Aleksander The Great

Samuel from Nigeria to perła tego hotelu , on tworzy dobrą atmosferę i niezapomnianą zabawę w tym miejscu. Plaża piaszczysta z pogłębieniem ( metrowej głębokości gdzieniegdzie ), idealna dla rodzin z dziećmi . W czasie odpływu woda do kostek . Pływać można tylko w basenie lub na rafie z zieloną flagą po przejściu 200 metrowym pomostem zadaszonym na końcu - to ogromny atut ! . Niestety wydzielona strefa jest bardzo mała , a jesteśmy przeciaż w Marsa Alam . Zwierzęta i rośliny na rafie piękne . Laguna powinna zostać przerobiona jako relax basen - do pływania , gdyż nie ma morza przy plaży, a nie tylko jako wylęgarnia komarów. To bardzo poprawiło by jakość tego hotelu. Nawet jako basen ze słoną wodą - laguna byłaby ciekawą alternatywą Jedzenie . Pyszne egipskie jedzenie , smaczne , dużo warzyw i melonów. Dla jedzących mięso - był codziennie inny rodzaj , Ryby codziennie . Przy czterdzoestostopniowych upałach dozowanie lodów po godzinie 19 to żart ! powinny być dostępne przez cały dzień - przynajmniej dla dzieci. Bez obaw możesz przyjechać tu sama , poddać się masażom w strefie SPA , i odpocząć w niewielkim , przytulnym resorcie oraz udać się na długie spacery wzdłuż plaży. Ja byłam sama , czułam się bezpiecznie , traktowana z troską i życzliwością . Nie ma tu setek turystów, a leżaki są zawsze dostępne . Miałam pokój na parterze z widokiem na lagunę i morze . Wróciłabym , gdybym dowiedziała się , że lagunę udostępniono do pływania, gdyż lubię pływać każdego ranka . Fajne dyskoteki .

Była to moja czwarta wizyta w Marsa El Alam i niestety tego hotelu nie polecam nikomu. Odwiedzałem już czterogwiazdkowe hotele ,ale ten powinien mieć dwie. Czystość, jakość i ilość posiłków/wszystko wyliczone i ciągłe braki/ oraz zachowanie niektórych członków obsługi zostawiają "BARDZO" wiele do życzenia. Kubki do napojów w barach to TRAGEDIA.

Pokój ok obsługa w restauracji i na plaży super.Wszyscy bardzo pomocni.Animatoży obłędni.Samuel super .Jedzenie monotonne oceniam na 2

Świetny hotel , bardzo dobre jedzenie , super obsługa,

Nazwa  Aleksander The Great
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, nurkowanie

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku

Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach

Wyświetlono 4 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Bergamona

Zalety

Piękna rafa po przejściu 200 metrowym pomostem , zadaszonym na końcu , duży basen , niewielki teren ( noe trzebajeździć meleksem na plażę ) , plaża piaszczysta z płytką wodą dla dzieci , dyskoteki codziennie

Wady

Laguna , w której nie można pływać, tylko wylęgaja się komary

5.3
Marek

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

Rafa przy pomoście oraz animacje wieczorne.

Wady

Brak możliwości skorzystania z ale carte/brak wolnych miejsc przez cały tydzień pobytu/ jakość i monotonność posiłków, czystość na terenie hotelu. Brak przekąsek w grill barze chociaż były w ofercie. Bar na plaży z przekąskami jeden wielki śmiech a obsługa w nim to jeden WIELKI foch i to w bardzo zwolnionych obrotach.

Grażyna

Pobyt - Kwiecień 2023

Zalety

Blisko morze baseny

Wady

Jedzenie

Pobyt - Sierpień 2022

Świetny hotel , bardzo dobre jedzenie , super obsługa,

Zalety

Po remoncie , wyposażenie mowe