Allegro Agadir (ex. Atlas Almohades)

Bardzo polecamy pobyt w hotelu Allegro. Nowocześnie, kolorowo, czysto. Pokój typu superior spełnił nasze oczekiwania. Pyszne i urozmaicone posiłki. Smoothie owocowe do śniadań :) Bardzo miła i pomocna obsługa. Blisko do plaży w Agadirze i do promenady. Darmowe leżaki na plaży. W październiku nie było problemu z wolnymi miejscami ani na basenie, ani na plaży. A jak wycieczki po Maroku to tylko z firmą (...)! 100% zadowolenia :)

Hotel spełnił moje oczekiwania. Bardzo miła i pomocna obsługa hotelu. Dobra kuchnia. Malkontenci mogą narzekać na różnorodność posiłków. Nie słuchajcie ich. Pozytywnie właśnie zaskoczyło mnie, że w ramach allinclusive nie było jakiejś nieprzebranej ilości jedzenia, a było dokładnie tyle, że było w czym wybierać i nie brakowało dla nikogo. Do plaży trzeba było przejść ok 300 m i przez ulicę, ale nie było to w żaden sposób uciążliwe. Plaża ogromna ( w czasie odpływu Oceanu), piaszczysta i czysta.

Pobyt bardzo udany. Hotel czysty, zadbany z pięknym ogrodem, miła i życzliwa obsługa, dobra lokalizacja blisko do centrum, piękna promenada, plaża, ocean, okolica bezpieczna, super zespół animatorów, którzy umilają pobyt

Hotel położony w dobrym miejscu, blisko morza, w otoczeniu zadbanej zieleni. W pobliżu są małe sklepy. W ok. pół godziny można dojść do dolnej stacji kolejki na wzgórze z ruinami twierdzy. Długa nadmorska promenada umożliwia spacery. Posiłki obfite i smaczne. W ciągu tygodnia dwie kolacje z przygotowywanymi na bieżąco daniami kuchni regionalnej. Polecamy.

Pokój super.strefa basenowa nie duża ale fajna.ogrody w hotelu bardzo zadbane i ładne.Korytarze do remontu.

Nazwa  Allegro Agadir (ex. Atlas Almohades)
Miejsce  Maroko / Agadir / Agadir
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, parking

Położony tylko 100 m od szerokiej, piaszczystej plaży, w otoczeniu dobrze utrzymanego ogrodu.

Ok. 10 min spacerem do centrum turystycznego Agadiru.

Bogaty program animacyjny dla dorosłych i dzieci: aerobik, gry i zabawy, a wieczorami kabaret lub występy muzyczne.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

Wyświetlono 52 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Sylwia

Leszek

Zalety

Położenie i obsługa. Wielkie brawa dla kelnerów i młodych animatorów, którzy robili wszystko, żeby było miło i aktywnie.

Wady

Jest jedna wada mocno stresująca. Dotyczy wymiany ręczników. Rano prysznic, korzystasz z ręczników. Idziesz na plażę, wracasz, chcesz sę opłukać przed obiadem , a tu niespodzianka. Nie ma ręczników. Wracają dopiero późnym popołudniem. Mocno to wkurzające. Pierwszy raz spotkałem się z takim systemem . wymiany.

Ilona

Zalety

Hotel zadbany, jedzenie bardzo dobre różnorodne, pokoje sprzątane codziennie, wymieniane reczniki i posciel, obsługa miła, super zespół animatorów, którzy umilają pobyt

Wady

Nie ma

Dorota i Marek

Zalety

Położenie i widok z balkonu. Wydzielona plaża hotelowa z bezpłatnymi leżakami. Codzienne sprzątanie pokoi i wymiana ręczników.

Wady

Dyskusyjny sposób wymiany ręczników. Zabierane rano, wracały po paru godzinach. Jeżeli ktoś chciał wcześniej, to musiał się upomnieć.

Artur

Zalety

Animacje pierwsza klasa

Wady

Karaluchy można spotkać na korytarzu i w pokojach wielkości kciuka

Artur

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Bardzo miła obsługa. Codziennie było sprzątane. Zadbana roślinność na terenie hotelu. Jedzenie bardzo dobre i dużo wszystkiego. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Przy basenie dużo leżaków, zawsze były wolne, nie trzeba było zajmować ich rano. Animatorzy starali się, by rozbawić i umilić czas wczasowiczom. Drinki jak w każdym hotelu, trochę słabe, ale nam to nie przeszkadzało. Na pewno będziemy go polecać.

Zalety

Same zalety

Wady

nie ma

Hotel OK, w miarę czysto i prawie wszystko adekwatnie do ceny, ale oceniam na nasze Europejskie 3,5*

Zalety

Dobra lokalizacja w fajnym mieście, spory parking. Smaczne jedzenie, aczkolwiek dopadła mnie mocna jelitówka (z jakiego powodu to nie wiem - myłam zęby wodą butelkowaną i jadłam tylko w hotelu). Na szczęście rozdają dużą wodę butelkowaną.

Wady

all incl. nie do końca ma sens(na plażę przez ulicę,promenade i tam już brak baru,toalet hotelowych), ograniczona ilość materacy. Po przybyciu do hotelu rano, brak opasek czyli brak korzystania z leżaków na plaży, brak śniadania, a o lunch trzeba poprosić, bo okazuje się że opaski i pokoje otrzymuje się o 15:00, w ostatni dzień brak możliwości pozostania w pokoju aż do zbiórki na wyjazd na lotnisko więc znowu koczowanie przy basenie. Utrudniony kontakt z rezydentem(nie używa whatsapp).

Iwona

Hotel z zewnątrz mało reprezentacyjny, od wewnątrz dużo zadbanej zieleni, kwiaty. W hotelu czysto, pokoje sprzątane codziennie, wymieniane ręczniki- nie trzeba o tym mówić. Trochę mało sportowych atrakcji, jeśli ktoś chce się poruszać. Jest stół do pingponga, korty już płatne, więc pozostaje basen, acqua aerobik oraz różnego rodzaju gry organizowane przez zespół chłopaków z Bravo. Jedzenie wg mnie różnorodne i smaczne, przede wszystkim duża ilosc warzyw, mięso, ryby, sałatki, owoce, ciasta. Dobra miętową nie slodzona herbata, oczywiście była tez slodka.Raczej nikt głodny nie wyjdzie że stołówki. Trochę problem ze sztućcami, widelczykami do ciasta, łyżeczek nie ma w ogóle.

Zalety

Dużo zadbanej zieleni, miła obsługa, czyste pokoje, bliskość promenady i ladnej plazy, dużo leżaków nad basenem, dobre jedzenie , kawa i drinki w lobby barze

Wady

Nie zawsze odpowiednia ilość sztućców na stolikach, godziny wymiany recznikow nie pokrywają się z godz. działania basenu

3.7
Mateusz

Hotel przereklamowany. Na pewno nie 4 * , jedzenie monotonne , ciepłe dania zimne lub letnie , pokoje w zależności od położenia. Niektóre z niemożliwym do usunięcia smrodem stęchlizny ( my zmienialiśmy pokój i nie byliśmy jedyni) Obsługa w zależności od pory dnia i obłożenia potrafi być bardzo opryskliwa i nieprzyjazna. Ręczniki wymieniane w ciekawym systemie - pani zbiera ręczniki w porze śniadania a następna pani zwraca czyste przed kolacją :)) . To wszystko niby detale ale zebrane razem potrafią być uciązliwe. Nie jestem wymagający ale porównując z innymi hotelami - 4* to raczej nie są. I nie trafia do mnie argument ,że to Afryka bo odwiedziłem np.Tunezję jakoś nie narzekałem.

Zalety

Wyróżnia raczej na -

Wady

Pokoje , jedzenie

Robert

Hotel z klasą. Pokój urządzony skromnie ale bardzo ładnie. Bardzo Panie sprzątające dbają o czystość. Piękne ogrody doskonale utrzymane.

Zalety

Jest bardzo dobrze położony. Z jednej strony promenada i Atlantyk a z drugiej miasto.

Wady

Jedyną wadą było zabieranie ręczników rano do wymiany i przynoszenie nowych po kilku godzinach

2.7

Hotel zasługuje maksymalnie na 3 gwiazdki . Pokoje z minionej epoki . Karaluchu o długości 5 cm biegają po hotelu i terenie przynależącym do niego . Lokalne koty przebywające na terenie hotelu polowały na te biegające insekty . Jedzenie w hotelu takie sobie nie do końca przyprawione, ale dostępne były przyprawy by sobie doprawić. Talerze brudne, niedomyte. Szklanki na herbatę brudne . Wchodząc na stołówkę do posiłku były ustawione szklanki i kieliszki na wino . Ale nie było osób które by się zapytały czy podać wino i jakie . Musieliśmy chodzić za taki parawan gdzie zrzucali resztki jedzenia z talerzi i tam też mieli wino . Wtedy Pan lub Pani dawała ala karawkę wina , która wystarczała na jeden pełny kieliszek . Napoje i piwo serwowane w barach podawane w kubkach plasikowych welorazowych . Kubki niedomyte, biorąc piwo na basenie często był kubek po kimś kto wcześniej smarował się olejkiem do opalania i pozostawił kubek tłusty. Kupiliśmy sobie swoje kubki i z nimi chodziliśmy do baru. Alkoholu w barze nie ma wcale . Drinki robione były z wody aromatyzowanej na dany alkohol . Mieliśmy alkomat ze sobą :) Rum i whyski z baru można serwować nawet dzieciom . Aby napić się drinka na wakacjach musieliśmy kupować w pobliskim sklepie whyski po 47 euro za 0,7L . A najlepsze z tego było gdy chodząc do baru tylko po sam lód i colę barmani przychodzili do nas by im nalać po kryjomu do kubka czystego alkoholu :) Basen mały w stosunku do obłożenia hotelu mimo że pobyt 26 lipiec - 2 sierpień woda w basenie zimna jak w górskim potoku. Kontakt z rezydentem bardzo słaby. Kilkanaście razy nie odbierał telefonu. Po wysłaniu wiadomości głosowej ,że chcemy wykupić wycieczkę. Ten niby polski rezydent przysłał nam do hotelu kolegę nie mówiącego po polsku . Ani operator ani pośrednik turystyczny nie poinformował nas ,że na miejscu będziemy musieli zapłacić opłatę klimatyczną 25 euro . Byliśmy w cztery osoby i wszyscy chcieliśmy jak najszybszego powrotu do domu

Jarosław

Bardzo fajny pobyt. Zaskakująca pogoda,ale bardzo przyjemny klimat. Ciekawe i super animacje. Super zorganizowany Sport bar., akurat na ME 2024. Świetna promenada wzdłuż wybrzeża. Jedynie posiłki mogły by być bardziej zróżnicowane

Zalety

Spokój, brak walki o leżaki porównując inne wyjazdy

Wady

Brak zróżnicowanego jedzenia.

Robert

W hotelu wypoczywałem od 5 do 12 lipca 2024. Hotel jak na realia Maroco dobry. Najlepszym atutem są serwowane dania w formie bufetu. Szczególnie zadowoleni powinni być amatorzy owoców morza. Bardzo miła obsługa hotelu co dotyczy również personelu technicznego. W pokoju były dwie usterki które szybko zostały naprawione po zgłoszeniu. Konkretnie naprawiono drzwi balkonowe oraz wymieniono suszarkę do włosów. Wszystko naprwiono zanim rozpakowaliśmy z żoną rzeczy. Jak na warunki Afryki to jest bardzo bardzo szybko.

Zalety

Bardzo dobre posiłki. Dobra obsługa pracowników hotelu którzy chętnie pomogą oraz doradzą nawetw języku Polskim. Dość blisko piaszczysta plaża hotelowa z leżakami. Duży basen hotelowy. Dobre położenie hotelu, do wielu miejscowych atrakcji można iść pieszo. Do największego bazaru w mieście około 2,5 km. Do sklepów czy promenady kilkaset metrów.

Wady

Dla mnie wadą był hałas z basenu z powodu jak dla mnie bardzo głośnych animacji. Ponadto hałas z okoliczych ulic również w godzinach nocnych. Dość głośno pracująca klimatyzacja w pokoju. Czyli w zakresie hałasu był wybór gwar ulicy lub irytujący wentylator klimatyzacji. Pomimo, że mieszkam w dużym mieście jedno i drugie oceniam słabo.

Marek

Hotel super, uważam, że każdy wpis, który krytykuje ten ośrodek to wpis malkontentów, których niestety nie brakuje w naszym kraju. Nie można się do niczego przyczepić.

Zalety

Pokoje bardzo ładne, czyste, my mieliśmy widok na bar, który o przyzwoitej porze kończył swoją działalność :)

Andrzej

Pobyt w hotelu będę wspominał bardzo dobrze świetny miły personel dobre jedzenie miła obsługa i atmosfera

Zalety

Świetna lokalizacja blisko plaża niedaleko centrum miasta

Wady

Dużo schodów ale na to niema rady

Pobyt - Styczeń 2024

Pobyt przyjemny, odpoczynek udany. Hotel przyzwoity.

Zalety

Hotel położony w ciekawej okolicy, przy promenadzie i plaży nad oceanem z jednej strony oraz ulicy ze sklepikami z drugiej. Otoczenie pełne zadbanej zieleni. Wystrój hotelu skromny, nowoczesny, z akcentami marokańskimi. Restauracja duża, ze smacznymi daniami, smacznym piwem i winami. Smaczna kawa i herbata marokańska w barach. Pokój z oknem panoramicznym, wygłuszony, balkon z widokiem na zieleń, mega-wygodne łóżko. Personel bardzo miły. Animatorzy super. Leżaki na plaży.

Wady

Hotelowe korytarze i pokój nieco zużyte. Wystrój restauracji przypomina stołówkę. Strefa basenowa dużo mniejsza niż na zdjęciach w ofertach. Bar przy basenie nieprzyjemny z powodu szefa, który ubliża gościom hotelowym przychodzącym na drinka. Limituje ilość alkoholu ( 5-7 ml alkoholu na 200 ml napoju) - nie jest to all inclusive. Ogólnie hotel oceniam na 3 *.

Asia

Pobyt - Styczeń 2024

Polecam ten hotel. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone. Basen z podgrzewaną wodą. Ciekawe animacje i codzienne wieczorne show. Sympatyczna obsługa. Zadbany teren ogrodu. Ręczniki wymieniane codziennie .Minus brudny korytarz.

Zalety

Piękny ogród i pyszne jedzenie .Miła obsługa

Wady

Brudna podłoga w pokoju i korytarz

Pobyt - Grudzień 2023

Bardzo dobry hotel, dobrze usytuowany na wypady, blisko komunikacji miejskiej oraz taxi, blisko do pięknej szerokiej plaży

Zalety

Pokoje czyste codziennie sprzątane, hotel w zieleni, czysty, posiłki smaczne, różnorodne, animatorzy przez cały dzień zabawiają, jedyny minus to mimo zapewnień organizatora, brak ogrzewane go basenu, woda w tym okresie bardzo zimna

Wady

Brak basenu z pidgrzewaną wodą

Irek

Pobyt - Październik 2023

Piękna zadbana zieleń, bardzo smaczne jedzenie, duży wybór, doskonała baranina i wołowina, super ciasta i desery. Na plus piwo butelkowe nie z nalewaków. Obsługa ok, czasami podczas obiadu i kolacji bywasz nie widzialny musisz upomnieć się o napoje, które dostajesz pod koniec posiłku.

Pobyt udany. Pokój ładny, bardzo wygodne i duże łóżko. Czysto, codzienne sprzątanie, obsługa w hotelu miła, uprzejma. Jedzenie smaczne, bardzo urozmaicone.

Zalety

Czysto, hotel zadbany, zarówno wewnątrz jak i jego otoczenie. Blisko plaży.

Wady

Nie zauważyłam.

Allegro Agadir (ex. Atlas Almohades)