Aktinia

Wyśmienite jedzenie, w pokoju czyściutko. Wszyscy serdeczni i życzliwi. Blisko plaży,spacerkiem do starego miasta. Na pewno tam wrócimy.

Zaczynając od plusów hotel czysty, pokoje w porządku, większość barmanów jest miłych, robią drinki pod wymagania gości, całkiem spory wybór alkoholi i syropów. Po posiłkach brudne naczynia się na bieżąco sprzątane. Jeżeli chodzi o minusy to będzie ich zdecydowanie więcej. Przede wszystkim bardzo słaba jakość jedzenia, jeżeli nie tragiczna, w porównaniu do ceny hotelu. Potrawy bez smaku, praktycznie cały czas takie same dania, makarony bez sosu, z odrobiną masła lub kilkoma warzywami, mięso żylaste, twarde, przesuszone. Warzywa przyprawione toną wegety, praktycznie niejadalne (oprócz świeżych warzywa pokrojonych prawdopodobnie siekierą...) Podczas ośmiodniowego pobytu, ryba pojawiła się może 3 razy, zazwyczaj był to jej najtańszy rodzaj, bardzo przesuszona z dziwnymi, nie pasującymi dodatkami. Godziny posiłków również uważam za średnie. Śniadanie do godziny 10, obiad do 14, gdzie pod koniec nie było uzupełniania większości dań. Jedyne zjadliwe potrawy to mrożone frytki, panierowane serki lub krążki cebulowe/paprykowe. 2-3 razy udało się trafić na smaczne kiełbaski lub kurczaka smażone przez kucharza na oczach gości. Jeżeli chodzi owoce to głównie były to jabłka i morele lub brzoskwinie, kilka razy pojawił się średniej jakości arbuz lub całkiem smaczny melon i brzoskwinie z puszki. Większość obsługi raczej miła, z wyjątkiem kilku przypadków, przede wszystkim Pani sprzątającej, która w ogóle nie znała podstaw angielskiego, porozumiewała się przez translator (przez połowę wyjazdu miała problem o rzekomo zgubione ręczniki, które zostały położone na leżakach przy basenie i zabrane bez słowa przez obsługę, podobno w regulaminie jest zapisane, że nie można ich wynosić poza pokój, o czym nie zostaliśmy w żaden sposób poinformowani.) Wspomniany wyżej basen jest zadbany, ale bardzo mały jak na ilość gości, liczba leżaków również jest zdecydowanie za mała. Są one zajmowane przez tych samych gości zazwyczaj na cały dzień, nikt z obsługi nie pilnuje tego, aby każdy mógł z nich skorzystać. Atrakcje dla dzieci to porażka. Zazwyczaj 2 razy dziennie puszczanie muzyki i taniec z animatorami przez około pół godziny. Nie widzieliśmy również oferowanej gimnastyki w basenie. Raz dziennie jest również rozłożona tarcza do rzutek na około godzinę. W niektóre wieczory był organizowany konkurs odgadywania tytułów piosenek, muzyka przy barze była puszczana raczej przez cały dzień. Podsumowując: nasze oczekiwania jak za taką cenę były zdecydowanie wyższe, ale bierzemy również pod uwagę, że standardy w Bułgarii są duże niższe niż w innych krajach. Do tego hotelu już na pewno nie wrócimy po raz kolejny.

Ogólnie hotel był ok , jedzenie dobre .Odległość hotelu od plaży mała około 5 min. Hotel czysty ,wszystko działało. Ogólnie to brak propozycji na wycieczki ,musieliśmy je organizować osobiście . Miejscowość w miarę ładna ,blisko do przepięknego miasteczka Nesebar.

Całkiem spoko hotel. Dobry stosunek jakości do ceny.

Fajne wakacje. Pan który pilnował sali jest super. Obsługa barów super

Nazwa  Aktinia
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Atrakcyjna lokalizacja: ok 1,5 km od centrum Słonecznego Brzegu, ok. 2 km od Nessebaru.

Piaszczysta plaża w odłegłości 200 m od hotelu.

Z myślą o najmłodszych: brodzik, menu w restauracji oraz animacje i minidyskoteki w sezonie.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

5.3

Wyświetlono 24 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

Czysto, sympatycznie,pysznie.

Wady

brak.

3.1
Bartek

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Mili barmani, spory wybór alkoholi, hotel czysty i zadbany.

Wady

Tragiczne jedzenie, mała ilość atrakcji, mały basen i bardzo mała ilość leżaków.

Krzyś

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Czysto ,

Tomek

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Wrzesień 2021

Całkiem spoko hotel. Dobry stosunek jakości do ceny.

Szocik

Pobyt - Sierpień 2019

Fajne wakacje. Pan który pilnował sali jest super. Obsługa barów super

Zalety

Jest ok

Wady

Niedokładne mycie toalety ogólno dostępne oraz blatów na stołach zewnętrznych

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel zadbany i odnowiony, personel miły, wyżywienie bardzo dobre, pokoje sprzątane regularnie.

DARIA

Pobyt - Czerwiec 2018

Właśnie wróciłam z wakacji z mężem i 3 letnim dzieckiem. Jestem bardzo bardzo pozytywnie zaskoczona pokoje są nowiutkie czyste i pachnące. Obsługa pomocna lokalizacja super jedzenie pyszne i urozmaicone.

Zalety

czysto, miła obsługa, działające darmowe wifi oraz klimatyzacja blisko sklepów i plaży

Wady

łazienka z natryskiem bez kabiny

Floriusz

Pobyt - Wrzesień 2017

Przebywałem w hotelu na przełomie sierpnia i września 2017-pobyt 2 tygodniowy.Jechałem z wielkimi obawami po przeczytaniu tylu złych opinii ,które na szczęście były bez pokrycia.Owszem na samym początku rzuciła mi się w oczy przybrudzona beżowa wykładzina w korytarzach i pokojach hotelu,brak półki na kosmetyki w łazience no i brak brodzika z zasłonka pod prysznicem,ale to nie mój pierwszy pobyt w Bułgarii więc uznałem to za standard ,choć przyznam że w innym pokoju był i brodzik i zasłonka. Wifi niestety płatne i zbyt drogie 7 dni 30 leva,14 dni 50 leva ,sporo głośnej młodzieży i na tym kończę biadolenie.Reszta ok tzn ,śniadania monotonne ale każdy znajdzie coś do zjedzenia ,jajka na twardo,sadzone jajecznica ,makaron ,parówki ,podsmażane plastry kiełbasy , kilka rodzajów oślej kiełbasy,ser żółty ,twaróg,ogórek ,pomidor,mleko ,jogurt ,płatki śniadaniowe, dżemy ,miód,słodkie rogaliki ,ciasto drożdżowe , kilka rodzajów pieczywa ,herbata ,kawa i napoje z automatu oraz nigdy nie brakujących świeżych w duuuuużej ilości owoców.Obiadokolacje zdecydowanie lepsze i bardzo smaczne ,spory wybór z możliwością popicia wodą lub lemoniadą z automatu ewentualnie 3 rodzajami kompotu.Tu chciałbym wymienić rodzaje owoców zapodawanych do kolacji,których nigdy nie brakowało: arbuz,melon,brzoskwinie ,nektaryny ,śliwki,jabłka ,pomarańcze,winogrona białe i ciemne . Końcem sierpnia młodzież wybyła z hotelu i zrobił się spokój i cisza.Bliskość do plaży umożliwiała w upalne godziny powrót z niej do hotelu i wypicie swojej ulubionej kawy.Każdy ma swoje przyzwyczajenia,polecam zabrać czajnik albo grzałkę bo w pokoju brak.Dla osób wierzących w niedzielę o godz 20:00 w Starym Nesebarze-spacerem 45 minut od hotelu - odprawiana jest msza św. w języku polskim przez Dominikanów.Tanie sklepy spożywcze to Mladost przy głównej ulicy przed hotelem Kuban i Perła przy hotelu Tia Maria.Poczta w sąsiedztwie Mladosti,znaczek na kartkę 1 leva. Polecam hotel dla niewymagających,cena adekwatna do jakości.

Zalety

Hotel umieszczony w spokojnej dzielnicy blisko plaży Cacao Beach sąsiadującej z naturystyczną.Pokoje przestronne z telewizorem , lodówką i klimą.

Wady

Dość głośno z powodu obecnych kolonii młodzieży w wieku 10-18 lat.Drogie wifi.

Paulina Stolińska

Pobyt - Wrzesień 2016

Polecam ten hotel dla rodzin z dziećmi i osób które chcą spokojnego wypoczynku, całodziennego planowania. Znajduje się on dość daleko od centrum, w nocy nie ma jak wrócić do hotelu (tylko na piechotę, około 40 minut).

Zalety

Bardzo czysty hotel, miła, sympatyczna obsługa. Posiłki smaczne i zawsze ciepłe.

Wady

Położony daleko od centrum Słonecznego Brzegu.

Alicja

Pobyt - Sierpień 2016

Polecam ten hotel ze względu na lokalizację - jakieś 10 minut spacerem na plażę, w okolicy również dużo barów, sklepów, restauracji. Hotel znajduje się w bliskiej odległości do dwóch przystanków autobusowych, z których kursują autobusy do nessebaru (bardzo często, podróż trwa zaledwie chwilę), burgas (godzina drogi), raz dziennie do sozopolu (dwie godziny jazdy) oraz w drugą stronę do sweti vlas i eliante (ale tam są tylko hotele i dużo gorsze plaże, ale za to dużo mniej ludzi). Zdecydowanie nie polecam brać jakiegokolwiek wyżywienia w tym hotelu. Śniadania nie smaczne, na dodatek przez cały tydzień dokładnie to samo. Obiadokolacje również bardzo mało zróżnicowane i nie dobre. Lunchów nie miałam w ofercie, ale nie sądzę, aby były lepsze.

Zalety

bliskość do plaży, dogodne połączenia autobusowe, przystanki blisko hotelu, w okolicy dużo restauracji, sklepów, barów itp., pokoje sprzątane codziennie

Wady

bardzo kiepskie jedzenie, dziwna łazienka (brak kabiny prysznicowej)

Pobyt - Lipiec 2016

Aktinia jest trzygwiazdkowym hotelem, nie spodziewajmy się więc cudów. Szczerze mówiąc, jak na cenę i standard, hotel zrobił na mnie bardzo dobrze wrażenie: bardzo miła obsługa, urozmaicone posiłki, pomoc menadżerki hotelu w każdym zakresie, bardzo blisko plaży, świetne usytuowanie: nie w samym centrum (tam jest bardzo, bardzo głośno), ale blisko centrum (spacerem jakieś 20 minut). Śniadania może i monotonne, bo zawsze to samo, ale obiadokolacje naprawdę rozmaite. Nie było kolejek do baru, co też na plus. Względny luz. Spędziłem tam 10 fajnych dni i naprawdę polecam, bo jak na hotel *** to warto.

Zalety

świetna, przemiła obsługa, mili i przystojni;) kelnerzy, bardzo blisko pięknej plaży, bliskość knajpek, dość cicho, bo nie w centrum (ale blisko), urozmaicone obiadokolacje, napoje za darmo w HB (oprócz alkoholowych;)) Blisko do Nesebaru - bo hotel jest położony w części od strony tego miasta - można zwiedzać - 40 minut spacerkiem...

Wady

malutki basen, w sumie brodzik dla dzieci (ale zaraz blisko cieplutkie morze i piękne plaże, więc po co basen), małe łazienki, płatne wifi (40 lv/ 80 zł za 10 dni, trochę za dużo); wadą były niestety polskie (no właśnie - polskie...) kolonie - rozdarte dzieciaki, nie lubię;)

dominika

Pobyt - Lipiec 2016

Podczas mojego pobytu większość gości stanowili uczestniczy wycieczek typu kolonie, obozy, głównie z Polski i Rosji. Średni przedział wiekowy 10-18lat. Oczywiście goście w innym wieku także byli, ale w zdecydowanej mniejszości. Pomimo tak młodych ludzi w tak dużej ilości nie było większego problemu z zakłócaniem ciszy nocnej. Pokoje bardzo skromne, z mega brudną wykładziną, na wyposażeniu jedynie telewizor z kablówką i lodówką, czajnika i suszarki brak. Klimatyzacja dość wiekowa, jednak działająca całkiem nieźle. Łazienka dość mało funkcjonalna - brak jakiejkolwiek półki na kosmetyki i przybory toaletowe , zasłona prysznicowa tak krótka (przycięta na styk z brodzikiem), że nie dało się wziąć prysznica bez zalania połowy łazienki. Grzyb w fugach obecny. Karaluch w ilości jeden pojawił się dopiero ostatniego dnia pobytu, ale przypuszczam ze został zwabiony dużą ilością jedzenia przechowywanego w pokoju, więc nie przejmowałabym się bo to, że karaluchy są w hotelach to normalne, a gdyby nie było tyle okruchów na podłodze to i karaluch siedziałby cicho i udawał, ze go tam nie ma. Generalnie rzecz ujmując, standart tego hotelu jest odzwierciedleniem niskiej ceny. Polecam dla ludzi niewymagających, którzy nastawiają się tylko na spanie w pokoju. Ja byłam z 2,5 letnim dzieckiem i pomimo małego komfortu daliśmy radę całkiem nieźle. Jedzenie całkiem niezłe, w formie bufetu. Plusem jest to, ze można zabrać sobie ze stołówki owoce czy jakieś ciasta do pokoju i nikt nie robi z tego problemu i nie traktuje nas jak złodzieja. Nie ma tabliczek w stylu: wynoszenie jedzenia surowo zabronione. Basen hotelowy i brodzik do zaakceptowania. Położenie wyśmienite. Jedyna rzecz o której warto pamiętać przed wyjazdem do Bułgarii to preparaty odstraszające komary i preparaty łagodzące ugryzienia.

Zalety

1)dobre położenie (na skraju Słonecznego Brzegu, ok. 3km spacerem do Nessebaru) 2)bardzo blisko do plaży 3)w pobliżu sklep, restauracje, kolejka turystyczna

Wady

1)brudne wykładziny w pokojach 2)ręczniki zmieniane raz na 5dni 3)brak placu zabaw dla dzieci 4)mały basen

Darek i Iza

Pobyt - Lipiec 2015

Zamieniono nam hotel na lepszy , byliśmy razem z dzieckiem , czyli mieliśmy dostawkę . Dostaliśmy 2 pokojowy apartament około 70 m2 z balkonem . Bomba , bomba , bomba . Nic dodać , nic ująć , wakacje palce lizać .

Zalety

Dobre położenie , miła obsługa

Wady

nie widzę

monika

Pobyt - Czerwiec 2015

Spędziliśmy tydzień w tym hotelu 4- osobową rodziną, dzieci spały na dostawce, dużej (narożnik), nasze łóżka były również duże i wygodne, w hotelu czysto, pokoje sprzątane codziennie (wyrzucanie śmieci, ścielenie łóżek, co 3 dni zmiana ręczników i pościeli) wybraliśmy opcję HB, obiadokolacje dobre, ciepłe zawsze kilka dań na ciepło do wyboru, codziennie coś innego, łagodnie przyprawiane. co do śniadań świeżość parówek pozostawała wiele do życzenia.. wędliny do wyboru: mortadela, salami i tania kiełbasa. pod dostatkiem chałki, różnych wypieków z białym serem na słono, pomidorów, ogórków i świeżego białego sera. Super lokalizacja prosto z hotelu wychodzi się na drewnianą kładkę prowadzącą prosto na plażę (przez wydmy), do Nessebar spacerkiem 30 min, do centrum słonecznego brzegu spacerkiem 30 min, kolejki, autobusy w obie strony co 15 min. Basen przy hotelu prawie nie używany, trochę zimna woda, ale morze bardzo ciepłe ok 23 st w czerwcu

Zalety

atrakcyjne położenie niedrogo wygodne duże łóżka czysto

Wady

skromnie jakość wędlin pozostawia wiele do życzenia

Piórko

Pobyt - Lipiec 2013

Jedzenie okropne. Przykład spleśniały chleb, zupa z piórami ptaka, lodowaty bo nawet nie zimny makaron, recepcjonistka myląca klucze do pokoju ponieważ nie zna podstaw angielskiego. Basen bardzo malutki. Fajnie spędzony czas, nawet bardzo ale na pewno nie dzięki luksusom w hotelu. Nie polecam.

moni

Pobyt - Sierpień 2012

hotel co jest jego najwiekszym plusem znajduje sie blisko pieknej piaszczystej plazy , do ktorej idzie sie 3 min drewnianym traktem przez wydmy.na plazy dwa lezaki oraz parasol 24 lewa/dzien .w bliskiej odleglosci od plazy restauracje i bary . okolice hotelu to male sklepy oraz kilka restauracji. do scislego cenrum ok 30 min na nogach , lub mala kolejka ktora zatrzymuje sie pod hotelem . z hotelu mozna 30 min dojsc do historycznego miasta Nessabar , lu dojechac autobusem miejskim lub kolejka .

Łukasz

Pobyt - Lipiec 2011

Suuuper!!!!! Czystko, obsluga i jedzenie ja wysokim poziomie. Wege też jest!

Weronika Kowalska

Pobyt - Czerwiec 2011

Hotel ma 4*,ale na nie nie zasługuje.Powinien mieć 3.Pokój duży,dziecko spało na dużej rozkładanej rogówce.Mała lodówka,dobra jak na standarty hotelowe.Łazienka też spora,ale urządzona bez pomyślunku-brak jakiejkolwiek półeczki na kosmetyki,również pod prysznicem /wszelkie utensylia do mycia trzeba trzymac na podłodze/Duża kabina.Suszarka do pożyczenia na recepcji.Sprzątanie symboliczne/wyrzucenie śmieci/ raz w tyg zmiana ręczników i pościeli.W pokoju dużo szafek i pólek.B.brudna wykładzina.Swietnie działająca klimatyzacja. Basen niewielki ,ale ładny,czysty.Mieliśmy tylko śniadania-duży wybór i wszystko dobre,prócz kawy /wstrętna i letnia/ Ogólnie hotel niezły.

bezou

Pobyt - Lipiec 2009

Pieszo z hotelu do centrum lub do Nessebaru można dotrzeć w 30min, busem w 3, jeździ co 15min. W kompleksie z innymi hotelami, od strony ulicy, więc bez opcji z widokiem na morze, noce spędzone przy zamkniętych oknach ze względu na ruch uliczny, działanie klimy bez zarzutu. Pokój sprzątany codziennie, zawsze ciepła woda. Basen nie za duży, rano w cieniu, więc woda rewelacyjna dopiero po południu, bez tłoku. Śniadania bardzo dobre, serwowana kawa zbożowa. Obok hotelu knajpa, dziennie jakiś mecz, kanały z całej Europy, w tym z Polski, dobra pizza. Do plaży przez wydmy po drewnianych kładkach około 150m, na plaży leżaki i parasole, trochę dalej w lewo pas wolny na ręczniki, potem za rzeką golasy. Miejscami na plaży trochę petów. Polecam hotel!

Immothep

Pobyt - Lipiec 2008

Dobry hotel,czyste duże pokoje codziennie sprzątane,klima daje sobie nieźle rade.Jedzenie bardzo dobre ale po tygodniu sie nudzi:D.Plecam kuchnie w hotelu całkiem niedaleko RAINBOW daja duuuzo dobrze i bardzo tanio;).W sumie dobra lokalizacja wszędzie blisko jedyne co mogę zarzucić to podejrzane zachowanie obsługi pod koniec sezonu,widać było ze dyrekcja włączyła tryb oszczędny bar przy basenie był juz pusty,oszczędzali na prądzie gdzie sie dało np.światła w basenie i fontanna wyłączona:/ale na szczęście morze bliziutko a jest dużo lepsze od basenu;)no i woda cieplejsza a plaże duuuże i piaszczyste w okolicy nawet jedna dla golasów;)a jeszcze cos całkiem niezłe drinki w barze hotelowym a barman nawet żagluje butelkami;)Polcam!

Aktinia