Alaiye Kleopatra

Chciałam być w centrum i taki hotel wybrałam. Nie jest to hotel nowy, a więc widać upływ czasu, ale... nie napiszę żadnego negatywu. Obsługa miła, pomocna, pokoje codziennie sprzątane. Wcześniej czytałam komentarze, że jedzenie monotonne 🤔. Nie wiem, ale ja głodna nie chodziłam, a nawet nie zdążyłam wszystkiego spróbować w ciągu tygodnia. Łazienka może trochę mała, więc Panie nie zabierajcie dużo kosmetyków, bo nie ma półki żeby je położyć 😊. Nie było żadnych insektów, co dla mnie było najważniejsze. Blisko do sklepów, marketu, plaży, kantoru. Hotel butikowy i raczej dla dorosłych, jeśli ktoś szuka atrakcji dla dzieci, to tam ich nie znajdziecie. Basen nie za duży, ale nie spodziewałam się w mieście nic większego. Ogólnie jestem zadowolona. Gdybym miała tam wrócić ponownie to tak, wróciłabym.

Jesteśmy zadowoleni z pobytu ,jedynie mogło być czyściej w pokoju .Jedzenie nam odpowiadało ,obsługa kelnerów bardzo dobra ,szczególnie w restauracji na posiłki -kierownik sali bardzo pomocny. Ogólne wrażenie bardzo dobre pewnie wrócimy do tego hotelu.

Bardzo przyjazny. Pomimo że nie znałam języka angielskiego udało mi się porozumieć. Pani w recepcji bardzo miła i pomocna. Otoczenie też fajne. Wszędzie blisko w miare

Hotel w super lokalizacji, blisko plaża, knajpki itp. Czystość, jedzenie na wysokim poziomie. Polecam

hotel ok jak na tą cenę. obsługa bardzo pomocna. w pierwszym dniu po przylocie i transferze do hotelu po godz. 22.00 czekała na nas kolacja co było miłą niespodzianką. jedzenie dobre ale nie rewelacyjne.

Nazwa  Alaiye Kleopatra
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, parking

3.3

Wyświetlono 41 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Maxxa

Zalety

Położenie, atmosfera, bliskość sklepów i plaży.

Wady

Brak, no może akustyka...wszystko słychać u sąsiada 😊. Jeżeli ktoś ma czujny sen 😊

Grażyna

Zalety

Bardzo przyjazna obsługa ,zarówno w recepcji ( panie TAK niestety panowie NIE) jak i w restauracjach. Hotel prawie w centrum wszędzie blisko ,na plaze 5 minut, do sklepów tez tak. Także bardzo polecamy

Wady

Mogło by być trochę czyściej .Klimatyzacja do czyszczenia.

Jolanta

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Kameralnie a zarazem można blisko poszaleć na tańcach. Szkoda że byłam sama i nie miałam odwagi poszaleć na tancach

Wady

Myślałam że porozumie się w języku polskim ponieważ sporo Polaków przyjeżdża. Rosjanie nie mają z tym problemu. To trochę przykre.

Wojtek

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety

lokalizacja, jedzenie,

Wady

mały basen ale takie są uroki hoteli w centrum miast.

5.1
marek

Pobyt - Grudzień 2023

Zalety

cena do jakości

Wady

- powoli przydałby się remont pokoi - ręczniki i pościel mocno zużyte

Hanna

Pobyt - Grudzień 2023

Hotel nie do końca spełniał nasze oczekiwania: po otrzymaniu kluczy okazało się, że nie jest dostatecznie posprzątany (łóżko, toaleta) a na balkonie zalega woda po kostki po wcześniejszych ulewach i dostaje się do pokoju. Wymieniono nam pokój, na szczęście z widokiem na morze a nie na boczną uliczkę z kolejnym hotelem w odległości ok. 3m . Po dwóch dniach dowiedzieliśmy się, że po naszej interwencji wykonano w tym pokoju cały remont. Wyżywienie na 4. Obsługa miła.

Zalety

dobra lokalizacja, blisko do szerokiej, piaszczystej plaży. Hotel znajduje się w miejscu, gdzie kończy się strefa hotelowa bezpośrednio przy plaży a zaczyna się piękny deptak z ławeczkami i palmami.

Wady

brak dostatecznej kontroli stanu technicznego i czystości pokoju zanim odda się klucze kolejnym gościom.

Magdalena

Hotel warty polecenia, miła obsługa, zawsze pomocni, otoczenie- wszędzie blisko, i na plażę, i na zakupy czy coś zwiedzić . Jedzenie bardzo dobre i szeroki wybór, obsługa świetna. Pomimo lokalizacji w centrum miasta, w hotelu jest cisza w nocy , pobyt uważamy za bardzo udany , dziękujemy ❤️

Edek

Hotel w dobrej lokalizacji typowy miejski hotel Wszędzie blisko miał obsługa bardzo pomocna jedzenie bardzo dobre polecam

Zalety

Blisko do plaży kleopatry miła obsluga

Wady

Słaby internet w pokojach

Ilona

Mały hotel, ale to ma też swoje plusy, 50m do plaży, wifi działało bez zarzutu w całym hotelu jak i na plaży, przemiła obsługa, baza zakupowa blisko.

Paweł

Bardzo dobry hotel. Fajna okolica. Obsługa bardzo miła i pomocna.

Zalety

Blisko plaży i brak dzieci.

Wady

Mało owoców morza.

Mariusz

Pobyt - Grudzień 2022

Hotel leży około 50 m od plaży(wystarczy przejść przez ulicę) posiada dwa baseny jeden zewnętrzny drugi niewielki w środku. Jadalnia hotelu mieści się na 6 piętrze gdzie jest piękny widok na całe miasto i na morze. Pokoje są czyste i posiadają balkon. Mimo że byliśmy z żoną w hotelu pod koniec grudnia to mieliśmy piękna pogodę około 23 stopnie w dzień, można było się opalać i kąpać. Nie jest to raczej hotel dla rodzin z małymi dziećmi, ze względu na niewiele miejsca przy basenie i brak animacji. Polecamy rejs statkiem z portu, który trwa około godzinę, masaż w miejscowym spa, spacery po mieście które jest bardzo bezpieczne, oraz po porcie, wjazd kolejką na górę do cytadeli, zakupy na miejscowym bazarze i miejscowych sklepach. W Alanyi mieszka sporo rosjan na szczęście czasy ich pychy się skończyły.

Zalety

Czysty, bardzo miła obsługa, blisko do centrum miasta i portu i jeszcze bliżej do plaży, smaczne jedzenie i drinki

5.9
Hanna

Pobyt - Lipiec 2022

Mały hotel, bardzo ograniczona powierzchnia jeżeli chodzi o zewnątrz. Mały basen. Niestety hotel nie jest przystosowany dla dzieci, zupełny brak jakiejkolwiek animacji (co dla Turcji jest rzadkością), animacja dla dorosłych bardzo ograniczona , raz na kilka dni. Jedzenie monotonne, mięso niby różne, jednak sosy i przyprawy używają cały czas te same, wiec smak bardzo podobny za każdym razem. Słodkie wypieki (na kolacje, obiad) mocno chemiczne, nie zjesz więcej niż kawałek, chyba raz w przeciągu 11 dni trafiliśmy na coś smacznego, jeżeli chodzi o słodkości. Bardzo mało ryby, kilka razy ryba była - chuda, małe kawałki i same ości, nie dało się zjeść. Sery często z mocnym zapachem, sałatki z majonezem nie polecam- w przedostatni dzień niestety miałam zatrucie. Internet oceniam na 1*, w dużej ilości pokoi internet po prostu nie działał !! W naszym pokoju wifi chodził tylko na kiblu w łazience. Jest to baaaardzo uciążliwe, gdyż nie możesz korzystać z internetu, odbierać wiadomości, połączeń , telefonować do rodziny w pokoju, calu czas trzeba wychodzić albo na korytaż, albo na recepcję. Pokoje bardzo małe, strasznie małe łazienki. Podczas siedzenie na toalecie kolana dotykają kabiny prysznicowej (nie należę do większych osób). Restauracja na 6 pietrze, widoki są ładne , jednak bardzo gorąco, klimatyzacja słabo chodzi . Z plusów : - bliskość plaży (od hotelu ok 2 min spacerem ) - sama plaża , piękna, szeroka , ładne widoki (co prawda płatne leżaki oraz parasole, ale nie są drogie - 1 szt 25liry, czyli za 2 leżaki i 1 parasol płaciliśmy ok 75 lir ( ok 4$) - sprzątanie - obsługa Napewno w tej cenie są lepsze hotele, drugi raz nie wybiorę tego hotelu.

Zalety

Wady

- WIFI - w pokojach nie działa (wizyta technika nic nie dała - powiedział, że nic z tym nie zrobi), misł wrócić, a nie wrócił - monotonne jedzenie - brak animacji - nieprzystosowany dla dzieci - zapach kanalizacji w łazience - małe pokoje, strasznie małe łazienki - stan pokoi (czyste, jednak widać że daaawno nie było remontu ani nawet drobnych napraw)

Marek

Pobyt - Lipiec 2022

miła obsługa, czysto, fajny basen, blisko zarówno plaża jak i aleja zakupowa. Dobra baza wypadowa na okoliczne wycieczki fakultatywne

Patrycja

Pobyt - Wrzesień 2021

Hotel warty polecenia, jedyny minus to bardzo słabo działające WiFi. Jedzenie monotonne, ale smaczne. Pokoje ładne, czyste, zadbane. Obsługa bardzo miła.

Zalety

Blisko plaży Kleopatra, blisko centrum, czyste pokoje sprzątane codziennie, codziennie wymieniane ręczniki, miła obsługa.

Wady

Słabe WiFi.

Anna Skowrońska

Hotel fajny, ale okolica głośna. Jak ktoś lubi zabawę, to będzie zachwycony. Dla rodzin z dziećmi - da się wytrzymać, ale nie polecam. Ja byłam z 3-letnią córką, i gdyby nie to że nie przeszkadzał jej hałas w nocy - chyba bym się załamała.

Wiktoria

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Październik 2019

Hotel bardzo ładny, polecam na pewno dla par niekoniecznie dla rodzin z dziećmi, plus za internet który łapie zasięg również na plaży.

Zalety

bardzo ładne zadbane pokoje, internet nawet na plaży, restauracja na 6 piętrze.

Wady

usługi plażowe płatne, oraz hotel przy ulicy.

Adrian

Pobyt - Styczeń 2019

Jest spoko, jedzenie mogło by być bardziej tureckie

Zalety

Jedzenie, napoje, obsługa, bar

Wady

Internet

Pobyt - Styczeń 2018

dobre położenie, wokół sklepy, restauracje, do morza około 200m, SPA, HAMAM w hotelu, jest darmowe WiFi dla zameldowanych gości, hotel czysty, zadbany POLECAM

Zalety

W hotelu do dyspozycji - SPA, HAMAM, darmowe WiFi dla zameldowanych gości, hotel czysty, zadbany POLECAM

Wady

mogłoby być więcej jedzenia europejskiego, ale rozumiem inna religia i kultura, właściwe to też doświadczenie

Dariusz

Pobyt - Grudzień 2017

Wybrałem ten hotel, bo miało być głośno - miałem nadzieję, że nie będzie rodzin z dziećmi. Lecieliśmy ze znajomymi na Sylwestra, więc chcieliśmy się trochę zabawić. Ktoś pisał, że ściany z papieru i wszystko słychać. Ktoś inny pisał, że jedzenie monotonne i wielokrotnie odgrzewane lub przerabiane na coś innego w kolejnych dniach. Ktoś jeszcze pisał o lepszym traktowaniu Niemców. Nic z tych rzeczy. Jedzenie było różnorodne i zawsze świeże. W hotelu cicho i czysto. Lokalizacja super. Do plaży blisko, do centrum z imprezami też - jakieś 1.5 km. Taxi 15-20 pln, na pieszo 20 minut spacerem. Polecam to miejsce i chętnie tam wrócę. Hotel jest dla tych co chcą trochę pozwiedzać i nie siedzieć tylko w hotelu - basen jest mały i w sezonie letnim pewnie pełny po brzegi. Za to na zakupy czy na imprezę jest wszędzie blisko. Jak chcesz się pobawić ze znajomymi to jedź tam - wybierając hotel na jakiejś wsi będziesz skazany na to samo towarzystwo przez cały wyjazd :)

Zalety

Przemiła obsługa bez wyjątków - recepcja, kelnerzy, barmani -

Wady

nie zauważyłem

Marian

Pobyt - Listopad 2017

Bardzo udane wakacje. Przyjazna i pomocna obsługa, kelnerzy cały czas donosili napoje. Okolica ciekawa i bezpieczna. Do plaży przez ulicę (około 150 m). Kuchnia smaczna, lokalne tureckie smaki.

Zalety

w ciekawej okolicy, wszędzie blisko (plaża, deptak, sklepy hipermarket Migros, jedzenie super, kelnerzy sami donosili napoje, pokoje bardzo czyste, sprzątane codziennie, hamam (turecka łaźnia z masażem) bardzo kameralny, ogólnie lepiej niż się spodziewałem :)

Wady

Faktycznie cienkie ściany bo słychać sąsiadów z pokoju obok ( może zresztą to przez wspólne wewnętrzne drzwi ? ), a jak był występ zespołu to był taki hałas, ze aż ściany się trzęsły ( na szczęście tylko w piątek). Jak nie bierzesz udziału w imprezie to faktycznie może to być duża niedogodność.

Alaiye Kleopatra