Albatros Beach Resort

W hotelu mieliśmy przyjemność przebywać w dwie rodziny z dziećmi. Już od wejścia obsługa uraczyła nas uprzejmością i chęcią pomocy, po krótki oczekiwaniu dostaliśmy piękne pokoje w nowo wyremontowanym bungalowie, na nasza prośbę zlokalizowane bardzo blisko siebie. Lokalizacja pokoju była rewelacyjna, bardzo blisko głównej części hotelu a także aquaparku dla dzieci i jednej z głównych restauracji, a sam pokój absolutnie spełnił nasze oczekiwania: duży, czysty, bardzo ładnie urządzony z przestronnym tarasem. Warto także pokreślić iż jedzenie w hotelu było znakomite, wszystkie restauracje łączyły stałe posiłki (pizza z pieca w każdej z nich, świeży makaron robiony przez kucharza na zamówienie, bufety sałatkowe, owoce itp.) z zmiennymi daniami różnych kuchni (egipska, meksykańska, śródziemnomorska itp.). Obsługa hotelu także stanęła na wysokości zadania, zarówno kucharze (którzy robili pizzę w kształcie serca dla dzieci za miły uśmiech), kelnerzy zawsze pomocni i uśmiechnięci, ratownicy bardzo skrupulatnie pilnujący porządku na basenach i animatorzy angażujący chętnych do aktywności. Polecamy hotel Albatros Beach z czystym sumieniem, piękna lokalizacja hotelu przy żywej rafie koralowej będzie dodatkowym atutem dla osób lubiących snoreking, warto także wspomnieć iż na terenie hotelu jest szkółka KITE, gdzie instruktorzy przewożą 3 hotele dalej na spot i można śmiało pływać. Hotel zasługuje na najwyższa opinie, a ilość gwiazdek powinna wynosić 5! To był przemiły, relaksujący urlop bez żadnych problemów czy wpadek. Lokalizacja, hotel i ludzie wokół nas z każdą chwilą pobytu dodawali nam kolejnych pozytywnych doświadczeń.

Pierwszy raz w Egipcie. Niestety to nie Grecja czy Hiszpania. Hotel przyjemny, ale niestety nie za tą cenę. Dopłata do widoku na morze-pokój dla Polaków gorszej kategorii- nad restauracją, codziennie zapachy, szuranie krzesłami, krzyki, ale plus-piękny widok na morze. Restauracja-nikt z niej nie wyszedł głodny, ale bardzo mało owoców - arbuzów, melonów, tylko jabłka, pomarańcza, mandarynki. Prawie żadnych ryb i owoców morza- co drugi dzień rybki smażone. Świetne spagetti. Kuchnia na 3+. Większość Niemców. Oczywiście byli pierwsi obsługiwani.

Hotel na bardzo wysokim poziomie. Posiłki, pokoje - super. Plusem tego hotelu jest wi-fi bezpłatne w całym hotelu

Hotel super, obsługa na wysokim poziomie, jedzenie-każdy znajdzie coś dla siebie, przepyszne ciasta, dobre drinki, nikt nie miał "zemsty faraona", hotel zadbany, pokoje duże i czyste (bungalow), dużo basenów, byliśmy w maju i nie było problemów o każdej porze dnia z leżakami, plaża piękna i czysta, przy hotelu piękna rafa koralowa, dużo atrakcji, jestem zachwycona pobytem w tym hotelu i na pewno wrócimy

Hotel rewelacja.Jedzenie super dobre,duży wybór mięs,ryb,owoców morza.Bardzo dobra lokalizacja dla ludzi chcących nurkować,bardzo blisko rafa (żywa rafa),zaczynająca się od wody po kolana.Obsługa na wysokim poziomie.Napoje po zamknięciu basenu wydawane w szkle.Byłem w paru miejscach na świecie, i ten hotel stawiam na najwyższej półce.

Kod hotelu HOT20321
Nazwa  Albatros Beach Resort
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, tenis, golf, parking

Udogodnienia dla dzieci: miniklub (4-12 lat), plac zabaw, 3 brodziki, 3 zjeżdżalnie wodne, animacje.

Dla aktywnych: siłownia, siatkówka plażowa, aerobik, minigolf, rzutki, 3 korty tenisowe, animacje.

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta plaża.

Wyświetlono 23 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aneta

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

+ lokalizacja hotelu 11 km od lotniska, + piękny i zadbany hotel w nowoczesnym stylu, + piękny i wyremontowany pokój bungalow, + znakomite, różnorodne jedzenie we wszystkich restauracjach, + różnorodne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, świeżo wyciskany sok przy śniadaniu, + uśmiechnięta i pomocna obsługa, + liczne animacje dla dzieci i dorosłych, + duży kids Club i płac zabaw, + aquapark strefa dla dzieci, + podgrzewane baseny, + żywa rafa koralowa tuż przy hotelu, + bliski spot KITE

Wady

- shopping Center przy hotelu ma zdecydowanie gorsze ceny i bardziej natarczywych sprzedawców niż zlokalizowany tuż obok w hotelu Albatros Palace gdzie śmiało można pójść

5.3
Ebw

Pobyt - Kwiecień 2023

Zalety

Baseny, widok na morze z pokoju, czystość, obsługa pokoju, morze i niesamowicie czysta woda w morzu

Wady

Stare pokoje, popękane płytki na podłodze, woda z prysznica raz zimna, a za chwile gorąca, stęchlizna w pokoju, wygląd łazienki,

Łukasz

Pobyt - Styczeń 2022

Pobyt - Maj 2022

maciek

Łukasz

Pobyt - Kwiecień 2018

Hotel naprawdę godny polecenia 90 % Niemców, super jedzenie baseny, obsługa. Na minus pokoje dla Polaków oraz rezydent.

Zalety

Jedzenie, plaża, rafa i baseny.

Wady

pokoje dla Polaków i rezydent

Paweł

Pobyt - Wrzesień 2017

Hotel ogólnie bardzo fajny, miła obsługa, jedzenie pyszne ( brak zemsty ), baseny fajne dwie zjeżdżalnie dla dorosłych i kilka dla dzieci, animacje dostateczne, pod tymi względami naprawdę polecam. Niestety Polaków pchają do najgorszych i najdalej oddalonych pokoi, podczas mojego pobytu, naszych rodaków było tylko 15 osób i wszyscy byliśmy zakwaterowani w najgorszym i najdalej oddalonym budynku. Kolej minusem jest rezydent Wezyra, jego praca polega tylko na sprzedawaniu wycieczek, miał nam dostarczyć do pokoi kopertę z informacją o transferze powrotnym do Polski, niestety tego nie zrobił i samemu trzeba było wydzwaniać i dowiadywać wszystkiego. Pozdrawiam Paweł

Zalety

- jedzenie -obsługa -plaża -rafa -baseny

Wady

- pokoje dla Polaków - rezydent

Agata Z

Pobyt - Kwiecień 2017

Teren hotelu duży, przepiękna zadbana zieleń i kwiaty, blisko plaża równiez bardzo ładna. Od 18:00 czynny bar z bilardem za dodatkową opłatą. hotel polecam zarówno aktywnym jak i tym którzy chcą wypocząć i zrelaksować się. Ocena ogólna bardzo dobra.

Zalety

Zjeżdzalnie, sporo atrakcji dla dzieci, na terenie hotelu również kort tenisowy. Serwują kawę z ekspresu, na barach woda butelkowa, wifi na hasło, posiadają restauracje tematyczne, na urodziny kwiaty, dla nowożeńców owoce i dekoracja z ręczników w pokoju. W hotelu czysto i schludnie tak samo w pokojach. Stołówka z widokiem na morze, praktycznie z większości kluczowych miejsc w hotelu i tarasów barowych widać morze, zadbany ogród z relax pool i mnóstwem kwiatów!

Wady

W bungalow zanim zacznie dawać efekty klimatyzacja to trochę potrwa.

Agata Z

Pobyt - Kwiecień 2017

Zalety

Wady

W bungalow zanim zacznie dawać efekty klimatyzacja to trochę potrwa.

Sylwia

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Grudzień 2016

hotel położony przy ładnej plaży. Duża ilość basenów. Hotel ma także pokoje w bungalowach. Można korzystać tylko z dyskoteki w Albatros Palace. Duża ilość restauracji tematycznych. Ogólne wrażenie średnie.

Pobyt - Sierpień 2014

w hotelu 95% Rosjanie katastrofa, jak na 10 raz pobytu w Egipcie i 3 raz w hotelu sieci PICKALBATROS to ten jest na poziomie średnim, ale polecam

Zalety

piękna plaża

3.8
Karol

Pobyt - Sierpień 2014

Hotel ma ładne położenie, ładną plażę dużo zieleni, kilka restauracji i na tym tyle. Nasz pobyt zaczął się od słów czy chcemy dobry pokój czy nie ,odpowiedż była oczywista następnie poproszono nas o 50$ mając obraz pokoi z oferty stwierdziliśmy, ze nie będzie tak żle i postanowiliśmy nie dopłacać recepcjonista z cynicznym uśmiechem na twarzy dał nam kartę do pokoju, który znajdował się w bungalowach. Pokój był daleko od budynku głównego, klimatyzacja ledwo działała, w łazience i pokoju grzyb na ścianach połamane płytki brak kotary ,cała łazienka zalana po jednej kąpieli, brak ciśnienia w baterii oraz nie działająca suszarka. Widok z z tarasu na piękny wielki mur w odległości 2 m, który zasłaniał wszystko łącznie ze słońcem byliśmy załamani to nasz 8 pobyt w Egipcie ale nigdy nam się taki pokój nora nie trafił. Zadzwoniliśmy na recepcję ale powiedziano nam, że już nie ma dla nas innego pokoju. Spaliśmy przy zapalonym świetle baliśmy się owadów których było naprawdę sporo. następnego dnia pół dnia latania i proszenia się o zamianę za dodatkową opłatą. Zamiana nastąpiła co prawda widok na morze z tarasu natomiast pokój za nic nie przypominał tego z oferty stare zaniedbane meble wiało komuną oraz wszechobecny brud cały telewizor zalany był białą cieczą i mimo iż codziennie zostawialiśmy sprzątającemu 3$ ani razu go nie przetarł natomiast zapominał często zostawiać nam ręczniki i trzeba było go szukać po hotelu. Jeśli chodzi o restaurację było ich kilka z nazwy azjatycka meksykańska itp ale w każdej to samo osoby które były kilka razy w Egipcie wiedzą , że jedzenie jest monotonne i po kilku dniach ma się dość natomiast nie rozumiem po co kilka restauracji tematycznych w ofercie skoro w każdej to samo? Bardzo mało owoców( banany za dojrzałe czarne, jabłka, gruszka, melon oraz niedojrzałe daktyle we wszystkich restauracjach takie same nie widziałem nic innego). Bar na plaży-kolejka i wydzielanie pizzy. Obrzydziliśmy sobie to piękne miejsce jakim jest Egipt.

Zalety

piaszczysta plaża na terenie hotelu, duża ilość basenów

Wady

standard pokoi w bungalowach tragiczny, w budynku głównym po dopłacie 50$ niewiele lepszy, nieprzyjemny recepcjonista nastawiony na kase, jedzenie monotonne i mimo kilku restauracji w każdej to samo mały wybór, animacje w ciągu dnia beznadziejne widać, ze nie za bardzo chce się animatorom pracować kolegują się z kim mają ochotę a reszta się nie liczy, wieczorna rozrywka zagraniczna muzyka śpiewana przez jakiś przypadkowych arabskich śpiewaków zero klimatu arabskiego naprawdę każdy to komentował lepiej wybrać się na dyskotękę do Hurgady ale niestety często nie ma chętnych przez co są odwoływane ,Hotel dla emerytów. 99% rosjan przez co każdy myślał, ze my również jesteśmy z Rosji.

Alter

Pobyt - Lipiec 2014

Duży obszar; wiele basenów małych i większych, zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Jedzenie jakościowo kiepskie choć ilościowo dużo. Owoce dostępne, ale niezbyt wyszukane.Arbuzy i melony tak pożądane w tym klimacie, są ale trzeba poszukać po wszystkich restauracjach. Miejsce ich serwowania się zmienia. Jeden z barów w lobby serwuje b. dobre kawy. Wyjście z hotelu nie ma sensu bo dookoła pustynia lub inny hotel. Na terenie hotelu kilka małych sklepików z pamiątkami. Można pojechać do Hurghady taxi, ok. 5$ w jedną stronę. Trzeba się targować i ustalić cenę przed wejściem do taxi. Zapłatę dać po kursie. Jednemu z urlopowiczów , w czasie mojego pobytu, pomimo, iż zrobił jak zostało t u opisane, kierowca wmówił, iż dostał jedynie 1$. Tak więc kurs kosztował 9$. Można zamówić taxi z hotelu, ale to jest drożej. Warto pójść na spotkanie rezydentem, na którym tego wszystkiego można się dowiedzieć. Można skorzystać także z wycieczek. Hotel ma swoją plażę, dość duża i piaszczysta. Oferta all inclusive obowiązuje do samego końca pobytu, mimo iż pokoje trzeba opuścić o 12.00 w dniu wyjazdy.

Wady

Jedzenie !!!!

Beata z rodziną

Pobyt - Lipiec 2014

Hotel godny polecenia,Polaków kwaterują w bungalowach,nie w budynku głównym,ale to dobrze,bliżej z dziećmi do basenów.Dużo leżaków,nie ma problemu z zajęciem miejsc.Na plaży przy morzu w pierwszym rzędzie trzeba zajmować rano,ale nasze dzieci wolały być nad basenem.Jedzenie dobre duży wybór nie ma co narzekać.Warto wziąć ze sobą duże koła do pływania lub materac,bo jednia zjeżdzalnia tylko z tym sprzetem można zjeżdzać,a na miejscu dosyć drogo sobie życzą za kupno.Warto popłynąć na wyspę Giftun tam można posnurkować,należy wziąć ze sobą maskę i rurkę do snurkowania.Przy hotelu też można pooglądać .Pobyt udany wypoczęliśmy i dzieci też zadowolone.

Zalety

Duże pokoje rodzinne,baseny fajne,morze bardzo blisko.

Wady

Na siłę można by było coś znależć,ale ogólnie wrażenie bardzo dobre

Marcin

Pobyt - Czerwiec 2014

Zaskoczeniem dla mnie było, że zdjęcia które są w ofercie wycieczki, nie przedstawiają realnego hotelu, który jest na miejscu.

Zalety

Blisko plaża. Pokoje daleko od hotelu, chyba że zapłacisz dodatkowo dolary, to dostaniesz blisko morza.

Wady

Zdjęcia które przedstawiają basen, jest całkiem inny od tego, który jest na miejscu przy hotelu, brak wysepki i przejścia przez pomost. Aby mieć miejsce na plaży, trzeba wstawać po 5 nad ranem i zajmować leżaki. Rosjanie potrafią zdjąć ręcznik i go odłożyć a ty zostajesz z niczym, chyba że się będziesz kłócił. 90% Rosjan, reszta inna narodowość. Jest opisane, że można korzystać ze zjezdzalni, niestety to nie prawda, nie można z niej korzystać, tylko i wyłącznie z basenu przy hotelu. Jedzenie jest monotonne po 4-5 dniach pobytu. Piwo tylko lane, butelkowe może Ci dadzą, jeśli zapłacisz.

Henryk P.

Pobyt - Czerwiec 2014

To nie był nasz pierwszy pobyt w Egipcie. Ten hotel jest godny polecenia . Posiada kilka basenów / w tym dla dzieci ze zjeżdżalniami/ . Kilka stołówek z różnymi kuchniami. Sporo barów . Ładna plaża nad morzem. Obsługa miła, nie wymuszająca napiwków. Każdy znajdzie coś dla siebie. Jest to obiekt wyremontowany, pokoje czyste i wszystko w nich działa prawidłowo. Wyjazd za pośrednictwem biura ITAKA / mieliśmy problem z podejrzeniem złamania kończyny - należy się pochwała dla rezydentów i sposobu organizacji pomocy, możecie im zaufać/ . Co do dopłaty do pokoju w budynku głównym to powiem , że nie warto . Co tu dużo pisać - wszystko co jest napisane w szczegółach oferty jest prawdą . P O L E C AM .

Zalety

Ładna plaża i baseny baseny. Dla dzieci basen ze zjeżdżalniami. Dobra obsługa. W pokoju wszystko działało bez zarzutu.

Wady

Spora dopłata do pokoju w budynku głównym / 10 dolarów od osoby za jeden dzień / o czym w ofercie nie było mowy.

jagoda56

Pobyt - Lipiec 2012

Pobyt uważam za udany.Spędziliśmy tam wiele niezapomnianych chwil. Można korzystać z 3 hoteli tz.basenów,barów.Wysokie zjeżdzalnie dla dorosłych,a dla dzieci super baseny z placem zabaw.Świetny basen ze sztuczną falą. Posiłki dla mnie dobre.Inni narzekali.

Marek

Pobyt - Luty 2012

Ogólnie: bardzo fajny pokój to 620-625 (widok na morze około 30 m od balkonu), jedzenie super - duży wybór i rotacja ;-), plaża też oki - około 50m od brzegu jest juz 2-3 metry można pływać. Dla dzieci Aquapark, jako że byliśmy z TUI za darmo wejście do Jungle Aqua parku, obsługa super miła ( na napiwki wydaliśmy około 20 $/tydz), uważam że hotel naprawdę o dobrym standarcie. Szkoda że tak mało go w last minute, jeśli chodzi o leżaki to koło 9 już był problem ale zazwyczaj cos sie znalazło. AHa, niektóre pokoje mają sejfy za free ...

Arek

Pobyt - Lipiec 2011

Bardzo miło będę wspominał pobyt w tym hotelu, wszystko super i na wysokim poziomie. Jedyne co, to biuro z którym bym się tam wybrał, nie polecam wybierać się tam z biura Oasis Tours nie potrafią nic dobrze zorganizować, zawsze jest jakieś zamieszanie na szkodę klienta.

marecki_78

Pobyt - Sierpień 2010

No coż, wyjazd był w 2009 roku ale sie wpiszę: wyboru hotelu dokonywaliśmy z pomocą sersu TripAdvisor i nie kłamie. Hotel świetny ale jedno małe ale ... nie jest tani ;-). Bardzo blisko do wielkiego centrum handlowego SENZo (jest tam hipermarket- ceny OKI) i wile innych sklepów ale ceny wysokie Co ciekawe obok połozony jest hotel Albatros palace (5*) który ma dużą gorszą plaże (kamienistą). Aha jak mozecie to bierzcie pokoje z widokiem ma morze napewno: numery 520-525 (warto dac za nie 10-20$$ na recepcji). Jedzenie super - duży wybór - małe ale lody dają tylko dzieciom ;-( Poza tym oki - warto wybrac się do Jungle Aqua Parku na dzień ;-) Pozdr

Albatros Beach Resort