Alga Activ

Bardzo nam się odobało.Wszystko jest OK. Na plażę blisko, jedzenie na poziomie 3 gwiazdek. Tylko mam jedno zastrzeżenie, a mianowicie do wczasowiczów dbajcie o ten. Ośrodek i szanujcie pracę innych. Jak przychodzicie z plaży to proszę oczyscie buty z piasku jest tam szczoteczka przed wejściem. PZDRAWIAM CAŁY PERSONEL

Pokoje czyste, lokalizacja super, blisko morza. Jedzenie daje 2 pkt, szału nie ma, obiad małe porcje. My dodatkowo stołujemy się na mieście, a wykupując wczasy z pełnym wyżywieniem chyba nie o to chodzi.Generalnie wyjazd na raz, drugi raz bym nie wróciła.

Zero internetu, pokoje z ery PRLu, brudne wykładziny w łazienkach popsute spłuczki i prysznice trzeba było w ręku trzymać bo ciagle słuchawka spadała🤦‍♀️ Na każdym pietrze wszędzie kartki poprzylepiane z zakazami i nakazami🙈

Wspaniałe miejsc, dla lubiących aktyny wypoczynek

Kiedyś szukaliśmy z żoną miejsca nad morzem dla spokojnego wypoczynku bez zatłoczonych plaż, deptaków itp. Uruchomiłem satelitarną mapę gogle i znalazłem Alga Activ - ośrodek na skraju Mrzeżyna przy sosnowym lesie i pięknej, odzyskanej z wojska, plaży. Jeździmy tutaj i nadal będziemy corocznie już od kilkunastu lat. Wielokrotnie z wnuczkami. Każdy pobyt oceniamy bardzo pozytywnie. Zgodnie z nazwą ośrodek oferuje wiele możliwości i atrakcji dla aktywnego, a jednocześnie wyciszonego wypoczynku - co w naszym wieku (70+) bardzo doceniamy.

Nazwa  Alga Activ
Miejsce  Polska / Pomorze Zachodnie / Mrzeżyno

Czysta, szeroka piaszczysta plaża i kąpieliska z wodą pierwszej klasy czystości.

Idealne warunki do letniego wypoczynku dla kuracjuszy i rodzin z dziećmi.

Zaciszne położenie w otoczeniu rozległych sosnowych lasów.

W pobliżu plaży dostępne są liczne smażalnie i lokalne restauracje.

5.7

Wyświetlono 23 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jan

Zalety

Wyżywienie jest SUPER i panie z obsługi zasługują na pochwałę

Wady

Nie znalazłem

Zdzicho

Zalety

Blisko morze

Wady

Kuchnia

3.3
Jola

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

Blisko morza to jedyny plus no i może jeszcze jedzenie smaczne to tyle z plusów 🥴

Wady

Personel opryskliwy! Za wszystko trzeba było płacić nawet za kort tenisowy który jest na ośrodku a mieliśmy swoje rakiety i piłki 30zl nie jest to mało, basen kryty tez trzeba płacić dla mnie to śmieszne żeby płacić z atrakcji które są na terenie ośrodku,

Maciej

Pobyt - Maj 2023

Wspaniałe miejsc, dla lubiących aktyny wypoczynek

Zalety

Sport- kort tenisowy, koszykówka, siatkówka, minigolf, bilard , stół do pingla) . Przyzwoite 3 posiłki dziennie, 100 m do morza, do tego super położenie ośrodka w lesie sosnowymi a co najważniejsze miła obsługa szczególnie ruda Pani w recepcji oraz Pani Dyrektor:)

Wady

słaby internet w Mrzeżynie ale przynajmniej człowiek może się wykręcić od pracy.

Tadeusz

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Można wymieniać wiele. Bliskie położenie przy pięknej plaży. 2 baseny. Szwedzki stół na śniadania i kolacje. Miła obsługa w stołówce i recepcji itp

Wady

Brak. We wszystkim spełnia nasze oczekiwania

Zbyszek

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel fajny , ale posiłki mają wiele do życzenia. Monotonne nie ma w czym wybrać.

Wady

Jedzenie

Pobyt - Czerwiec 2022

Pobyt oceniam udany.Położenie blisko plaży.Spokój i cisza

Zalety

Położenie ,pokój

Wady

Wyżywienie a konkretnie obiady, mielone mięso bardzo często pod różnymi nazwami

Bożena

Pobyt - Październik 2021

W hotelu Alga Activ w Mrzeżynie byłam dwukrotnie i wybieram się tam także w roku przyszłym. W czasie ostatnich wakacji spędziłam tam cały sierpień, bo przebywałam w Aldze dwa tygodnie z wnuczką i kolejne dwa na obozie Tai Chi. Dzieci są zachwycone możliwością korzystania z dwóch basenów (otwartego i krytego) oraz różnych urządzeń do zabaw a zewnątrz obiektu. Bardzo ciekawe są organizowane dla dzieci przez kompetentnych instruktorów zajęcia kreatywne (rano i po południu). Dorośli, którzy chcą odpoczywać aktywnie mogą między innymi korzystać z basenów, boiska siłowni, kortu czy wypożyczyć rowery. ćwiczący mają do dyspozycji sale do zajęć. Wszyscy piękną salę do odpoczynku z tarasem. Polecam ten ośrodek, z całego serca dziękując Dyrekcji za umożliwienie mi spędzenia pięknych wakacji.

Zalety

Piękne położenie obiektu, bliskość lasu i plaży, czystość,profesjonalna, bardzo miła obsługa, smaczne i urozmaicone posiłki, duże możliwości rekreacji dla dzieci i młodzieży.

Wady

Kłopoty z internetem.

Edward

Pobyt - Wrzesień 2021

Pobyt oceniamy bardzo pozytywnie. Smaczna i urozmaicona kuchnia, za co dziękujemy szefowej kuchni w imieniu grupy emerytów z Chrzanowa.

Zalety

Hotel położony blisko morza, łatwy dostęp do plaży. Hotel posiada windę, co ułatwia poruszanie się po budynku.

Wady

Brak kontaktu wczasowicze - dyrekcja.

1.6

Pobyt - Sierpień 2019

Nie polecam tego obiektu, pracownicy pracują tam za karę nie miła obsługa

Zalety

Blisko do morza

Wady

Personel niesympatycznyw szczególności pani z recepcji ruda malpa, jedzenie PRL Nie dla rodzin z dziećmi brak soków wody tylko esencja herbata po tym jedzeniu biegunka cały pobyt, brudne zagrzybione prysznice na korytarzu dywany śmierdzą starą skarpetką

Monika Papierz

Pobyt - Sierpień 2019

Obsługa bardzo miła z uśmiechem na twarzy pomagająca nam wczasowiczom, jedzenie pyszne,

Zalety

Hotel położony przy samej plaży, czysciutko, dla dzieci dużo atrakcji

Wady

Brak wad

Radosław

Pobyt - Sierpień 2019

Kort tenisowy wolny cały dzień,opłata symboliczna,bilard dostępny bez ograniczeń opłata symboliczna,siłownia nowa atlasy na wszystkie partie ciała-sprzęt z górnej półki ergometr Concept 2 symbolicznie używany dostępny o każdej porze dnia,boiska do koszykówki i siatkówki wolne,posiłki szwedzki stół dla mnie wystarczające myślałem ze schudnę a tu nici,kajak do pływania morskiego w ogóle nieużywany dostępny ile dusza zapragnie,siłownia zewnętrzna symbolicznie używana -dostępna,trampolina dla dzieciaków ok,trasa rolkowa do samego Dźwirzyna-można było spotkać kadrę łyżwiarzy szybkich z Tomaszowa Mazowieckigo az miło popatrzeć. spływ kajakowy z Trzebiatowa trzeba przeżyć 3 godziny wiosłowania.Obsługa miła grzeczna nigdy nie miałem żadnych problemów czas pobytu 2 tygodnie-Pokoje małe do spania wystarczają -w końcu ma być activ i tak od 8 lat jestem ich wczasowiczem

Zalety

lokalizacja,obsługa-recepcja,stołówka, konserwatorki powierzchni płaskich bez zarzutów

Wady

Basen zewnętrzny-woda zimna ,ale można poczytać na leżaku w cieniu

2.4

Pobyt - Sierpień 2019

Nie polecam. Oprócz wymienionych wad można dorzucić: sobota w ośrodku jest dniem straconym dla wczasowiczów, zamknięty jest wówczas basen oraz nie można korzystać z kortu, czy boiska w zasadzie z niczego. Dodatkowe opłaty np. za rower bez żadnych zniżek dla gości ośrodka, gdzie na mieście można nabyć za tą cenę o wiele lepsze rowery. Dla wczasowiczów na 7 dni pobytu przysługuje 2h basenu bezpłatnie pozostałe płatne 12 zł/h.

Zalety

Nie zauważyłam

Wady

Pokoje PRL, kuchnia szpitalna, basen zewnętrzny lodowaty, basen wewnętrzny trzeba się zapisywać do tego w soboty zamknięty, oferowany sprzęt sportowy zużyty, ogólnie nazwa activ kompletnie nietrafiona, niby blisko morza, a wolne miejsce na plaży 500 m dalej, obsługa: panie w recepcji trzeba przepraszać, że się żyje, a odpowiedź na dzień dobry należy uważać za wielki zaszczyt.

Weronika, Basia, Marian

Pobyt - Sierpień 2019

Hotel urzeka położeniem na skraju sosnowego lasu , rzut beretem do pięknej, szerokiej plaży. ., spokój

Zalety

Same zalety: położenie hotelu przy pięknej plaży, panie w recepcji bardzo sympatyczne, jedzenie bardzo dobre, świeże, dostępny basen zewnetrzny i wewnętrzny, winda, codziennie wynoszone śmieci, uzupełniany papier. Pokoje czyste, wszystko na medal. Budynek bardzo zyskał na wyglądzie po wymianie balustrad . Jak czytałam poprzednie opinie to wydawało mi się, ze dotyczą zupelnie innego miejsca. Nie do wiary!!!! Polecam z czystym sumieniem.

3.2
Daro

Pobyt - Lipiec 2019

Basen zewnętrzny -lodowata woda, brak ratownika Basen wewnętrzny-max 10 osób, dwa wejścia na tydzień pobytu, dodatkowe płatne 12 zł/h Pokoje-małe, oprócz łóżek w zasadzie zero mebli, ewenement -lodówki dodatkowo płatne 6 zł/h Kort za dodatkową odpłatnością Mini golf zdewastowany Siłownia z zepsuty sprzętem płatna Jedzenie tragedia, niesmaczne i mało O ręczniki czy. ścierki trzeba się prosić Papier toaletowy wydzelany 2 rolki na dwa dni w 3 is. pokoj ogólnie w hotelu i na terenie zakaz za zakazem i tak można w nieskończoność, hotel ani dla rodzin z dziećmi(dzieci zanudzą się tu)ani dla starszych osób (bariery architektoniczne)

3.4
Justa

Pobyt - Lipiec 2019

Można książkę napisać, począwszy od koszmarnie niemiłej obsługi, poprzez okropne jedzenie i standart hotelu, gdzie są same zakazy i z niczego tak nsprawdę nie można skorzystać, nie wspominając o zdewastowanym sprzęcie, lodowatym basenie.

Zalety

Blisko morza

Wady

Obsługa recepcji, zepsuty, niesprawny sprzęt sportowy, zimny basen zewnętrzny, basen kryty nie można się dostać, niesmaczne i zimne jedzenie, pokoje bardzo,bardzo skromne, za wszytko rządają zapłaty np. sauna 1/2 h 24 zł za osobę, co w przeliczeniu na 4 osobową rodzinę daje 96 zł za pół godziny!!!

2.4

Pobyt - Lipiec 2019

Czowiek czuje się tam jak intruz, a nie jak gość. Pani w recepcji (ruda-pracownicy nie mieli plakietek z imieniem i pełnioną funkcją) okropna, nawet na dzień dobry nie odpowiada. Pani czarna -chyba.. kierowniczka wysłuchiwała reklamacji i nic nie robiła żeby poprawić sytuację, szczelnie chroniła dostępu do właściciela obiektu, żeby tylko nic do niego nie dotarło.Pan w okularach chyba coś w rodzaju woźnego, głównie dotrzymywał towarzystwa Pani rudej w recepcji zamiast np. napompować piłki i czy podokręcać rowery. Na inne wady (słabe wyposażenie pokoi, słabe jedzenie, zimny basen, słono płatne inne usługi itp.) z uwagi, iż aktywnie spędzamy czas i w hotelu nie było nas zbyt często moglibyśmy przymknąć oko, ale tego niemal hamowatego podejścia do gości nie polecamy nikomu, lepiej 100 czy 200 m dalej od morza ale w życzliwej atmosferze.

Zalety

Wady

Główna wada to strasznie antypatyczna obsługa, innych wad jest również sporo, ale przy tej cenie można było by je znieść, jednak brak życzliwości personelu tak daje się we znaki, że ledowo wytrwaliśmy z rodziną do końca turnyusu.

Pobyt - Maj 2019

Byliśmy ze znaczną grupą seniorów. Opinie wszystkich, same superlatywy.Jedzenie, imprezy, otoczenie, basen, rowery, siłownie, no wszystko czego dusza zapragnie. Bardzo sympatyczna miejscowość. Niezależnie od pogody, można wypoczywać. polecam, nawet dla wybrednych.

Zalety

Czystość, położenie blisko morza, dobre jedzenie, przyjazny personel, itd same +

Wady

nie dostrzegłem

Pobyt - Maj 2019

Bardzo miła obsługa , wszyscy przyjaźni. Byliśmy z grupą Seniorów. Wszyscy zadowoleni , chcą tu wracać. To czego oczekiwaliśmy zostało spełnione. Czego chcieć więcej. Pozdrawiamy Panią dyrektor i cały personel

Zalety

Blisko morza cisza spokój jest wszystko czego potrzeba do wypoczynku . Rowery, spacery, basen , grill sala ćwiczeń na zewnątrz jak i wewnątrz itd.......

Wady

Nie dostrzegłem

Maria

Pobyt - Sierpień 2018

Pobyt w Alga Aktiv ogolnie zaliczam do udanych z wyjatkiem kuchni!!!! Zatrzymali sie dawno temu, typowe stolokowe wyzywienie wrecz szpitalne. Do tego kelnerki ukrainki niezbyt sympatyczne ale pozatym osrodek calkiem sympatyczny, blisko morza, baseny, obsluga sprzatajaca wywiazywala sie ze swoich obowiazkow, recepcja rownie sypmatyczna i pomocna. Pan techninczny szybki! A do tego pogoda bomba! Szkoda ze nie bylo zadnego ogniska jak to jest w Lagunie , Sus trawel czy w Venus.

Zalety

bardzo blisko morza, cisza i spokoj, na uboczu, baseny: kryty jak rowniez zewnatrzny

Wady

forma wyzywienia, , esencja herbaty juz w dzbanku( ?), sokow brak, obiady nieciekawe i niedoprawione, szpitalne

Alga Activ