Alfamar Beach & Sport Resort

Z mojej strony nie potrzebuje luxusow ale stawiam na uprzejmość i pewne standardy.Uprzejmosc na recepcji porażka.!!!!Od dnia przyjazdu do dnia wymeldowania.

Obsługa hotelu, barów i restauracji posługuje się kilkoma językami obcymi więc nie ma problemów z komunikacją na poziomie podstawowym.

Główną zaletą hotelu jest jego położenie przy cudnej plaży. Tego nie przebije nawet wspaniały pokój w hotelu i wyśmienita kuchnia , czego w tym wypadku nie było. Otoczenie hotelu również bardzo dobre , miejsca dużo , leżaki ( których było za mało) ,można było dowolnie przemieszczać. Program rozrywkowy w hotelu dobry . Obsługa pomocna , sprzątanie wystarczające . Ogólnie bardzo przyjemne wakacie. Lot dobry. Na wielki minus - oczekiwanie na bagaż.

Stwierdzam, że tydzień to mało. Blisko do piaszczystej plaży gdzie znajdzie się również mniej zatłoczone miejsca. Z alfamar jest możliwość wyjazdu do lagos, oraz innych miast które warto zwiedzić jednak powrót możliwy tylko do 19:30- tak kursuje bus.

Urzekła mnie przyroda i położenie hotelu. Najgorsze wrażenie robiła obsługa stołówki - w miły ale natarczywy sposób wręczała rachunki za napoje przed ich spożyciem tworząc kolejki do pustej stołówki. Nigdzie sie nie spotkałem z takim trybem obsługi .

Nazwa  Alfamar Beach & Sport Resort
Miejsce  Portugalia / Algarve / Albufeira
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, rozrywka i życie nocne

Złociste plaże z ukrytyki zatoczkami, otoczone imponującymi klifami

Malownicze miasteczka rybackie, takie jak Lagos i Albufeira

Pyszna kuchnia portugalska z owocami morza

Wyświetlono 18 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Anonimowy

Pobyt - Październik 2019

Zalety

Jedynym plusem blisko plaża.Widoki przepiękne, mozna przejść plaża do Villamoura polecam.Cisza i spokój to fakt.Hotel raczej dla Seniorów z Wielkim Szacunkiem.Sniadania duży wybór,fakt praktycznie codziennie to samo. Kolacja również ten sam zestaw ale można zjeść.

Wady

Bardzo niemiła obsługa na recepcji od pierwszego dnia przyjazdu.W pokoju drzwi balkonowych nie można było zamknąć po zgłoszeniu nikt nie zareagował.Przerazajace brązowe koce na łöżkach.Sejf niesprawny,całe dokumenty wraz z pieniędzmi stale przy sobie.Bedac w tym hotelu trzeba perfekt mówić po Angielsku lub Portugalsku.Do sklepów bardzo daleko,warto wypożyczyć samochód.NIE POLECAM TEGO HOTELU!!!!!

Wojciech

Pobyt - Październik 2018

Zalety

Bliskość plaży, dużo zieleni wokół i smaczne posiłki. Chętnie tu z żoną jeszcze wrócimy.

Wady

Brak możliwości przygotowania samodzielnie kawy lub herbaty.

Krystyna

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

POŁOŻENIE, kulturalna , miła i nienarzucająca się obsługa hotelowa, przyjemne wieczory muzyczne ,

Wady

Pokoje z obrzydliwymi kocami , śmierdzące łazienki, bardzo przeciętna kuchnia

Maciej

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

2 min. do plaży nad oceanem.Miła i pomocna obsługa. Jestem bardzo zadowolony.

Wady

Nie jestem pewny czy jest to wada hotelu czy poprostu w Portugalii czuć w wodzie użytkowej chor. Brak możliwości ustawienia samodzielnie temperatury klimatyzacji- w pokoju brak pilota.

Pobyt - Maj 2017

Zalety

położenie, miła obsługa pokojowa

Wady

niewyszukane posiłki, monotonne i dość skromne, zawsze czegoś brakowało, a to owoców, a to podstawowych produktów (2 gatunki wedliny , 2 gatunki serów, ciasta nie do zjedzenia, KOLEJKI DO STOŁÓWKI TWORZONE PRZEZ KIEROWNICZĘ SALI - SPRAWDZANIE NR POKOJU, ODHACZANIE NA LIŚCIE, WRĘCZANIE RACHUNKÓW DO ZAPŁATY ZA NAPOJE PRZED WEJSCIEM NA JADALNIĘ, KOLEJKI NAWET PO 50 OSÓB BO PANI KIEROWNIK WRECZAŁA RACHUNKI -SKANDALICZNE Mimo iż w ofercie była klima to nie działała- na szczęscie był to okres chłodny ok 22 oC

Megi

Pobyt - Kwiecień 2017

Spędziłam ostatni tydzień kwietnia 2017 w Hotelu Alfamar wraz z moją trzyosobową rodziną. Ogólnie był to udany urlop, polecam ten Hotel dla rodzin z dziećmi ze względu na szeroką piaszczystą plażę na której można znaleźć mnóstwo muszelek- dla dzieci to atrakcja :) Urzekły nas przepiękne krajobrazy wokół, Hotel spełnił nasze oczekiwania, uważam, że warto dopłacić na pokój z widokiem na ocean. Polecam bar tuż przy plaży, polecam także wypożyczyć samochód, za 4 dni zapłaciliśmy 80 euro w tym fotelik dla dziecka 20 euro. Warto odwiedzić pobliskie miasteczka, jak Faro, Lagos z przepiękną plażą DONA ANA, Benagil z tajemniczą grotą czy pobliskie Albufeira z przepiękną starówką i malowniczo położoną plażą Z Hotelu można dojść plażą do takich miejscowości jak Albufeifa w prawą stronę ,i Vilamoura w lewą stronę. W kwietniu w ciągu 7 dniowego pobytu mieliśmy pełne 3 dni słońca, pozostałe dni były w kratkę z temperaturą 24 stopnie. Przy drodze można kupić soczyste i słodkie pomarańcze 1 euro za 1 kg lub 3 euro za 5kg - naprawdę warto :) Pozdrawiam i życzę udanych wakacji

Zalety

Położenie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży Falesia, na której można znaleźć mnóstwo muszelek. Basen ok, teren Hotelu zadbany i duży, jest miejsce do opalania się na trawie a także do ćwiczeń na świeżym powietrzu.

Wady

dziwne wejście do Hotelu jeśli ktoś jest wózkiem, przez jakąś przechowalnie :)

ela

Pobyt - Wrzesień 2016

pogoda cudowna, tam upał i słońce - w Polsce niekoniecznie, chcesz odpocząć więc to dobre miejsce, położony na uboczu więc zawsze pierwsi na wyjazd na wycieczki fakultatywne, jedzenie dobre, szkoda tylko, że do obiado- kolacji można dokupić tylko zimne napoje,wg mnie animacje dla dzieci bardzo słabe, ale nie mam już dzieci w tym wieku

Zalety

piękne położenie przy plaży, duży basen, położony na uboczu więc można wypocząć

Wady

położony na uboczu więc raczej nie dla młodych ludzi

Dorota

Pobyt - Wrzesień 2015

Pierwsze wrazenie gdy wieczorem wyjdzie sie na koncert? CIECHOCINEK. Z kazdym dniem ten hotel stawal sie dla mnie lepszy. Zakryty basen bardzo fajny. Duzy park i miejsce do zabaw, tez jest plusem.

Zalety

Przy plazy Jedzenie Codzienne koncerty/animacje

Wady

Przed modernizacja

Agata

Pobyt - Sierpień 2015

Dopłata do pokoju z widokiem na ocean- 10EUR dziennie Codziennie zmieniane ręczniki i prześcieradła W hotelu oprócz możliwości wypożyczenia samochodu dostępne są do kupienia wszelkiego rodzaju atrakcje typu: nurkowanie z rekinami, aquapark, rejs statkiem, wyprawa motorówką po jaskiniach i wzdłuż klifów wybrzeża itp. Leżaki na plaży komplet- 15 EUR, spokojnie obejdzie się bez Duża szeroka plaża podczas odpływu Piękne klify, polecamy wycieczkę do Benagilu (jedno z najpiękniejszych miejsc w Europie, godzinny przejazd motorówką do jaskiń 17EUR za osobę) oddalonego ok 40km od hotelu oraz Lagos - my wynajeliśmy samochód na 2 dni, cena Peguota 107- 55EUR dziennie+ 15EUR ubezpieczenie. Jechaliśmy z NetHoliday- wszystko ok, rezydentka w porządku

Zalety

- położenie na klifach, przy samej plaży - dużo miejsca w ogrodzie - piękny widok z balkonu na ocean - urozmaicone obiadokolacje, duży wybór na śniadanie - codziennie inne animacje- dla dzieci i dorosłych

Wady

w zasadzie brak

4.8

Pobyt - Sierpień 2015

Jest to hotel ktory zdecydowanie nie zasługuje na 4 gwiazdki i jego ogólny standard pozwala na ocenę max 3gwiazdek. Reszta uwag wymieniona przy wadach. Jedynym plusem jest szeroka piaszczysta i piękna plaża po której można rano biegać a w ciągu dnia się opalać. Rozrywek większych w okolicy brak. Może być to ciekawa oferta dla tych którzy wybierają urlopy stacjonarne i zadowalają się wyłącznie chodzeniem na plażę, uziemionych przez małe dzieci rodziców i tych którzy chętnie przekonają się jak można nie wykorzystać potencjału hotelu który ceni się w opisach bardziej niż jest wart.

Zalety

Położenie przy pięknej plaży

Wady

Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki tylko max 3 Pokoje bardzo skromne, dawno odświeżane, meble obdrapane, niewygodne łóżka Jedzenie na stołówce smaczne ale każdorazowo z mocno ograniczonym wyborem Co dzień odbywają się bardzo głośne animacje i występy co dla osób niezainteresowanych udziałem w każdym z nich w przypadku gdy mają pokój z centralnym widokiem na ocean jest makabryczną udręką Obsługa słabo mówi w innych językach niż portugalski i jest głównie nastawiona na zaspokajanie potrzeb swoich rdzennych turystów za nic mając prośby innych gości Panie sprzątające robią to niedokładnie i byle szybko W hotelu brak jest możliwości wypożyczenia rowerów co w przypadku położenia \\\"na skraju wioski\\\" z dala od większej cywilizacji ogranicza mobilność (autobusy kursują do miast krótko i zostaje wynajem samochodu jako ostateczność ale jest to droższe niż w innych krajach )

Paweł

Pobyt - Lipiec 2015

Jeśli szukasz niezapomnianych wakacji, urlopu spędzonego w europejskim, ale jednocześnie nieco egzotycznym klimacie, cudownych, relaksujących chwil spędzonych na rozłożystych, pięknych i czystych plażach, zapierających dech w piersiach widoków, kojącego dotyku oceanu, świeżych i aromatycznych owoców morza podawanych do każdego posiłku, wyrazistego smaku wina z lokalnych winnic oraz spotkań z historią Portugalii niemal na każdym kroku to wyjazd do hotelu ALFAMAR Beach & Sport Resort w Albufeirze z Net Holiday jest dla Ciebie opcją najlepszą z możliwych. Każdy znajdzie w tym hotelu i tej miejscowości coś dla siebie!

Zalety

blisko oceanu i pięknej plaży, smaczne posiłki, piękny widok z balkonu,

Artur

Pobyt - Czerwiec 2015

Niezaprzeczalną podstawową zaletą tego hotelu jest fakt, że usytuowany jest na uboczu, za to nad przepiękna, plażą. Byłem tam na początku czerwca i nie mogłem uwierzyć, że tak cudowna plaża z niesamowitymi czerwonymi klifami może być tak pusta. Jeśli ktoś szuka romantycznych scenerii, spokoju, świetnych widoków to jest to. Ktoś nastawiony na bardziej rozrywkowy urlop zanudzi się na śmierć. Sam hotel to mocna średniawka. Pokoje są stare i ciasne aczkolwiek nie trafiłem na ślady jakiegokolwiek brudu. Jedzenie przeciętne, jest w porządku ale raczej mały wybór. W najbliższej okolicy są co prawda snack bary i restauracja ale ta ostatnia otwarta dopiero od 19. W ciągu dnia jest kłopot z urozmaiceniem posiłków hotelowych. Obsługa przyjazna aczkolwiek tylko raz w Portugalii spotkałem kogoś nieuprzejmego (mam na koncie dwie wizyty w tym kraju) i był to pracownik baru przy basenie w hotelu Alfamar. Wyjątkowy kmiot, któremu nie chce się udzielić podstawowych informacji na temat koktajli w menu (notabene bardzo drogich). Niezbyt fajne jest też naliczanie różnego rodzaju kosztów - np. za wifi. Rozmowa o zmianie pokoju też zaczyna się od dopłaty. To podejście jest konsekwentne w tym hotelu przewija się w różnych sytuacjach i trochę razi. Nie jest też prawdą, że hotel dysponuje wypożyczalnią rowerów wiec ta informacja powinna być zmieniona w opisie oferty. Tak jest możliwość przywiezienia rowerów z pobliskiej Albufeiry ale tylko i wyłączenie w przypadku wiekszej grupy lub chęci wypożyczenia rowerów (w naszym wypadku 2) na tydzień.

Zalety

położenie!!!

Wady

stary hotel naliczane różnego rodzaju nieoczywiste opłaty

Aneta

Pobyt - Czerwiec 2013

Piękne klify przy hotelu, jest gdzie spacerować. Plaza ok. Mały basen jak na ilośc urlopowiczow.

Zalety

Przy plaży

Wady

Daleko od centrum,mały basen

zuza_ks

Pobyt - Lipiec 2011

Hotel to wielki moloch (chyba że ktoś lubi), pamiętający chyba jeszcze późne rządy Salazara.Hotel to wielka płyta z charakterystycznym zapachem w pokojach,nie mówiąc juz o łazience.Pokoje trochę jak w szpitalu,widok na ocean piękny ale zasłania go betonowa płyta balkonowa.Każdy gość będzie zmuszony bawić się do 22. przy 130 decybelach \"schi schna schnappi, schnappi schnappi schnapi\".Uwierzcie że po tygodniu ma się od tego nieco wyprany mózg.Podczas animacji nie można normalnie rozmawiać na balkonie-trzeba do siebie krzyczeć.Potem animacje dla dorosłych-nieco na siłę ale zależy kto co lubi.Kafejek i restauracji w okolicach hotelu prawie brak.Jeśli ktoś szuka ciszy i spokoju-zdecydowanie nie polecam.Plusem jest dobre jedzenie i miła obsługa

Kotwica

Pobyt - Czerwiec 2011

Hotel godny polecenia. Obsługa bardzo pomocna i przyjazna. Wielkość,wyposażenie pokoi i czystość na wysokim poziomie. Jedzenie smaczne-śniadania typowe,obiadokolacje urozmaicone. Plaża rewelacyjna !!!- duża,czysta,niezbyt zatłoczona. Można bez problemu pożyczyć samochód. Komunikacja autobusem średnia (jeździ niezbyt często),ale taxówki nie są bardzo drogie.

ja

Pobyt - Czerwiec 2011

Stosunek ceny do jakości ok. Jedzenie dobre, aczkolwiek śniadania po 10 dniach mogły się znudzić. W okolicy hotelu nie ma zabradzo co robic, tylko plaza i basen, Do miejscowości Olhos de Agua można przejść na spacer, natomiast do Albufeiry trochę za daleko. My byliśmy własnym samochodem, dlatego, nie trzeba było martwic się ze pozostaje tylko plaza,albo rzadko jeżdżące autobusy.Hotel czysty, przepiękny widok na ocean i ogród, obsługa w języku angielskim bezproblemowa, kelnerzy bardzo mili. Wszystko na plus,

Pobyt - Lipiec 2010

Hotel godny polecenia.Położony w cichej okolicy na obrzeżach Albufeiry.W pobliżu las piniowy.Pokoje duże,czyste.Posiłki smaczne,śniadania nieco monotonne.Obsługa bardzo miła,pomocna.Hotel posiada b.dobrą bazę sportową i spa.Otoczony ogrodem z którego jest przejście na plażę i klify.Ok. 150m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy z którego średnio co 1h kursują autobusy do centrum Albufeiry.Plażą można dojść do Albufeiry lub Villamury.W pobliżu hotelu znajdują się 2 minimarkety oraz restauracja.Organizacja pobytu w Alfamar ze strony BP AlfaStar bardzo dobra.Szczególne podziękowania Pani Rezydent Magdalenie za kompetencje,uśmiech,zaangażowanie oraz za świetne prowadzenie wycieczki fakultatywnej w której mieliśmy przyjemność uczestniczyć

Gia

Pobyt - Lipiec 2010

Bardzo polecam ten hotel osobom którym nie zależy na nocnych szaleństwach w klubach i pubach Hotel nie jest pierwszej młodości ale czysty z dobrą obsługą bardzo dobrym i urozmaiconym jedzeniem , przy bajecznej, szerokiej ,piaszczystej ciągnącej się kilometrami plaży . Do centrum Albufeiry jest podobno 12 kilometrów i można dojechać autobusem miejskim kursuje co godzinę rozkłady jazdy można zabrać z recepcji ale ostatni autobus odjeżdża cos koło 18:30 Taksówka z / do Albufeiry 15 Euro

Alfamar Beach & Sport Resort