Fajnie było. Piękna pogoda. Trochę daleko do Side.
Duży teren, blisko plaży, dobre jedzenie.
Zimna woda w basenach,
Hotel ekskluzywny, pięknie położony, dużo zieleni, blisko do morza, wspaniałe baseny. Pokoje duże bardzo wygodne. Obsługa, ochrona rewelacja. Posiłki wspaniałe, baaardzo duży wybór dań i napoi.
Ten hotel to same zalety: obsługa, ochrona, komfort całego obiektu, przepiękne położenie.
Mieliśmy pokój na poddaszu, nieco niskie sufity jak na nasz wzrost, ale dzięki temu widok na morze i park w otoczeniu hotelu był wszystkiego wart. Obsługa bardzo staranna., dbająca o szczegóły. Minibar cały czas pełny w cenie pobytu. Woda w lodówkach całodobowy dostęp na terenie całego kompleksu. Leżaki bezpłatne. Niestety turyści robili rano wyścigi na zajmowanie leżaków, ale zawsze dało się coś zająć. Bardzo duży wybór ryb, mięs, warzyw na posiłki. Jedzenie różnorodne i smaczne. Ryby zawsze świeże co jest rzadkością w opcji all inclusiv.
Niewątpliwą zaletą jest lokalizacja blisko plaży, zejście do plaży przez przepiękny zadbany park z drzewami oliwnymi i palmami. Bardzo czysto i przy hotelu, i w parku i na plaży. Przebieralnia na plaży zawsze mnie cieszy i WC z prysznicem.
Nie podobały mi się małe szafy w pokoju hotelowym gdzie się nie mieściły sukienki do powieszania. Trzeba było kombinować i jakość zawiesić w łazience. Nie było żadnych haków i wieszaków żeby można było powiesić kurtkę czy polar. Do suszenia ręczników czy kąpielówek po plażowaniu było zbyt mało miejsca na balkonie. Zamiast prysznica wanna z zasuwanymi drzwiami. Tutaj poziom hotelu oceniłabym na 3-3,5 gwiazdki. Natomiast restauracja, recepcja inne wspólne przestrzenie są przepiękne.
Hotel godny polecenia, teren rozległy w ciągu dnia nie odczuwa się dużej ilości ludzi widać dopiero wieczorem na animacjach :) Pokoje bardzo czyste.
Jedzenie bardzo dobre, obsługa miła, sympatyczne Panie w mini klubiku oraz animatorzy. Dużo zieleni. W sklepie jubilerskim bardzo miła Pani która jest Polką i chętna do pomocy oraz udzieli informacji na zapytany temat. Fajna sprawa piano party i party motyw motyle:) Jednym słowem zawsze coś się dzieje czas płynie za szybko. Plaża piaszczysta i jest gdzie pospacerować, do plaży nie jest daleko jak niektórzy uważają, że to wada - bzdura:)
Nie ma się do czego przyczepić. Jeden minus jak ktoś wyjeżdża bardzo wcześnie i by chała skorzystać ze śniadania o 4 rano to trochę kiepsko brak pieczywa, ale my poprosiliśmy Pana z obsługi i przyniósł nam:)
Rewelacja pod każdym względem Jeden minus ,to zachowanie meganera obsługi personelu stołówki ,stał w krzakach i obserwował, jak Ci obsługują uczestników Bardzo niesmaczne zachowanie
Architektura,obsługa hotelu ,pełen profesjonalizm
Menager obsługi restauracji
Hotel , obsługa , jedzenie jest super . Od samego wejścia jest przyjemnie , boy hotelowy bierze od nas walizki , na wejściu czuć chłód klimatyzacji i czekają na wejściu dwa różne zimne napoje i owoce i tureckie przysmaki . Pokoje są odremontowane , byliśmy w budynku głównym , pokój od strony ulicy , aczkolwiek zero hałasu , klimatyzacja działa bez zarzutów , wyłącza się przy otarciu balkonu albo drzwi wejściowych ( bardzo dobre rozwiązanie ). Restauracje i bary przeszły moje oczekiwania, ilość i standard jedzenia na najwyższym poziomie , drinki również . Kelnerzy od razu podchodzą w restauracji i pytają co pijemy . Jest główna restauracja , dwie ala carte , trzeba mieć zrobioną rezerwację do nich i tylko jedno wejście jest w pakiecie . Czystosc basenu super , ilość leżaków i parasoli ok , jest pan basenowy który zawsze służy pomocą , jeśli czegoś brakuje to od razu nam to organizuje . Jest nawet kelner na rolkach który przywozi nam drinki z baru wprost do leżaka . Dzienne zajęcia w basenie i wszystkie wieczorne występy bardzo przemyślane czasowo , wszystko jest z dobrym smakiem i atrakcyjne . Jak pomyślisz że już niczym hotel cię nie zaskoczy to się mylisz , codziennie potrafisz zaskoczyć , zaczynać od sushi baru do mini krabów kończywszy na wielkich balonach na trawie . Na plaży bardzo dużo leżaków .Jak dla nas wyjazd bardzo bardzo udany
Obsługa , ilość i jakość jedzenia , atrakcje
DJ , który gra zbyt ciężką muzykę
Hotel super pokoje codziennie sprzątane okolica piękna
Pokoje czyściutkie obsługa bardzo miła
Dla nas brak wad
Ok hotel, bez rewelacji. Na pewno nie zasługuje na miano hotelu 5-gwiazdkowego.
Ok jedzenie, ok obsługa, blisko morze z plażą piaszczystą, dużo fajnych animacji, dobry hotel na wyjazd z dzieckiem.
Zagrzybiały prysznic, jedzenie po 2 dniach już zbrzydło - jakość średnia, rewolucje żołądkowe jednego dnia (małżonka również). W pokojach bardzo głośno, totalnie niewygłuszone. Woda w basenie brudna albo mało chloru - na posadzce dużo piasku a wodzie włosów.
Hotel ładny pod każdym względem, pokoje ładne sprzątane codziennie.obsluga hotelowa przemiła
Duża zieleni, blisko plaża. Wakacje uważam za udane na pewno za rok wrócę do tego hotelu
Hotel bardzo przyjemny w odbiorze. Kompleks rozbity na kilka mniejszych budynków poprzedzielany alejkami wypełnionymi miłą dla oka florą.
Dwa duże baseny: Jeden przeznaczony dla najmłodszych ze zjeżdżalniami i różnymi animacjami. Drugi dla pragnących nieco spokojniejszej atmosfery.
Internet. Teoretycznie jest darmowy w miejscach publicznych, ale często się rozłącza. Jest też sieć płatna, tylko trzeba mieć na uwadze, że płacimy za dostęp dla jednego urządzenia. Ogólna wrzawa przy posiłkach, ale to problem wszystkich masowych stołówek.
Generalnie wszystko ok po za tym że klimatyzacja ciągle się wyłączała i było ciepło zanim się schłodziło
dużo zieleni można po spacerować plaża super
bardzo małe windy
Polecam ten hotel. W całym obiekcie jest czysto, jest dużo zadbanej zieleni, plaża jest szeroka, wystarczy dla wszystkich leżaków w pełni sezonu. Są dwa duże baseny, bary z jedzeniem i piciem przy basenach i na plaży, obsługa jest miła, pomocna. Obiekt Alba Resort jest rozległy, można spacerować, panuje fajna, luźna atmosfera. Zdecydowanie polecam, zarówno parom, jak i rodzinom z dziećmi.
Położenie niedaleko Side (można samemu pojechać na wieczorny spacer), krótki transfer, wielkość obiektu, szeroka i piaszczysta plaża, baseny, bary, jedzenie i picie, czyste i zadbane pokoje hotelowe, atmosfera.
Brak. Dla "marudy" pewnie coś się znajdzie.
Pokój był w porządku. Ogólnie oceniłabym hotel na 4 gwizdki a nie na 5.
Bliski dostęp z hotelu do plaży.
Problemy z klimatyzacją w lobby oraz stołówce, znajomi mieli również problemy z klimatyzacją w pokoju. Obsługa jak pytaliśmy dlaczego klimatyzacja nie działa mówili, że stara instalacja i przez to nie wyrabia. Uważam za porażkę mini zoo! Nie humanitarne jest trzymanie małych koników w klatce gdzie nie mają miejsca do poruszania się i wybiegu. Hotel nastawiony wyłącznie na Niemców i Rosjan bo obsługa z recepcji tylko i wyłącznie rozmawia w tych językach pomimo że Polacy tez korzystają z hotelu.
Super zadbany hotel, uprzejma i miła obsługa ,hotel położony w pięknym miejscu , piekna plaża ,dużo zieleni. Hotel do którego chce się wracać.
Super atmosfera bardzo dobre ,pyszne jedzenie ,super animatorzy, codziennie animacje dla dzieci i dorosłych(muzyka na żywo, dyskoteka, pokazy akrobatyki ,tańców), alkohole w porządku piwo bardzo dobre, wszystko w szkle . Przemiła i pomocna Pani Wiola w sklepie z biżuterią koło basenu , pozdrawiamy serdecznie.
nie zauważyliśmy
Pobyt udany przyjazny dla dzieci codziennie sprzątanie pokoju
Super atmosfera bardzo dobre jedzenie wspaniali animatorzy super wypoczynek
Polecamy z calego serca hotel Alba Resort pod kazdym wzgledem.
Teren piekny, przepyszne jedzenie,przemili ludzie z obslugi,czystosc na wysokim poziomie.Wieczorami animacje dla dzieci ,i dorosłych codziennie.Pozdrawiamy pania Zekiye,cudowna kobietka
Pozytywnie. Wszystko ok. Wakacje uważam za udane.
Dużo zieleni. Miła obsługa.
Brak dobrej kawy
Resort bardzo przyjemny , czysto, dużo zieleni, pokoje odnowione . Jedynie główne lobby wymaga remontu. Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna
Płatne wifi w pokojach
Duży,ładny,zadbany teren.pokoje hotelowe czyste,codziennie sprzątane.obslyga bardzo miła
Super pobyt w super miejscu. Hotel to kilka niewysokich budynków położonych wśród bardzo zadbanej zieleni pełnej kolorowych kwiatów. Wszędzie jest blisko, a jednocześnie jest wiele miejsca do długich spacerów. Blisko piaszczysta szeroka plaża z łagodnym zejściem do morza (plażą można spacerować przez wiele kilometrów). Leżaki, materace i ręczniki (z możliwością codziennej wymiany) bezpłatne. Wiele atrakcji dla dzieci - w tym mini zoo, animacje i osobne baseny dla dzieci. Pokoje przestronne, sprzątane codziennie. Wymieniana pościel i ręczniki. TUTAJ MAMY WAŻNĄ INFORMACJĘ - numery pokojów są czterocyfrowe. Pierwsza cyfra to numer budynku, druga to numer piętra, a następne dwie to numer pokoju. Nie można zgodzić się na pokój z drugą cyfrą 4 - są to pokoje na poddaszach, nie spełniające oferowanych w umowach standardów. Nam się taki trafił, ale bez żadnego problemu zamieniliśmy go na "normalny" pokój. Jedzenie bardzo smaczne i zróżnicowane. Praktycznie rzecz biorąc można posilać się przez całą dobę z krótkimi przerwami (my do hotelu dotarliśmy o drugiej w nocy i byliśmy mocno zdziwieni, bo mogliśmy skorzysta z otwartej restauracji i zjeść smaczny posiłek). W codziennym menu restauracji znaleźliśmy bardzo duży wybór serów, warzyw, owoców, makaronów, mięs z grilla, codziennie ryby. W hotelu panowała super atmosfera - obsługa bardzo sympatyczna, pomocna i uśmiechnięta, bez najmniejszego natręctwa. Na terenie hotelu znajduje się 5 barów w tym jeden (przy recepcji) czynny całą dobę. Barmani byli zawsze uśmiechnięci a robione przez nich koktajle były, naprawdę, super. Mimo tego, że hotel był zapełniony w 100% nigdy przed barami nie tworzyły się kolejki. W hotelu było bardzo dużo Polaków i Niemców. Trochę mniej nacji rosyjskojęzycznych, a także Francuzi, Słowacy, Anglicy i inni. Przy hotelu znajduje się bardzo dużo sklepów i kawiarenek, w których można kupić wszystko, czego potrzebujemy. Sprzedający nie są natrętni i można z nimi negocjować ceny nawet do 50%.
Położenie, atmosfera, plaża, czystość, dużo zieleni, bliskość sklepów i kafejek.
Jedyne małe utrudnienie to dosyć uciążliwa droga "pod górkę" z plaży do baru plażowego i hotelu.