojęzycznymi przewodnikami). Bardzo uczynna obsługa i świetni barmani.
- bardzo dobra infrastruktura - bardzo dobre jedzenie - przyjazna obsługa - blisko do plaży - cisza i spokój - sporo atrakcji dla dzieci (basen, zjeżdżalnie, specjalne animacje wieczorne, brodziki)
Dla mnie to nie wady, ale: - jak ktoś oczekuje imprez i głośnych animacji to w tym hotelu tego nie ma - hotel jest na uboczu i w pobliżu jest tylko jeden sklep, do najbliższego miasteczka trzeba się przespacerować około 3 km.
Ogólnie miejsce bardzo ciekawe. Z radośnią przyjąłem opcję All Inclusive która pozwoliła nam cieszyć się pobliską kameralną plażą w romantycznej samotności, jako że polaczkowy naród okupantów okupował godzinami wew. baseny i bary skąpiąc na wypady do pobliskich kilku tawern czy sklepików, gdzie można się było cieszyć kameralnym klimatem ciszą i spokojem. Animacje rumuńskich pracowników nie roznosiły euforycznym szałem ale miały miejsce - warte odnotowania i tyle w temacie. Rozłożone w kilku miejscach bary doskonale obsługiwane przez miejscowych sprawdziły się idealnie. Polecam tym, którzy mimo opcji AI mają ochotę pogonić dookoła wyspy w poszukiwaniu ciekawostek i tym którzy nie boją się lekko żwirkowej plaży z kamykami w wodzie do 2-3 metrów... Zresztą Hotel ma swoje mini molo z drabinką do zejściu już wprost na teren pias-czysty. Bomba również dla rodzin z dziećmi głęboka woda zaczyna się dość daleko i dzieci mają pole do popisu :D
Blisko kameralnej plaży / relatywnie dobre jedzenie i różnorodność potraw / Hotel zlokalizowany blisko przystanku a jednocześnie ostatniego przystanku / z dala od zgiełku / przyjazna obsluga mowiąca po angielsku
Jednak jest to moloch
Hotel na uboczu. Nie należy do sieci Iberostar, lecz Luois (i tak też się nazywa: Louis Plagos Beach). Nie jest w miejscowości Tsilivi (jakieś 3-4 km albo 30-45 min piechotą), ale w Tragaki. Ma to o tyle znaczenie, że na miejscu nie ma praktycznie nic. Ale z drugiej strony to zaleta, bo cicho i spokojnie. Beach w nazwie nie znaczy nic, bo plaży nie ma. Jest pomost w morze, poza kamienie w czysty piasek, tak więc można to nazwać kąpieliskiem, ale nie plażą. Miejsc do opalania się jest mnóstwo, więc brak plaży jakoś nie doskwiera. Obsługa - rewelacja, miła, uczynna, brak słów, i za to 10 *. Jedzenie - jak na hotel kolejna rewelacja. Śniadania, wiadomo, monotonne, ale pozostałe posiłki - cudo. Brakowało mi tylko większego wyboru owoców morza. Animacje - hmm, nie wiem, bo nie korzystałem, a poza tym było nieco przed sezonem (wczesny czerwiec). W sąsiednim Tsilivi można wypożyczyć pojazd: skuter, buggy, albo samochód - do wyboru. Bardzo polecam samodzielne zwiedzanie wyspy, bo wycieczki fakultatywne do porażka. A wyspa jest przecudowna, widoki (klify), plaże (Banana beach, Porto Roma). Warto wybrać wycieczki kilku godzinne (Navagio Beach za 10 eur, Marathonisi podobnie) oferowane przez lokalnych oferentów za 1/3 ceny wycieczek fakultatywnych) - resztę dnia można spędzić jak kto chce (albo pojechać dalej). W ogóle cała wyspa zyskuje, jak się wyjedzie z hotelu i zwiedza na własną rękę (naprawdę warto, bo to jedna z najpiękniejszych wysp Greckich). Polecam hotel (zarówno dla aktywnych - wystarczy wypożyczyć wehikuł, jak i dla osiadłych, czy z dzieciakami - w pobliżu mały aquapark, duży nieco dalej, ale nie byłem). Rewelacyjna obsługa i naprawdę dobre, urozmaicone (poza śniadaniami - wiadomo, standard) jedzenie. Dla mnie to były najlepsze wakacje, choć mam za sobą Majorkę, Algarve w Portugalii, Turcję, Rodos, czy Korfu. Byłem tydzień i żałuje, że tylko tyle. Gdyby ktoś miał pytania, chętnie odpowiem: swinki3@poczta.fm
Na początek uwaga: hotel nie należy już do sieci Iberostar, a położony jest w Tragaki a nie Laganas (do Laganas jest daleko). Położenie bardzo dobre, cisza i spokój a do Tsilivi można wybrać się spacerkiem. Pokoje spore, czysto. Bardzo dobre jedzenie w dużym wyborze, przemiła obsługa. Jedyny minus to kiepska plaża, ale z drugiej strony przynajmniej nie ma na niej tłoku. Woda w morzu cudowna, czysta, przejrzysta i ciepła. Polecam ten hotel wszystkim, którzy chcą odpocząć od zgiełku. Dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy.
Witam. Hotel polecam ludzią którzy chcą wypocząć w spokojnej okolicy. Ogromne plusy to obsługa i jedzenie. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Obsługa pierwsza klasa (szczególnie Pan Rafał). Hotelowi goście to Polacy i Anglicy. Minus tylko jeden- kamienista i mała plaża. Byliśmy z dziećmi i za bardzo nie było miejsca do zabawy. Ogólnie Hotel warty polecenia...
Polecam hotel dla rodzin z dziećmi; położenie w spokojnej okolicy; bardzo smaczne posiłki; animacje również w języku polski; czysto; miła obsługa; jedyny minus to plaża hotelowa, brzydka i raczej mała; polecam zwiedzać wyspę na własną rękę; mnóstwo pięknych plaż; generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu;
kompleks niewielki więc nie ma wielkich tłumów.cicho i kameralnie, polecam długie spacery po okolicy.urocze miejsce
Hotel położony na uboczu, przez co kameralanie i spokojnie - idealnie na naładowanie akumulatorów :) Super obsługa.
Ładny, miły hotel. Pokojom przydałaby się modernizacja, ale jest schludnie. Basen ładny (choć dla słabo pływających rzeczywiście za głęboki). W sierpniu walka o leżaki na basenie idzie pełną parą, a hotel nie porządkuje tego w żaden sposób. Bywały sytuacje, że ktoś kładł ręcznik na leżaku rano, a przychodził dopiero po południu. Bardzo nas to denerwowało, bo musieliśmy leżeć z dzieckiem na trawie bez parasola, więc zaczęliśmy robić to samo. W lepszych hotelach personel pilnuje takich rzeczy i na basenach nigdy nie brakuje leżaków, a tu ludzi w wodzie niewiele, a wszystkie kilkadziesiąt leżaków zajęte. Zbyt głośne animacje wieczorne - nasze dziecko miało problemy z zasypianiem. Urocza plaża blisko hotelu, przy hotelu fajny pomost.
Hotel z klimacikiem i fajną obsługą - ludzie zaangażowani i potrafią poradzić ;) Fakt, ze do miasta daleko, ale super miejsce na wyciszenie się i na dodatek bardzo dobre 4* - POLECAM
Spokojny hotelik z dala od miejskiego zgiełku z przemiła obsługą na super poziomie ;)
hotel polozony blisko morza, standard bardzo dobry,mila i sympatyczna bsluga. z czystym sumieniem mogepolecic ten hotel (pracowalam w nim przez prawie pol roku:)