Alexandre Gala Tenerife

Witam.wrocilem wlasnie z Teneryfy i bylem w hotelu Gala Tenerife,czytajac te wszystkie opinie zastanawiam sie czy ci ludzie ktorzy opisuja pozytywnie tan hotel jeszcze nigdy nie podrozowali,samo polozenie hotelu jest ok.ale wyrzywienie to jakis koszmar.wszystko zrobione jak najtanszym sposobem.Jedzenie z puszek nie doprawione,bardzo maly wybor.malo owocow.przechowywane w lodowce smakowaly na rybe.placac za pobyt w tym hotelu 7tys.od osoby oczekiwalem zupelnie czegos innego.w okolicy sa inne hotele w ktorych bywalem i jedzenie jest o wiele lepsze.Zdecydowanie nie polecam tego hotelu

Ogólnie napisze krótko Pokoj +widok 5/5 Jedzenie 5/5 Obsługa 5/5 Atrakcje dla dwójki dorosłych 3/5 Brakowało mi jedynie jakiś imprezek dla dorosłych , ale dla dzieci są mega fajne ! Jeśli masz zamiar tam jechać wypocząć sobie to spewnością odpoczniesz I dodam hotel jest ładny bardzo 👌🏾

Jest ok. Hotel wymaga remontu ale daje radę. Byliśmy z małym dzieckiem i jesteśmy zadowoleni.

Otoczenie hotelu jest przepiękne, wszędzie jest sporo zieleni, szczególnie na tarasie przy basenie widać palmy. Już na pierwszy rzut oka widać, że obsługa dba o czystość. Pokoje są zadbane i uporządkowane.

Hotel zdecydowanie wymaga remontu,w pokojach,zwłaszcza tych na niższych piętrach śmierdzi wilgocią,jedna z wind dwie doby była pozbawiona oświetlenia,jedzenie ok,basemy małe,słabe położenie od oceanu,raczej tam nie wrócimy,nie polecamy.

Nazwa  Alexandre Gala Tenerife
Miejsce  Hiszpania / Teneryfa / Playa de las Americas
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, bez paszportu

Atrakcyjna lokalizacja: tylko ok. 1 m od największego w Europie parku wodnego Siam Park, 300 m od plaży.

Dla lubiących aktywny wypoczynek: jacuzzi, sauna, basen kryty, centrum fitness, aerobik, animacje.

Boga oferta masaży i zabiegów w Centrum SPA Natural.

Taras słoneczny z 2 basenami (jeden z nich podgrzewany zimą)

Wyświetlono 20 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.4

Pobyt - Grudzień 2023

Zalety

Jedyna zaleta jest to ze jest w centrum

Wady

Fatalne jedzenie.nie mila obsluga na stolowce.wszwdzie tamdetsa

Albert

Zalety

Duża zaleta to gdy jeździłem z narzeczoną na wycieczki wczesnym rankiem to otwierane były kuchnie dla kilku osób aby mogli sobie zjeść przed całym dniem zwiedzania wyspy + bardzo ,bardzo miły Pan mówiący w naszym języku polskim 👌🏾

Wady

To wada nie jest ale szafa była ciężka to przesunięcia w bok ale wystarczy naoliwić i tyle

Dominik

Pobyt - Luty 2023

Zalety

Dostosowanie hotelu do poruszania się z wózkiem dziecięcym. Fajne baseny i jacuzzi. Dużo leżaków nad basenami. Świetna lokalizacja. Przygotowane łóżeczko dla dziecka.

Wady

Brak czajnika i szklanek w pokoju w 4* hotelu. Czajnik można było wypożyczyć za dodatkową opłatą (sic!). Na sniadania codziennie to samo.

Julia

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Listopad 2022

Zalety

- lokalizacja: blisko plaży i veronica's strip gdzie są bary i kluby

3.4
barbara

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Wady

w opisie

Zbigniew

Pobyt - Kwiecień 2021

Bardzo miły urlop. Hotel wygodny, czysty, personel bardzo pomocny.

Zalety

Dobra lokalizacja. Świetne posiłki - urozmaicone, dobre owoce, doskonale desery.

Grzegorz

Pobyt - Sierpień 2018

Jeżeli chodzi o ten hotel to rozumiem niektóre osoby-ocenę w tym przypadku nie bedzie jednoznaczna. Prawda jest taka!!! Jeżeli zamawiasz ten hotel przez portal wakacje.pl to zapomnij o profesionaliźmie. Nie mają zielonego pojęcia o czym mówia do Ciebie przez telefon. Po pierwsze pokoje sprzedają w klasie standart co daje ci ni mniej ni wiecej tylko ładny i czysty pokój z widokiem na....\\\"nic\\\" ( nie będę się rozwijał)- innych pokoji portal Wakacje.pl nie oferuje przynajmniej w pierwszej połowie sierpnia 2018. W mojej ocenie powinni uczciwie informować, że za \\\"widoczek\\\" trzeba zaplacić i dlatego zaslugują na naganę. Żeby mieć super widok na ocean na miejscu musisz dopłacić 98 euro za 7 dni w recepcji na miejscu ( tak przynajmniej było 5 sierpnia 2018r. czyli w pełnym sezonie)- w mojej ocenie warto. Zapomnij, że ktoś z portalu wakacje.pl załatwi ci widok za darmo. Za przyjemności trzeba płacić. Żeby była jasność hotel jest super, okolica jest super, jedzenie jest OK ale jak trafisz do pokoju standart to albo patrzysz na mur porośniety roślinnością a pokój jest poniżej poziomu basenu albo z widokiem na ulicę i wtedy być może będą ci przeszkadzały imprezy do rana. Ja doplaciłem te 98 euro i nic mi nie przeszkadzało. Dla mnie okolica była super- 10 minut i jestes na deptaku pełnym luksusowych sklepów. 5 minut i jestes na plaży. Wypożyczlnie samochodów conajmniej dwie bezpośrednio przy hotelu

Zalety

polozenie

Wady

nie wszystkie pokoje dają jednakowy komfort

Łukasz

Pobyt - Marzec 2018

Teneryfa, hotel, pogoda super! Obsługa ITAKI fikcyjna. Rezydentka nie odbiera telefonów, autokar na lotnisko spóźnia się 40 minut, rezydenta nie potrafi zorganizować grupy. Wszystko na TAK, Itaka na NIE!

Zalety

Super lokalizacja, obsługa, animacje. Zwisające rośliny z patio.

Wady

Wolne windy, głośna muzyka wieczorem z holu imprezowego.

Pobyt - Maj 2017

Polecam w cenach pierwszych minut lub last- w normalnej nie oplaca sie

Zalety

Świętne położenie, przejscie do oceanu 150 m- hotelowe, hotel bardzo ladny nowoczesny. Ma duzy potencjał jeśli wymienićby obsluge starsza ktora jest tam za kare

Wady

Obsluga bardzo niemiła, pokoje z widokiem na ocean to w duzej czesci pokoje z bocznym widokiem na ocean- ale warto doplacic zwykle to porazka widok

Mariusz z rodzinką

Pobyt - Lipiec 2016

Na początku mej opinii przestrzegam klientów wakacji.pl przed takim organizatorem jak PRIMA HOLIDAY ,którego przy moich wątpliwościach odnośnie tej firmy konsultant z Wakacji.pl zapewnił że jest ok. -jak się okazało na samym początku NIE jest ok -w skrócie nie mają swoich rezydentów tylko powierzają swoich klientów rezydentom innych biur(a ci traktują ich jak zło konieczne) ,w naszym przypadku tak to wyglądało że nikt nie czekał na nas na lotnisku ale mamy już tam jakiś staż w tych wyjazdach więc sobie poradziliśmy gdy już po paru dniach pobytu przypadkowo spotkałem tą panią rezydent to bezczelnie kłamała w oczy że koleżanka miała na nas czekać, zero informacji w Hotelu o wycieczkach fakultatywny nie mówię już o spotkaniu na początek a najgorzej było z odlotem po paru telefonach otrzymałem SMS od tej PANI godzinę o której podjedzie AutoBUS po nas pod hotel była to 4.30 AM noooo.... i o 3.00 AM budzi nas recepcja że AutoBUS z częścią pasażerów po nas podjechał i kierowca się pyta czy jedziemy teraz z nim czy dojedziemy sami jakoś uprosiłem go żeby nam dał 10/15 min(dwójka śpiących dzieci-było grubo gotowałem się od środka jak bym spotkał tą PANIĄ toooo....)szkoda że fajny urlop muszą zawsze zepsuć jakieś \\\"pierdoły\\\". Wracając do meritum Hotel Gala jest obiektem który lata świetności ma za sobą ale trzeba przyznać że jest systematycznie odnawiany ,remontowany ,czysty i zadbany(*** w PL moim skromnym zdaniem) ma pyszną kuchnie ,trochę zieleni w koło blisko centrum i różnego rodzaju rozrywek jeśli chodzi o animacje to nie jestem amatorem tego typu rozrywek wiem że nie ma nic w języku polskim ,zresztą na te może 2% klientów z naszego kraju w tym obiekcie to się pewnie nie opłaca - TENERYFA jest tak piękna że szkoda nam było czasu przesiadywać i wpatrywać się w tego typu rozrywki ,obsługa hotelu też miła i bez problemowa. Jeśli chodzi o położenie to niestety też ma swoje wady ,bo od strony głównej alei i ścieżce wzdłuż kanału pod hotelem dobiega hałas czasami do 6

Zalety

dobra kuchnia ,blisko centrum i plaży

Wady

ze względu na położenie blisko centrum (imprezowni Las Americas) hałas do rana nawet 6.00 przy otwartym balkonie nie dało się spać ,basen mały i bez żadnej atrakcji (choćby małej zjeżdżalni) dla dzieci ,brak lodówki -wybierając wyżywienie HB z dwójką dzieci brakowało nam takiego sprzętu ,

Pobyt - Czerwiec 2016

Hotel czysty zadbany w samym centrum Costa Adeje, życie nocne na ulicach aż do świtu. Internet za free w pokoju gier. Płatny 20 euro za siedem dni działający w całym hotelu i przy basenie bardzo dobrze. W hotelu 80 proc Niemców reszta Brytyjczycy włosi i Francuzi, Polaków kilu. Brak opasek all wszędzie trzeba chodzić z kartą. Brak lodówki w pokoju (jest barek ale płatny) Animacje fajne codziennie coś innego od 21 do 23. Leżaki w hotelu za darmo, bardzo nie wygodne twarde, a za wynajem materacyka w komplecie z ręcznikiem 2 euro dzień osoba. Jedzenie dobre ale słaby wybór również owoców. Brak samoobsługowych automatów do coli, fanty itp. Soki z automatu w restauracji tylko do śniadania niedobre gryzące w gardło. Napoje do kolacji i obiadu podaje kelner po uprzednim sprawdzeniu karty. Ogólnie w porządku ale dziwne zasady panujace w tym hotelu

Zalety

Animacje Pokoje czyste, eleganckie, nowoczesne Ogólnie hotel czysty bez robactwa Blisko plaży ogólnie centrum miasta dyskoteki, puby itp (zależy kto co lubi)

Wady

Płatne materace i ręczniki 2 euro za dzień od osoby. Leżaki twarde nie wygodne bez materaca. Mocniejsze alkohole w alli inc wydawane dopiero po 18.30. wino, piwo od 10.30 Mały wybór jedzenia Obsługa w większości zmęczona \"bezduszna\"

zawado

Pobyt - Grudzień 2015

Ładny hotel blisko plaży w centrum miejscowości , Plaża z czarnym piaskiem dość ładna falochrony z kamieni można spokojnie popływać, powygrzewać się na piasku, woda w grudniu trochę cieplejsza od Bałtyku . Nad morzem mnóstwo barów MC Donalds po drodze na plaże. Przy plaży ladna promenada do spacerów. W hotelu w grudnu głównie staruszki z różnych krajów 70 +. Polecam objazd wyspy i wycieczke do Loro Park- pokaz orek niesamowity . Rezydentka Exim Pani Katarzyna szybka konkretna tak jak lubię , dużo wie o wyspie ciekawie opowiada na wycieczce , pomocna , chętnie doradza co i jak. Na początku grudnia na 7 dni 4 słoneczne reszta słońce zza chmur lub pochmurno- calima , ale można się spokojnie opalić i popływać. Fajne wakacje w tym okresie roku na pewno wróce na Teneryfę. Polecam

Zalety

Blisko plaży, przejście na plaże ok 5 min. poprzez ogród i tunel wyjście na zewnątrz z poziomu recepcji koło bilardów. ładne pokoje z widokiem na morze i góry. Wygodne łózka, sprzątanie ok . Ciekawe animacje i muzyka na żywo . Posiłki smaczne różnorodne ok.

Wady

na posiłek wieczorny trzeba być o czasie póżniej tłok i czasami kolejki do restauracji i trzeba czekać.

Bartosz

Pobyt - Grudzień 2015

W hotelu byliśmy z żoną, ale nie korzystaliśmy ze wszystkich udogodnień w hotelu. To co moge polecić to restauracja ,bo jedzenie na prawdę pierwsza klasa, wiadomo czasem zdażyło się coś nam akurat nie odpowiadało, ale ogólnie było bardzo dobre. W bezpośredniej bliskości hotelu jest dużo lokali, w których są imprezy lub można się napić piwka lub cos zjeść. My nie imprezowaliśmy, więc przy wieczornych spacerach trochę męczące było to że do każdego z tych lokali ktoś chciał nas zaciągnąć, ale to nie wina hotelu tylko taka okolica, dla tych co lubią to na miasto blisko. Publiczna czarna plaża blisko, można bez problemu popływać. W okolicy hotelu wiele miejsc gdzie możn wynająć auto, rower, kupić wycieczke itd. więc zwiedzanie nie jest problemem. Sam hotel też organizuje wycieczki. Przy hotelu przystanki autobusowe, które ułatwiają dojazdy. Bardzo blisko do Siam Parku 15 min pieszo, ale spod hotelu jeździ darmowy bus. Mimo, bliskości stref zabawy to w ciągu dnia w hotelu było spokojnie.

Zalety

- pyszne jedzenie, dużo owoców morza i ryb przyrządzonych idealnie - ogólnie restauracja w porządku - pokój z widokiem na ocean i góry genialny - zawsze było dobrze posprzątane - bezpiecznie, nigdy nic nam nie zginęło z pokoju, mimo że nie używaliśmy sejfu - w razie pytań czy wątpliwości obsługa zawsze pomagała

Wady

- brak

Asia

Pobyt - Lipiec 2009

Pokój od strony ulicy na 1 piętrze, no i oczywiście dyskoteki.... kazdego dnia. Jedzenie marne. Basen z podgrzewana wodą ...super, animacje także.Ogolnie może byc. Pozytyw..... blisko centrum.

violinda

Pobyt - Marzec 2009

Hola! Hotel całkiem całkiem, chociaż nie dla młodszego pokolenia. Odpoczywają tam bowiem głównie emeryci.W związku z tym na basenie panuje cisza, żadnej muzyki. Podobnie jest wieczorem, podczas \"tańców\" królują kawałki skierowane do \"starszej młodzieży\".Hotel czyściuteńki wyjątkowo. Plus za duże, ładne łazienki z bidetem!Pokoje dość duże.Za widok na morze lub basen trzeba słono dopłacać.Są hotele podobnej klasy położone bliżej morza, np. Sol Tenerife.Polecam zawalczyć o pokój na wyższych piętrach.Dużo lepszy view. Jedzenie bajeczne.Słodkości również nie brakowało. Nie warto brać all!! Zabierzcie swoje ręczniki, ponieważ nawet na basenie każą wam płacić za nie codziennie 2 Euro.Zakupy róbcie w Parku Santiago!

katia

Pobyt - Listopad 2006

Hotel polecam kazdemu. W ciagu dnia ( poza zwiedzaniem ) mozna przespacerowac sie promenada wzdluz ktorej znajduje sie mnostwo klimatycznych kafejek. Saczac koktajl owocowy ( za niewielkie pieniadze ) mozna rozkoszowac sie widokiem oceanu. Z zagaszonym pragnieniem mozna wybrac sie na zakupy. Wiele sklepow oferuje ( w atrakcyjnych cenach ) markowe produkty. Planujac leniwy dzien , za dwie minuty jestesmy na plazy. Dla lubiacych spedzac wieczory aktywnie , niedaleko znajduja sie dyskoteki ( niezaklucajace oczywiscie spokoju w hotelu ) , poza tym na terenie hotelu codziennie organizane sa atracje wieczorne ( pokaz flamenco itp. ) Wedlug mnie Playa de las Americas jest najciekawszym kurortem Wyspy.

Rafał P.

Pobyt - Czerwiec 2006

Byłem w hotelu Gala z żoną i dzieckiem 6 letnim. Hotel jest bardzo zadbany i czysty. Panuje w nim miła atmosfera. Jeżeli jest ktoś zainteresowany zdjęciami z hotelu i wyspy to proszę o kontakt pod e-mail : rafalperchuc@op.pl.

Nati

Pobyt - Grudzień 2005

Hotel polecałabym szczególnie emerytom. W Gali jest ich sporo i to do nich głównie kierowane są animacje. Obsłudze nie można nic zarzucić, ja jednak preferuję wyższy standard. Radzę dołożyć trochę pieniążków i wybrać hotel 5-ciogwiazdkowy.

Pobyt - Grudzień 2004

Nocą hałas z pobliskich pubów oraz z muzyka dobiegająca z atrium, gdzie bawią się niemieccy turyści. Obsługa faworyzuje turystów niemieckojęzycznych. Uwaga na zimowe miesiące - woda w basanie nie jest podgrzewana i raczej trudnio w niej pływać.

lulka

Pobyt - Wrzesień 2004

Hotel o bardzo dobrej jakości oferowanych usług. Nie spotkalam niezadowolonych osob, ktore spędziły tam urlop. Polecam

Alexandre Gala Tenerife