Alegria Fenals Mar (Ex Fergus Fenals Mar)

3.5

Hotel spełnił moje oczekiwania. Obsługa bardzo miła i pomocna w każdej sytuacji. Pokój nie za duży, ale się spokojnie pomieściliśmy, pomimo, że mieliśmy dostawkę dla syna. Wszędzie czysto, otoczenie zadbane. Hotel położony jest bardzo blisko plaży, w spokojnej dzielnicy co jest dodatkowym atutem tego miejsca.

Hotel ładny, pokoje czyste i przestronne, jedzenie smacznego i różnorodne. Po wyjściu z hotelu odrazu widać morze.

Mogło być gorzej, po opiniach spodziewałyśmy się czegoś dużo gorszego. Pokoje względne

Pokój był normalny, niestety było słychać wszystko co się dzieje za ścianą

Hotel średni, jedzenie straszne (wrzesień 2018) tzn. na śniadanie i kolacje coś się znalazło w miarę dobrego ale na obiad zawsze katastrofa, za to desery naprawdę dobre . Obsługa miła

Nazwa  Alegria Fenals Mar (Ex Fergus Fenals Mar)
Miejsce  Hiszpania / Costa Brava / Lloret de Mar
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, golf, bez paszportu

Atrakcyjne położenie: w spokojnej części Lloret de Mar, ok. 500 m od lokalnego centrum, ok. 39 km od lotniska w Gironie.

Tylko 100 m do publicznej, piaszczystej plaży Fenals.

Rozrywka: w sezonie głównym cykliczne programy animacyjne, występy na żywo.

Malownicze plaże i ukryte zatoczki otoczone sosnami

3.5

Wyświetlono 30 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Obsługa przemiła i zawsze elegancka. Pyszne śniadania, duży wybór jedzenia, każdy znajdzie coś dobrego dla siebie. Mały basen, ale bardzo ładny, zadbany, woda czysta. Wieczorami można pograć w bilard.

Wady

Łazienka przy pokoju wymaga odświeżenia. W pokoju mógłby być czajnik i szklanki. Przydałoby się również żelazko. Fajnie by było, gdyby basen był trochę dłużej czynny np. do 21.

Wiktoria Tyszer

Zalety

Bliskość do morza oraz bliskość do miasta.

5.9
Ola

Zalety

fajny basen śniadania w miarę dobre możliwość zostawienia bagażu

Wady

cienkie ściany problem ze spłuczka zepsute drzwi na balkon obsługa patrzy ci na talerz i odrazu zabiera

Paulins

Pobyt - Maj 2024

Pokój był normalny, niestety było słychać wszystko co się dzieje za ścianą

Zalety

Lokalizacja i cena i urozmaicone śniadania i obiadokolacje

Wady

Cienkie ściany, w pokojach zamiast kołdry było tylko prześcieradło, na recepcji poprosiliśmy o dodatkowe prześcieradła,bo było zimno niestety nie dostaliśmy nic, dopiero same od sprzątaczek musiałyśmy brać. Wanna w łazience ale bez korka wiec został tylko prysznic

monster2018

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

+ blisko plaży + miła obsługa

Wady

- jedzenie paskudne (najgorsze obiady) - ściany w hotelu są z karton-papieru, a wiec w nocy słychać jak sąsiedzi idą się odlać - NIE POLECAM HOTELU DLA GRUP LUBIĄCYCH POIMPREZOWAĆ (źle się to kończy)

Maria

Pobyt - Lipiec 2018

Hotel położony jest blisko plaży, wieczorami jest cisza i spokój, więc jest on dla osób które chcą odpocząć od hałasu i się zrelaksować. Jedzenie dobre, każdy może znaleźć coś dla siebie. Pokoje bez zastrzeżeń. Byłam tam z grupą i dwa pokoje zostały nam okradzione. A ponieważ nie ma monitoringu, więc sprawa została zakończona na zgłoszeniu na policji. Najgorsze że okradziono małe dzieci i hotel nic z tym nie zrobił. Więc ten incydent położył się cieniem na nasz pobyt.

Zalety

Blisko do plaży, cisza i spokój wieczorami.

Wady

Brak monitoringu wewnątrz hotelu jak i na zewnątrz. Jest tylko jedna kamera nad drzwiami wejściowymi. W przypadku kradzieży nie można ustalić sprawcy.

ANDRZEJ

Pobyt - Lipiec 2018

hotel ogólnie ok czysto obsługa bardzo miła jedynym minusem są naprawdę małe pokoje ale nam nie przeszkadzało i tak tylko tam spaliśmy .Super blisko do plaży ok 100 m

Marcin

Pobyt - Sierpień 2016

Plusem hotelu jest położenie blisko plaży (jakieś 100 metrów) i centrum Lloret (10 minut spacerem) gdzie są wszystkie kluby i uliczki z licznymi sklepami. Obsługa hotelu jet sympatyczna i pomocna. Główne posiłki są 3, w tym spory wybór warzyw, owoców, deserów, pomiędzy nimi są przekąski czyli mniej więcej to co było tego dnia wcześniej do jedzenia. Smak niestety pozostawia wiele do życzenia - nic specjalnego. Można skomponować sobie różne dania dzięki dostępnym potrawom. Pokój mały ale służy wyłącznie do spania i przebrania się, wg mnie łóżko dwuosobowe jest niewygodne i przez pierwsze dwa dni trzeba się przyzwyczaić. Łazienka z wanną, która była już trochę stara i przyrdzewiała. Klimatyzacja ostatniego dnia nie działała i ciężko było w nocy spać (pokój na ostatnim piętrze, który grzeje się przez ścianę i dach), a w ciągu dnia korzystać ze stołówki z brakiem klimatyzacji. Ludzie w hotelu różni i z wielu stron (głównie Niemcy, Rosja, Czechy i Hiszpania), jedni potrafią się zachować inni płuczą w basenie klapki i pozostawiają po sobie syf. Ze względu na ograniczoną ilość leżaków przy basenie, ludzie zajmują je kładąc z rana na nich swoje ręczniki lub zostawiają je na nich i znikają na kilka godzin. Wi-Fi przy recepcji działa w zależności od liczby chętnych osób, im więcej tym trudniej się połączyć, nie da się też podłączyć do niego z urządzeń firmy Apple. Bar z alkoholem ok, wybór spory z alkoholi typu \"tańszych zamienników\" - 3 wina, wódka, whisky, gin, sangria, koktajle w misach, zdarzało się że obsługa z baru gdzieś znikała i robiła się mała kolejka.

Zalety

- Bliskość plaży i centrum Lloret (10 minut spacerem), - Duża ilość posiłków, - Sympatyczna obsługa

Wady

- Smak jedzenia, - Łazienka - Osoby korzystające z hotelu

3.4
Paulina

Pobyt - Sierpień 2016

Jestem bardzo rozczarowana hotelem, zdjęcia na portalu są wzięte z innego hotelu, w hotelu przez 2 dni nie było prądu, a co za tym idzie klimatyzacji, posiłki bardzo nudne, nie smaczne, alkohol dobry, obsługa miła

Zalety

Blisko do obu plaż, deptaku,

Wady

robaki, rdza w wannie, monotonne posiłki,

Irek

Pobyt - Lipiec 2016

Pobyt w hotelu przełom czerwca i lipca 2016 r. Wi-fi darmowe w lobby, czasem się zwieszało. Plaża z drobnym żwirkiem, szeroka, ogólnie bardzo fajna. Zejście do morza gładkie ale szybko robi się głęboko, więc trzeba uważać z dziećmi. Alkohol i inne napoje w opcji all inclusive dostępne były w barze w godzinach od 11 do 23. Głupotą są kartki na plastikowe pseudo szklanki wielokrotnego użytku. Nie dość że jest to kompletną bzdurą to jeszcze picie piwa lub czegoś innego z takiej plastikowej szklanki nie jest zbytnią przyjemnością i już chyba nie bardzo przystaje do obecnych standardów (koszt kaucji za szklankę to 1 EUR). Śniadania słabe i codziennie takie same, ale za to obiady i kolacje dobre, spory wybór ciast i owoców. Hotel polecam ze względu na wielkość pokoi dla 2 osób oraz dla ludzi ceniących spokój.

Zalety

bardzo dobra lokalizacja, ładna, spokojna okolica,

Wady

bardzo małe pokoje w przypadku rodzin 3-osobowych, słabe śniadania, mały basen

3.6

Pobyt - Lipiec 2016

Zastanowcie sie dwa razy zanim wybiezecie ten hotel.Hotel nie spelnia wymogow hotelu ***.Restauracja wygladem przypomina stolowke zakladowa z czasow PRL.Rezydent EXIMTOUR zainteresowany jest tylko sprzedaza wycieczek.Jest to najgorszy hotel w jakim bylem!!!

Zalety

Jedyna zaleta tego hotelu jest bliskosc plazy.

Wady

Jedzenie jest straszne i caly czas sie powtaza.Przebojem tej stolowki zakladowej sa frytki ktore sa zawsze.Poje sa bardzo male.Trudno znalesc pozytywy tego hotelu.

Tomasz

Pobyt - Lipiec 2016

W pełni polecam ten hotel , można odpocząć w miłej atmosferze, bardzo blisko do plaży co jest ogromnym plusem.Hotel dodatkowo zapewnia codziennie atrakcje w postaci gier i zabaw a wieczorem zawsze można potańczyć bądź posiedzieć przy muzyce.Personel klasa światowa, można poczuć się jak w domu. Do centrum też blisko co jest kolejnym plusem, nie ma sensu jeździć taksówkami lecz jeśli jest konieczność nie jest to duży koszt bo jedynie 7 Euro.Polecam wszystkim którzy szukają hotelu w tym rejonie.Hotel jest nowy po generalnym remoncie i codziennie room serwis sprząta pokój.Polecam i na pewno jeszcze chętnie tu wrócę ; )

Zalety

-mega miła obsługa -do plaży 2min drogi -wszędzie blisko -darmowe wifi na parterze -basen z leżakami -bar w pełni zadowalający -spokojna dzielnica -hotel dla ludzi chcący wypocząć -kelnerzy strasznie mili

Wady

-jedzenie często się powtarzało -mały pokój -prąd na karte

Betka

Pobyt - Czerwiec 2016

wszystko w jak najlepszym porządku, można spokojnie wypocząć i pozwiedzać okoliczne miejscowości

Zalety

położenie, obsługa, posiłki

Wady

mały basen

ryskaj

Pobyt - Czerwiec 2016

Hotel w b. spokojnej okolicy, pokoje małe i mocno wysłużone, miła obsługa, dobra baza wypadowa

Zalety

b.dobra lokalizacja

Wady

małe trochę wysłużone pokoje, słabe śniadania, bilet na szklankę do baru, obecność kolonii ( 7-10lat), płatne wi-fi ( 1dzień-5euro, 3dni-10euro)

Łukasz

Pobyt - Czerwiec 2016

Ładny czysty Hotel. Raczej dla osób które chcą korzystać z pobliskiej plaży (około 100 m), a nie siedzieć w hotelu. Pokoje malutkie. Basen też. Klimatyzacja w czerwcu nie działała... Obfite posiłki, acz monotonne. Blisko do centrum, i do dworca z którego można dojechać do kolei podmiejskiej którą można udać się do Barcelony.

mariusz

Pobyt - Czerwiec 2016

Witam byłem w tym hotelu w czerwcu 7dni jeśli chodzi o hotel hmmm od czego tu zacząć jedzenie bardzo słabe śniadania i kolacje to samo i oczywiście przekąski wędlina i bułki pomidor i ogórek ze śniadania, czystość hotelu oceniam na 8 w skali 10 obsługa udaje że nie kuma po angielsku jak chcemy więcej alko itp bardzo opryskliwa i nie miła wygląda na to że jest znudzona swą pracą ,kartki na szklanki kompletna bzdura jak zgubimy karteczkę koszt 1 euro ,basen malutki i w południe już zacieniony ,ale jeśli chodzi o lokalizacje bomba naprawde super bliskość do plaży 1minutka z hotelu ,plaża szeroka czysta piękne widoki i mnóstwo atrakcji,do loret bardzo blisko 10min i już centrum w którym każdy z nas znajdzie coś dla siebie bomba nocne życie do rana ,polecam wszystkim tą miejscowość choć nie koniecznie hotel ale cena adekwatna do hotelu nas kosztowała wycieczka 1900zł od osoby i sądze że waro byo i napewno tam wrócimy może jeszcze w tym roku;)Polecam wycieczke do Barcelony piękne miasto dużo do zwiedzania pokaz fontann o 21 super jest też kofiszop i dobre palenie polecam karta wstępu 10euro

Zalety

piękna okolica bardzo blisko do centrum super!!!!!!

Wady

pokoje małe ale czyste ,jedzenie do bani śniadania jedno i to samo jak i kolacja obiady w miarę choć nie jestem wymagający

Irena

Pobyt - Wrzesień 2015

bardzo milo wspominamy pobyt w tym hotelu, piękna plaża, piękna okolica, ogólnie jak na koniec września to spokojnie i bez tłoku. Nie wracam nigdy do tych samych miejsc ale innym polecam - jak na 3 gwiazdki to dobry standard.

Zalety

dogodne położenie, czysto, swobodnie

Wady

nie stwierdzam ewidentnych wad

Pobyt - Wrzesień 2015

Może być, cena last minute adekwatna do oferty, polecam osobom, które cenią sobie spokój a nie imprezy

Zalety

blisko plaży, różnorodne jedzenie

Wady

daleko od centrum lloret

Sylwia

Pobyt - Sierpień 2015

Polecam!!! Ze względu na lokalizacje dobra kuchnia mila obsluga

Zalety

Lokaluzacja

Rafał G

Pobyt - Lipiec 2015

Hotel polecam każdemu : singlom, parom, rodzinom ale nie z małymi dziećmi, osobom starszym . Do Barcelony polecam jechać na własną rękę z samego rana. Wycieczki fakultatywne wyjdą w podobnej cene ale na nich mniej zwiedzicie i wszystko w biegu. A samemu od rana polecam iść na dworzec autobusowy ( bus terminal ) i kupić bilet w 2 strony na bus+pociąg 16 euro osoba. Polecam jechać do miejscowości Tossa de Mar. Girona to wyjazd busem i zwiedzanie ok. 3 godziny bo nie ma za bardzo co w niej obejrzeć poza starym miastem. Wracając do hotelu. najlepszy widok jest z 6 i 7 piętra ( pokoje 620-625 i 720-725 ), dostajecie jedną kartę do pokoju, ale nie ma problemu z otrzymaniem drugiej jak poprosicie w recepcji. Opcja all inclusive jest do 23. Śniadania codziennie praktycznie takie same i w formie angielskiej, ale za to obiady i kolacje smakują najlepiej. Dużo mięsa i owoców morza, a dla pań owoce, sałatki i frytki :) W piątki kolacja w formie wieczoru hiszpańskiego, czyli tapas. Poza 3 posiłkami nie ma innych przekąsek, alkohol w barze przy basenie od 11 do 23. Wifi darmowe w lobby - hasło u nas było : freewifisavoy . Czasem się zwieszało i trzeba było poprosić na recepcji o zrestartowanie routera, ale ogólnie ok. Wifi podobno łapało w pokojach do 2 piętra :) Ale kto tam jeździ po to by siedzieć wgapiony w internet ? :> Plaża żwirkowa, bardzo fajna. Zejście do morza gładkie ale szybko robi się głęboko. Po wejściu na plażę i udaniu się w prawą stronę do końca deptaka można było przejść po skałach i za nimi są miniaturowe plaże i skałki dla nudystów :) W tamtych rejonach skałek najlepiej mieć buty do pływania bo jest spora ilość jeżowców. Normalnie w morzu ich nie ma, bo są poprzyczepiane tylko do skał. Małe dzieci dla zabawy łapią jeżowce do wiaderek ;) Widoki najlepsze są 2 górek. Jedna po prawej stronie i idzie się do niej deptakiem przy plaży, z niej widać nudystów :) A druga z 200 metrów od hotelu po lewej stronie z widokiem na plażę Lloret. POLECAM SAVOY

Zalety

Bardzo blisko plaży Blisko do sklepów i centrum miasta Położony w cichej okolicy Bardzo dobre obiady i kolacje W pokojach na ostatnim piętrze duże tarasy i ładny widok Super obsługa

Wady

Brak obsługi polskojęzycznej Angielskie śniadania

Alegria Fenals Mar (Ex Fergus Fenals Mar)