Livigno nazywane jest „Tybetem Europy”, to jedno z najbardziej nasłonecznionych miejsc w Alpach.
Doskonałe warunki śnieżne, które trwają nawet kilka miesięcy.
Zróżnicowane trasy dla narciarzy.
Mnóstwo rozrywek, m.in. wędrówki na rakietach śnieżnych, przejażdżki skuterami śnieżnymi.
Mam bardzo miłe odczucia i pozytywne wrażenia z pobytu w hotelu Alexander. Pokój ładny (z balkonem i pięknym widokiem na Livigno). Nowe mebelki, wygodne łóżko (wręcz łoże), przestronna i dobrze wyposażona łazienka. Jednym słowem czysto i przyjemnie. Smaczne i suuuuute posiłki. W niewielkiej odległośco od hotelu kolejka na Motolino. Do centrum miasteczka trochę dalej - spacerkiem 15-20 minut.
Hotel bardzo czysty (codzienne sprzątanie przy tygodniowym pobycie).Pokoje kameralne ale wystarczające,łazienka czysta. Jedzenie dobre chociaż po tygodniu tęskiliśmy za schabowym z ziemniaczkami:).Plusem jest winko all inclusive do obiadokolacji.Hotel dobrze skomunikowany z miasteczkiem (darmowe skibusy). Polecam wszystkim pobyt w tym hotelu.
Miejscowość piękna, infrastruktura turystyczna b.dobra, pogoda i widoki wspaniałe.
Biuro podróży stosuje oszukańcze praktyki podając w informacjach przed rezerwacją mocno zawyżony standard hotelu (podano 4*), a na miejscu zostaliśmy zakwaterowani w przyziemiu z widokiem na "trafo" 2m przed oknem, a drugi pokój był tego samego standardu, ale na dodatek "jedynką" zamienioną w "dwójkę" przez wstawienie dodatkowego łóżka tak, że w pokoju nie można już było stanąć na podłodze z braku miejsca. Stan techniczny tych pokoi fatalny - lampy wiszące na wystających drutach, popękane brudne ściany, zepsute radia i inny sprzęt lub jego brak (suszarki do włosów).