Alia Palace

Obsługa 5/5 Hotel fajny, ale nie na 5 gwiazdek tylko jak dla mnie 4 solidne polskie gwiazdki Jedzenie 4,5/5 Baseny 5/5

Byliśmy tam od 25.09.2019 do 09.10.2019. Hotel ładnie położony, dużo zieleni. Od wylądowania do odlotu opieka biura podróży i rezydentki na miejscu. Pokoje czyste i ładnie wykończone. Teren nie jest duży, więc wszędzie blisko, dla leniwych podwozi bus (z bagażami). Pokoje codziennie czyszczone. Klimatyzacja sejf, tv plus balkon. Część restauracyjna super.Można w środki jeść i na tarasach.Obrusy, sztućce czyste :) jedzenie dobre, możne za mało owoców morza i ryb. Zawsze wino do wyboru L( Kelnerzy/ki mili i pomocni. Cześć lobby bar przy basenie otwarta od 10 do bardzo późna,. Tam się zamawia drinki, kelnerki również przynoszą, pilnują czystości i żeby każdy był obsłużony. Napiwek mile widziany. Można zamówić też tam jedzenie. Śniadania są ok 7, lunch ok 13 kolacja od 18:30. Do dyspozycji również spa, biblioteka, siłownia, ręczniki na basen można codziennie wymieniać. Nie rezerwujcie ręcznikami leżaków! jest dość miejsca z pięknym widokiem na zatokę. Wieczorem imprezy (trochę rzadko) ale może dlatego że byliśmy po sezonie. Trochę drinki all szybko się kończą bo 22:30. Do plaży kursuje bezpłatny hotelowy bus. Odwozi i przywozi co godzinę. Plaża bezpłatna, leżaki płatne. Niestety akurat trafiłam na mało przyjemnych Rosjan.Miasteczko małe, sklepy spożywcze, można płacić kartą, dla mnie za mało sklepów z rękodziełem. Rezydentka ma do dyspozycji wycieczki.Nie polecam wycieczki dzika Sitomia-lepiej wynająć auto ok 49euro i samemu zwiedzić. A to co najważniejsze to hotel dla dorosłych- tzn nie ma tu atrakcji dla dzieci, dla mnie super bo można odpocząć. Podsumowując hotel polecam :)

Hotel jest pięknie położony z widokiem na zatokę. Obsługa hotelu bardzo życzliwa i sympatyczna.

Pokoje sprzątana codziennie ręczniki wymieniane codziennie bardzo cicho w okolicy basen dla wszystkich leżaków nie brakuje nad morze Bus do wozi wszystkich turystów i przywozi z powrotem żadnych problemów z obsługą

tygodniowe wakacje pod koniec wrzesnia pogoda dopisała temperatury w przedziale 25-30 stopni Pieknie poloziny nowoczesny hotel z widokiem na morze pokoj z wlasnym basenem , klimatyzacja , dobrze wyposazony bardzo mila obsluga w calym hotelu busik dowozacy turystow na plaze lezaki bezplatne przy zamówieniu w pobliskim Beach bar mozliwosc wypozyczenia auta kameralna restauracja bardzo obfite i dobre posilki duzy wybór potraw sałatek Cicha okolica , brak turystów z dziecmi , cicho i kameralnie wysoka kultura turystów zadnych problemów ze stolikami w restauracji , lezakami przy basenie etc Turysci z Niemiec Angli Holandi Turcji i Polski Bardzo polecam ten hotel tutaj naprawde w ciszy i spokoju mozna wypocząć

Nazwa  Alia Palace
Miejsce  Grecja / Chalkidiki / Pefkochori
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, rowery

Gratka dla amatorów relaksu w hotelowych basenach - do dyspozycji gości basen typu infiniti.

Rewelacyjne położenie: w zielonym ogrodzie, na wzgórzu z fantastycznym widokiem na zatokę Toroneos i Pefkochori.

Publiczna, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza ok. 600 m od hotelu.

Złociste plaże otoczone sosnowymi lasami i turkusową wodą

Wyświetlono 13 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Grzegorz

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety

Największym plusem bez wątpienia jest piękny widok zarówno od strony basenów, czy też samego pokoju 6/5 😉

Wady

Wiem, że tam taka kultura, zwierzątka typu kotki, pieski żyjące na wolności, ale momentami było ich trochę za dużo zarówno kotki przy posiłkach natrętne momentami żeby coś podać do jedzonaka oraz psy nie małe często szczekające na przechodzących gosci.

Anna Romanowska

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

Posiłki dobre, pokoje czyste , często sprzątane i ładnie wykończone, dużo ładnej zieleni, czysty hotel, miła obsługa, bus na plażę, dobra opieka rezydentki, kompleks w ładnym położeniu. Kelnerki super, Magda :) Kelnerzy w części restauracyjnej też super, zawsze czyste ręczniki basenowe na kartę hotelu.

Wady

zbyt mało wieczornych atrakcji, drinki all tylko do 22:30, słodkości dość słabe, byliśmy po 25.09 w miasteczko bardzo mało sklepów z hand made., bardzo głośni i pijani brytyjczycy

Waldek

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

Hotel położony na pięknym wzgórzu. Widok z basenu zapiera dech w piersiach. Bardzo miła obsługa. Jedzenie smaczne. Duży wybór dań. Teren hotelu bardzo zadbany a pokoje czyste i ładnie urządzone. Hotel godny polecenia. Szczególnie dla osób szukających spokojnego wypoczynku.

Andrzej

Pobyt - Czerwiec 2019

Zalety

Hotel bardzo fajny cicho spokojnie ładnie położony jedzenie wyśmienite bardzo duży wybór Obsługa bardzo miła same plusy polecam -

Wady

Jedyny tylko to że język obowiązkowo tylko angielski

Pawel

Pobyt - Październik 2016

Zalety

Pięknie położony na wzgórzu hotel z widokiem na morze Egejskie

Jarek

Pobyt - Lipiec 2016

Wybierając tą ofertę kierowaliśmy się naszymi preferencjami. Miał to być hotel z wysoką jakością usług, dobrze położony, przy czym zależało nam również na życiu nocnym, z przyzwoicie wyposażonym pokojem, najlepiej z prywatnym basenem, z małą ilością dzieci. Alia Palace w pełni spełnił te wymagania.

Zalety

Położenie, obsługa

Izabela

Pobyt - Lipiec 2016

Kradną rzeczy w pokojach. Traktują to za normę. Nikt tym się nie przejmuje. Odradzają wezwanie policji. Wszystko zamiecione pod dywan. Nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za rzeczy pozostawione w pokoju. Bardzo popsuło to nam wakacje.

Zalety

Ładne położony z widokiem na morze.

Wady

Zostaliśmy okradzeni. Brak reakcji na nasze zgłoszenie. Hotel nie ponosi odpowiedzialności za rzeczy w pokoju. To można kraść???

Alicja

Pobyt - Wrzesień 2015

W tym hotelu okradziono nas w ostatnią noc, wchodząc do pokoju (junior suite z basenami nr 615) i przerzucając spakowany na podróż bagaż podręczny poza basenik na skarpę. Zabrano dwa aparaty fotograficzne, tablet i gotówkę w banknotach, porzucając resztę na skarpie. Straciliśmy przede wszystkim zdjęcia z wcześniejszego objazdu Macedonii, jak i z pobytu w hotelu i Pektochori, ok. 2000. Tej samej nocy miały miejsce co najmniej dwie inne kradzieże, również okradziono gości opuszczających hotel. Złodziej musiał znać zawartość pokoju jak i termin jego opuszczenia. Nie mieliśmy możliwości zawiadomienia policji, mając zbiórkę w autobusie o godz. 8 i odprawę na lot w Salonikach o 9.50.

Zalety

Piękne położenie na wzgórzu, piękne położenie basenu z widokiem na morze.

Wady

Hotel nie zasługuje na 5*, jest to standard 3*. Hotel nie ma żadnego ogrodzenia, zamykanej bramy, monitoringu ani ochrony, oświetlenie wygaszane jest nad ranem i do świtu panują ciemności.

marek

Pobyt - Wrzesień 2015

BRUDNE PLAŻE, BRUDNE ULICE, TOTALNA ROZPIERDUCHA, TRZECI ŚWIAT - TRAGEDIA !!!!!!

Zalety

BARDZO MIŁA OBSŁUGA

Wady

brudne WC

Olek

Pobyt - Czerwiec 2014

Alia Palace to zdecydowanie jakość na 5 gwiazdek! Hotel położony jest na wzgórzu Pefkohori, co sprawia, że widoki na okolicę zapierają dech w piersiach! Sam hotel jest bardzo czysty i ładnie urządzony, choć wystrój nie rzuca jakość szczególnie na kolana. Co ważne nie ma tam animacji, głośnej muzyki, krzyku dzieci itp., dzięki czemu można w spokoju napawać się najczystszym relaksem. Hotel z racji braku zjeżdżalni i placów zabaw jest rzadko wybierany przez rodziny z dziećmi. Pokoje junior suit z prywatnym basenem są świetne. Pokoje nowe, meble ładne, wszystko bardzo czyste i schludne, łazienka nieskazitelna, z wszelkimi udogodnieniami (można się przyczepić jedynie do braku szlafroków i kapci). Mini bar ujęty w opcji all inclusive bez dodatkowych opłat. Prywatny basen dość mały (około 1,5x2,5 m), ale z własnymi leżakami i można się w nim ochłodzić, jeśli nie ma się ochoty maszerować do głównego basenu. Basen główny duży, z pięknym widokiem na okolicę, leżaków wokół basen pod dostatkiem. Posiłki bardzo smaczne, kuchnia lekka, dość urozmaicona. Najsłabsze chyba śniadania... typowo w stylu continental/english breakfast, na minus brak kawy z ekspresu ciśnieniowego i świeżo wyciskanych soków do śniadania. Lunche a\' la carte, smaczne, porcje nie do zjedzenia (dla osoby racjonalnie odżywiającej się). Kolacje urozmaicone, lekkie, każdy znajdzie coś dla siebie. Między posiłkami alkohole lokalne, kawa z ekspresu ciśnieniowego/herbata, lody (fabrycznie zapakowane, nie jakiś tam chłam w gałkach), napoje marki coca-cola w puszkach (nie shit z dystrybutora) ujęte w opcji all inclusive. Z rozrywek na miejscu organizowany był wieczór grecki z lokalnymi alkoholami, kuchnią, tańcem i śpiewami. Można wypożyczyć samochód lub rower i pojeździć po malowniczej okolicy. Niedaleko stąd do Góry Bogów, gdzie znajduje się słynny klasztor w Meteorach. Generalnie gorąco polecam ten hotel i miejscowość Pefkohori. Wyjazd wart swojej ceny!

Zalety

kameralny, z małą ilością gości; brak animacji, brak rozrywek dla dzieci; rzadko wybierany przez rodziny z dziećmi; doskonały widok na okolicę, piękne położenie; wysoka jakość obsługi; nienaganne pokoje i wyposażenie; smaczna, lekka i urozmaicona kuchnia

Wady

odległość od plaży - choć to wg mnie względna wada

Pobyt - Kwiecień 2010

Witam serdecznie z wielka radoscia polecam ten hotel, spedzilam tam z narzyczonym cudowny czas. Wszystko pierwsza klasa :) Cudne miejsce

Klaudiusz

Pobyt - Styczeń 2009

Romantyczny wypadł we dwoje, podróż poślubna to jest coś na co się na co w pełni nadaje się ten hotel. Do centrum jest nie dalej jak kilometr, a hotel zadbał o to żeby każdy gość mógł się tam bezpłatnie dostać i wrócić. Basen ze słodką wodą, oddzielny brodzik dla dzieci. Leżaki na plaży są płatne i może to jest jedyny minus, leżaki na basenie bezpłatne. Jedzenie to bufet śniadaniowy z niezłym wyborem dań, a obiadokolacje to wieczorki Greckie lub kuchnia międzynarodowa.

Olga

Pobyt - Styczeń 2009

Z głównego basenu jest fantastyczny widok na morze i miasteczko w dole. Do plaży można było dojechać regularnie kursującym busem. W miasteczku sporo atrakcji. Głównie bary i restauracje. W hotelu jest cicho. Panuje domowa atmosfera. Obsługa jest gościnna, prawie jej nie widać. Pojawia się wtedy gdy jest potrzebna. Jest to tym bardziej miłe że można np zjeść intymną kolację we dwoje i nie czuć się skrępowaną. Do pełni szczęścia brakowało tylko morza obok ale nie można mieć wszystkiego. Polecam tę ofertę. Ja byłam z ecco holiday.

Alia Palace