Akti

Pokoje czyste z klimatyzacja, codziennie sprzątane i z codzienną wymianą ręczników. Właściciele i obsługa bardzo serdeczna i pomocna, Lokalizacja wyśmienita 2 minuty do pięknej plaży. Śniadania smaczne w formie bufetu, , każdy znajdzie coś dla siebie, dodatkowym atutem jest usytuowanie restauracji z widokiem na morze. W restauracji hotelowej Akti jest wyśmienita kuchnia szczególnie nam smakowały serwowane owoce morza i sałatki. Fajny basen Planując wakacje zależało nam przede wszystkim na wypoczynku, spokoju i jest to idealne miejsce. Mała klimatyczna miejscowość. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu Akti.

Hotel (a właściwie to taki pensjonat) jak na 3 gwiazdki to naprawdę oferuje bardzo przyjemny pobyt. Klima działa, łazienka czyściutka z super prysznicem (termiczna regulacja wody + deszczownica i działające poprawnie odpływy, co nie jest wcale takie oczywiste w innych hotelach w Grecji... i nie tylko). Codzienne sprzątanie, pościel wymienia raz na pobyt, ręczniki co 2 dni. Leżaki na plaży bardzo wygodne i czyste (wkłady z pianki tapicerskiej). Leżaki należą do hotelu i aby przebywać na nich cały dzień należy dokonać na plaży dowolnego zamówienia z restauracji za min. 10 euro na osobę (a nie jak podaje Grecos - cena leżaków 8 euro za zestaw). Posiłki z restauracji niestety średnio przypadły nam do gustu. Próbowaliśmy kilka specjalności z kuchni greckiej i wszystkie były niedoprawione, takie jałowe (kucharz chyba zgubił klucz do szafki z przyprawami). Czysta plaża żwirkowo-piaskowa + troszkę kamieni, lazurowa i w miarę ciepła woda, pływanie tam to czysta przyjemność, na plaży centrum sportów wodnych, niedaleko hotelu jest centrum nurkowe. Przy wyjściu z plaży prysznic. Basen obok hotelu to raczej tylko dla dzieci. Kilkaset metrów od hotelu jest supermarket, ale ruch w nim taki jak u nas w biedrze, gdy cukier rzucają na promo. Obok hotelu można kupić banany, arbuzy i inne owoce od lokalnych sprzedawców prosto z samochodu. Nasza polska grupa dostała pokoje od strony parkingu, co jak się okazało nie było takim minusem, ponieważ od strony morza praktycznie przez cały dzień mocno grzeje słońce i pewnie na balkonie da się wytrzymać dopiero wieczorem. Jedyna wada to droga hotel-lotnisko, która zajmuje kilka godzin (jazda autobusem, oczekiwanie na zał./wył. na promie, rejs ok. 40 min.).

Hotel bardzo czysty, jak na 3 gwiazdki to naprawdę ładnie urządzony. Dookoła zieleń, altana, restauracja hotelowo zaraz przy plaży. Basen obok hotelu. Przytulnie, miło , dla osób lubiacych kameralne widoki i atmosferę. Czysta plaża, lazurowa woda wypełniona mnóstwem ryb.

Bardzo fajny, kameralny hotel, położony tuż przy pięknej, piaszczystej plaży. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Basen czysty

Prosty hotel wlasciwie pensjonat jedyny plus to restaurscja . Raczej nie polecam

Nazwa  Akti
Miejsce  Grecja / Thassos
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne

Urokliwe wyspy i zatoczki z pięknymi widokami

Tradycyjne greckie wioski z autentyczną atmosferą bez tłumów turystów

Smakowite dania greckiej kuchni i lokalne wina

5.5

Wyświetlono 22 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Malgorzata

Zalety

Bliskość plaży, morza. Miła obsługa, smaczne jedzenie, cisza i spokój.

Jack

Zalety

- blisko plaży, w razie potrzeby lodówka z napojami w pokoju w zasięgu ręki ;) - super leżaki na plaży, czysta woda,

Wady

- brak ręczników plażowych wydawanych na miejscu, np. za pobraniem zwrotnej kaucji

Ewelina

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

Przepiękne widoki z hotelu czy restauracji hotelowej- bardzo blisko do morza, basenu restauracji, pobliskiego miateczka.

Sebastian

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

położenie, dania z karty bardzo smaczne, duże porcje, za 10-15 Euro można najeść się do syta

Wady

śniadania bardzo ubogie

Rafal

Pobyt - Sierpień 2022

Byłam w tym hotelu po raz drugi w tym roku. Pierwszy raz w 2007 roku. Niestety jakość i urozmaicenie posiłków znacznie się pogorszyło. Nie ma już kucharza Polaka, jest Grek (dodaje dużo oleju do jedzenia). Obsługa również nie taka miła jak dwa lata temu. Pokoje dla Polaków bez balkonu. Reszta się nie zmieniła, polecam to miejsce na urlop i gwarantuje 100% wypoczynku.

sandi sz

Gdy weszłam do pokoju byłam w szoku...TAK SCHLUDNEGO I PIĘKNEGO POKOJU JESZCZE NIE WIDZIAŁAM. Z oknem na morze, taras w nocy szum fal... Wychodzisz z hotelu, przechodzisz przez ulice i...jesteś na plaży!!!!!!Obsługa miła, można dogadac się po polsku i po angielsku, jest tam pan Janek który pomoże gdy czegoś nie wiemy. Zauroczyło mnie miasto Potos(15 min spacerkiem) ,na pozór małe ciche miasto ale ozywa po godz.20...dobrze też się przejść do Limenarii i zobaczyć ,,Korone Limenarii"

asia

Byłam w AKTI w lipcu 2008 z rodzinka i znajomymi i wróciliśmy bardzo zadowoleni! Jechaliśmy z SINDBADEM i chylimy czoła dla całej załogi z autokaru nr40 i Pani rezydent z hotelu Akti!!!!!!!!!!!!!!! Okolica pierwsza klasa! Mały raj na ziemi!!!!!!!!!Polecam gorąco!

mewka

lipiec 08 urlop ze znajomymi wypadł przecudownie ,w takim miejscu wszystko jest urocze Jeżeli chodzi o biuro podroży Sindbad ,moge stwierdzić, że ma klase .Wszystko zapięte na ostatni guzik ,można czuć się calkowicie bezpiecznie Panowie kierowcy z 40-stki wspaniali .Rezydentka p.Urszula odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku Aż chciałoby się tam wracać ciągle .Polecam gorąco

KARI

Pobyt - Maj 2011

Hotel rewelacyjny. Położony na południowej stronie wyspy. Raj dla wszystkich, którzy kochają słońce. Jadąc do niego mijaliśmy kilka 3 i 4-gwiazdkowych miejsc i żadne z nich nie było tak rewelacyjnie położone. Z tarasu, na którym właśnie siedzimy, widok na turkusowe morze. Plaża piaszczysta z łagodnym zejściem do wody. Obsługa przemiła, jedzenie bardzo dobre, pokoje czyste. Standard kwater jak w domach wczasowych nad Bałtykiem więc z pewnością nikt nie wróci stąd rozczarowany. Relacja jakości oferowanych usług do ich ceny bardzo pozytywnie nas zaskoczyła. Polecamy i lada dzień rozpoczniemy drugi tydzień pobytu tutaj!

wczasowicz

Pobyt - Czerwiec 2010

Hotel Akti ma idealne miejsce lokalizacji, niecałe 50m do dobrze zadbanej plaży. Najelpszy hotel pod tym względem w Potos/Pefkari!!!! Pokoje czyste, codziennie sprzątany przez sprzątaczki, co 1-2 dni świeże ręczniki. Jedzenie w tawernie bardzo dobre, duża możliwośc wyboru potraw, do każdego posiłku przystawki, dadatkowo w całej okolicy do wszystkiego Grcy przy każdym jedzeniu za darmo dawają wode!!!! Pogoda cały czas słonecznie i bezdeszczowo!!! Goraco polecam każdemu Hotel AKTI!!! za rok wybieram się tam znowu:)

kiki

Pobyt - Maj 2009

Wakacje na Thassos w Akti godne polecenia dla osób lubiących wypoczynek połączony ze zwiedzaniem. Hotel bez zastrzeżeń. Jedzenie dobre. Śniadania serwowane, obiadokolacje wybierane z dwóch propozycji. Polecam wynajem samochodziku i objechanie całej wyspy, szczególnie polecam zatrzymanie się na Paradise Beach oraz Golden Beach. Widoki imponujące, złoty piasek i świetne fale. Żadnych zastrzeżeń!

sagipoland

Pobyt - Kwiecień 2009

Hotelik godny polecenia :) gwarancja udanego urlopu (oczywiście dla nie wymagających luksusów) Plaża przy hotelu - rzut beretem - piasek otoczaki różnej wielkości ogólnie o.k. Polecam plaże w Aliki! Proponuje wynająć również autko na co najmniej jeden dzionek, żeby jechać do Aliki :)

AMW

Pobyt - Lipiec 2008

Pobyt w hotelu od 3-12.09.2008 r. Wyjazd z biurem Sindbad, polecamy każdemu - biuro turystyczne z klasą!!! Rewelacyjna załoga, pani rezydentka Ula S. wspaniała i sympatyczna osoba, pilot-pani Magda oraz kierowcy autokaru 40 i 49 (bardzo sympatyczni ludzie)zagwarantowali Nam bezpieczeństwo i komfort jazdy. Hotel bardzo blisko plaży, pokoje czyste, miła obsługa i właściciele oraz wyborne obiadokolacje, które serwował nam niezastąpiony kucharz - pan Janek(bardzo miły i życzliwy, zawsze służył pomocą). Hotel oraz biuro Sindbad godne polecenia. Pozdrawiamy wszystkich i dziękujemy za mile spędzony urlop.

ewelina

Pobyt - Lipiec 2008

Wyjazd z biurem podróży Sindbad w okresie 01-14.09.2008 Wakacje były świetne. Hotel skromy, ale czysty i zadbany. Śniadania mało urozmaicone, obiadokolacje do wyboru z dwóch dań i bardzo smaczne. Okolica przepiękna, morze cieplutkie i czyściutkie, blisko do typowo turystycznego miasteczka Potos. Rezydentka pani Ula to osoba umiejąca pomóc i doradzić. Warto wykupić wycieczke wzdłuż wybrzeża widoki niesamowite. Ogólnie wyjazd zaliczam do udanych i za rok wracam w to samo miejsce!!!!

Pobyt - Maj 2008

Byliśmy tam na wczasach. Niedawno wróciliśmy. Wrażenia są niesamowite!! Hotelik ładny i czysty, miła obsługa. Jest tam kucharz pan Janek, z którym można porozumieć się po polsku. Plaża jest cudna!! Czysta, krystaliczna woda... W morzu są jeżowce, ale można na miejscu kupić obuwie ochronne. Polecamy przejechać się \" Banana Fly \" oraz \"Parachuta\" w sportach wodnych \" Albatross\". Grecy są przemili:) Bardzo miła P. Rezydent. Pani Ula. Proponujemy także wypożyczyć samochód. Są przepiękne widoki !! W morzu są śliczne delfiny:):) Mieliśmy szczęście i je widzieliśmy lecąc parachutą. To jest taki \" MAŁY RAJ NA ZIEMI\" Polecamy z całego serca!

monika

Pobyt - Lipiec 2007

Dobry hotel w rozsądnej cenie. Dużym plusem jest położenie nad samym morzem.

TheSharpestLife

Pobyt - Czerwiec 2007

Byłem w Hotelu Akti Na przełomie lipca i sierpnia tego roku. Gdy tam przyjechałem pomyslalem ze bedzie miło i sympatycznie.
okolica piekna, skały i morze, sum fal dochodzace do pokoju to wprost rewelacja.
obsługa dwoiła sie i troiła, by było ok i tak było naprawde byli bardzo mili i pomocni.
ŁAZIENKA - stan ponizej oczekiwan.... brodzik bez zasłonki, cała woda leciala na podłoge. karaluchy tez się moga pojawic wiec naprawde łazienka beznadziejna.
Kameralny faktycznie jest, w spokojnej okolicy - plaza przy hotelu bardzo ładna, aczkolwiek za lezaki trzeba placic i raczej trzeba miec swój parasol bo kolo tych na plazy byly ulozone lezaki....
jedzenie - obiadokolacja - znakomita grecko polskie dania. a co do sniadan to bardzo slabe codziennie to samo i na zmiane jajka albo szynka.
minusem jest to ze w pokoju nie ma czajnika. lodówka bardzo sie sprzydaje, a co do tv to wogole nie potrzebny bo tylko greckie kanały...
jesli chodzi o pokoj to ładny, ale mały, aczkolwiek czysty, nie bylo wiekszych problemów, posciel i reczniki stosunkowwo czesto wymieniane.
Ogolnie to jestem zadowolony, bo hotel jest tani, wiec musi miec i plusy i minusy... :)

Matt

Pobyt - Czerwiec 2007

Hotel ok - tylko w łazience na parterze stada mrówek, bardzo ważne nie zakłocać Grekom sjesty,
Wyżywienie - sniadania kontynentalne tzn na przemian plaster wędliny i sera lub jajko kawa, woda dżemik, obiadokolacje - jak im się uda - tzn. co zostanie z posiłków dla klientów 'z ulicy" - ale nie było jeszcze tak najgorzej - 50 w leo od hotelu super knajpka z przepysznymi owocami morza na rózne sposobby (jak ktoś preferuje tak jak ja to polecam) w rozsadnych cenach.
Dalej knajpka z "wyszynkiem" lodowym - w tym roku obsługa słowacka
W kuchni hotelowej - Pan Janek - kucharz - komunikacja w jezyku polkim , lub Dina - właścicielka z przeuroczym "greek english"
koniecxznie wypozycz samochód (w pobliskim Potos - firma HERMES lub POTOS - na pewno maja pełne ubezpieczenia - cena ok 35-40 E/d/100 km paliwo- na dłużej lepsze ceny km bez limitu) i zrób ojazd wyspy. polecam za dnia a szczególnie po zmierzchu Theologos - (w potos na gł skrzyżowaniu w lewo ok 10km)
Sport wodne na ploazy (ALBATROS) koniecznie przejażdżka za motorówka na "ringos" ale tych małych - jak m owi obsługa "siuper ekstrim"
minus - brak prysznioca przy plaży - aby si ę opłukac z soli po kapieli - trzeba iść na patio przed hotelem pod wąż do kwiatków.
Plaża kamienista z jeżowcami - powinno sie nosić butki - do nabycia z kilka euro na miejscu, ładne skałki do nurkowania rekreacyjnego (maska rurka wskazane płetwy - do nabycia na miejscu dobre do 20 E) - szkoła nurkowa w okolicy (PADI),
Spacer do Limenarii brzegiem - obowiązkowy

zadowolony

Pobyt - Maj 2007

Na wyspę Thassos wyjechoaliśmy z PBP Sindbad. Hotel znajduje się nad samym brzegiem morza, widok z balkomu bezpośrednio na plażę. Obsluga hotelowa byla bardzo mila, wlaścicielka sympatyczna. Zaraz o przyjeżdzie szybko otrzymaliśmy pokoje. Pokoje byly super, przytulnie, tak rodzinnie. Kuchnia wyśmienita, zawsze posilki byly do wyboru(jedno danie byla z kuchni greckiej, a jedno polskie)dzięki szefowi kuchni który byl Polakiem. Jedzenia bylo pod dostatkiem, więc śnadania i obiadokolacje wystarczaly w zupelności. Do miasteczka Potos bylo ok 15min. spacerkiem. Jest to male miasteczko, oczywiście w pelno zaczynalo funkcjonować dopiero w godzinach wieczornych. Nasza rezydentka Pani Kasia Bieńkowska bardzo się nami opiekowala, można bylo na nią liczyć w każdej sytuacji ,ciągle miala dla nas czas!!!! Organizowala nam wszelakie wycieczki( polecamy wycieczke "zlowić grecką rybę" byl to rejs calodniowy, statkiem. Kapitan statku bardzo mily, wesoly i sympatyczny. Zaraz po przybyciu na poklad pomimo wcześniejszego śniadania to zostaliśmy poczęstowani świezym pieczywem (jeszcze cieplutkie) oraz sokiem. Potem calodniowy rejs do okola wyspy, (wyśmienita okazja do zlapania pięknej opalenizny) ale to byly piękne widoki, przepięknie tam bylo. Potem byl czas na poranną kąpiel w morzu!!!!!!!!!! Potem można bylo sprawdzić się wędkowaniu,sama przyjemność............ po poludniu obiad na pokladzie statku( bardzo smaczny) Rejs tym statkiem byl naprawde super. Innymi wycieczkamina które można bylo pojechać byl "wieczór grecki" -też bylo super, koniec zabawy nastąpil wczesnym rankiem. Bylem już w kilku krajach na wczasach (Hiszpanii Chorwacjii Wlochy) ale to co zobaczylem w Grecji to bylo niesamowite ..........Jeszcze raz dziękujemy Pani Kasi za opiekę nad nami i za to co dla nas robila...............:)))))))))))))

Akti