Alex Beach

Bardzo przyjaźny hotel dla rodzin z dziećmi, jedzenie smaczne, pokoje czyste a personel bardzo przyjaźny. Mieliśmy apartament z wyjściem na ogród oraz bocznym widokiem na morze( w opisie wszystkich ofert nigdzie nie mogłam znaleźć informacji gdzie mieszczą się apartamenty). Zaryzykowałam i było warto, okazało się że są one jeszcze bliżej morza, przed nami było już tylko kilka pietrowych apartamentów. Piękna drzewa oliwkowe oraz sosny są wszędzie. Dużo zieleni, piękna plaża z Beach barem gdzie można rezerwować kolację ❤polecam

Byliśmy w tym hotelu w 07/2021 w cztery rodziny z dziećmi w sumie 16 osób :-). Wiek dzieci od 3-14 lat. Muszę powiedzieć, że od samego wejścia do hotelu byliśmy pozytywnie zaskoczeni. Hotel bardzo czysty na plus przemiła obsługa witająca od progu. Uśmiechnięci kelnerzy, Panie na kuchni. Po prostu cały personel. POKOJE - Jeśli chodzi o pokoje mieliśmy pokój w pokoju głównym z widokiem na \"ogród\" a tak na prawde na tył sklepu co nie robiło nam to różnicy ponieważ pokój traktowaliśmy jak noclegowanie. Łazienka w bardzo dobrym standardzie żadnych pleśni, obdrapań itp. Znajomi zapłacili za pokój rodzinny w budynku bocznym standard taki sam lecz rzeczywiście pokój dużo większy i wygodniejszy w moim odczuciu lepiej dopłacić i mieć większy komfort ale tak jak napisałam wcześniej w pokoju tylko się śpi. JEDZENIE - i tu było moje zaskoczenie po wakacjach w Turcji gdzie zawsze wszystkiego jest mega dużo hotel zaskoczył nas ponownie pozytywnie. Śniadanie odbywało się w budynku głównym gdzie każdy znalazł coś dla siebie gofry, naleśniki, płatki, serki, jogurty, owoce, słodkie bułeczki, jajecznica, omlet, jajka pod każdą postacią, kiełbaski warzywka wędlina itp wszystko o czym człowiek za marzył. Obiad serwowany w barze przy basenie i bardzo podobnie spaghetti, kebab, pita, mięso, frytki, warzywa, zapiekanka z makaronu, owoce, deser.. Najlepsze były kolacje - tematyczne trafiła nam się kuchnia śródziemnomorska z owocami morza (kalmary, ośmiornica, krewetki królewskie) Japońska gdzie serwowali nam sushi, trójkąciki samosa itp Nawet mieliśmy kuchnie polska z kotletem schabowym zasmażaną kapustą :-) Była również meksykańska - po powrocie nie stanęłam na wadzę ale jak nic 3 kg do przodu :-) Najlepszym zaskoczeniem były drinki gdzie był np. serwowany APEROL w cenie All :-) BASEN- duży basen dla starszych dzieci i mniejszy basen ze zjeżdżalniami, który spełniał oczekiwania młodszych i starszych. czyściutko i elegancko. Nie trzeba było rezerwować leżaków ale myślę że spowodowane to było ograniczeniami w przyjmowaniu gości podobno hotel mógł przyjąć 70% obłożenia PLAŻA - oczywiście plaża jak to po tej stronie wyspy piaszczysto - kamienista warto zabrać buty do wody ewentualnie pod hotelem są sklepiki w których za 6EUR można zakupić nie trzeba wozić. Dużym plusem jest otoczenie hotelu w zieleni i boisko dla dzieci na którym wściekały się do późnej nocy. Jest również kort tenisowy, siłownia i boisko do siatkówki. Wyjazd uważamy za bardzo udany i serdecznie polecam ten hotel dla rodzin z dziećmi. Czego mi zabrakło gdybym miała się przyczepić to animacje w ciągu dnia prowadzone przez animatora mało były ogłaszane i wcale do nich nie zachęcał ale tak jak mówię to jest czepialstwo :-) LOTNISKO I SAMOLOTY - z lotniska jedzie się 13 minut więc bardzo duży plus , a same samoloty które latają dla Nas i naszych dzieci były atrakcją, a nie problemem i też nie oszukujmy się latały co 5 minut :-) POŁOŻENIE - hotel położony jest w słabej okolicy dla osób szukających nocnego życia.. 4 sklepiki, 2 restauracje i pusto. Ale są wypożyczalnie samochodu na jeden dzień 4 osobowy samochód 45 EUR, 7 Osobowy bus cena 90 EURO i 9 osobowy bus 110 EUR zawsze można wypożyczyć i pojechać gdzie się chcę :-) Tak jak wcześniej napisałam polecam ten hotel dla mnie na bardzo duży plus.

Poprzeczka odnośnie hotelu, infrastruktury, jedzenia została wysoko podniesiona. Alex Beach pod tym względem wpisał się idealnie.Do niczego nie można było się z wcześniej wymienionych rzeczy przyczepić. Idealna lokalizacja, blisko do lotniska - przejazd taxi trwał około 5-10 minut.latające nad nami samoloty były dodatkową atrakcją i wcale nie przeszkadzały. Są okresy kiedy lecą co 5 minut, są takie, że jest cisza i spokój i nie leci nic. Thelogos to mała, spokojna mieścina, ale wszystko co potrzebne jest na miejscu - mini supermarkety, w których kupi się dosłownie wszystko. Apteka w okolicy. Kawałek dalej sklepik z ręcznie wyrabianą i zdobioną ceramiką, tak więc jak ktoś nie ma ochoty ruszać się poza miejscowość obkupi się we wszystko co potrzebne.Obok przystanek autobusowy skąd punktualnie odjeżdżają autobusy do Rodos. Obsługa hotelowa, barowa na medal. Grecy bardzo sympatyczni i uprzejmi.Wszyscy mówią po angielsku. Pokoje sprzątane codziennie.Jedzenie urozmaicone, różne kuchnie świata dostępne codziennie podczas kolacji. Każdy znajdzie coś dla siebie, jest tego aż za dużo. Bogata oferta odnośnie słodkości. Menu w barach bardzo rozbudowane.Naprawdę wszystko na mega wysokim poziomie. Jedynym minusem i to sporym było to, że 95% gości hotelowych to Niemcy, zajmowali leżaki wcześnie rano, tak, że jak szło się około 7.00 na śniadanie wszystkie leżaki były pozajmowane - nie wiem, o której godzinie rannej oni wstawali, ale naprawdę dzień w dzień kiedy to się widziało było dla nas żenujące. Podobnie animacje - wszystko pod Niemców, piosenki niemieckie, których nie trawiliśmy, a jak na złość wpadały w ucho i nie chciały z głowy wypaść. Dorosłe osoby mogły brać udział w różnych aktywnościach jak np. dart, waterpolo, aqua aerobik, zajęcia fitness, ping pong etc. REASUMUJĄC - hotel świetny, trudno będzie po takim pobycie nam dogodzić, bo ten podniósł wysoko poprzeczkę. Jednak dziwi mnie jedno dlaczego jest on w ofercie polskiego TUI, a Polak czuje się wśród Niemców troszkę jak intruz. Niemcy to pany świata wg ich mniemania i dość często tak się zachowywali.

Najgorszy hotel w jakim byłam. Fatalna plaża, same kamienie, ciężko wejść do morza, przy plaży jakieś kominy. Nad hotelem latają samoloty tak nisko, że hałas i huki tym spowodowane są okropne, a dodatkowo ma się wrażenie że samolot zaraz spadnie na ludzi. Stołówka i jedzenie raczej jak w barach mlecznych starego typu, nawet frytki zwaciałe nie do jedzenia. Zimna woda nie tylko w basenach ale i w kranach, chciałam wykąpać dziecko to dali mi klucz do innego pokoju w części dla Niemców, tam była chociaż letnia. Ponad to w pewnym momencie zaczęła lecieć woda brązowa. Interwencja na recepcji nic nie dała, ale biuro podróży stanęło na wysokości zadania i przenieśli nas do innego hotelu, który był super.

Witam Właśnie wróciliśmy z tego hotelu. Hotel wart polecenia. wszystko w najlepszym porządku, było miło i przyjemnie. Bardzo dobre animacje dla dzieci i dorosłych. Pozdrawiamy animatorów a w szczególności Panią Monikę, która była rewelacyjna. Byliśmy z biurem TUI - wszystko ok. więcej info raza70@poczta.onet.pl.

Kod hotelu HOT20033
Nazwa  Alex Beach
Miejsce  Grecja / Rodos / Theologos
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos

Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą

Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami

Wyświetlono 6 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ola

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

Dużo atrakcji dla dzieci, dużo zieleni i świetne apartamenty

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

czysto, przemiła obsługa, smaczne jedzenie, dużo zieleni

Ala

Pobyt - Sierpień 2017

Zalety

Smaczne jedzenie, blisko plaża, baseny, blisko do stolicy (przystanek po przeciwnej stronie ulicy)

Wady

98% to Niemcy, animacje pod nich. Rezerwowanie leżaków przez Niemców wcześnie rano. W okolicy nic specjalnego.

1.0
Agra

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

W zasadzie brak, oprócz miłego staruszka chodzącego na jadalni między stolikami i uśmiechającego się di gości.

Wady

Fatalna plaża, okropne jedzenie, zimna woda nie tylko w basenach ale i w kranach podczas kąpieli, raz nawet leciała w kolorze brązowym?.

Rafał

Pobyt - Czerwiec 2012

Rafał

Pobyt - Czerwiec 2012

Wrócilismy tydzień temu. Bylismy z biurem TUI. Bardzo miły, sympatyczny hotel, bez tłoku na leżakach, na plaży, w restauracji. Obsługa Grecy i Słowacy, naprawde bardzo mili ludzie. Jesli chodzi o animacje dla dzieci. to pozdrawiamy wszystkich animatorów a szczególnie Panią Monikę, którą dzieci uwielbiały:). Spędziliśmy tam fajne beztroskie dwa tygodnie

Alex Beach