Aloha Laguna

Hotel odbiega od takiej samej trzy gwiazdkowej kategorii europejskiej,bez porównania.Czystość pozostawia wiele do życzenia,mimo że codziennie pokoje są sprzątane przez młodych egipcjan.Radzę tym którzy się wybierają do tego kraju,
a są wymagający kategorię conajmniej cztero-gwiazdkową.Jedzenie jest niedobre,ale mimo wszystko polecam mimo tego
wszystkiego do wakacji w tym cudownym kraju.Cudowne ciepłe morze,małe przytulne plaże,niezapomniane wrażenia z
zwiedzenia doliny królów ,Karnaku.płynięcie po Nilu,zwiedzenie wioski Beduinów na pustyni i przejażdżka na wielbłądach.
Ludność bardzo biedna,nachalna,ale życzliwa i przyjazna.Cudowne rafy koralowe wogóle super i pogoda murowana.

Mówią, że w Egipcie nawet nie ma co mysleć o hotelu 3 gwiazdkowym jednak ja nie podzielam tej opinii po pobycie w Aloha Laguna. Hotelik z przemiła atmosferą i obsługą, oprócz pokoi otoczenie bardzo ładne i do tego jest połozony w centrum. Plaża moze nie duża ale ładna, morze przejrzyste i z rafą ( idelane miejsce do snorkowania), po porównaniu z Megawishem morze mi się tu o wiele bardziej podoba, jest CZYSTE!!:)

Według mnie nawet ocena bardzo slaba jest mocno zawyżona. Jedyne atrakcje jakie byly w pokoju to mrowki mutanty, myszy i basen w sypialni z powodu cieknącego klimatyzatora. Jedzenie w ogole nie nadaje sie do jedzenia.

Wedlug mojej oceny hotel nie powinien miec zadnej gwiazdki. Dodam ze nie jest to moj pierwszy pobyt w Hurghadzie, wiec mam porownanie. Wlasciciele powinni doplacac gosciom za pobyt w tym hotelu.

Bylo super! Dawno nie mialam takich fantastycznych wakacji!

Bylam w tym hotelu 2 razy i moja oceny dotyczy pobytu w czesci "beach" jesli chodzi o czesc po drygiej stronie ulicy no coz oceniam bardzo slabo

Nazwa  Aloha Laguna
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, rozrywka i życie nocne

4.3
4.2

Wyświetlono 17 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
as1953

syberyjska

Agata Ryba

nada

Bylo super! Dawno nie mialam takich fantastycznych wakacji!

klaudyna

kika

Mimo braku czystości,wstrętnego jedzenia i potężnych mrówek w pokoju ,mam wspaniałe wspomnienia z Egiptu.Kraj ten
jest cudowny.bajkowe rafy koralowe,cudowne czyste i ciepłe morze.wspaniałe plaże i mnóstwo miejsc do zwiedzania.
Marzę,by jeszcze raz tam pojechać.Tym którzy wybierają się do Egiptu radzę wybrać hotel najmniej z czteroma gwiazdkami .W tym hotelu mimo codziennego sprzątania wszystko się lepiło,pościel tak jakby brudna,jedzenie przez cały
dwutygodniowy pobyt do kitu i takie same przez cały czas.Radziłabym wyjazd najlepiej wiosną lub jesienią ,wtedy może
nie ma aż takich upałów.Polecam wycieczki do doliny królów,do Luxsoru,na pustynię do wioski Beduinów rejs statkiem i oczywiście do
Kairu.Radzę nie pić wody z kranu,tylko wodą mineralną zagotować kawę lub herbatę.Polecam wyjazd do tego kraju ,gdzie zawsze świeci słońce.A tak nawiasem mówiąc,nie możemy za takie niskie ceny wymagać luksusów i warto
w takich warunkach wytrzymać i mieć do końca życia cudowne wspomnienia z tego przepięknego kraju.Pozdrawiam.

4.2
kasia

Pobyt - Maj 2007

Hotel dla niewymagających, chcesz zaoszczędzić parę złotych możesz tam jechać, ale jak patrzysz na sąsiadujące hotele np. Sea Gull i ich standard to masz wrażenie, że Aloha jest naprawdę na samym dole.

3.4
LUKI

Pobyt - Sierpień 2006

PLAZA JEST NA 3 ALE ODLEGLOSC NA 5.POZA TYM CIEZKO SIE TAM ZYLO,BYLEM JUZ KILKA RAZY W EGIPCIE A TEN HOTEL WYBRALEM TYLKO DLATEGO BO MIALEM ZNAJOMYCH NIEDALEKO,JA W TYM HOTELU BYWALEM ZADKO,0 6 SIE WYSPAC I ZJESC KOLACJE,NA SNIADANU BYLEM RAZ I WIECEJ JUZ NIE CHCIALEM TAM POJSC.HOTEL A MOZE RACZEJ MOTEL 1 * DLA CHCOCYCH ZNALEZC TANIE LUZKO NASTAWIONYCH NA ROZRYWKI POZA HOTELEM ITP.WYBOR NALEZY DO WAS!!!

3.4
fafina

Pobyt - Maj 2006

Jeśli chodzi o wakacje w tym kraju, to polecam, ale nie w tym hotelu. Po przyjeździe do hotelu nie było miejsca dla nas chyba, że pokój obok recepcji, bez balkonu i otwierania okien. Wieczorem dostaliśmy pokój, oj nieciekawy. Posiłki bardzo kiepskie. Nasi znajomi jak się okazało mieli zepsutą klimatyzację i pogryzły ich moskity, spędzili w tym pokoju trzy dni czekając na nowy, ale dostali, tym razem po drugiej stronie ulicy. Cały tydzień spędziłam z koleżanką na recepcji wykłócając się o wszystko. Pracownik recepcji wskazał nam szefa, po rozmowie z nim okazało się, że to nie jest szef, tylko zwykły pracownik, a na to wszedł prawdziwy szef powiedział, że na nic na to nie poradzi przykro mu. Na koniec tego złego pobytu okradziono nas. Tak więc nie polecamy tego hotelu, jak ma ktoś ochotę zobaczyć zdjęcia z tego hotelu zapraszamy. Smród, bród, grzyb. Obsługa fatalna. Na miejscu nie ma szans na zmianę hotelu, w tej sprawie dzwoniliśmy kilka razy do Polski, rachunek za telefon był ogromny i nic nie udało się zmienić, nawet przez biuro w Polsce.

3.8
Sierak

Pobyt - Sierpień 2005

Ten hotel to jakaś kompletna porażka. My zmienialiśmy dwa razy pokój, bo zakwaterowali nas tam gdzie ubikacja nie działała, przysznic bez wody, a z kranu zamiast wody ciekło coś w rodzaju czarnej brei, do której nie wrzuciłbym peta, a co dopiero się myć!!! Nasi znajomi musieli czekać 6 godzin aż ich zakwateruja w pokoju możliwym do zamieszkania, to jest skandal!!!!!!!Innej kobiecie klimatyzator omal nie spadł na głowę!!gdyz wisiał nad łóżkiem (kto tak robi)!!!ona mogła przeciez zginąć....Obsługa i recepcja poniżej krytyki, w ogóle nie można było się z nimi dogadać, są chamscy i bezczelni, nie mam słów jak by to najlepiej opisać, jedyne co było dobre w tym wszystkim to odległość od morza, zaraz po wyjściu z pokoju mieliśmy ok 50m na plażę, nie jest to plaża typowa, ale przecież nie o to chodzi, za to rafa koralowa przepiekna, możliwość snoorkilingu od razu po wejściu do wody, basen też jest ok mi i żonie się podobał - WSZYSTKO inne DO BANI!!!!!-SERDECZNIE I UCZCIWIE NIE POLECAM
Sierak

K.K

Pobyt - Maj 2005

Naprawdę proszę się nie zrażać niepozytywnymi opiniami dotyczącymi tego hotelu, jest to miły, przyjazny hotel i gorąco polecam!

3.8
Agata Białas

Pobyt - Maj 2005

hotel bardzo kiepski, pokoje brudne, łazienka okropna, obsługa beszczelna i wogóle nie profesjonalna, posiłki non stop to samo az do obrzydzenia, mały wybor jedzenia, stoly poklejone na stoluwce baseny nienajgorsze (widzialam gorsze nawet w 4* hotelach) ale za to w samym centrum hurghady.

yellowstone_rainbow

Pobyt - Maj 2005

Należy wspomnieć ,zehotel jest podzielony na dwa sektory, osobiście polecam ten po drugiej strnie recepcji [ przechodzi się przez ulicę], dla wybierających się do teg hotelu - od razu proście aby was tam zakwaterwali jeśli to możliwe.,
Z obsługa da się dogadac, jest bardz miła, śliczne morze!
Ogólnie mówiąc - hotel dla podróżników, czytam te niepozytywne uwagi i sobie myślę , że jeśli ktoś nastawiał się na luksusy t powinien wybrać cnajmniej **** gwiazkwy hotel.
Ja polecam Alohę :)

sabra

Pobyt - Kwiecień 2005

Najgorsze miejsce w jakim byłam w Hurgadzie, jestem stałym bywalcem w tym miejscu

2.8
mark

Pobyt - Marzec 2005

Aloha to dawny hotel Paradiana, absolutnie nie 3*!! Dwie gwiazdki to też za dużo dla tego hotelu. Tuż obok jest 2* Moon Valley, jezeli nie zależy wam na komforcie to Moon Valley może być, a Aloha to tylko dla tych co lubią brud, smród i hałas z pobliskiej całonocnej dyskoteki na plaży.

3.2
beta

Pobyt - Marzec 2005

Hotel w moim odczuciu napewno nie zasługuje na 3* , zresztą na stronie rosyjskiej ma 2* / aktualizacja w styczniu br./.

Roberto

Pobyt - Marzec 2004

Omijajcie pokoje w budynku z recepcją !!! Smród, brud, złodziejstwo i chamstwo to wizytówka pracowników hotelu Aloha.
Szczególnie uważajcie na kierowniczka recepcji !!! Mówi po polsku a szuja pierwsza klasa ... Kradzieże to normalka ... w pierwszy dzień obsługa oskubała starsze małżeństwo z pieniędzy i dokumentów.
Po 2 dniach ciągłej awantury udało się wywalczyć pokój w "bungalowach".
Mieliśmy "szczęście" - klimatyzacja jakoś działała, WC nie wypływał na zewnątrz i była woda w przysznicu nie jak w innych pokojach.
Jedzenie słabe/średnie no i monotonne. Jedyny plus - nakładasz samemu ile chcesz. Niestety nie starczało dla wszystkich, ale to nie wina pracowników a turystów (Polaczki i Ruski).
Za napiwek masz papier toaletowy i popsikanie łazienki sprayem odświeżającym. Za "dziękuję" masz totalną olewkę i pogardę.