Alta Beach

Słaby

Nie polecam to jest delikatne określenie. Syf w pokojach, obłażące ściany, bardzo małe łazienki, brak ręczników(trzeba się o nie prosić i nie są wymieniane), zimna woda pierwszego dnia, trzeba było się o ciepłą prosić. Zamki w drzwiach często nie działają, albo są takie dziury, że nawet jak się zamykają to szybko można je otworzyć Tylko menedżer mówi po angielsku i rzadko bywa w hotelu, reszta obsługi tylko turecki. Jedzenie monotonne, trzeba przychodzić na czas, bo później nie ma tych lepszych rzeczy. Ostatniego dnia znalazłam robaka w warzywach grillowanych, dobrze,że ostatniego bo bym wcale nie jadła. Jak się jedzie na wycieczki to można zapomnieć o suchym prowiancie, bo zawsze zapominają I uwaga na wycieczki z itaki, jak się wylatuje z turcji o 3 na ranem to pokój jest do zdania dziń wcześniej o 12:00, czyli 11 godzin do transferu na lotnisko siedzi się na walizkach. Dramat PLUSY: fajne położenie hotelu z restauracji piękne widoki na morze i wyspy, blisko do centrum miasta, dobre połączenie z bodrum i to tyle plusów

Omijać szerokim łukiem. Podrózuje dużo i mam pewne wyobrazenie. Żadne szanujące się biuro podrózy nie powinno podpisywać umowy z tym niby hotelem.

Byłam w tym hotelu w połowie czerwca 2013 i niestety hotel nie spelnij naszych oczekiwań. Pokoje małe, brudne, meble stare, części metalowe zardzewiałe. Łazienka marmurowa ale straszna. Brak półek w szafie. TV satelitarna (Polonia) dostępna po awanturze. Obsługa obojętna, dopraszająca się o napiwki. Jedzenie smaczne, ale na początku pobytu brakowało wszystkiego. Dużo Turków. Basen oblężony. Plaża na 10 leżaków przy samej marinie. Raczej brudna rzadko sprzątana. W Turgutreis nie ma plaż w naszym pojęciu (piaszczysta,szeroka) choć można znależć przyzwoite miejsce do pływania dalej za parkiem lub w centrum.Wygląd hotelu z zewnątrz fajny. Jak macie wydać ponad 1500 to trzeba szukać czegoś innego. Ja zapłaciłam w last minute 3 dni przed wylotem 1100 za all inclusive, nie siedziałam w pokoju, zwiedzaliśmy, więc nie narzekam. Jesli jechać to tylko zdając sobie sprawę z minusów. Większość Polaków będących razem z nami złożyło reklamacje u rezydentki.

tragedia koty chodza po stołach ,w drzwiach dziury,głosno niewygodne sprezyste materace

Hotel całkiem przyjemnie się prezentuje. Poważną wadą jest hałas (muzyka z basenu, ulica). Świetnie działa wentylacja, co ma duże znaczenie w gorącym klimacie. Posiłki są smaczne, obfite i ciekawe. Kelnerzy (zwłaszcza Masut) sympatyczni. Recepjoniści mniej. Łazienka jest poważnie niedoczyszczona (wewnętrzna strona drzwi wejściowych chyba nigdy nie myta, odpływ wody zatyka się od starych włosów , na ścianie wilgoć i chyba grzyb). Plaże słabiutkie, tuż przy ulicy, żwirowate, kamieniste. Pogoda i woda w morzu-znakomite. Transport do hotelu -bez zarzutu. Polska obsługa bardzo sympatyczna.

Nazwa  Alta Beach
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Bodrum
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Słaby

3.5
3.8
2.7
4.7

Wyświetlono 6 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.2
Jowita

Pobyt - Wrzesień 2013

ms

3.8

2.2
kathia

Pobyt - Czerwiec 2013

Zalety

blisko centrum

Wady

wszystko

Jacuś

Pobyt - Czerwiec 2012

Agawa

Pobyt - Kwiecień 2011

Okolica śliczna, piękne widoki na wyspy, blisko centrum ładnego miasteczka /Turgutreis/. Do Bodrum 20 km, można dojechać busem. Natomiast pokój koszmarny, nie wspominając o łazience. Pomieszczenia małe, zagrzybione, z taką łazienką na wczasach jeszcze się nie spotkałam. Niby 3*, ale bywałam już w hotelach tej kategorii. Sam kompleks hotelowy bardzo urokliwy /z zewnątrz/. Nocami urozmaicenie w postaci dudnienia muzyki z sąsiadującej z hotelem dyskoteki. Reasumując: wszystko super oprócz pokoju i łazienki, ale w końcu pogoda murowana, więc w mieszkaniu się nie przebywa. Za te warunki nie powinno się zapłacić za tydzień więcej niż 1500zł.

Alta Beach