Alia Mare

5.7

Hotel w porządku, piękne widoki, morze bezpośrednio przy plaży, w okolicy cisza i spokój. Jedzenie bardzo przeciętne długie kolejki w stołówce, pokoje czyste codziennie sprzątane. Właściciele hotelu bardzo nie mili dla gości jak i dla personelu. W barze brakowało alkoholu już o 18. Piwo i wino dostępne było cały czas. Hotel dla mało wymagających, w recepcji można wynająć skuter lub auto w bardzo dobrej cenie. Jeśli nie masz wygórowanych wymagań i jedziesz odpocząć a nie doszukiwać się minus hotelu to szczerze polecam! Lecz pamiętaj żeby przed świtem zarezerwować sobie leżak na basenie lub plaży ;)

Omijajcie ten hotel. Pojechaliśmy na Rodos z Grecosem, hotel Alia Mare mają w swojej ofercie jako starający się o 4*.Zarówno Grecos jak i ten hotel to kompletna pomyłka.Hotel nie przygotowany na przyjazd gości.Brak pokoi w głównej części hotelu przerzucanie turystów do pokoi po drugiej stronie ulicy około 300 m od hotelu,do budynku przeznaczonego dla obsługi. Pokoje w głównej części obiektu zaniedbane i brudne. Takiego brudu, bałaganu braku organizacj, i kompetncji nie widziałam jeszcze nigdzie. Hotel podobno po remoncie- nie było widać. Basen - woda brudna, teren wokół basenu- brudny,\\\" restauracja\\\"- brudna z klejącą się podłogą, ścierkami na chwiejących się stolikach.Jedzenie -makabra. All inclusive tylko w snach. Codziennie to samo, niesmaczne ociekające tłuszczem i najczęściej zimne. Przekąsek brak.Notorycznie brakowało jedzenia, sztućców, szklanek. W hotelu nie ma chyba pokoju w którym wszystko by działało.Jak było jedno to nie było czegoś innego. Na uwagi personel nie reagował i w ogóle nie był zainteresowany załatwieniem sprawy.Najgorsza była recepcjonistka której główne zajecie to pisanie smsów, ogólnie nie była zainteresowana pracą a gości traktowała jak intruzów. Na prośbę zmiany pokoju zareagowała rzuceniem kluczy na kontuar i powiedziała żebym sobie poszukała.Na pytanie kiedy pokój będzie gotowy powiedziała że nie wie i jak chcemy to mamy sobie zabrać pościel i zanieśc do pokoju jak nam pasuje, a jak nie to nie.Ogólnie brud, łącznie z myszą czekającą na sąsiadkę w pokoju obok. Grecos mami ludzi oczekiwaniem na 4* i all inclusive- to zwykłe naciąganie.Hotel ma * ale dwie. Opieka rezydenta to kpina.Nie należymy do wybrednych klientów, wiedzieliśmy że jedziemy do 3*. Często podróżujemy i mieszkamy w różnych hotelach w 3* też , ale czegoś takiego nie widziłam jeszcze nigdzie. A zwalanie winy za każde niedociągnięcie hotelu czy rezydentki na greków - bo taka ich mentalność- przez rezydentów grecosa jest po prostu nie fair. Większość będzie składać reklama

tragedia. kompletna strata pieniędzy. brud, syf, brak pokoi, okropne jedzenie, codziennie dokładnie to samo, przy jakimkolwiek braku wyboru. alkohol w barze kończy się w ciągu dwóch godzin, później zostaje tylko lokalne wino i piwo, za mało leżaków na plaży, często odcinają wodę łazience. za to sporo robaków w niektórych pokojach. proszę was nie wybierajcie tego hotelu.

Odradzam wakacje w tym koszmarnym hotelu . Jedzenie jest ohydne ,monotonne ,odgrzewane , bez smaku ,brakuje alkoholu ,lodów , brak animacji dla dzieci , brak opieki rezydenta . Przy barze unosi się nieprzyjemny zapach . Nie polecam nikomu tego hotelu

Nie polecam nikomu, hotel jest zaniedbany, brudny, rozpadajacy sie, swierzo przejety przez Big Bossa z Rosji, wiec i takie jedzenie kartofle. Zamiast owocow morza, jak w okolicznych hotelach za podobna cene, prowadzonych przez Greków. Syf i nędza

Nazwa  Alia Mare
Miejsce  Grecja / Rodos / Lardos

Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos

Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą

Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami

4.9
4.2

Wyświetlono 43 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Lipiec 2016

Zalety

Położenie, widoki, cisza i spokój, bezpośrednio przy plaży.

Wady

Właściciele hotelu bardzo nie mili, średnie wyżywienie.

1.8
turyści grecos

Pobyt - Lipiec 2016

Zalety

położenie

Wady

brud,obsługa, jedzenie

farmer

Pobyt - Lipiec 2016

Zalety

bezpośrednio przy kamienistej plaży wygląd zewnętrzny

Wady

wszystko

Ewela

Pobyt - Lipiec 2016

Zalety

-Piękne widoki ,ciche kameralne miejsce

Wady

-brak opcji all inclusive (brak alkoholu ,brak przekąsek,brak lodów )

4.8
Rafał

Pobyt - Czerwiec 2016

Zalety

Polozenie, spdawna klima, morze przy plaży,

Wady

Monotonne jedzenie, śniadania ; fasolna, jajka, parowki, ser żółty, ser feta. Obiad ; makaron, kartofle, mieso wołowe, lub plastry wedliny w sosie, Kolacja; znow kartofle, warzywa gotowane prosto z zamrazarki, ryz, kapusta pekinska z maslem i przyprawami, Lodów nie bylo przez 5 dni naszego pobytu, a jak przyjechaly to takie ze nie przypominaly lodow w smaku, owoce 2gatunku arbuzy to sama woda, banany heh zielone. Obslugaw restauracji fatalna szczególnie odpicowany czlowiek chyba z afryki, który w chwili braku wolnych stolikow wyganiA z rzeczami ludzi ktorzy juz jedza, zabiera im talerze itp, druga obcja to dosadzenie do obcych ludzi gdy maja wolne krzeslo, zenada tego czlowieka powinni zwolnic. POKOJE poza tym ze w pokojach sa pluskwy i karaluchy ktore wchodza przez uchylne drzwi tarasowe, i tym ze lodowki sa ale nie chodza, telewizji nie ma lub sa same piloty od nich to jest ok. Room serwic posciel na łóżku odwraca na druga strone i po serwisie, ani zmywania podlogi, toaletki, łazienki nic kompletnie nic nie sprzataja. Generalnie pojechalem tam za 840zl wiec dla mnie bomba ale, inni placili i 1800 za 7 dni za te pieniadze to masakryczny hotel, ktorego nikomu nie polece

Pobyt - Czerwiec 2016

Zalety

ZALETY hotel przy samej plaży, w pięknej scenerii gór i zieleni, mały cichy i kameralny, szybko reagująca obsługa (jeśli nadal pracują to duży szacunek dla barmana Saszy i kelnerki Uli), dobra baza wypadowa do zwiedzania wyspy, stołówka nad samym morzem. Pokoje całkiem sympatyczne. Obsługa hotelowa (prócz recepcji) stara się jak może aby turyści nie zauważyli olewackiego stosunku właściciela hotelu w stosunku do gości.

Wady

WADY: -monotonne jedzenie(jajko sadzone, mortadela i ser żółty z kategorii obślizgły), -brak większej ilości sztućców, kubków, -ręczniki wymieniane co drugi dzień lub na wyraźną prośbę. Do hotelu Alia Mare pojechaliśmy z Grecosem przed sezonem (wylot z Polski 27-ego maja) w dodatku za śmieszne pieniądze, więc cudów się nie spodziewaliśmy. Hotel nie był przygotowany na tak dużą ilość turystów w tym czasie, co co prawda nie usprawiedliwia nikogo fakt, że sezon wakacyjny nie rozpoczął się jeszcze w pełni. W pierwsze dni brakowało sztućców i szklanek, obsługa hotelowa bez pośpiechu rozkładała leżaki i parasole plażowe, często brakowało alkoholu a na barze, nie było też owoców czy przekąsek o kt. była mowa w opcji all inclusive. Po interwencji Grecosa tzn ogromnej awantury turystów (w ostatni dzień naszego pobytu) hotel poprawił się tzn dali owoce (jabłko, pomarańcze w ilości kto się pierwszy rzuci i złapie tego jego).Jedzenie kiepskie- mało owoców, warzyw, mały wybór mięsa, wędlin wcale tzn mortadela - zero urozmaicenia, może tak mają na otwarciu sezonu? Z zakwaterowaniem mieliśmy kłopot - recepcjonista oznajmił nam, że pokoje nie są przygotowane i za 30min (greckich hi hi)ktoś po nas przyjdzie. Po 3 godzinach recepcjonista zapytał czy to my czekamy na pokoje.... po czym powiedział, że za godzinę będą dostępne dla nas i już ekipa sprzątająca je przygotowuje. Nie jestem marudą i rzadko na co narzekam, ale doba hotelowa zaczyna się o 14:00. Każdy normalny po podróży nie oczekuje wiele - wejść do pokoju i się wykąpać po podróży, troszkę odpocząć. My w hotelu byliśmy o 18:00 i pokój nie był przygotowany. Było o tyle miło, że nie byliśmy sami - jeszcze jedna para została postawiona w podobnej sytuacji więc... połączyliśmy się w "bólu" :) Pokoje były sprzątane po japońsku tzn. "jako-tako. Podczas naszego pobytu nie było darmowego wifi, odpłatnego także nie było - hotel nie ma nawet połączenia telefonicznego. Wielki plus to stołówka 10m od morza - można zjeść śniadanko przy szumie fal :) Basenik mały i czysty, wygodne leżaki. Na barze da się dogadać z barmanami (Landi i Sasza są mili, życzliwi i bardzo sympatyczni) nie mniej jednak właściciel hotelu nie dba o wyposażenie baru. Kupiliśmy barmanom woreczki do lodu by mieli jak serwować chłodne drinki. Brakowało szkła, alkoholu, soków - najwidoczniej trafiliśmy na spragniony turnus.Plaża kamienista, ale w tej części wyspy to normalne. Ogólnie hotel świetnie położony- szkoda że właściciel marnuje taki potencjał. Rekomendujemy kolację w sąsiednim hotelu - James. Grecka kolacja w tym hotelu to moc wrażeń, uśmiechu, radości za niewielkie pieniądze. Muzyka na żywo, świetna obsługa kelnerska, bardzo otwarci goście hotelowi...moć radości i uśmiechu przy dobrym jedzeniu. Alia Mare - hmmm, wszędzie blisko, pod hotelem przystanek autobusowy, z którego można dojechać do wielu ciekawych zakątków wyspy. Polecamy Pefkos i kawiarenkę włoską "FIORDILATTE"ze świetną kawą i własnymi lodami. Można spaserkiem przejść do miasteczka (20min) lub zaczekać na autobus. Przy hotelu wypożyczalnia samochodów i każdy ze smykałką handlowca dobije dobrego targu za wynajem auta by móc w 2 dni zwiedzić całą wyspę. Hotel stara się o 4* trochę niesłusznie. Naciągane 3 jest odpowiednią kategorią. Pracownicy i obsługa hotelu mimo swoich chęci, sympatii, pracy i zaangażowania nie są wstanie załatać tego o co nie dba właściciel-woli budować 5 hotel, nie płacąc wynagrodzenia swoim pracownikom i nie przejmując się że na restauracji brakuje podstawowego wyposażenia, czy zakwaterowania dla nowo przybyłych gości. Nie jestem marudą; położenie hotelu fajne, obsługa robi co może-jest miła.. nie mniej jednak jedzenie pozostawia wiele do życzenia. Spodziewając się takiej sytuacji wzięliśmy ze sobą odpowiednio więcej pieniędzy by jeść poza hotelem i łączyć przyjemne z pożytecznym czyli ze zwiedzaniem. Jeżdżę na wakacje dwa razy do roku od ponad 20 lat. Jedne z wakacji to te tzw. budżetowe czyli za niewielkie pieniądze, a drugie już bardziej wymyślne. Dla mnie to są naciągane 3*gwiazdki w dobrej cenie, bezpośrednio przy plaży - jak właściciel podejdzie odpowiedzialnie do biznesu, zajmie się personelem i gośćmi odpowiednio... może obroni 3 gwiazdki.

para

Pobyt - Czerwiec 2016

Wróciliśmy 7.06.2016 roku z wycieczki w tym hotelu,jako jedni z nielicznych nie mieliśmy problemu z zakwaterowaniem.W pokoju działała klima i tv z jednym polskim kanałem no ale kto przyjechał na wakacje oglądać telewizor.Brakowało tylko gałki w szklanych drzwiach do łazienki,drzwi w szafkach i szafie ,lodówka o dziwo działała tzn.czerpała prąd bo zupełnie nie chłodziła.Pokoje sprzątane codziennie jeśli wygładzenie pościeli na łóżku i byle jakie umycie podłogi można nazwać sprzątaniem,za to jak nam zabrano ręczniki to czekaliśmy do następnego dnia aż około 14tej po trzech interwencjach nam dadzą czyste.Stołówka daje wiele do życzenia,brudne obrusy,stoliki owszem wycierane na dworze ale chyba raz dziennie i notoryczne mycie podłogi rano ale w czasie kiedy większość ludzi przy stolikach na górnym tarasie jadła śniadanie gdzie kurz unosił się w powietrzu,to samo było przy basenie zamiatanie podłogi gdy ludzie już naoliwieni olejkami opalali się.NOTORYCZNY brak sztućców-tu trzeba było czekać aż ktoś zje ,umyją i przyniosą dla następnych,brak szklanek,jak było wino to nie było piwa,jak było piwo brakowało wina,jedzenie masakryczne choć udało nam się jakoś przeżyć.Ogólnie większość ludzi z tego turnusu dostało w ramach rekompensaty do wyboru wycieczka lub auto już nie mówiąc o tych których musieli przenieść do lepszych hoteli ponieważ zapłacili kolosalne pieniądze za 10 lub 14 dniowy pobyt w tym hotelu.

Zalety

Klima w cenie,możliwość wypożyczenia auta,

Wady

Smród ze śmietników rozlegający się w upale 40 stopni nad całym basenem

L

Pobyt - Czerwiec 2016

Do hotelu Alia Mare pojechaliśmy z Grecosem przed sezonem (wylot z Polski 30-ego maja) w dodatku za śmieszne pieniądze, więc cudów się nie spodziewaliśmy. Hotel nie był przygotowany na tak dużą ilość turystów w tym czasie, co co prawda nie usprawiedliwia nikogo fakt, że sezon wakacyjny nie rozpoczął się jeszcze w pełni. W pierwsze dni brakowało sztućców i szklanek, czasem brakowało wódki na barze, nie było też owoców. Po interwencji Grecosa hotel poprawił się, dali owoce, urozmaicili jedzenie. Z zakwaterowaniem nie było problemów, poprosiliśmy o pokój z widokiem na morze i taki bez problemu otrzymaliśmy. Pokoje codziennie były dokładnie sprzątane, sprzątaczki i obsługa sprawnie reagowali na wszystkie uwagi. Podczas naszego pobytu nie było darmowego wifi, natomiast od znajomych, którzy zostali dłużej wiemy, że wifi już w dniu dzisiejszym działa. Jedzenie takie, jak w większości hoteli w Grecji - mało owoców, dużo warzyw i sałatek, mały wybór mięsa, dużo ryżu i makarony - niestety, ale tak się jada w Grecji. Wielki plus to stołówka 10m od morza - bajka :) Basenik mały, czysty, wygodne leżaki, na barze da się dogadać z barmanami zarówno z różnorodnością drinków (all inc zawiera ok. 10 różnych drnków), jak i z ilością lania wódki do drinka. Czasem zabrakło jakiegoś alkoholu, ale zawsze było co wybrać. Plaża kamienista, ale w tej części wyspy to normalne. Lepsze zejście do morza ok. 7min na lewo. Ogólnie hotel bardzo fajnie położony, wszędzie blisko, pod hotelem przystanek autobusowy, bardzo spokojna okolica, w której znajdują się także tradycyjne knajpki greckie, jak i klimatyczne kluby nocne. Naprawdę nie ma na co narzekać - obsługa bardzo się stara i jest ugodowa. Wystarczy ładnie poprosić. ;) To są 3+ gwiazdki w bardzo dobrej cenie, bezpośrednio przy plaży. W dodatku hotel nowoczesny. A niektórzy Polacy z naszego turnusu zachowywali się jakby kupowali kota w worku i oczekiwali standardu hotelu kategorii 3+ egipskiej, ja osobiście polecam. :)

Zalety

hotel przy samej plaży, w pięknej scenerii gór i zieleni, mały cichy i kameralny, szybko reagująca obsługa, dobra baza wypadowa do zwiedzania wyspy, stołówka nad samym morzem.

Wady

Trochę monotonne jedzenie, brak większej ilości sztućców, ręczniki wymieniane co drugi dzień.

4.8
BeBe

Pobyt - Czerwiec 2016

Brak faktycznej opcji all inclusive, na wystawne kolacje ryż i makaron, mięso zwykle kurczak bywa nieświeże i w za małych ilościach, stoły niesprzątane, obrusy brudne, brak kubków na herbatę, brak przekąsek między posiłkami, brak ręczników przy basenie, brak WiFi, nie działający telewizor, alkohol potrafi skończyć się po 22 godzinie, brak animacji, brakujące leżaki, plaża zaniedbana na którą wypływa jakaś woda ze stołówki i leci przez plaże do morza! Jedyny bar przy basenie i to koniec na wieczorne atrakcje. Pokoje małe, łazienka ze szkła ze szparami na 2 cm, drzwi do łazienki jakby wahadłowe luźno bujające się, zero intymności... Jedynie widok z pokoju ma morze był piękny (zdjęcie). To niestety wszystko.

Zalety

Położenie i widok z okna = na morze. Pod warunkiem że dostało się taki pokój, bo połowa pokoi ma odwrotny widok = na ulicę i spacerujące koty.

Wady

Fatalne jedzenie lub jego brak, brud wszechobecny

para

Pobyt - Czerwiec 2016

Zdecydowaliśmy się na ten hotel w ostatniej chwili wykupując last minute.Przed wyjazdem przeczytałam klika opinii,których nie było zbyt dużo i uznałam, że hotel średniej klasy, ale bywałam już w hotelach 3 gwiazdkowych, wiem jak to wygląda i naprawdę cudów się nie spodziewałam.Hotel i cała organizacja Grecosa to jakaś kpina.Wylot mieliśmy o 3.00,do hotelu dotarliśmy przed 9.00 i okazało się,że nie ma dla nas jeszcze pokoi i musimy czekać do14.00 ponieważ tak zaczyna się doba hotelowa. Byliśmy bardzo zmęczeni po podróży , a temp wynosiła ok35 C.Przed wyjazdem przeczytałam całą umowę i kojarzyłam,że był tam zapis,że jeżeli mamy wylot w godzinach nocnych to nasza doba hotelowa zaczyna się dzień wcześniej i od razu dzwoniliśmy do rezydentki,która powiedziała, że zna treść umowy i na tym się jej rola skończyła.Część naszej grupy rzeczywiście w tym upale czekała na pokój do godziny14.00.Okazało się,że to był dopiero początek niespodzianek.Opcja all inclusive to fikcja- nie było żadnych przekąsek, tylko śniadanie,obiad,kolacja.Napoje z proszku z dystrybutora -oranżada pomarańczowa i sok pomarańczowy smakowały tak samo tylko jedno było gazowane,a drugie nie .Przez 1,5dnia nie było alkoholu,a jak przywieźli piwo to jedna kega była ok,a druga okazała się zepsuta i znowu nie było.Jedzenie monotonne, ale szło coś wybrać więc nie było źle tylko, że mieliśmy wrażenie,że z dnia na dzień jest coraz mniejszy wybór jakby im zaczynało też brakować jedzenia.To na co nie mogę narzekać to pokoje bo naprawę były ok,przestronne z dużym łóżkiem,w miarę czyste,a jak się komuś trafił pokój z widokiem na morze to miał w ogóle świetnie.Wylot mieliśmy22.45, więc hotelu pozostawaliśmy prawie do godziny20.00. o 12.00 musieliśmy opuścić pokoje i zostawić rzeczy na recepcji, gdzie zostaliśmy poinformowani,że nasze all inclusive kończy się o godz12.00 i nie przysługuje nam już żaden posiłek, ponieważ byliśmy już tym wszystkim bardzo poirytowani powiedzieliśmy jej że chyba sobie żartuje

Zalety

-położenie -przy samej plaży -przestronne pokoje i wygodne łózka -stołówka na plaży

Wady

-jedzenie - opcja all inclusive jest fikcja - napoje z proszku z dystrybutora

turystka

Pobyt - Czerwiec 2016

Nie polecam. Jedzenie monotonne, bardzo ograniczony wybór, smak również pozostawia wiele do życzenia. Hotel na wszystkim oszczędza. O lokalnych potrawach można pomarzyć. Stołówka brudna, braki szklanek, sztućców. Drinki wydawane od 14, wybór alkoholów ogranicza się w dobrym dniu do 3 różnych. Obsługa niesympatyczna. Dosadzanie gości podczas posiłków do innych z uwagi na niedostateczną ilość stolików. Basen nieczyszczony. Mimo niskiej ceny pozostawia wiele do życzenia, nie warto.

4.2

Pobyt - Czerwiec 2016

Hotel fajny ,ładnie położony ale brud i niedbałośc . Pokoje małe ale OK. Brudny sedes i zlew oraz szyby w łazience.Brak obrusów i nie czyste stoły to norma u nich. Co drugi dzień awaria automatu do robienia napojów.Na dokładkę ciągle wyciekała z niego ciecz???.Na obsłudze nie robiło to wrażenia \\\\\\\"szok\\\\\\\". Przewody w wodzie? .Kawa dla \\\\\\\"kawoszy\\\\\\\" może być problemem.Jedzenie to na pewno nie all inclusie.Mało w stosunku do ilosci gosci (kolejki). W barze czujesz się jak klient= intruz. Chcesz drinka a barman mówi niet, (po rosyjsku) jest tylko wino \\\\\\\"kwaśne jak cholera\\\\\\\". Nie jestem księciem z bajki i wiele mogę zrozumieć ale ten hotel liczy raczej na jednorazowego klienta.Nie polecam.

Zalety

położenie bardzo dobre, kameralny mały hotel

Wady

czystosć, czesc obsługi jakby robili łaskę klient=intruz , brak all inc.... pomimo wyupienia takiej opcji

Dariusz

Pobyt - Czerwiec 2016

Jedyną przyjemnością jest położenie tuż przy plaży i mozliwość spożywania niesmacznych posiłków na tarasie niby restauracji na plaży. Byliśmy 1 tydzień - brak telewizora, sejfu w pokoju przez cały tydzień. Zepsuta słuchawka przysznicowa przez 4 dni - nie można było brać prysznica. Brak światła na schodach - trzeba było komórką sobie podświetlać. Reklamowałem w GRECOS - efekt - propozycja 30 zł odszkodowania. Sprawa będzie w sądzie - omijajcie to biuro!!!! Proponuję korzystać z usług innego biura:)

Zalety

Położenie tuż przy plaży.

Wady

Brak troski o gości, niejadalne posiłki, braki w pokojach.

ania

Pobyt - Czerwiec 2016

Absolutnie nie wybierajcie tego hotelu jeśli chcecie opcję z wyżywieniem!!

Zalety

ciekawy wygląd zewnętrzny, przy plaży

Wady

brak opcji allin, jedzenie syfiate!! brak przekąsek, notoryczny brak alkoholi

Martyna i Marcin

Pobyt - Wrzesień 2015

Byliśmy w hotelu w ostatnim tygodniu września. Jeśli chodzi o położenie hotelu to zdecydowanie polecamy. Hotel jest umiejscowiony przy samej plaży, która niestety jest trochę zaniedbana. Plusem na pewno są leżaki i parasole które są bezpłatne. Dno jest kamienisto-żwirowe co jest normalne w Grecji. Pokoje są czyste, duże i ładne, sprzątane codziennie. Obsługa hotelu była miła i przyjazna, naturalnie potrafiąca mówić troszkę po polsku:). W hotelu są głównie Polacy, Słowacy i mniejsza grupa Rosjan, Francuzów. Do poprawy w hotelu jest zdecydowanie all inclusive proponowane gościom. Co ciekawe Grecos informował nas że jedzenie jest zdecydowanie lepsze niż rok temu. Jedzenie było monotonne, śniadania codziennie takie same. Obiad i kolacja były bardzo podobne codziennie. Nie byłby to dla nas problem przy tygodniowym pobycie gdyby jedzenie było chociaż smaczne. Niestety było bezsmakowe i tłuste. Czasem wydawało się stare.Warto przeczytać również inne opinie gdyż ten problem nie został zauważony tylko przez nas. Do obiadu były dodawane owoce, ciasta były limitowane i panowała zasada kto pierwszy ten lepszy. Napoje były straszne. Plastikowe małe kubeczki, brak lodu, dziwna cola i sprite, piwo to woda i trochę aromatu piwnego. Przy odrobinie dobrej chęci osób zarządzających hotelem mogłoby to być naprawdę miejsce na 3.5 gwiazdki. Wystarczy sprzątać plażę, bar i stołówkę, lepiej gotować a turyści na pewno polecaliby ten hotel znajomym.

Zalety

bardzo blisko morza, piękny widok z pokoju na morze, blisko przystanek autobusowy, dobra baza wypadowa na zwiedzanie wyspy, miła obsługa

Wady

masakryczne jedzenie, brudna restauracja, kiepskie all inclusive, trochę brudna plaża

lucek

Pobyt - Wrzesień 2015

posiłki to totalna nędza ciągle to samo jedzenie nieświeże powtórnie przetwarzane wręcz śmierdzące-brak kuchni katering na stołówce brudno totalny syf =omijać z daleka ten hotel , a jeszcze pełno kotów które wszędzie się załatwiają i łażą po stołówce domagając się jedzenia

Zalety

sympatyczne i przestronne pokoje

Wady

brudno

Pobyt - Wrzesień 2015

Hotel bardzo fajny, codziennie sprzątane pokoje, miła obsługa, wszyscy pozytywnie nastawieni do gości. Jedzenia nigdy nie brakowało, dało się nim najeść , ale było troszkę monotonne. Przy samym hotelu znajduje się przystanek autobusowy, z którego można dojechać do każdej większej miejscowości i zwiedzać na własną rękę. W okolicy znajduje się kilka fajnych restauracji i dużo marketów. Muzyka po 22 była wyciszana przez skargi innych wczasowiczów, a grała max do 24 bo potem grożono policją i karami, mimo że ludzie bawili się i tańczyli. Plaża piaszczysto kamienista, trzeba kąpać się w specjalnych butach, dno nie jest równe, ale pływając w masce podziwiać można bardzo fajne widoki. Landi robił najlepsze drinki, ale nie miały one powalającej ilości alkoholu, nieraz też go brakowało, jedynie piwo zawszy było. Ogólne wrażenie jednak bardzo dobre i chętnie wrócimy tam jeszcze raz!

Zalety

blisko do morza, w okolicy przepiekne zabytki, bardzo sympatyczna obsługa

Wady

muzyka puszczana była krótko, częsty brak alkoholu

5.2
Małżeństwo

Pobyt - Wrzesień 2015

Hotel ładnie położony duża zaleta to bliskość morza.Pokoje duże,sprzątane codziennie.Stołówka niestety niezbyt czysta,obrusy nie wymieniane.Jedzenie strasznie monotonne ,mały wybór np.na kolację podawane były pozostałości z obiadu ewentualnie zmieniano do części rzeczy sos.Przychodząc na kolację pół godziny przed zamknięciem nie było już nic do zjedzenia .Na stołówce stali tylko kelnerzy .Opcja all inclusive w wydaniu tego hotelu to parodia.W barze gdzie podawano napoje w tanich plastikowych małych kubkach zawsze czegoś brakowało ,na ogół dostępne dla gości było tylko piwo a raczej woda nim rozcieńczona.Akohol jeśli już był to jeden gatunek i był limitowany.Najczęściej dostępny ok.18.00.Drink w wydaniu tego hotelu był nie do wypicia.Lodu prawie nigdy nie było,pojawil się po interwencji gościa,ale na ogół dostępny przez godzinę a potem znowu go nie było.Barmani byli mili i próbowali uśmiechem ukryć braki,które sami widzieli niestety nie mieli na sytuację wpływu.Uważam,że hotel nie zasługuje na gwiazdki,które ma a jego cena jest za duża za to co oferuje gościowi .Właściciel powinien uczyć się od innych jak prowadzić hotel i szanować klienta Biuro podróży Grecos,powinno baczniej sprawdzać co sprzedaje.Osobiście jesteśmy zadowoleni tylko z tego co widzieliśmy (wyspa przepiękna) i z tego,że poznaliśmy fajnych ludzi inaczej dośc drogie wczasy byłyby nieudane.

Zalety

Położenie bardzo blisko morza

Wady

Bardzo słaba opcja all inclusive

3.8
strasznie niezadowolona

Pobyt - Wrzesień 2015

Naprawdę nie rozumiem skąd się wzięły dobre opinie o tym hotelu.Był to mój 6 wyjazd na wakacje , piąty na wyspy greckie i jeszcze takiego koszmarnego hotelu nie spotkałam.Początek był dobry, hotel wyglądał dość dobrze , dostałam okropny pokój na parterze ale bez trudu zamieniono na lepszy. Niestety potem poszliśmy na śniadanie i tam automaty do napojów i jeden do kawy itp; , brudne i ciągle się psuły ,i jajka na twardo , sadzone, parówki masło i pieczywo niezbyt świeże trochę warzyw, musli no i najciekawsze- owoce tj. trochę jabłek i brzoskwiń w tym dwie z pleśnią , obiad to dwa lub trzy rodzaje mięs , niedopieczonych i niedoprawionych czasami niesmaczna ryba , makaron z resztkami ze śniadania lub kolacji, trochę warzyw i dobre pieczone ziemniaki i tzatzyki. NIGDY NIE BYŁO CIASTA . a na kolację prawie to samo co na obiad trochę przetworzone bo np. jak na obiad był kurczak pieczony to na kolację dorabiano do niego sos. Jadalnia to część stolików w środku a część na zewnątrz blisko morza, prawie wszystkie stoliki się ruszały a obrusy w pierwszym tygodniu były brudne . Później po naszej interwencji u rezydentki Grekosa, poprzestawiano trochę w jadalni, zmieniano częściej obrusy i troszkę poprawiło się jedzenie , dwa razy pojawił się nawet arbuz i dwa razy umyto winogron , podano również lody i tyle. Nadal nie mogę uwierzyć , że znalazł się ktoś , kto chwalił hotelowe jedzenie, tym bardziej , że na naszym pobycie każdy narzekał.Ktoś wcześniej napisał , że jak kto wybredny to w okolicy są tawerny i tam można dobrze zjeść, to prawna , my również tam chodziliśmy ale przecież nie po to wykupuję wczasy all in. żeby dożywiać się w tawernach. W formule all in. obowiązują również drinki , ciągle brakowało alkoholu no i oczywiście drinki robiono z grecką anyżówką brrr.., piwo było zawsze. Dno morskie nie do pływania, beton ze szczelinami i ostrymi wybrzuszeniami bardzo niebezpieczny a plaża kamienisto - żwirkowa . Trochę dalej w prawo ok. 50 metrów lepiej.

Zalety

piękne położenie , miła obsługa

Wady

pokoje z ubikacją za szybą, brak czajnika w pokoju, brak lodówek w niektórych pokojach, brak sejfu , straszne jedzenie, brak przekąsek , ciągły brak alkoholu do drinków, obskurny bar przy basenie, brudna jadalnia i na moim turnusie brak jakichkolwiek animacji

Józef Front

Pobyt - Wrzesień 2015

Bardzo monotonne i niesmaczne jedzenie ,często brakowało masła do śniadania,brudne owoce,stołówka bardzo brudna. Alkohol limitowany ,często dopiero od godz. 18:00 podawany w najtańszych cieniutkich plastikowych kubkach.Na jednego drinka wlewano dosłownie 10 gram alkoholu. Lód do drinków był sporadycznie i to dopiero po awanturze.Brak animacji ,muzyka puszczana z telefonu barmana, jeśli telefon się rozładował to muzyki nie było. Brak jakiegokolwiek nadzoru nad obsługą i obiektem, talerze i szklanki po obiedzie leżały aż do kolacji, a po kolacji do śniadania.Plaża zaniedbana a w morzu skaliste dno ,kilka osób pokaleczyło nogi.

Zalety

Duże pokoje i położenie

Wady

Wyżywienie ,brudna stołówka,limitowany alkohol,brak lodu w barze i skaliste dno morza.Brak animacji.

Alia Mare