Albatros Aqua Blu Resort

Polecam, szczególnie na wakacje z dziećmi. Bardzo dużo atrakcji, ponad 60 zjeżdżalni, dobre jedzenie, czysto, fajna obsługa, przestronny pokój i blisko od lotniska.

Hotel bardzo ładny. Wszystko oceniam bardzo dobrze. Bardzo dużo zjeżdżali dla dzieci i dorosłych. Każdy ma co robić. Duzo lezakow . Resteuracje oferują urozmaicone menu od kuchni włoskiej pizze makarony po owoce morza i ryby. Czynne cala dobe .hotel czysty .czuliśmy się zaopiekowani i chętnie skorzystałabym poraz kolejny. Było super naprawdę polecam

Hotel bardzo ładny, chociaż pokoje mogłyby już być odnowione. Ale zawsze czystko, ręczniki wymieniane. Teren piękny, czysty i bardzo zadbany. Obsługa bardzo miła. W restauracjach bez szału, ale nie ma się też do czego przyczepić. Jedzenie różnorodne. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Ogólne wrażenie pozytywne, kolejny pobyt po kilku latach w tym hotelu i niestety już lata świetności ma za sobą. Pokojei toalety do remontu

Nie mamy większych zastrzeżeń do hotelu.

Nazwa  Albatros Aqua Blu Resort
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Ras Um El Sid
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne

Zachwycających rozmiarów aquapark z kilkudziesięcioma zjeżdżalniami.

Hotel położony na klifie, 800 m od prywatnej plaży z rafą koralową.

Bogata oferta sportowa: tenis, siatkówka, minigolf, wielkie ogrodowe szachy, aerobik boccia, centrum sportów wodnych.

Kanały weneckie, po których można pływać gondolą.

Wyświetlono 408 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Duży kompleks, połączony z drugim hotelem tej samej korporacji, czystość.

Wady

Zalety

Położenie Czystość Jedzenie Zjezdzalnie

Wady

Zalety

Aquapark, otoczenie hotelowe. Czystość, miła obsługa.

Wady

Brak.

Malwinka

Zalety

Obsługa w recepcji i barmani, kelnerzy super

Wady

Pokoje do remontu Słabe animacje

Robert

Nie mamy większych zastrzeżeń do hotelu.

Paweł

Właśnie wróciliśmy z rodzinnych wakacji. Transfer z lotniska szybki i sprawny. Rezydent mówi w naszym języku i z sensem. Dostaliśmy pokój z widokiem i wyjściem na basen - super opcja dla dzieciaków. Pokój jak to w Egipcie - nic szczególnego, klimatyzacja działa cicho i wydajnie, wygodne łóżka. Piękna zieleń palmy i zadbany ogromny teren zielony. Hotel położony na dużym obszarze. Każdy znajdzie coś dla siebie - leżak, pufę, miejsca przy stoliku itp. Mnóstwo atrakcji dla dużych i małych. Dobre jedzenie. Polecam wszystkim niezdecydowanym. Warto.

Zalety

Dobre położenie, Zadbany piękny teren zielony, Mnóstwo atrakcji dla dużych i małych, Dobre jedzenie, Drinki, lody, cienkie frytki :-) Mnóstwo basenów, czyste i ciepłe, Ratownik przy każdej zjezdzalilni i basenie, Wifi w całym hotelu bezpłatnie, Możliwość skorzystania z atrakcji w hotelu obok Aquapark

Wady

Słabe, niskiej jakości animacje wieczorne

Jacek

Rewelacja. Polecam każdemu. Właśnie tu jestem z rodziną 15. 06.2024. czysto, porządek, dużo restauracji, jedzenie dobre. Każdy coś znajdzie dla siebie. Nikt nie wyciąga nachalnie rąk po napiwki. Mnóstwo zjeżdżalni. Co kawałek basen, poprostu bajka🙂🙂. W tamtym roku Hurghada, tragedia. Teraz zwrot o 180 st. Nie ma się co zastanawiać, za tą kwotę rewelka😁

Zalety

Park wodny, czystosc

Wady

Pewnie niektórzy coś znajdą. Ja nie mam się do czego przyczepic

Pobyt - Maj 2024

Dwoje dorosłych dwójka dzieci, a pokój z trzema łóżkami. Po złączeniu daliśmy radę :) sam obiekt bardzo na plus, atrakcji dla dzieci ogrom, zdjęcia tego nie oddają. Trzy spore baseny dla maluszków plus chyba 4 aquaparki dla starszych (od 1.2 m). Oczywiście plus zwykłe baseny. Jedzenie dość ok, sporo wołowiny, ryb, kurczaka (ale nie piersi). Conajmniej dwukrotnie krewetki królewskie. Poza tym standardowo. Świeże soki bez dodatkowych opłat. Mini disco monotonne, ale był popcorn. Hotel nadal się rozbudowuje, robią jakąś rzekę chyba. Możliwy przejazd gondolą po hotelu. Obsluga bardzo miła, jeszcze milsza po napiwku :) obiekt powoli wymaga odświeżenia, zwłaszcza wspólne toalety przy basenach, łazienki. Obsługa mówi po angielsku, nastawienie głównie pod rosjan. Sklep na terenie hotelu dość drogi, 200 m od hotelu zrobicie zakupy taniej.

Zalety

Infrastruktura Baseny dla dzieci

Wady

Komary :)

Karol

Pobyt - Maj 2024

Bardzo ładny, zadbany resort. Dla dzieciaków nie ma mowy na nudę!!! Pokoje czyste, jedzenie pyszne.

Zalety

Pyszne jedzenie, duże czyste przestronne jedzenie. Brak mowy o nudzie dla dzieci.

Wady

Jak dla mnie brak wad.

Alicja

Pobyt - Luty 2024

Hotel spełnił wszelkie oczekiwania. Byłam 3 razy w egipcie i mogę szczerze polecić ten resort. Znakomita lokalizacja (polecam się wybrać do farsha cafe-jakoś 1,5 km spacerkiem od hotelu) Obiekt naprawdę duży, baseny, zjeżdżalnie wszystko na plus. Pokoje bardzo czyste i pan Mahmoud nam robił świetne dekoracje z ręczników. Przesympatyczna obsługa i jedzenie smaczne. Idzie się dogadać w języku angielskim, niektórzy znali również język Polski. Na plaże kursuje co jakiś czas bus z hotelu za darmo, ale jest tak blisko że bez problemu można się przejść. Od 10-22 gondola bezpłatna. Dostęp do zjeżdżalni w hotelu obok 10-17.

Aleksandra

Pobyt - Luty 2024

Hotel spełnił nasze wymagania, czyste i przestronne pokoje. Dużo restauracji na terenie hotelu i dużo fajnych zjeżdżalni w aquaparku. Polecam.

Wady

Remont na terenie hotelu, trochę hałasu przy pracy koparki przy podgrzewanym basenie

Grzesiek

Pobyt - Luty 2024

Hotel bardzo ładny Pokoje czyste Obsługa super Baseny czyste Jedzenie dla każdego coś dobrego

Zalety

Dużo basenów

Wady

Za duzo gości z Rosji a za mało Polaków Może trafiliśmy na taki termin

Pobyt - Styczeń 2024

Hotel dostosowany pod dzieci. Atrakcje baseny animacje dla dzieci super. Dla dorosłych dużo gorzej jeśli chodzi o animacje. Baseny podgrzewane. Restauracje wypisane 5 a generalnie są dwie podwójne. Jedzenie jak w Egipcie na plus wyciskane soki. Dla dzieci w barze Sport popcorn co jest dużym plusem. Do morze około 1 km jednak przy plaży nie ma rafy więc na rafe jeśli kogoś interesuje trzeba podejść na radę do hotelu El Faranna gdzie wejście jest płatne ale rafa jest cudowna. Do Old Marketu 2 km więc wieczorami blisko żeby pochodzić po okolicy. Ogólnie hotel jeśli chodzi o pokoje to do remontu. Obsługa nie do końca zainteresowana Polakami. Skupieni na (...). Na duży minus brak boksów na śniadanie jak wylat nad ranem. Otrzymaliśmy informację że jest bar że śniadanie do 6 rano w którym praktycznie nic nie było. A hotel obok Aqua Park dostali bez problemów i przypominania się lanch boxy ze śniadaniem dla każdego. Także tu dużo minus dla nich. Nie było problemu ze zmianą pokoju bo otrzymaliśmy 3 osobowy przy 4 osobach. Ale musieliśmy długo czekać na ten pokój miały być o 12:00 tak przy meldowaniu się powiedział pan w lobby a pokój dostaliśmy o 15;00. Przy nie pełnym obłożeniu hotelu.

Zalety

Odrazu przy przyjeździe nad ranem 5:30 opaski dla klientów. Podgrzewane baseny łącznie ze zjeżdżalniami. Dużo barów. Sporo jedzenia pod dzieci. Animacje dla dzieci. Popcorn lody dla dzieci. Wyciskane soki na śniadanie oraz duża ilość owoców. Bardzo dobra kawa mrożona oraz latte. Możliwość korzystania z Aqua parku w sąsiednim hotelu od rana do godziny 17:00 oraz z ich barów obok basenów jak również ze śniadania w ich hotelu.

Wady

Brak lanch boxow przy wyjeźdźcie nad ranem. Długi czas oczekiwania na pokój przy przyjeździe. Pokoje do remontu. Brak zainteresowania Polakami. Przy barze często brak piwa lub innych alkoholi trzeba było czekać aż doniosą albo iść do innego baru. Sprzątanie pokoju na niskim poziomie nie dostarczana woda butelkowa przy sprzątaniu.

Mirek

Pobyt - Styczeń 2024

Polecam. Dla rodzin z dziećmi rewelacja.Aqua Park super,do tego drugi Aqua Par w hotelu obok(200 m). Hotel czysty , zadbany.Jedzonko ok każdy znajdzie coś dla siebie.Polecam

Łukasz

Pobyt - Październik 2023

Świetny hotel , bardzo czysty , bardzo dobre jedzenie , fajna plaża hotelowa. Hotel spełnił w 100% nasze oczekiwania .

Zalety

Niezliczona ilość basenów i zjeżdżalni , dużo zieleni na terenie hotelu , przyjazna obsługa

Wady

B/u

Pobyt - Październik 2023

Wczasy z dzieciakami uważamy za bardzo udane. Potwierdzam że obsługa hotelu na każdym stanowisku, czy to Pan sprzątający, kelner, ratownik bardzo mili. Zagadywali i zaczepiali dzieciaki w miły sposób. Piękny i Zadbany teren hotelu, wszędzie roślinki i drzewka. Ogrom basenów i zjezdzalni dla małych i dla dużych od 120 cm i bardzo pilnowali tego, te były naprawdę szybkie. Obok drugi hotel też z wielkim aqua parkiem. Pokoj czysty, w bardzo dobrym stanie, przestronny, w budynku glownym. Miał jednak wadę, bo atrakcje na patio było bardzo głośno słychać w pokoju, były na szczęście tylko do 22.30. Jeśli chodzicie spać wcześniej to proście o inne budynki - było ich 8 chyba. Budynki 1 piętrowe ale bez windy. Wózek zostawał na dole. Prawie codziennie było ułożone jakieś zwierzątko na łóżku z ręczników, dzieci były tym zachwycone. Nikt nie domagał się napiwkow. Klientela głównie rosyjskojezyczna. W momencie naszego pobytu nie było (chyba) zbyt dużego obłożenia bo było dużo miejsc na leżakach i na plaży i w hotelu. Restauracji kilka do wyboru, w każdej trochę co innego. Nie w każdej była pizza dziecko smutne :D Jedzenie ogólnie było smaczne, wszystko dało się zjeść, ale wydawało mi się że wybór dań mięsnych mógłby być większy. Może wybrzydzam. Nie było natomiast jajecznicy tylko omlet na słono, nie było np. Arbuzow cały wyjazd. Poza tym menu standardowe jak na takie wczasy. Restauracje też czyste. Ogromny plus za pyszne ciasta i słodycze, nie tylko typowe przesłodzone kolorowe żelowe. Pyszne torty, słodkie bułki, ciasta z kremem. Naprawdę byliśmy zadowoleni z pobytu, jak za takie pieniądze, nie zdążyliśmy przez tydzień nawet pójść na każdy basen, zjeżdżalnie czy atrakcje, np na wydarzenie Neverland w drugim hotelu. Plaża w hotelu Sharm, przy niej rafa koralowa i pływające kolorowe rybki jak z Nemo. Super sprawa. Polecamy serdecznie jako stare wygi all inclusive :)

Zalety

Bardzo przyjazna obsługa Zadbany ogród Czysto Dużo wodnych atrakcji dla dzieci i dorosłych Blisko sklepów Pyszne ciasta

Wady

Jedzonko było dobre ale mogło by być większy wybór - brak jajecznicy na śniadanie i arbuzow cały tydzień Brak windy

Wiktor

Pobyt - Październik 2023

Hotel bardzo czysty i ładny. Baseny i wszystko wokół nich na bieżąco czyszczone. Sam hotel i pokoje super. Nie mieliśmy się do czego przyczepić pod tym względem. Teren hotelu pięknie oświetlony w nocy. Na terenie hotelu jest masa basenów o różnej wielkości i głębokości. Każdy znajdzie coś dla siebie. Imponujące , że każdy basen ma ratownika lub nawet dwóch którzy cały czas pilnują porządku i bezpieczeństwa. Ilość zjeżdżalni również robi wrażenie. Restauracji jest kilka więc jest wybór w jedzeniu. Są też proste dania takie typowo dla dzieci np makaron, ryż, frytki, parówki itp. Na obiedzie są postawione na niższych stolikach aby dzieci mogły same korzystać. Ogólnie hotel mocno nastawiony na rodziny z dziećmi. Jest mini klub i kilka placów zabaw prócz tych wodnych. Ogólnie dzieci nie będą się tu nudzić tym bardziej że można korzystać również z aqua park hotelu obok który ma inne atrakcje wodne. Obsługa hotelu jest bardzo miła i pomocna. Nawet kucharz pomagał sam z siebie wnieść wózek po schodach jak widział, że ktoś ma problem. W kawiarniach mnóstwo specjałów kawowych do wyboru. Nie tylko czarna i biala kawa ale również można zamówić sobie u kelnera cappuccino, latte czy nawet kawę mrożoną. Są również herbaty i gorąca czekolada. Niestety większość animacji było w języku rosyjskim pewnie ze względu na przeważająca tam ilość gości z tego kraju:/ niemniej mogłoby to być bardziej zróżnicowane językowo. Mini disco dla dzieci jest ok. Animacje wieczorne tzw show jest ok ale mogłoby być bardziej zróżnicowane i rozwinięte. Świetną sprawą jest wybranie sie na Neverland Show. Niesamowite widowisko na wielkiej scenie z udziałem tancerzy. Piękne stroje i muzyka wraz z 3 daniowa kolacją podawana przez kelnerów. Swietna zabawa.

Zalety

Czystość, bezpieczeństwo, miła obsługa, bardzo duża ilość atrakcji i basenów, zadbana plaża

Wady

Animatorzy, wieczorne animacje bardzo głośnie i głównie w języku rosyjskim.

Wiktor

Pobyt - Październik 2023

Hotel bardzo czysty i ładny. Baseny i wszystko wokół nich na bieżąco czyszczone. Sam hotel i pokoje super. Nie mieliśmy się do czego przyczepić pod tym względem. Teren hotelu pięknie oświetlony w nocy. Na terenie hotelu jest masa basenów o różnej wielkości i głębokości. Każdy znajdzie coś dla siebie. Imponujące , że każdy basen ma ratownika lub nawet dwóch którzy cały czas pilnują porządku i bezpieczeństwa. Ilość zjeżdżalni również robi wrażenie. Restauracji jest kilka więc jest wybór w jedzeniu. Są też proste dania takie typowo dla dzieci np makaron, ryż, frytki, parówki itp. Na obiedzie są postawione na niższych stolikach aby dzieci mogły same korzystać. Ogólnie hotel mocno nastawiony na rodziny z dziećmi. Jest mini klub i kilka placów zabaw prócz tych wodnych. Ogólnie dzieci nie będą się tu nudzić tym bardziej że można korzystać również z aqua park hotelu obok który ma inne atrakcje wodne. Obsługa hotelu jest bardzo miła i pomocna. Nawet kucharz pomagał sam z siebie wnieść wózek po schodach jak widział , że ktoś ma problem. W kawiarniach mnóstwo specjałów kawowych do wyboru. Nie tylko czarna i biala kawa ale również można zamówić sobie u kelnera cappuccino, latte czy nawet kawę mrożoną. Są również herbaty i gorąca czekolada. Niestety większość animacji było w języku rosyjskim pewnie ze względu na przeważająca tam ilość gości z tego kraju:/ niemniej mogłoby to być bardziej zróżnicowane językowo. Mini disco dla dzieci jest ok. Animacje wieczorne tzw show jest ok ale mogłoby być bardziej zróżnicowane i rozwinięte. Świetną sprawą jest wybranie sie na Neverland Show. Niesamowite widowisko na wielkiej scenie z udziałem tancerzy. Piękne stroje i muzyka wraz z 3 daniowa kolacją podawana przez kelnerów. Swietna zabawa.

Zalety

Czystość, bezpieczeństwo, miła obsługa i atmosfera, przyjazny dla dzieci, ilość basenów i atrakcji

Wady

Animatorzy nie interesujący się w ciągu dnia większością gości tylko, wieczorne animacje bardzo głośnie i głównie dla i po rosyjsku.

Zbyszek

Bardzo duży, ładny, przestronny obiekt. Doskonały dla rodzin z dziećmi.

Zalety

- park wodny, ogromna liczba basenów i zjeżdżalni - czyste i obszerne pokoje i łazienki - duża liczba restauracji - ładne otoczenie hotelu, dużo zieleni

Wady

- słaby strumień wody pod prysznicem - małe tekturowe kubeczki do napojów - natrętne proponowanie usług hotelowych - średnio urozmaicone posiłki - rezydent JOIN UP ukrył część kosztów wycieczki ALL IN ONE( dodatkowo płatne pianki) - słabe wieczorne animacje - dojazd do plaży busem

Renata

Hotel godny polecenia ładne pokoje,kuchnia _każdy znajdzie coś dla siebie bardzo mili pracowici pracownicy

Zalety

Duzy obiekt świetna infrastruktura zjeżdżalnie,baseny 3 restauracje z których można korzystać mnóstwo barów,atrakcji dla dzieci

Wady

Nie ma

Albatros Aqua Blu Resort