Alexander The Great

Bardzo sympatyczna, pomocna obsługa z pozytywnym podejściem i szacunkiem do gości. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Jedzenie smaczne, dobrze doprawione, śniadania nieco monotonne ale nie przeszkadzało nam to aż tak. Hotel też jest dobrze zlokalizowany, wszędzie blisko. Nasz pobyt przypadł na początek października i byliśmy dosłownie ostatnimi gośćmi a mimo to do ostatniego dnia pobytu traktowano nas z dużym zaangażowaniem i troską.

Pokój który został nam przydzielone wymaga remontu.Fajnie ze widok na basen. Dobra lokalizacja

Jestem bardzo zadowolony z pobytu. Pokoje nie pierwszej młodości, ale czysto i schludnie, codzienne sprzątanie i świeże ręczniki. W recepcji jest Kris super gość we wszystkim pomaga i wszystko załatwi.

Omijac szerokim lukiem w szczegolnosci z dziecmi,glosny,stary,prl-owski hotel

Hotel w fazie organizacyjnej po przebytym remoncie, bardzo czysty ze wspaniałą obsługą, szczególnie świetna grupa animatorów, którzy powodują, iż atmosfera jest wspaniała (pozdrawiamy Samuela i Ramiego). Należy też wyróżnić barmana przy małym basenie Alli Mohameda, świetny i pozytywny facet, dla wszystkich życzliwy. Pokoje duże, codziennie sprzątane. Bardzo ładna plaża z rafą koralową. Alkohole nie rozcieńczane (nie śmierdzą naftą), drinki bardzo dobre (najlepsze u Allegro). Ręczniki i szlafroczki nowe, białe i puszyste, parasole i leżaki też nowe. Restauracja bardzo stylowa, dla mnie jedzenie było Oki, chociaż widać ogólnie w hotelach nadchodzący kryzys, ale przynajmniej nie będą marnować tyle jedzenie. Dla nas hotel bardzo klimatyczny ze wspaniałą obsługą, którzy nie liczą tylko na bakszysz, są po prosty szczerze mili. Polecamy z całego serca, my tam na pewno wrócimy i to już niebawem.

Nazwa  Alexander The Great
Miejsce  Grecja / Zakynthos / Laganas
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, fitness, darmowe wifi, windsurfing, golf, parking

Największą zaletą Laganas są żółwie, w sierpniu ok. 6 rano można zaobserwować jak wychodzą z jaj na plaży i kierują się do morza

Plaża szeroka i piaszczysta co jest nie częste na wyspie

Miejsowość przyjazna Polakom - na mieście można prozumieć się po polsku rozdawane są tez ulotki w naszym języku

Słynna plaża Navagio z wrakiem statku otoczona klifami

5.5
5.2

Wyświetlono 68 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aleksandra

Zalety

dobra lokalizacja, smaczne świeże jedzenie, miła obsługa

Wady

Nie nasuwa mi się żadna :)

6.5
Teresa

Zalety

Miła atmosfera ,personel pomocny

Wady

Problemy z kanalizacja przynajmniej podczas mojego pobytu

Dariusz

Zalety

Blisko do plaży w centrum Laganas, przy hotelu wszystko jest; wypożyczalnie samochodów ,kładów , skuterów i przystanek autobusowy. Jedzenie all inclusive bardzo dobre.

Wady

Jak dla mnie brak

1.3
Zygmunt

Omijac szerokim lukiem w szczegolnosci z dziecmi,glosny,stary,prl-owski hotel

Zalety

Niewiele zle doswiadczenie ,przeczytac negatywne opinie potwierdzam

Wady

Wszystko

Pobyt - Grudzień 2022

Zalety

Obsługa i czystość

Wady

Nie ma takiej rzeczy

Pobyt - Wrzesień 2021

Fajny hotel, super obsługa. Barman z wąsikiem bardzo śmieszny, zagaduje gości. Na przywitanie "welcome shots". Recepcjonisci bardzo mili i pomocni. W hotelu mieszkają przesłodkie pieski. Pokoje nie są duże, ale wystarczą. Czyste. Jedynym minusem jest jedzenie. Mały wybór. Oczywiscie głodnym sie nie chodzi, ale porównując inne 3 gwiazdkowe hotele w których bylam w Grecji czy Hiszpanii to rzeczywiście Aleksander wypada słabo. Praktycznie zero ciast, tylko musy i galaretki. Z owoców arbuz i czasem winogrona. Śniadania ok, ale brakowało mi zwykłej jajecznicy. Niektórzy goscie stołowali się na mieście cały pobyt. Na mieście mozna dobrze i ku zaskoczeniu tanio zjeść. Szczerze to drożej jest wyjść do restauracji w Gdańsku gdzie mieszkam. Ogólnie polecam hotel, jednak nie osobom wybrednym i lubiącym porządnie zjeść.

Zalety

Blisko plaży, na uboczu, bardzo czysty, ładny.

Wady

Jedzenie

3.8
Anna P. Koszalin

Pobyt - Lipiec 2019

Jeżdżę od 10 lat na wycieczki i zawsze byłam zadowolona ale ten hotel zawiódł.Sądziłam ,że większość złych opinii była napisana z przesadą a jednak się myliłam.Hotel powinien mieć najwyżej 3 *,do remontu zwłaszcza łazienki.Hotel w centrum rozrywkowego Laganas.jedzenie dość słabe( jeden rodzaj mięsa,makaron, ryż ,fasolka po bretońsku,z owoców tylko arbuz i melon czasami zamiast melona gruszka.brak ciast ,oprócz lokalnych galaretek i pianek.Hotel dla młodych imprezowiczów. Dla dzieci z udogodnień jedynie basen.

Zalety

Miła obsługa w recepcji,sprzątanie codziennie pokoi.Hotel typowo dla młodzieży.Warto kupować wycieczki lokalne u miejscowych,z pewnością korzystniejsze ceny i również dobra opieka.

Wady

Hotel w centrum Laganas .W głośnej imprezowej miejscowości typowo dla młodzieży .Nic dla rodzin z dziećmi.Brak animacji w hotelu.Łazienka mała i wymagająca remontu!hotel zasługuje najwyżej na 3 *!Pełno mlodych Anglikow.głośno i codziennie okupywany bar z drinkami przez anglików.Połamane parasole i leżaki przy basenie.hotel nie mieści się blisko morza.jedzenie w miarę dobre ale monotonne.

3.8
Justyna

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki. Max 3 gwiazdki . Obskurny pokój, łazienka zapuszczona, mini lodówka w rdzy. Barman Pablo bardzo arogancki i niemiły dla gości. Robił drinki w nieumytych plastikowych kubkach, nie trzymał się godzin otwarcia baru, przychodził jak jemu pasowało. Przy basenie leżaki są popsute, parasole również. Panie w barze przy basenie nie dawały sobie rady z obsługą, trzeba było zamawiać kilka razy przekąski. Rezydentka ITAKA nieczuła się zobowiązana by w jakikolwiek sposób pomóc, niemiła , pojawiła się tylko po to by sprzedać wycieczki. Wyspa piękna z wieloma atrakcjami. Po za hotelem duży wybór wycieczek fakultatywnych, piękne plaże. To mój ostatni zakup wczasów z biura Itaka która nie czuje się odpowiedzialna za luksus który zafundowała w hotelu Aleksander.

3.4
Justyna

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel położony jest w bardzo głośnej i rozrywkowej dzielnicy Laganas, w którym jest bardzo dużo Anglików nastawionych na zabawę i imprezowanie. NIE POLECAM tego hotelu dla ludzi którzy chcą wypocząć ani dla rodzin z dziećmi - brak jest jakichkolwiek animacji a plac zabaw ogranicza się do starych huśtawek ustawionych obok basenu. Jedzenia jest bardzo mało, codziennie jest to samo, słaby wybór drinków przy barze, na dodatek są one niedobre. Nasz pokój był ładny i po remoncie, jednak mieliśmy zepsutą klimatyzację, z której kapało na ścianę i podłogę. Przez cały wyjazd nikt jej nie naprawił. Słabe wi-fi, które w pokoju w ogóle nie działało. Niestety hotel nie spełnił naszych oczekiwań, nie zasługuje na 3 gwiazdki. Jedyną rekompensatą była fajna plaża (ok. 10 minut spacerkiem) oraz cudownie ciepła woda.

Zalety

Miła i pomocna obsługa hotelowa, ładna plaża 10 minut od hotelu, dużo sklepów w okolicy.

Wady

Mało jedzenia, monotonne jedzenie, bardzo głośna i rozrywkowa dzielnica, brak animacji dla dzieci oraz placu zabaw.

Wiks

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel ogólnie ok.. Niektóre pokoje są koszmarne, my dostaliśmy taki, że lodówka zardzewiala, klimatyzacja nie działała, prosilismy o zmianę pokoju, ale nie było wolnych,. Wszytko poza tym, ok, tylko te pokoje.... Brak słów

Zalety

Wady

Pokoje nieadekwatne do ceny

2.2
Ilona

Pobyt - Czerwiec 2019

Pokoje dramatyczne. Obsługa w recepcji niepomocna. Zostaliśmy okradzeni na plazy, ktoś ukradł nasze telefony, pieniądze oraz kartę do pokoju (następnie próbował się do niego dostać ) nikt z hotelu nie wykazał chęci pomocy, chcieliśmy sprawdzić kamery w hotelu, nie było to możliwe. Czas oczekiwania na drink w barze to min.15 min. Masakra !! Nie polecam !! Posiłki monotonne.

Zalety

Położony w centrum rozrywkowego Laganas.

2.2
Magdalena

Pobyt - Czerwiec 2019

Zalety

Hotel położony w rozrywkowym Laganas.

Joann

Pobyt - Czerwiec 2019

Beznadziejne, monotonne posiłki, brak owoców - cały tydzień serwowany był jedynie arbuz . Serwowane przy basenie przekąski okropne i mały wybór - tego nie dało się zjeść . Drinki niedobre, piwo rozrzedzone do granic... Barmani niesympatyczni i z łaską wydający drinki. Jedynie obsługa recepcji bez zarzutu. W hotelu pełno pijanych młodych anglików. Hotel i samo Laganas dla młodych, którzy mają ochotę się wyszaleć. Wycieczki jedynie z biura Magic Tours - rewelacyjni przewodnicy i profesjonalna organizacja. Ogólnie Grecja kojarzy mi się z brudem, naburmuszonymi Grekami i totalnym siga-siga... Na pewno była to moja pierwsza i ostatnia wyprawa w te rejony... Hotelu nie polecam - za tą cenę i w opcji all inclusive spodziewałam się czegoś znacznie lepszego...

Zalety

Blisko plaży

Wady

beznadziejne posiłki, niemiła obsługa przy barze, wszechobecni młodzi, pijani non stop Anglicy

Tomek

Pobyt - Czerwiec 2019

Musze przyznać że po przeczytaniu tyle negatywnych opinii baliśmy się lecieć do tego hotelu ale nie mieliśmy z byt dużego wyboru bo braliśmy wycieczkę kilka dni przed wylotem. Aczkolwiek miło się zaskoczyłem, może nie był to super hotel ale jak dla nas wszystko było w porządku jak za tą cenę. Jedzenie smaczne i różnorodne, każdy na pewno znalazł coś dla siebie jedynie co to lody były tylko na kolacje a moim zdaniem lepiej jakby były przy obiedzie. Na stołówce jak i w pokojach czysto i cały czas dbanie o porządek. Pokój w porządku, lodówka, klima, sejf. Może nie był super nowoczesny ale czysty a myśmy tam nie lecieli żeby siedzieć w pokoju. Hotel położony praktycznie w centrum miasta wiec wszędzie blisko. Najbliższa plaża jakieś 400m ładna zadbana piaszczysta. Ogólnie nikt nie robił problemu z ilości drinków jakie się brało tylko były rozcieńczone, troszkę mocniejsze wieczorem, tylko że wieczorem to co najmniej 5 minut trzeba było czekać na drinka no i jedna osoba mogla wziąć tylko jeden drink, no chyba ze dziewczyna to mogła 2 ( wiadomo kto u nas chodził po drinki :) ) ogólnie duży wybór alkoholi na all inclusive. Dużym plusem było to że po wymeldowaniu nie odcinali opasek i można było nadal korzystać ze wszystkiego typu obiad, drinki, basen. Wieczorami na mieście bardzo głośno i bardzo dużo pijany młodych anglików no ale jak się leci do takiej miejscowości to trzeba było się z tym niestety liczyć. Na pewno nie jest to okolica dla rodzin z dziećmi wtedy lepiej wybrać hotel gdzieś w innej części wyspy.

Zalety

położenie jedzenie czystość miła obsługa

Wady

młodzi anglicy ale nie ma aż takiej tragedii jak to opisują we wcześniejszych komentarzach :) rozcieńczone drinki

Pobyt - Czerwiec 2019

Gdy przyjechaliśmy byłam mile zaskoczona :) Po przeczytaniu negatywnych opinii baliśmy się że będzie gorzej, a tu miła niespodzianka. Pokoje zadbane, panie sprzątające dbały o czystość, codziennie wymieniały ręczniki, donosiły papier toaletowy, myły łazienkę itp. Jedzenie było dobre i dużo do wyboru: sałatki, sery, wędliny, mięsko, jajka, dobre ciepłe dania. Spokojnie każdy znajdzie coś dla siebie. Do obiadu każdy mógł sobie dolewać wino, soki, więc wybór był. My głównie korzystaliśmy z winka. Desery w postaci lodów, ciast i owoców, osobiście polecam soczyste słodkie arbuzy :) Jeśli ktoś planuje całodniową wycieczkę to może poprosić dzień wcześniej o przygotowanie lunch boxu: kanapka, jabłko i soczek (bez szału ale zawsze coś). Obsługa w recepcji uprzejma, barmani hotelowi nie żałowali drinków. Minusem było to, że drinki trochę rozcieńczone, a wieczorami trzeba było postać parę minut w kolejce zanim się otrzymało drinka. Przekąski przy basenie w postaci tostów, frytek itp. Z all inclusive jesteśmy zadowoleni. Lokalizacja hotelu jest dobra, niedaleko znajduje się ładna piaszczysta plaża, blisko są sklepy. Wieczorami miasto żyje dyskotekami i imprezami, dlatego hotel polecam głównie parom, grupom przyjaciół, natomiast odradzam rodzinom z dziećmi. Raz wieczorem były animacje w postaci greckiego wieczorku, ale ponieważ większość czasu przebywaliśmy poza hotelem ciężko mi się wypowiedzieć czy z animacji działo się coś jeszcze. Hotel jest wart swojej ceny i z pobytu jestem zadowolona :)

Zalety

dobre jedzenie, czystość, miła obsługa, estetyczne pokoje, lokalizacja, niedaleko ładna plaża

Wady

winda tylko do 1 piętra, na 2 piętro wejście schodami,

2.0

Pobyt - Wrzesień 2018

Pokoje skromne, aczkolwiek czyste - zresztą dla mnie pokój nie był istotny, gdyż czas spędzałam z mężem w większości poza hotelem. Jedzenie - mi osobiście nie smakowało, monotonne, niesmaczne. Pomimo opcji all musieliśmy kupować swoje napoje, piwo, drinki - te hotelowe paskudne, nie do wypicia. Generalnie nie polecam, Grecja przepiękna, aczkolwiek do tego hotelu już bym nie wróciła.

Zalety

Każdy pokój z balkonem, blisko do miasta

Wady

Głośno, niedobre jedzenie, ohydne sztuczne napoje oraz drinki po których bolały brzuchy. W środku przy stołówce gdzie się spożywało posiłki bar przy którym pełno młodzieży palącej papierosy!!

1.0
Dorota

Pobyt - Sierpień 2018

Przestrzegam przed tym hotelem,dziwie sie ze Raibou podpisuje sie pod tym wrakiem.TAM NIE MA NAWET 1 GWIAZDKI,LEPSZE POKOJE SIĘ W POLSCE ROBOTNIKOM WYNAJMUJE!!! Kanapy na holu brudne i powypalane papierosami,obrusy brudne odwracane tylko na drugąstrone Połozenie hotelu--1km od plaży.plaza brudna nie ma piasku tylko ubite klepisko!! wielkie zero!!!!

Zalety

zalet BRAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wady

WSZYSTKO---POSIŁKI to jakas masakra,nie ma co zjesc,stare parówki i mielonka ,jeden biały chleb,sera nie widziałem przez cały tydzień,owoce tylko arbuz,kawy nieda sie wypić,jajecznica z proszku,przekąski na barze tylko tosty i hoddogi,alkohole nie nadają sie do picia Wszelaki brud wszędzie,dostałam brudny pokój,zaplesniała łazienka,klima tak głosno chodzi ze sie nie da spać Basen brudny pijani ,anglicy sikają do basenu !!!!!

marakela

Pobyt - Sierpień 2018

Jeśli cena nie przebija 2tys za osobę na 7 dni to można się wybrać. Natomiast jeśli więcej to nie polecamy. Pokój trafił nam się ok. Niestety zachowanie niektórych pracowników tego hotelu mile nie bylo... Nie polecamy tego hotelu na wyjazd z dziećmi, ani dla starszych osob. Dużo Anglikow zachowujacych się wręcz odrazajaco. Coz wakacje..

Zalety

Hotel znajduje się blisko plaży jakieś 10 min spacerkiem. W pokoju czysto-dzięki miłym paniom sprzatajacym, Niektórzy narzekali na ogólne warunki w pokoju. My mieliśmy ok. Jedzenie dobre-każdy cos tam wybierze. Chociaż nie urozmaicone.

Wady

Brak animacji w hotelu,basen zbyt krótko otwarty,niektórzy barmani niemili, jakby nastawieni lepiej do Anglikow...ktorzy opanowuja bar wieczorem. Zbyt malo owocow. (arbuz,melon)

Angelika

Pobyt - Sierpień 2018

Nie polecam All tylko w nazwie nie ma nic wspólnego z allegro inclusive

Zalety

Miła obsługa, blisko plaży , rewelacyjni barmani przy basenie :)

Wady

Dużo :( W pokoju spadła mi klimatyzacja na głowę - naprawa wyglądała na oklejeniu jej taśma klejąca! Spodziewałam się czegoś innego/lepszego po posiłkach - Grecji w nich nie poczułam Basen bardzo szybko zamykany Po przyjeździe do hotelu musieliśmy czekać w recepcji na pokój 7h! Bo doba zaczyna się od godziny 12. Lunch boxy wydawane na specjalne zamówienia zawierały kanapkę i soczek w kartonie Większość leżaków na basenie podarte All to tylko w nazwie :(

Dawid Karbowski

Pobyt - Lipiec 2018

W Hotelu byliśmy rano i musieliśmy czekać 3 godziny na meldunek- nie było by to wadą gdybym o tym wiedział- sprzedawca w Wakacje.pl twierdził, że mimo wczesnego przybycia dla ich klientów pokoje będą czekać - bzdura. Nie rozumie złych opinii na temat hotelu. Są niedogodności takie jak hałas ludzi ale bez przesady. Oczywiście nie polecam rodzinom z małymi dziećmi, które mogą się obudzić w nocy.

Zalety

Położenie, Jedzenie - posiłki, ciasto, lody. Miła obsługa.

Wady

Hotel nie jest pierwszej świeżości, ale wszystko trzyma się, wiadomo dużo młodzieży to i obite zdarzają się meble.

Alexander The Great